Werkt Algolith ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuusjeSuusje

honden foto van Suusje

Beste allemaal,

Ons meisje heeft al jaren last van mijten allergien. Het word steeds erger naarmate ze ouder word. Ze krijgt al jaren vers vles (ivm meelmijt) en daar doet ze het goed op. Maar sinds dit jaar is het met de huisstofmijt verschrikkelijk. Uiteraard wassen en stofzuigen we heel vaak om het probleem in te dammen maar het heeft niet voldoende effect. En dat terwijl ze dit jaar voor het eerst aan de Atopica zit (om te kijken of dat helpt... beter dan steeds jeuk en hotspots...) Daarvoor had ze al prednison tabletten en later ook een prednison injectie gehad maar dat is nog ergere troep als Atopica dus we proberen dit maar) We hebben nu twee mndn Atopca gebruikt en zijn het nu aan het afbouwen om te zien of de jeuk wegblijft... Maar mijn vraag is of iemand bekend is met Algolith. Dit voedingsupplement van zeewier zou verlichting brengen mbt de jeuk?! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met algolith.

Grtzzz Suus en een lebber van Rashja

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Interessant. Ik volg even.

honden page profiel StippeltjeStippeltje 2 doggies

honden foto van Stippeltje

Het zou kunnen werken maar verwacht er geen wonderen van. Daar is het te heftig voor. Zelf zou ik geen Algolith gebruiken. Ondanks dat het verplicht is staat op verpakkingen van Beaphar vaak niet wat er in zit. Als je je vraag hier neerlegt http://dezeewierwinkel.nl/ krijg je goede informatie. De zeewier die ze verkopen is supervers en niet duur.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Op aanraden van holist krijgt Jeff probiotica en dubbele omega 3 wanneer hij jeuk heeft.
Nu is hij ook weer intolerant voor pro biotica en krijgt hij darm enzymen die de voedingsopname verbeteren.
Als de jeuk toeneemt zit er iets niet goed in de darmen en weerstand.
Als Jeff voeding krijgt die hij matig verdraagt krijgt hij ook meer last van zijn mijten allergie.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Niet over algolith maar over huismijt door de allergie poli voor honden.
Huismijten

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Je kunt inderdaad wassen en zuigen wat je wilt, als niet saneert zal dat weinig helpen. De link van Wendy is een heel goed saneringsplan ;-).  Als je gaat saneren zou ik bij de slaapplaats van de hond beginnen. Je zou een allergene hoes voor een kinderdekbed kunnen gebruiken voor een hondenkussen. Misschien moet je het een stukje omslaan maar dat maakt niet uit.

Luchtvochtigheid tussen de 45 en 55 % is moeilijk, dat ga je alleen redden met een goede luchtontvochtiger. Stofzuigers heb je met permanente en verwisselbare HEPA filters. Een HEPA filter vervang je het liefst eens per jaar. Permanente HEPA filters kun je vaak wassen. Omdat ze zeer kwetsbaar zijn heb je kans dat je ze beschadigt en daardoor niet goed meer werken. Zijn ze vervangbaar dan kosten ze veel geld. Mijn voorkeur gaat uit naar een HEPA filter dat regelmatig vervangen moet worden. Dat kan jaarlijks zijn of wanneer de strip op de filter verkleurt. Het kan ook zijn dat het apparaat zelf aangeeft wanneer de filters vervangen moeten worden.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^