Eén hond.. of twee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laura&RoxyLaura&Roxy 3 doggies

honden foto van Laura&Roxy

De honden zullen meer aan elkaar hebben,
en dus iets minder aandacht van het gezin of speeltjes.
Ik zou wel zeker het eerste jaar voor een goed (misschien iets prijzige)
puppyvoer gaan aangezien ze het eerste jaar dat wel nodig hebben,
daarna misschien wat goedkoper voer.
Als ze alleen thuis blijven zijn ze toch niet helemaal alleen,
en ze kunnen lekker tegen elkaar aan liggen.
Als je het graag wilt zou ik voor twee honden in een zliver mandje gaan!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" voor mij 2 hondjes met een zilveren mandje, maar met zijn 2en zijn ze meer als goud waard! ;-) "


Dit vind ik mooi gezegd! :-)

---

Mellow is alleen, soms twijfel ik over een tweede, vraag ik me af of Mellow steun zou hebben aan een stabiele hond, een die haar laat zien dat ze gewoon hier in de wijk kan lopen, dat onweer niet eng is en dat vuurwerk van 5 km verderop ook niks is om je druk te maken. Dat zonnig weer heerlijk is, dat ietwat hard pratende mensen haar geen kwaad zullen doen, dat ze andere honden niet altijd hoeft uit te foeteren en dat fietsers niks anders doen dan gewoon langsfietsen.

Maar dan denk ik ook aan dubbele kosten. Vindt zíj het wel leuk om de aandacht te delen, om haar mand (of haar hoekje op de bank) te delen?
Zou een tweede hond niet haar angsten overnemen, waardoor ik straks met 2 bange poeperds zit?

Nu hebben we 1 hond met een briljanten mand ;-)
We gaan elke dag naar het bos of een groot veld. Voor haar (omdat ze hier vaak niet verder durft als het bruggetje), maar ook omdat ik dat zelf gewoon heerlijk vind.
Dat soort dingen zou ik ook met 2 honden kunnen doen, maar soms is een 1-op-1 wandeling ook goed, om ze ook te leren dat ze niet altijd maar alles samen doen, dat ze ook af en toe hun eigen momentje met de baas hebben. En dat kost toch weer extra tijd (en ondanks halve dagen werk heb ik nu al af en toe tijd te kort omdat ik zo slecht ben in plannen).

Mijn vriend wil het sowieso niet (al dacht ik laatst even dat ie wel een klein beetje geïnteresseerd was in de hond waar ik nu wéér aan moet denken ;-)) en stiekem denk ik dat hij wel gelijk heeft. 
Nu weet ik wat ik heb en hoe het gaat, het is altijd maar de vraag wat je erbij zult krijgen en hoe het dan zal gaan.

honden page profiel PP

" Pauline je zei al eerder dat je in het kort bij je ouders gaat terug inwonen, dan heeft Cosmic toch zijn vriendje ? ':-) "


Nee, ik ga bij mijn moeder wonen. Mijn vader heeft een hond. Mijn ouders zijn niet meer samen :-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Voor mij 1 hond, omdat ik twijfel of ik de aandacht wel kan verdelen onder 2 honden..... Ik vind het heerlijk om alles aan Max te geven... En natuurlijk onze kat, maar die vraagt weer andere aandacht.


Ik ken wel mensen die een tweede nemen omdat die het "gezin" compleet maakt.... En als je dan wat minder geld uitgeeft aan het eten en wat goedkoper leeft, neem ik voor lief....



Maar, tot nu hou ik het lekker bij 1 ???

honden page profiel PP

" Maar dan denk ik ook aan dubbele kosten. Vindt zíj het wel leuk om de aandacht te delen, om haar mand (of haar hoekje op de bank) te delen?
Zou een tweede hond niet haar angsten overnemen, waardoor ik straks met 2 bange poeperds zit? "


Da's inderdaad wel een risico. Een goede "match" vinden is natuurlijk óók heel belangrijk, zeker als je een hond met "gedragsproblemen" hebt.

honden page profiel TomTom 3 doggies

honden foto van Tom

Een tweede hond nemen voor je andere hond vind ik een erg slecht idee. Een tweede hond erbij doe je voor jezelf, niet voor je andere hond. Kans bestaat dat ze heel goed overeen gaan komen en erg veel aan elkaar gaan hebben, maar de kans bestaat eveneens dat ze gewoon langs elkaar gaan leven en gewoon elk hun weg gaan. En dat weet je nooit op voorhand. Kan zijn dat ze in het begin niets van elkaar moeten weten maar na verloop van tijd toch naar elkaar toe groeien, maar kan ook omgekeerd, dat ze in het begin altijd samen zijn, maar dat ze na een aantal maanden elkaar compleet negeren in huis. 

Moest ik 2 honden willen en daarvoor zou moeten besparen op voer en mandjes enzo, zou ik daar geen probleem met hebben. Genoeg mogelijkheden om goedkoop je honden te voeren op een goede manier. Zo zijn kleine hondjes bv ook beduidend goedkoper in onderhoud dan grote honden, dus een tweede kleine hond erbij zorgt niet eens voor zoveel extra kosten. Tenzij ze natuurlijk duurdere medische ingrepen moeten ondergaan, maar dat weet je nooit op voorhand. Als je maar 1 hond hebt kun je ook voorhebben dat ie 2x achter elkaar iets voorheeft wat veel geld kost. Een beetje buffer moet je wel hebben, maar die hoeft ook niet zo overdreven groot te zijn.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Een tweede hond nemen voor je andere hond vind ik een erg slecht idee. "


Dat vind ik ook hoor, ik zou nooit een 'vriendje voor Mellow' nemen, maar wat ik al zei, soms vraag ik me wel af of ze steun zou hebben aan een stabiele hond. Juist omdat zij toch wat issues heeft.

Zoals Cosmic haar steun en toeverlaat had in Punk, Punk was de Rots in de Branding zeg maar :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Nee, ik ga bij mijn moeder wonen. Mijn vader heeft een hond. "


dan vragen of je de hond mag ..lenen..zo 3 x in de week.

. :-D

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik vind het helemaal geen slecht idee om een tweede hond voor je hond aan te schaffen.

Als Odi en ik uit huis gaan, komt er een maatje voor hem bij. Simpelweg omdat hij steun zoekt bij honden en hij niet alleen kan zijn zonder andere hond. Ik doe het dus grotendeels voor hem. Heb ook een ras uitgezocht dat bij hém past. Maar ook heb ik gekeken naar wat ik zelf zoek in een hond. Welke rassen mij aanspraken.
Ik schaf dus een hond aan voor hem, maar ook voor mezelf. Ik kan dus niet zeggen dat ik het helemaal voor mezelf doe, mijn hond wordt overal bij betrokken.

Ik merk aan Odi dat hij zich op trok aan Sascha, net als Cosmic deed bij Punk. En Sascha trekt zich nu op aan Odi als het aan komt op vuurwerk en grenzen aangeven naar mensen toe.

honden page profiel PP

" Zoals Cosmic haar steun en toeverlaat had in Punk, Punk was de Rots in de Branding zeg maar :-) "


Niet alleen voor Cosmic ;-)

En inderdaad, Cosmic had enorm veel aan Punk, maar heeft bijvoorbeeld ook veel aan de hond van mijn vader, en tijdens wandelingen met honden-vriendjes zoekt ze ook wat makkelijker contact met andere honden. Zo van; "Nou als jij aan 'm durft te snuffelen, dan ik ook wel..". Of het feit dat een andere hond zich ermee gaat bemoeien als Cosmic opgejaagd wordt. Met de beste wil van de wereld hou ik haar op zo'n moment niet bij om er tussen te springen!

Uiteraard zou, mocht ik ooit de loterij winnen en dus de optie tweede hond mogelijk zijn, ik een hond zoeken die bij mij én Cosmic past. Voor Cosmic is het denk ik belangrijk dat het een leeftijdsgenootje heeft, door Punk's hoge leeftijd deden ze niet veel samen, buiten. Punk probeerde soms mee te rennen maar hield het dan al vaak voor gezien. Daarnaast denk ik dat het voor Cosmic belangrijk is dat het een hond is die op dezelfde manier speelt, hard rennen maar geen fysiek contact, wellicht dus ook weer een windhond-type. Die zijn vaak ook wel van het contact-liggen dus dan heeft Cosmic een persoonlijk kacheltje! Daarnaast denk ik dat zij het liefst een reutje als vriendje zou willen, ze trekt meer naar reutjes dan naar teefjes. De vereisten voor mij zijn dat hij/zij (ik vind stiekem teefjes leuker) niet groter is dan Cosmic (i.v.m. de kosten, ook, en omdat ik bang ben dat het anders geen "match" is voor Cosmic en ze er zelfs bang voor zou kunnen zijn), gezond is (bij voorkeur, haha), en qua karakter Cosmic niet versterkt in haar (verlatings)angst, dus een zelfverzekerder typje.

*zucht* Dromen mag, toch? :-)

honden page profiel PP

" dan vragen of je de hond mag ..lenen..zo 3 x in de week.

. :-D "


Dat mag zodra ik bij mams woon sowieso niet. Ze haat honden én ze haat mijn vader, dus je kunt je voorstellen wat ze van zijn hond vindt.. ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat jammer nou toch Pauline, dan houdt het helemaal op. :'(

kan je niet in je huisje blijven wonen dan ? en ja dromen mag, maar wees rieel met je dromen .

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Sja ik ben toch voor de gouden mand.

Ik kan heel veel voorbeelden noemen waarom maar kort samengevat hou ik niet van bezuinigingen op dieren. Dingen als verlatingsangst zijn te trainen.

Tuurlijk als je echt in een noodsituatie verkeerd is het anders maar bewust korten voor een tweede (en wie zegt dat de tweede het zo leuk vindt om steunpilaar te worden voor de eerste?) neeh... Als de basis goed is en er voldoende geld, tijd en ruimte is helemaal leuk die tweede. Als het niet zo is dan is het heel jammer maar helaas.

Gelukkig hoef ik hier nooit over na te denken. Faya wilt het niet O-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

"
Gelukkig hoef ik hier nooit over na te denken. Faya wilt het niet O-) "


Hier hetzelfde verhaal. Dat gaat Spikkel niet goed vinden. 

Ik heb wel 2 jaar 2 honden gehad. Wegens omstandigheden is de tweede herplaatst. Wat was mijn eerste hond BLIJ toen die tweede weg was ! Ze vond het met zijn tweetjes echt niet leuk maar liet dat niet merken. Daarvoor was ze te lief.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier dito... heb wel eens vijf newfoundlanders in huis, leuk voor mij. maar voor Bamse hoeft het niet, ze gaat zich dan echt afzondigen. en zie haar kijken van... moet dat nou ? en wanneer hoepelen jullie weer op ? :-D :-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Cosmic blijft toch bij je hoop ik ?  Ik zou het zo triest vinden mocht hij niet mee verhuizen. Ik wens je tesamen met Cosmic een warm  2014 . Mooi he? ;-)

honden page profiel Stephan , Kyra  en Maya en LunaStephan , Kyra en Maya en Luna 3 doggies

honden foto van Stephan , Kyra  en Maya en Luna

Tja dit is ook een leuk item,

Heb nu 1 hond, en 3 katten en vijf kids.

Dat kost natuurlijk wel wat, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Nu hebben we in onze familie besloten er een pup bij te nemen,
en dat worden er nu dan toch twee, om meerdere redenen.

Of dat betaalbaar blijft?
Och dan werk ik wel eens wat extra detacheringsdiensten hoor als het nodig is, om de extra kosten wat op te kunnen vangen,
en we gaan ons voer voortaan in belgie halen, goede kwaliteit
voor echte werkhonden, en gezond.
plus ik betaal straks voor het voer bijna de helft minder, dus onder de streep kosten straks drie honden aan voer wat nu een hond kost:-)

Voor alles is een oplossing, soms moet je wat extra moeite doen, maar daar laten we ons niet door weerhouden:-)

MvG Stephan en Kyra, met pups Maya en Luna:-)

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Ik ga voor twee honden in een gouden mandje, en dan zelf desnoods maar op de vloer...
Overigens hoeft niet alles wat een mandje goud maakt geld te kosten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lig al op de vloer, O-)

honden page profiel PP

" Cosmic blijft toch bij je hoop ik ?  Ik zou het zo triest vinden mocht hij niet mee verhuizen. Ik wens je tesamen met Cosmic een warm  2014 . Mooi he? ;-) "


Dat is mooi ja, thanks, en uiteraard hetzelfde gewenst voor jou en Lance! :-) En Cosmic blijft gewoon, welliswaar tot grote ergernis van mijn moeder. Ze heeft nog steeds geen goed woord over voor Cosmic. Toen ik haar vertelde dat Cosmic ziek (blaasproblemen) is, was haar eerste reactie; "Daar zit je goed mee hé, met die hond." Ze stelt ook regelmatig voor om Cosmic in te ruilen tegen een rustiger, zindelijk exemplaar zonder wegloopneigingen en verlatingsangst ;-)

En @ Willemijn; Nee, ik kan hier helaas niet blijven :'(

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^