Zieke luna?:(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ik denk dat luna ziekjes is... Ze snuift en kucht een beetje, soort van hoesten en ze lijkt af en toe moeilijk te slikken.. Ze beweegt haar hoofd dan steeds mee en je hoort het ook!

Het komt in momenten, niet he hele dag door. Vandaag dronk ze niet na het avond eten, wat ze altijd doet. Maar wilde wel uit mijn hand drinken en even daarna ook gewoon zelf...

Wat denken jullie, gewoon misselijk? Verder super allert en vrolijk! Wilt gewoon spelen ect!

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

Misschien kennelhoest

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Echt hoesten is het niet... Meer kokhalsen of iets willen opkuchen heel af en toe.. En ze is wel in t pension geweest twee maanden teeug maar is redelijke tijd. En komt wekelijks bij hulphond natuurlijk...

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Echt hoesten is het niet... Meer kokhalsen of iets willen opkuchen heel af en toe.. En ze is wel in t pension geweest twee maanden teeug maar is redelijke tijd. En komt wekelijks bij hulphond natuurlijk... "


Klinkt nog steeds als kennelhoest.

honden page profiel De jongens!De jongens!

honden foto van De jongens!

Ik denk ook aan Kennelhoest. Even naar de DA gaan.. En vermeld hem dat je je hond verdenkt van kennelhoest. Dan kan de DA daar eerst maatregelen voor nemen als je komt. Want Kennelhoest is besmettelijk voor honden.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Maar ze is dus 2 maanden terug nog geent ervoor... Kan dat dan?

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ja, er zijn heeeel veel verschillende mutaties van kennelhoest..de hond word er maar tegen een paar geënt ;-)

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Ugh oke balen dit:( hoopte dat ze gewoon misselijk zou zijn natuurlijk, morgen even de DA bellen!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Als je voorzichtig aan haar strottehoof zit en ze geeft reactie, dan heb je een goede kans dat het inderdaad kennelhoest is. reageert ze daar helemaal niet op kan het ook wat anders zijn.
Die entingen werken net als de griepprik en dus kan er net een andere vorm aktief zijn. Als je hoestsiroop in huis hebt kun je haar een beetje van een lepel laten aflikken als ze last heeft.
Meestal krijgen ze niet de ernstige vorm als ze zijn geent. Rust houden en liever geen druk op de keel van een halsband.
Sterkte

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Enten is ook nooit een garantie dat een hond het niet krijgt....kennelhoest is een virus net als onze griep bijvoorbeeld,dat muteert (wat Lianne ook zegt),dus ook al wordt het goedje in een inenting dat elk jaar weer aangepast...je loopt eigenlijk altijd een beetje achter te feiten aan(wat betreft het idee dat inentingen zogenaamd dingen moeten voorkomen,verhelpen)

Op zich hoef je niet direct naar je DA te 'rennen',zolang de hond nog fit oogt(kan wel wat makker zijn dan anders),voldoende eet en vooral drinkt en nog geen koorts heeft(boven de 39 graden) dan kun je het wel af met de volgende tips:

-Extra rust voor je hondje,kortere wandelingen ,hoe meer rust hoe sneller hij beter wordt.

-Niet met andere honden in aanraking laten komen.

-Honing voor de keel te verzachten,van het hoesten.

-Proberen te voorkomen dat hij blaft ,want dan nestelt het virus zich dieper in de keel duurt de genezing langer.

-tuigje om doen,als het halsbandje tegen de keel aan drukt dan gaat hij als het goed is ook hoesten en dit heeft het zelfde effect als het blaffen.

-een hoestdrankje met codeïne om de hoest prikkel te dempen zodat hij niet zo veel hoest en het sneller over zal gaan.

honden page profiel GoldensGoldens

honden foto van Goldens

Oke super bedankt, ik ga wandelen met tuigje en wat honing geven! En blaffen kan ze niet dusdat komt goed;-)! Wel balen aangezien ik deze vakantie met haar uit huis verhuis en er natuurlijk nieuwjaar/vuurwerk aan komt... Allemaal wat stressvoller! Ga eens even kijken hoe ik dit voor haar zo veel mogelijk kan verlichten!

Volgende forumvraag: Schapenvel in mand
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^