mastitis??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi allemaal!

Ik heb zorgen met Sheyenne,mijn engelse cocker spaniel.Ik heb haar samen met haar vriendje Viouk 3 juli j.l. uit het franse asiel gehaald.Wat ik van horen zeggen heb heeft ze 2 nesten gehad.Ze was nu gesteriliseerd door het asiel,zo´n 14 dagen vóór ik haar kwam halen.Het litteken zag je goed en ook een bobbel(littekenbobbel?).Haar tepels waren nog heel erg groot.Ik vermoed,dat ze niet zolang terug haar laatste nest had...
Ik ben 5 juli(dus 2 dagen na adoptie) met haar en Viouk bij de DA geweest voor een extra onderzoek.Die bobbel was normaal zei hij,verder was ze ´gezond´(op hele vuile oren,otitis en verwaarloosde vacht na).Thuis ben ik haar Reiki gaan geven voor haar bobbel en die is verdwenen...
Inmiddels zijn haar tepels al een tijdje geslonken,maar eentje is vreemd groot en ze likt er de laatste dagen heel erg aan.Ik denk,dat die ontstoken is.Wie kan mij iets meer daarover vertellen en/of over de behandeling ervan?Ik ga sowieso een afspraak met de DA maken en probeer waar mogelijk haar nu wat te verlichten met natuurlijke middelen...ben niet zo voor antibioticum(heb natuurlijke antibioticum hier,die ik ga geven)en ook ga ik een massageolie met geranium(essentiële olie) maken en dat rond de plek masseren...maar als het niet anders kan dan zijn reguliere middelen nu op haar plaats.

Alvast bedankt!

groetjes van Ingrid en haar 7 honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mastitis??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

hoi ingrid,
misschien is het goed om de tepel regelmatig dik in te smeren met uierzalf het verzacht en geneest( daar zit een natuurlijke stof in dat een ontstekende remming heeft) ik bedoel dan echt die vetachtige soort,kun je bij elke drogist kopen.

Hiernaast kun je haar vit c geven om de genezing van binnenuit extra te ondersteunen.
Ook aloe vera kun je inwendig en uitwendig gebruiken voor herstel van ontstekingen.

Wanneer Sheyenne toch antibiotica nodig heeft kun je haar darmflora ondersteunen met probiotica.

succes ermee en geef haar maar een knuffel van mij,
gr mriaa




honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hartelijk dank Mariaa!!

Ik ga uierzalf kopen(=onguent antibiotique) en zal ook even kijken of ze alöe vera hebben,want mijn mooie Alöe Veraplant is een tijd terug kapot gegaan,die gebruikte ik weleens...

Ik zal haar een knuffel van jou geven,lief van je!

groetjes van Ingrid en dank ook namens Sheyenne(staat nu even alleen bij de profielfoto)en de rest van de roedel

Hilde (Gast)

Hoewel ik denk dat het in de praktijk moeilijk is om te doen: maar kun je de tepel niet met wat lauw/warm water met soda deppen. Soda trekt de onsteking eruit. Bv 10 minuten een doekje op haar buikje/tepel houden wat doordrenkt is met een soda oplossing. Dat twee tot driemaal daags. Ik kan me namelijk voorstellen dat uierzalf heel erg prettig is voor het soepel houden, maar het sluit ook wel weer de huid af door er een waterdichte laag op te leggen, wat reiniging van binnen naar buiten tegen kan gaan.
Succes ermee!

Groet Hilde

honden page profiel 3 doggies

Veel masseren. Wordt de plek hard en gaat het gloeien dan zou ik toch even naar de dierenarts gaan. Ik heb dit bij een teefje gehad en bij haar heb ik toen té lang gewacht... Sterkte ermee en beterschap!

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

*Hilde,dank je wel,ik ga even proberen een nat verband met sodawater erop te doen...kijken of dat wil lukken!Ik had al wat geraniumolie erom heen gesmeerd,dat is ook tegen pijn...

*Martie,wat heeft de DA toen gedaan/voorgeschreven,toen je te laat was?

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Gaat perfect,Hilde...een gaasje in lauw sodawater gedrenkt en haar een elastisch verband omgedaan om het op de plek te houden...ze laat het allemaal braaf toe,voelt zelf blijkbaar dat het haar goed doet en nu ligt ze naast me lekker te kluiven op een heerlijk frans kluifje!

Hilde (Gast)

Wat goed! Want zal best even geprikt hebben. Als ik zelf een ontstoken nagelrandje heb, want op spanning staat, gebruik ik ook soda en het wordt er heel week van en minder vurig. Ik hoop dat de ontsteking snel slinkt, misschien is het dan niet eens nodig om naar de dierenarts te gaan.
Braaf meisje hoor, dan vertrouwt ze blijkbaar helemaal. Aan haar buikje zitten waar het waarschijnlijk best een beetje pijn doet.

Groet

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ja,Hilde...mijn Sjen is echt Zen,haha...die heeft wel vertrouwen in haar nieuwe vrouwtje,gelukkig maar.Vanmiddag lekker gewandeld met de hele roedel en voor Sheyenne kastanjes gepeld onderweg,jamjam...dat kende ze nog niet! Misschien ook wel goed voor haar,extra vitamines...
Dank voor je reactie!Waarom log je je niet een keer in hier op het forum...ik ben wel blij met je:-)

groetjes van Ingrid en haar viervoeters

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Gisteravond Sheyenne haar sodaverbandje omgedaan en lekker slapen,dat dacht ik...nee,hoor!Tig keer vannacht eruit gemoeten met haar,ze was helemaal ziek en aan de diarree weer(het weekend waren ze allemaal aan de dunne door ´bedorven´ vlees?),terwijl ze gister prachtige vaste ontlasting had(en de rest ook allemaal na het weekend).Iedere keer ging ze naar buiten door het luikje naar de tuin,maar ook de woonkamer ondergesmeerd,om misselijk van te worden...nu heb ik haar en Viouk(die lag vanmorgen ook weer te kotsen)gekookte kip gemaakt en ga zo wat rijst maken voor die 2.Hopelijk heeft dit niks met die ontsteking te maken,die ze heeft.Ik weet niet of honden ziek kunnen worden van kastanjes?Gister heeft ze een paar kleine stukjes gehad,maar die geef ik dus maar niet meer...ik bijt ze eerst altijd zelf door,om te kijken of er geen worm in zit of dat die beschimmeld is of zo.Dus weer zorgen met mijn hartjes op 4 pootjes...

honden page profiel 3 doggies

Ai, dat is minder... Ik hoop dat ze weer snel opknappen.
Van kastanjes worden ze niet zo snel ziek, Jazz knabbelt ze ook wel eens, van walnoten kunnen ze wel ziek worden.
Hier in Nederland zijn ook tig honden aan de diarree - tenminste...dat hoor ik links en rechts om me heen - er schijnt een bacterie te circuleren (?).
Je vroeg wat mijn dierenarts deed toen het uit de hand liep:
Eerst moest ik masseren, toen toch aan de antibiotica maar het werd een enorme harde klomp, wat een abces bleek. Dit is opengebroken en het was echt een groot gat, dat moest open blijven volgens de dierenarts.... Nou, dat ging helemaal fout. Uiteindelijk hebben ze 3 tepels moeten verwijderen. Een enorm ingrijpende operatie...

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Martie,ik had ook al zo´n vermoeden,dat er meer honden aan de diarree zijn...dat hoorde ik ook vanuit Nederland.
Bah,jouw verhaal over je hond met dat abces!Dat is dus een grote operatie uiteindelijk geworden.Ik ga maar goed opletten.Nu ligt ze weer braaf met haar sodaverbandje om en met wat rijst in haar buikje en Viouk is tegen haar aangekropen(liggen in één mand naast me)

Fijne dag,ook voor Jazz!

P.S.Mijn honden krijgen af en toe walnoten uit eigen tuin...heb nooit zieke honden gehad,maar dan droog ik ze eerst goed en kijk ze ook goed na voor ik ze geef...ze zijn er dol op!

honden page profiel SarahSarah 3 doggies

honden foto van Sarah

Sorry,

ff het topic gemist. Inderdaad die Soda zou ik ff blijven doen tot je bij de DA kan langsgaan. Lijkt wel goed te doen bij haar. Zie je enige etter of zo? Of is de tepel hard? Of merk je dat de Soda inderdaad wel het gewenste effect heeft?

De kastanjes denk ik niet echt dat de boosdoener zijn geweest. Hier liggen eikels, walnoten, vanalles en die kan ik echt niet gaan weghalen voor ze, ben ik niets anders aan het doen en ze zijn me toch te snel af maar heb hier nog geen last gehad van dat ze die dingen aten. Zyta vreet eikels als een echte eekhoorn en Spike, ja die gaat voor de walnoten.

Vele groetjes van ons en dikke knuf voor Sheyenne

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hoi Sarah,

Dank je wel voor je reactie en je knuffel,ga hem zo aan haar
geven,ze ligt nu lepeltje lepeltje met Viouk te slapen...zo zoet...

Ik ga straks even kijken naar de tepel,meende een keer wat groen te zien wat uit de tepel kwam en opgedroogd was.Maar ze vindt dit warme verbandje heerlijk en alle liefdevolle zorgen natuurlijk:-)

Weet je dat heel veel eikels eten voor een hond heel slecht is?!(staat ergens in een ander topic)

knuffels terug van mij en mijn roedel lieverds

honden page profiel SarahSarah

honden foto van Sarah

Hoi Ingrid,

Weet het, van die eikels en probeer haar ook te verbieden. Nu niet moeilijk natuurlijk want ze komt niet alleen buiten maar verdorie die is zo snel als ze gezond en wel aan het ravotten is buiten, juist een vuilbakje op 4 pootjes, hahaha. Dan ga ik wel buiten en zeg dat het niet mag, heeft ze dan net eentje in haar mond dan laat ze die vallen maar het is hier allemaal eikeboom rondom mij wat ik zie, ellendig is dat. Niet te doen om elke dag op te ruimen natuurlijk. Dit jaar heeft ze niet de kans te gekregen maar als ze begint, amai.

Groetjes van ons.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mastitis??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^