3 weken lijnrust. Hoe aanpakken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Storm heeft een pees in zijn linkerachterpoot gescheurd, we hebben 3 weken lijnrust gekregen en medicijnen: pijnstilling en ontstekingsremmers. 

Als die pijnstilling gaat werken, zal Storm minder last hebben,  en dus lomp willen doen... hij heeft behoorlijk veel energie, en wil continue spelen met zijn bal, touw etc.
Ook het spelen met andere honden zal nu even moeten wachten...

Hoe pakten jullie dit aan met jullie "hypere" hond?
Weten jullie hersenspelletjes voor lompe honden? (Lees; slopen gaat makkelijker dan puzzelen)
Hoelang en hoevaak gingen jullie wandelen?
Er is namelijk niet gezegd dat ik het kort moest houden, maar te lang is natuurlijk ook niet goed...


En tot slot... hoe voorkwamen jullie dat je hond ging stuiterballen? Storm wil namelijk altijd spelen, nu doet hij behoorlijk rustig aan, maar goed als het straks minder pijn doet wil ie natuurlijk weer vanalles doen!

Alvast bedankt! Ook namens mijn zielige Storm! ;-)

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa 3 doggies

honden foto van Nelis & Noa

Kan je zeggen wat de leeftijd, ras en normale dagelijkse beweweging van Storm zijn? Dan kunnen we iets beter tips geven.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" En tot slot... hoe voorkwamen jullie dat je hond ging stuiterballen? Storm wil namelijk altijd spelen, nu doet hij behoorlijk rustig aan, maar goed als het straks minder pijn doet wil ie natuurlijk weer vanalles doen! "

Dit ga je niet leuk vinden als antwoord: Misia werd ouder. Het stuiterballen ging er bij Misia pas vanaf toen ze een jaar of 5 was en pas rond haar 8e werd (uitgezonderd het begroeten van mensen) een hond die ik als rustig zou omschrijven.

Lijn rust heb ik wel ervaring mee helaas. Misia heeft 2x een kruisband afgescheurd (links en rechts achter). Ik vond het altijd heel moeilijk. Uiteindelijk koos ik ervoor de hond in die situaties maar mee te nemen naar het dorp. Veel mensen, veel aandacht, veel prikkels maar met een relatief geringe fysieke belasting.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max heeft ooit 4weken lijnrust overleefd (zelfs op Texel!!!!)

Veel hersenwerk zowel thuis als tijdens het lopen.
Probeer ook zo rechtlijnig mogelijk te lopen...

En laat die hersenen van Storm eens goed kraken.... ;-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Wij liepen 6x 10min over de dag verdeeld en..... heel veel gezwommen.....

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

En zn kong werd 4keer perdag gevuld.....

honden page profiel Caitlin & Bijou † Caitlin & Bijou † goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Caitlin & Bijou †

Hier moest destijds 6 weken rust gegeven worden, dat is erg lastig als je een jonge en zeer actieve hond hebt. Tips die ik heb zijn verplichte benchrust, weet niet of je een bench hebt en of hij daar aan gewend is?

Verder vooral mentaal uitdagen zodat je hem op die manier kan vermoeien, hondenpuzzels zijn een aanrader, een gevulde kong, een groot bot, alles waarmee hij bezig gehouden kan worden zonder te bewegen.

Ik ging hier alleen ff snel naar buiten voor de behoeftes, lange wandelingen is niet de bedoeling als rust noodzakelijk is. Op een gegeven moment kan je merken dat het beter gaat omdat hij minder pijn heeft (of verdoofd is door de medicatie), probeer hem daarin te remmen voor zover dat mogelijk is..Hier ging dat op een gegeven moment niet meer, werd er weer gesprongen en gerend als je je ff omdraaideO-)

Komt vast goed, vooral lekker bezig houden zodat hij zich niet gaat vervelen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

voor iedereen een ervaring als er lijnrust gegeven moet worden ....

rustige tijden ging ik, met de auto er vaak op uit, iedere dag even blauwe stad, ergens koffie drinken, zodat het een uitje was en wat anders, ook ging ik vaak even met Bamse voor verandering naar macdonald, en natuurlijk niet het weekend of woensdagmiddag waar vele kinderen dan rondlopen.

een kong doet wonderen, en een goed bot, maar kan niet iedere dag gegeven worden..... denk spelletjes is hier niet aan de orde geweest. maar als wij samen ergens waren geweest, ging dat prima, was ze de rust zelve weer. lijnrust per dag even een korte wandeling, vele malen op en neer, altijd in stap, dat brak het lijntje niet, vandaar, iedere hond is anders.

in de winter, nadat de hechtingen eruit waren, van de kruisbandscheuring, ben ik gelijk met haar gaan zwemmen in een revalidatie bad, na een half uur, was het gedana met dr. en dat heb ik de hele winter, 2 x per week gedaan. de zomer dat ze ook geopereerd is, ook na dat de hechtingen eruit gingen, ook gaan zwemmen, iedere dag, in de blauwe stad, gratis... en ja dat was dan vaak genoeg weer voor een dag.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Bedankt voor de tips! Storm is inderdaad gek op de kong, dus heb weer vanalles in huis om die smakelijk te vullen!

Bench rust krijgt hij inderdaad nu. Hij wil weer spelen en springen, daagt me uit voor spel.. gaan we niet doen, lekker de bench in en rustig aan ;-)

Wandel zo min mogelijk nu. Stel het ook langer uit. Hoeft ie maar 3x ipv 4x.

Nu slaapt hij nog heel de dag.. heeft natuurlijk nog veel last...

Oja Nelis, hij is een amerikaanse stafford van bijna 10 maanden. Hij is gewend meerdere uren per dag te wandelen en te spelen. Dus dat is afkicken voor hem... ;-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

"
Dit ga je niet leuk vinden als antwoord: Misia werd ouder. Het stuiterballen ging er bij Misia pas vanaf toen ze een jaar of 5 was en pas rond haar 8e werd (uitgezonderd het begroeten van mensen) een hond die ik als rustig zou omschrijven.

Lijn rust heb ik wel ervaring mee helaas. Misia heeft 2x een kruisband afgescheurd (links en rechts achter). Ik vond het altijd heel moeilijk. Uiteindelijk koos ik ervoor de hond in die situaties maar mee te nemen naar het dorp. Veel mensen, veel aandacht, veel prikkels maar met een relatief geringe fysieke belasting. "


Haha herkenbaar! T was eigenlijk meer voor nu tijdens de lijnrust bedoeld. Maar je tip om 't dorp in te gaan is wel een goede ja! Kan ie lekker snuffelen en rondsjokken... woon midden in t centrum, dus afleiding genoeg denk ik zo, haha

Volgende forumvraag: Diarree, wat is wijsheid?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^