Opvang gezin voor Future for Dogs?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hoi Hoi,
ik kreeg laatst van een vriendin van mij een uitnodiging om een pagina op FB te liken. Ik kende de pagine niet, maar toen ik de naam 'Future for Dogs' las was ik verkocht. Ik heb de pagina geliked en kreeg meteen een paar tijdlijn foto's te zien. Het waren foto's van asiel honden, straat honden, uit het buitenland. Vandaag ging ik eens wat googlen naar Future for Dogs en vond hun website. Het blijkt dus dat ze honden (straat honden) uit het buitenland om ze hier een goed thuis te geven! Een heel mooi gebaar. Ik heb de site verder bekeken en kwam toen bij het kopje 'vrijwilligers' terecht. Daar las ik dus dat ze opvang gezinnen zochten voor honden die al in Nederland zijn maar nog geen definitief adoptie gezin hebben. Dit lijkt mij heel leuk om te doen! En al helemaal omdat ik sinds een een jaar eigenlijk een 2de hond wil, maar dat mag niet van mijn ouders en dat snap ik best...maar nu zit ik een beetje te twijfelen: ik ben zo iemand die eerst helemaal zeker wilt zijn voordat ik er met mijn ouders over begin. Nu twijfel ik dus hierover:
* Zal Bruno het wel accepteren als er zomaar een 2de hond bij komt? Hoe reageert hij?
* En hoe kan ik het het beste vragen aan mijn ouders?
* Heeft er toevallig iemand ervaring met stichting Future for Dogs?
Groetjes Angelique en Bruno!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opvang gezin voor Future for Dogs?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Nog nooit van de stichting gehoord, dus zocht het even op. Ik kan maar weinig informatie vinden op de site, geen jaarverslagen, info over projecten of wat dan ook, waardoor ik het idee heb dat ze of nog maar een hele jonge stichting zijn, of geen serieuze stichting zijn. Voor de rest hebben ze ontzettend veel pups en maar weinig volwassen honden. Dit alles maakt dat ik vooralsnog mijn vraagtekens bij de stichting zet. 

Ik stel voor dat je eerst het idee met je ouders bespreekt, het is tenslotte hun huis. Stel dat je ouders het een leuk idee vinden, ga dan op zoek naar een betrouwbare stichting waar jullie honden voor zouden willen opvangen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou wel een paar vragen hebben.

Ze willen honden helpen, prima natuurlijk, Maar ik zie honden uit vele landen voorbijkomen? Vaak concentreerd een stichting zich op een bepaalde regio of een bepaald asiel.

Hoe is het mogelijk dat ze honden uit Portugal, Griekenland en Roemenie onder hun hoede hebben. Ik kann daar niets over teruglezen hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat. En hoe dat allemaal gefinancierd wordt.

Een heel belangijk punt vindt ik dat een stichting een open boekhouding moet voeren zodat je kunt zien wie bijv. de sponsers zijn, en waar hun geld naar toe gaat en alle mogelijke andere zaken.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Ik zou wel een paar vragen hebben.

Ze willen honden helpen, prima natuurlijk, Maar ik zie honden uit vele landen voorbijkomen? Vaak concentreerd een stichting zich op een bepaalde regio of een bepaald asiel.

Hoe is het mogelijk dat ze honden uit Portugal, Griekenland en Roemenie onder hun hoede hebben. Ik kann daar niets over teruglezen hoe dat allemaal precies in zijn werk gaat. En hoe dat allemaal gefinancierd wordt.

Een heel belangijk punt vindt ik dat een stichting een open boekhouding moet voeren zodat je kunt zien wie bijv. de sponsers zijn, en waar hun geld naar toe gaat en alle mogelijke andere zaken. "


Ja dat is wel een heel goede vraag...daar had ik nog niet aan gedacht

Future For Dogs (Gast)

Hallo ik als Future For Dogs medewerker kan hier wel even op reageren.Wij zijn een jonge stichting die al de nodige ervaring heeft en dus zelfstandig is begonnen. Wat betreft de boekhouding, zoals aangegeven zijn we daar mee bezig.Anbi hebben wij ook. De ene stichting kiest voor 1 land de andere voor meerdere. Elk land verdiend hulp en daarom zitten wij dus op meer plekken.

Om uiteindelijk op een paar vaste plekken tegaan werken. Het aanbod pups klopt maar wij merken nu eenmaal dat die het snelst geadopteerd worden en onze mening is die staan na een jaar ook in diezelfde narigheid als de honden die nu al volwassen zijn.Volwassen honden plaatsen we natuurlijk ook.! En zoals te zien is plaatsen we ook gehandicapten hondjes.Elke is er 1 of ze nu jong of oud zijn.

De site is nog in aanbouw en vanwege de korte periode komt daar dus nog van alles bij.Het loopt tot nu toe erg goed en al een aantal honden goed geplaatst.  Wat betreft de vragen opvanggezin. Lijkt me inderdaad handig om eerst te overleggen. Of een hondje past in een opvanggezin is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom praten we altijd van te voren om te kijken wat zou passen en wat niet.

Meer vragen? Wij beandwoorden ze graag.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik up dit topic even omhoog, waarschijnlijk gaan we idd honden opvangen, mijn ouders lijkt het wel leuk om een keer te proberen, en al helemaal omdat mijn moeder geen werk heeft op t moment hebben we er ook tijd voor :-)

Zodra echt zeker is dat we het gaan doen, komt er een nieuw topic :-D

Intussen nog even een upje

jeanet (Gast)

Als je zo'n hondje adopteerd en het blijkt ziek te zijn of niet juist geent wat kun je dan doen. Een dierenarts is best erg duur en op zich elk beestje kan ziek worden maar als blijkt dat ie al ziek is geworden vooor overname wat gebeurt er dan. Staat niets van op de site van de future for dogs.. Wel goed dat er een stichting is die zulke hondjes opvangt. Wellicht heb ik best interesse namelijk in een pup, maar als ik ook direct in enorme kostenposten kom dan twijfel ik toch wel.  

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Als je zo'n hondje adopteerd en het blijkt ziek te zijn of niet juist geent wat kun je dan doen. Een dierenarts is best erg duur en op zich elk beestje kan ziek worden maar als blijkt dat ie al ziek is geworden vooor overname wat gebeurt er dan. Staat niets van op de site van de future for dogs.. Wel goed dat er een stichting is die zulke hondjes opvangt. Wellicht heb ik best interesse namelijk in een pup, maar als ik ook direct in enorme kostenposten kom dan twijfel ik toch wel."
 
Misschien kun je Future for Dogs even een mailtje sturen?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Argg quoten lukt even niet

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ja goede afspraken maken wie wat betaald en hoe alles geregeld wordt.

 

Wat goed dat je ouders ook interesse hebben.

 

Krijgen jullie ook een "handleiding" hoe met herplaatsers om te gaan?

 

En is er een gt bij betrokken om e.a. zo nodig te begeleiden?

 

Dat zouden voor mij ook nog een paar vragen zijn die ik beantwoord zou willen hebben.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Met alle respect voor de goede bedoelingen, maar persoonlijk heb ik een vaag en wantrouwend gevoel bij hetgeen ik lees op de site van deze stichting.

Ik mis echt 'veelste veel' informatie.

Als een huisbezoek niet schikt, is een vragenlijst invullen voldoende??

Maar nee zeg, dat kun je als stichting niet verkopen, echt niet!!!
Jullie dragen immers de verantwoordelijkheid voor het welzijn van het dier!

Ook zie ik veel mogelijke extra kosten die al worden aangegeven bovenop het adoptie bedrag.
In mijn ogen hanteert een goede stichting 1 prijs, dus niet exclusief van alles en nog wat!

Hondjes vanuit Oostblok tot aan Spanje.. hoe werkt dat?
Wie zijn jullie en hoe werken jullie?

Ik vind de site er gezellig uit zien, maar totaal niet transparant!

Naar mijn idee kun je niet alvast volop gaan adverteren en importeren om vervolgens te zeggen: ''ja wacht even, onze site is nog niet op orde''< Hoezo? Jullie namen vergeten te vermelden?
Jullie plaatsen ook beperkte/gehandicapte hondjes? Hoe staan jullie daar in bij? Nazorg?
Jullie importeren ook a.d.h van busjes, nog niet volledig ingeënte pups. Een kwalijke zaak, vooral nu gebleken is dat bijvoorbeeld de ziekte van wijl (die veelal voorkomt in Oostbloklanden) zich gemuteerd heeft en er al nieuwe vacins ontwikkeld moesten worden!
Ik heb veel vragen.. en opmerkingen als ''we redden dieren, dus alles in naam der liefde'' nee… dat volstaat echt niet!

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Ik up dit topic even omhoog, waarschijnlijk gaan we idd honden opvangen, mijn ouders lijkt het wel leuk om een keer te proberen, en al helemaal omdat mijn moeder geen werk heeft op t moment hebben we er ook tijd voor <img class="/>



Zodra echt zeker is dat we het gaan doen, komt er een nieuw topic <img class="/>



Intussen nog even een upje "

 



Mijn ouders lijkt het wel leuk om een keer te proberen??

Maar t'is toch geen experimentje??

Zoiets is een serieuze zaak! kan onnoemelijk veel tijd kosten, beperkingen opleveren en lichtelijk zeer in de portemonnee doen!

En daarbij, tijdelijk kan een maand zijn, of 2 maanden, maar ook 2 jaar!

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Wow dits een oud topic van mij...dit idee gaat allang niet meer door. Bruno is daar niet stabiel genoeg voor...dat kan nooit samen goed gaan met nog een onstabiele hond ;-)

Misschien over een paar jaar...

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik ben altijd erg huiverig. In het buitenland zijn ziektes die in nl vrijwel niet meer voor komen en waar onze dieren dus niet voor beschermd zijn. Er zijn genoeg voorbeelden op het nieuws geweest van buitenlandse honden die via een stichting ziek in nl rond liepen..

Verder ben ik zoals je weet van mening dat je ouders gelijk hebben om geen 2e hond bij Bruno te zetten (niet rot bedoelt he!). Maar zo'n gehavende hond vanuit het buitenland is per definitie niet stabiel. Een niet stabiele hond zou ik zowiezo al niet bij Bruno zetten..

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Wow dits een oud topic van mij...dit idee gaat allang niet meer door. Bruno is daar niet stabiel genoeg voor...dat kan nooit samen goed gaan met nog een onstabiele hond <img class="/>



Misschien over een paar jaar... "

 



O, ik dacht al ;-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Maakt niet uit, voor een stichting die al meer dan een jaar actief is, vind ik dat ze ernstig achter lopen met bepaalde zaken. Ben benieuwd of daar nog verandering in mag komen!
Site nog steeds in opbouw?.. ik volg...

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"
" Wow dits een oud topic van mij...dit idee gaat allang niet meer door. Bruno is daar niet stabiel genoeg voor...dat kan nooit samen goed gaan met nog een onstabiele hond <img class="/>



Misschien over een paar jaar... "

 



O, ik dacht al ;-) "


Hihi nee dit was geen goed idee van mij ;-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Wow dits een oud topic van mij...dit idee gaat allang niet meer door. Bruno is daar niet stabiel genoeg voor...dat kan nooit samen goed gaan met nog een onstabiele hond <img class="/>



Misschien over een paar jaar... "

 

]

Een oud topic inderdaad, toch kwam de opmerking van jou,, dat jullie het wilden proberen met een pleeghond, van februari dit jaar…dus… topic mag verouderd zijn.. zo'n dikke laag stof ligt er nu ook bepaald niet op! ;-)

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"
" Wow dits een oud topic van mij...dit idee gaat allang niet meer door. Bruno is daar niet stabiel genoeg voor...dat kan nooit samen goed gaan met nog een onstabiele hond <img class="/>



Misschien over een paar jaar... "

 

]

Een oud topic inderdaad, toch kwam de opmerking van jou,, dat jullie het wilden proberen met een pleeghond, van februari dit jaar…dus… topic mag verouderd zijn.. zo'n dikke laag stof ligt er nu ook bepaald niet op! ;-) "


Ja klopt maaf mensen worden verstandiger he ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Hihi nee dit was geen goed idee van mij <img class="/> "

 



Dat geeft toch niet? Het is alleen maar goed dat je dat geleerd hebt en het door had voordat je het deed :-D

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

"
" Hihi nee dit was geen goed idee van mij <img class="/> "

 



Dat geeft toch niet? Het is alleen maar goed dat je dat geleerd hebt en het door had voordat je het deed :-D "


Ja klopt hoor! Jullie hadden gelijk, Bruno vind andere honden heus leuk. Buiten. Binnen wilt ie gewoon "enig hond" zijn hahah ;-)

Anoniem (Gast)

Wij hebben een hond geadopteerd op Future For Dogs in Haarlem. De hond is heel lief, maar de stichting is verschrikkelijk. We zouden niet goed voor de hond zorgen, ze maken onmogelijke afspraken waardoor je ze niet na kunt komen. En je daarom zogenaamd niet aan het contract voldoet. En ze de hond na drie maanden na dat je ze hebt gesteriliseerd, gechipt en hebt verzorgd weer in beslag komen nemen. Ze hebben ons nooit een copy gegeven van het contract en sturen nu steeds andere contracten op met andere voorwaarden die wij nooit hebben getekend. Kortom het lijkt dat deze organisatie maar naar een ding uit is namelijk: geld. En mensen die iets nobels willen doen worden hier de dupe van, en vooral het dier natuurlijk die als melkkoe word gebruikt in ons optiek. Als mensen ook zulke ervaringen hebben zouden we het op prijs stellen dat ze dit willen melden. Want wij zoeken lotgenoten zodat dit niemand meer hoeft te overkomen. Help ons! bedankt!

honden page profiel ErnyErny

honden foto van Erny

" Wij hebben een hond geadopteerd op Future For Dogs in Haarlem.
De hond is heel lief, maar de stichting is verschrikkelijk.
We zouden niet goed voor de hond zorgen, ze maken onmogelijke afspraken waardoor je ze niet na kunt komen. En je daarom zogenaamd niet aan het contract voldoet. En ze de hond na drie maanden na dat je ze hebt gesteriliseerd, gechipt en hebt verzorgd weer in beslag komen nemen.
Ze hebben ons nooit een copy gegeven van het contract en sturen nu steeds andere contracten op met andere voorwaarden die wij nooit hebben getekend.
Kortom het lijkt dat deze organisatie maar naar een ding uit is namelijk: geld.
En mensen die iets nobels willen doen worden hier de dupe van, en vooral het dier natuurlijk die als melkkoe word gebruikt in ons optiek.
Als mensen ook zulke ervaringen hebben zouden we het op prijs stellen dat ze dit willen melden.
Want wij zoeken lotgenoten zodat dit niemand meer hoeft te overkomen.
Help ons! bedankt! "
 
Ik denk dat de stichting qua contract juridisch gezien geen poot heeft om op te staan. Ik zou eens op http://buzhonden.weebly.com/ een kijkje nemen,daar staat een schat van informatie op . En op deze site kun je vragen hoe het met bijv contracten en slechte stichtingen om te gaan  http://www.petsfriendsforum.nl/index.php/board,16.0.html
 

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

" Wij hebben een hond geadopteerd op Future For Dogs in Haarlem.
De hond is heel lief, maar de stichting is verschrikkelijk.
We zouden niet goed voor de hond zorgen, ze maken onmogelijke afspraken waardoor je ze niet na kunt komen. En je daarom zogenaamd niet aan het contract voldoet. En ze de hond na drie maanden na dat je ze hebt gesteriliseerd, gechipt en hebt verzorgd weer in beslag komen nemen.
Ze hebben ons nooit een copy gegeven van het contract en sturen nu steeds andere contracten op met andere voorwaarden die wij nooit hebben getekend.
Kortom het lijkt dat deze organisatie maar naar een ding uit is namelijk: geld.
En mensen die iets nobels willen doen worden hier de dupe van, en vooral het dier natuurlijk die als melkkoe word gebruikt in ons optiek.
Als mensen ook zulke ervaringen hebben zouden we het op prijs stellen dat ze dit willen melden.
Want wij zoeken lotgenoten zodat dit niemand meer hoeft te overkomen.
Help ons! bedankt! "
 
Oh wat vreselijk! Dat is echt heel naar...het leek me een goede eerlijke stichting...ook door de verhalen en updates die ze op FB plaatsen.
 
Ik vind het heel naar voor jullie en idd zoals Erny zegt misschien even die site checken?

Anoniem (Gast)

Ik heb slechte ervaringen met die stichting en vraag iedereen die dat ook heeft gehad mij te mailen want het worden tijd dat die stichting aan banden wordt gelegd.

 

 

mailadres verwijderd door modteam

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 28 juni om 11:56 --

Anoniem (Gast)

Angelique & haar zwart-witte toppertje Bruno ik zou graag in contact met je komen.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Wat ik me afvraag?

Hoe nemen ze zo'n hond in beslag?

Ik had ze namelijk al direct van mijn stoep af gejaagd.

De hond meenemen?

Kom eerst maar op met je aantijgingen, dan bel ik ondertussen een advocaat.
Onderwijl blijft de hond waar hij is.

Kom niet aan mijn gezin, daar vallen mijn huisdieren ook onder.

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

@ Anoniem: even een profiel aanmaken dan kan je me een PBtje sturen ;-)

honden page profiel Ervaringen Future for DogsErvaringen Future for Dogs

Inmiddels een account aangemaakt en mocht er iemand zijn met slechte ervaringen....schrijf me aub zodat wij actie kunnen ondernemen.

 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker

honden foto van Anne

Ik heb een vriendin en zij heeft 2 straathonden uit Roemenië geadopteerd.

De 2e was doodsbang en daar heeft ze veel geduld mee moeten hebben, nu vertrouwd dat hondje haar echter volledig en is ie helemaal opgebloeid.

 

Ze heeft ook een keer een hond opgevangen als 'tussenadres' maar dat gaf zo veel problemen in haar kleine huis omdat dat hondje zo'n straathond overlevingsmentaliteit had dat haar eigen 2 hondjes het af moesten leggen. Die heeft ze toen weer terug moeten doen naar een ander 'tussenadres' want dat ging echt niet.

 

Het is goed, het is mooi omdat als de honden daar niet geplaatst worden ze afgemaakt worden.

 

Maar ieder verhaal heeft 2 kanten.

 

Ben wel voorzichtig met wat je laat komen, het zijn vaak (NIET ALLEMAAL!) honden die op straat geboren en opgegroeid zijn, dat vergt toch een iets andere aanpak dan honden die altijd bij een baas gewoond hebben en dan ineens weg moeten om wat voor reden dan ook.

 

Als je zo'n hond kunt rehabiliteren is het het gelukkigste dier wat je je maar kunt voor stellen.

 

Een uitermate dankbare taak

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opvang gezin voor Future for Dogs?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Loslopen bij de Rietkampen in Ede?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^