Waar beuken bladeren kopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bedankt allemaal. De Bach bleek helaas ook geen oplossing.

honden page profiel *patchy**patchy* 3 doggies

honden foto van *patchy*

he jammer , hoop dat de bouvier zich wel al wat beter gaat voelen . Wat ik begrijp is t al een hond op leeftijd . ;-) ik duim

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, klopt. Hij is 13 jaar oud. Al diverse malen heeeel dicht bij de dood geweest. Volgens de da is het een wonder dat hij nog leeft en dat dus niet over 1 situatie, maar zeker 6 situaties..

Van 'onze'  hondengroep waren er begin dit jaar nog 3 honden van 13 jaar en 1 hond van 3 jaar. 2 kruising herders en 2 zuivere bouviers. De 2 bouviers van 3 en 13 jaar leven nog. De andere 2 kregen ineens kk en moesten we laten gaan.

Mijn bouviertje heeft heel goed door dat het goed mis is met die 13 jaar oude bouvier. Een tijdje terug had die hond een hart aanval toen wij er waren. Drib was helemaal van de rel en ons aan het waarschuwen dat het niet goed ging.. Arme honden..

Maar het laatste wat ik hoorde (ik woon al heel lang op mezelf, maar noem het dus nogsteeds 'onze' groep honden ;-)) was dat hij veel gegeten had.. Maar of dat nogsteeds is weet ik dus niet. Ik zie hem eerste kerstdag.

Hij is wel echt super oud en af en toe denk ik bij mezelf dat het beter is om hem te laten gaan, maar die keuze is niet aan mij..

honden page profiel *patchy**patchy* 3 doggies

honden foto van *patchy*

Tja Roosje Ik weet het. Ik heb 4 bouviers gehad tot 12,5 en 13,5 jaar .Dat zijn hele oude honden en dan moet je bij elk kwaaltje weer bedenken ?? Is het nu tijd?? of niet .. Heeft de hond nog plezier? geen pijn enzovoort ..Zo moeilijk die laatste loodjes . Maar ik hoop dat jullie oudjes nog even mee mogen gaan hoor ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Tja Roosje Ik weet het. Ik heb 4 bouviers gehad tot 12,5 en 13,5 jaar .Dat zijn hele oude honden en dan moet je bij elk kwaaltje weer bedenken ?? Is het nu tijd?? of niet .. Heeft de hond nog plezier? geen pijn enzovoort ..Zo moeilijk die laatste loodjes . Maar ik hoop dat jullie oudjes nog even mee mogen gaan hoor ;-) "


We hebben dus nog maar 1 oudje ;-) In een paar maanden tijd moesten er 2 gaan.

Maar dat zijn echt flinke leeftijden voor een bouvier hoor.. Onze eerste hond was een kruising bouvier-herder. Die werd echt oud, ik dacht 16 jaar oud.
Daarna gingen 2 bouviers rond de leeftijd van 2 jaar (de leeftijd dat ze volwassen worden) door inteelt problemen.

Dat was ook de rede waarom ik voor mijn huidige bouvier zo enorm lang opzoek ben geweest.. Honden van deze fokker, die ik terug kon vinden, waren 11 jaar of ouder geworden zonder gezondheidsproblemen.

De hond die mijn pa nu heeft is letterlijk op zijn erf achtergelaten toen de eigenaren ontdekten dat de eerste bouvier rond de leeftijd van 3 jaar was overleden. Die mensen konden de hond niet betalen en dachten dat hij bij mijn pa wel een goede plek zou krijgen. Wel mooi om te zien hoe hij opleeft als zijn oude vrouwtje komt. Hij herkent haar helemaal en springt als een jonge hond tegen haar op (terwijl hij steeds vaker dus niet zonder hulp op kan staan van de vloer).
Maar als dat vrouwtje dan weer haar auto instapt, gaat de hond bij mijn pa aan zijn voeten liggen. Hij gaat niet mee met zijn ex-vrouwtje.

Dat laat ook weer zien hoe goed een bouvier is in het onthouden van dingen en dat vind ik zoo mooi..

Maar ik kan wel uren praten over bouviers ;-)

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Renske bewaren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^