Slipketting?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

Kan iemand mij vertellen wat  het nut is van een slipketting? ik zie zoveel mensen met zo'n ketting lopen en het enige wat die honden doen is half stikken?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

het zou moeten corrigeren maar het aantal mensen die er mee lopen en het juist gebruiken die kan je op je vingers tellen.
zelf ben ik er geen voorstander van want je corrigeert je hond met een pijnprikkel en dus niet possitief.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Uhm ik heb het zelf ervaren met een halve slipketting...
Het heeft géén nut!

Storm werd er alleen maar heviger van. Het is ook nog super slecht voor de nek ook.
Dus voor mij alleen nog maar tuigjes en leren halsbanden!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel PP

Het idee is dat hij los om de hals van de hond hangt, en je er een ferme ruk aan geeft op het moment dat je je hond wil corrigeren. Dit zou een beet in de nek van een andere hond moeten simuleren dus hiermee bevestig je je positie als alpha.

Kortom; het heeft geen nut, de dominantie-theorie is ouderwets, achterhaalt, en bewezen ineffectief. Het enige wat je ermee bereikt is dat je je hond pijn doet, en met een beetje pech bang of agressief naar datgene wat op het moment dat jij hem corrigeert in de buurt is, maakt. Daarbij gebruiken mensen hem nagenoeg altijd "verkeerd" (als je van een correcte manier om zo'n ding te gebruiken kunt spreken), en wordt hij vaker als "wurgketting" gebruikt.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

dat vraag ik me soms ook wel is af...

mijn vader heeft dat bij zijn hond ook, maar dat komt door et verleden van de hond. die is mishandeld geweest en altijd geslagen met een halsband/riem. zodra er bij hem in de buurt een halsband komt raakt ie in paniek en gaat bijten. dus het enigste waar hij mee uitgelaten kan worden is een slipketting. Mijn vader het em alleen wel met een extra ringetje vast gezet, zodat hij wel over zijn hoofd kan om aan te doen. Maar als de lijn straks komt dat die gewoon als een halsband blijft zitten. (als je nog snapt wat ik bedoel hihi) dus dat ie niet echt als een slipketting gebruikt word maar meer als een halsband.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Slipkettingen en zelfs normale halsbanden kunnen ook veel schade toe brengen bij verkeerd gebruik.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

heb even een voorbeeldje gemaakt heb het wat moeilijk uitgelegd zie ik zelf.



waar het pijltje na toe wijst, heeft mijn vader een ringetje gemaakt zodat hij zo op die stand blijft zitten. en niet straks om de nek komt te staan, als hij de lijn ''strak'' trekt

honden page profiel PP

" heb even een voorbeeldje gemaakt heb het wat moeilijk uitgelegd zie ik zelf.

http://i41.tinypic.com/286vkoh.png

waar het pijltje na toe wijst, heeft mijn vader een ringetje gemaakt zodat hij zo op die stand blijft zitten. en niet straks om de nek komt te staan, als hij de lijn ''strak'' trekt "


Inventief :-D Net als wat een jachtlijn heeft, dus. Een extra "stop".

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Is het niks om een tuigje te kopen voor die hond Melissa?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Hier dus wel een slipketting met een gewone halsband. De slipketting heb ik erbij gehangen, nadat hij een keer zijn kop uit de halsband rukte om naar zijn vriendinnetje aan de overkant te rennen en ternauwernood aan een auto ontkwam. Hij hangt er dus niet om hem te strotten, maar dit wil ik nooit meer meemaken. Dus ik zie het als extra veiligheid.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

"

Inventief :-D Net als wat een jachtlijn heeft, dus. Een extra "stop". "


ja wist het even niet makkelijk uit te leggen haha. maarja zo gaat hij wel graag mee wandelen, en met een halsband raakt ie helemaal in paniek.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Voor mij is de "dominantie" theorie helemaal niet achterhaald, ik denk dat honden zeer zeker wel in rangorde leven.
Echter de slipketting.......

Het oorspronkelijke idee erachter was dat je een soort "correctie beet" gaf in de nek van de hond.
Dat de hond dat ook zo zou ervaren en begrijpen en dus heel snel zou begrijpen welk gedrag niet gewenst was.
Omdat moederhonden zo zouden corrigeren en honden onderling ook.

Voor mij blijkt, en ik heb het heel wat zien gebeuren op de training, is dat honden de zogenaamde correctie
helemaal niet als een correctie zien maar als een pure (pijnlijke) uitdaging, zoals je honden ook naar elkaars nek ziet happen bij het"spelen"(wat vaak helemaal niet alleen spelen is, maar ook een pure uitdaging om elkaars krachten te meten).

Menig hond komt dan ook vroeg of laat een keer in opstand, en grijpt zijn eigenaar.
En ik heb dat heel wat gezien op training, vooral bij herders, want die durven wel en lopen vaak met deze
kettingen om.

Of het werkt..... tja als je het hard genoeg doet, en maar mee door blijft gaan en de hond conflictvermijdend van aard is zal hij heel gespannen en geconflictvermijdend gedrag gaan laten zien maar inderdaad het gedrag wat de "correctie' oplevert achterwegen gaan laten (om vervolgens iets anders te gaan doen om zijn spanning kwijt te raken)..

Wordt er zeer behoedzaam mee om gegaan...... misschien bereik je er (op het oog iets mee) maar over het algemeen trekken honden er niet minder van, leren ze er niks van, hooguit dat hun baas niet zo betrouwbaar is.

Ik heb het ding ook gebruikt, was 20-25 jaar geleden heel normaal en wist na een jaar niet hoe snel ik hem van mijn jonge schnauzer af moest halen, die zich dus ook tegen mij ging keren, halsband om gedaan en nooit meer zulk hevig gedrag bij hem gezien.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

" Is het niks om een tuigje te kopen voor die hond Melissa? "


dat hebben ze al wel geprobeerd, maar dat werkte niet echt. hij ging daar super erg van trekken. Ze hebben echt van alles al geprobeerd, en mijn vader vond het wel genoeg om na 2 keer na het ziekenhuis te moeten voor hechtingen, om nog van alles te proberen terwijl hij zo met de slipketting hoe ie die vast heeft gezet wel graag mee gaat. en hij vond het ook zielig om iedere keer die hond in paniek te zien raken. hij was namelijk ook door een man mishandeld, en moet zeggen dat mijn vader der echt veel mee kan, maar staat hij zijn eigen riem om zijn broek te doen dan word ie al bang. dus mijn vader wilt niet echt meer om nog van alles opnieuw te gaan proberen ook omdat de hond al 10 jaar is. En hij mijn vader nu al best goed vertrouwt, is ie bang dat hij weer opnieuw bang gaat worden voor mannen

honden page profiel GilbertGilbert

honden foto van Gilbert

Ik heb er ook een voor Bowie, maar ik heb er nooit bij stilgestaan hoe die 'gebruikt' moet worden. Ik vond 'm gewoon handig als halsband, geen gedoe met een gesp en zo.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

volgens mij moet je ook nog eens uitkijken dat die dingen niet gaan roesten. maar eigenlijk slaan die kettingen dus nergens op en het werkt ook niet.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik ken niemand die een hond aan een slappe slipketting heeft lopen... dus ik zie het dan ook als wurgketting. 

Zelf hebben we een leren martingale (of half-check, of half-slip, maar ik vind deze namen de halsband geen recht doen. Het is dan ook geen correctie halsband). Als die strak zit, zit hij net zo strak als een normale leren halsband. Maar vaker zit hij losjes om de hals, en hij kan gewoon over de kop om en af, geen gedoe met gespen. Heerlijk.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik heb half-checks bij mijn honden om (niet bij mn teef trouwens)


Bij mijn honden zitten ze niet strak, als ze op zijn strakst staan staan ze net zoals een gewone halsband zeg maar. Ik vind ze gewoon makkelijk om en af doen en 9 van de 10 keer lopen mijn honden toch los :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

met mijn vorige hond zat ik op een hondenschool (dh club) waar de slipketting verplicht was want een herder zou dit nodig hebben. Aangezien zij mijn eerste hond was en iedereen het heel normaal vond heb ik het ook geprobeerd. Ze was toen ongeveer 4 maanden oud. Mijn leuke vrolijke pup veranderde in een trekkerige happer. Gelukkig heb ik ingezien dat het aan de slipketting en andere onvriendelijke methodes lag. Toen ik een normale halsband ging gebruiken en we op een hondvriendelijke hondenschool gegaan zijn kreeg ik mijn lieve vrolijke hond weer terug.

Een buurman die wel met zijn herder op die club bleef en ook tijdens de wandelingen de slipketting gebruikte kon zijn hond nooit los laten, en als je langs liep was de hond enorm agressief.
Ik was altijd blij dat ik een andere keuze gemaakt had voor mijn hond en ik met een vrolijke ontspannen hond kon rondlopen. Ze vond ook niet elke hond aardig, maar haar even bij me roepen was dan genoeg.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

hier in de buurt zit ook zo'n hondenschool daar gebruiken ze vanalles. mijn moeder is daar 1 keer heen geweest met onze eerste hond toen nog een puppy, die trainer was daar zo hard met hulpmiddelen en alleen maar aan het schreeuwen tegen de honden dat onze pup doodsbang werd van die kerel en als die kerel naar hem toe kwam plaste hij van zichaf echt super zielig, (mijn moeder is daarna nooit meer geweest hoor )

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier wordt een gewone halsband gebruikt, om en af, klaar. een klipje om de band aan te sluiten, maar als ik af en toe hier lees is zelfs een halsband van leer, taboe... een tuigje zou dus beter zijn.

ik heb een grote hond met dik haar, en alleen bij de waterwerken gebruik ik een zwemtuig, voor de rest een halsband. hier geen getrek, maar af en toe hoor ik ook hier, halsband niet doen, neem een tuigje. nou hier is een tuig om mee te wandelen geen optie, voor ons een halsband, om en af. :-D


honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" hier wordt een gewone halsband gebruikt, om en af, klaar. een klipje om de band aan te sluiten, maar als ik af en toe hier lees is zelfs een halsband van leer, taboe... een tuigje zou dus beter zijn.

ik heb een grote hond met dik haar, en alleen bij de waterwerken gebruik ik een zwemtuig, voor de rest een halsband. hier geen getrek, maar af en toe hoor ik ook hier, halsband niet doen, neem een tuigje. nou hier is een tuig om mee te wandelen geen optie, voor ons een halsband, om en af.  :-D "


Als je hond niet trekt maakt het geen fluit uit of je een halsband of tuig gebruikt denk ik hoor ;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" met mijn vorige hond zat ik op een hondenschool (dh club) waar de slipketting verplicht was want een herder zou dit nodig hebben. Aangezien zij mijn eerste hond was en iedereen het heel normaal vond heb ik het ook geprobeerd. Ze was toen ongeveer 4 maanden oud. Mijn leuke vrolijke pup veranderde in een trekkerige happer. Gelukkig heb ik ingezien dat het aan de slipketting en andere onvriendelijke methodes lag. Toen ik een normale halsband ging gebruiken en we op een hondvriendelijke hondenschool gegaan zijn kreeg ik mijn lieve vrolijke hond weer terug.

Een buurman die wel met zijn herder op die club bleef en ook tijdens de wandelingen de slipketting gebruikte kon zijn hond nooit los laten, en als je langs liep was de hond enorm agressief.
Ik was altijd blij dat ik een andere keuze gemaakt had voor mijn hond en ik met een vrolijke ontspannen hond kon rondlopen. Ze vond ook niet elke hond aardig, maar haar even bij me roepen was dan genoeg. "

hier in het park is ook zo'n hondenschool en dan nogwel voor politiehonden en voor particulieren maar die zijn zo fysiek en van de hele oude 'domineer je hond' stempel dat ze honden helemaal verpesten. als ik iemand met een shirt of trui ofzo van die school zie dan ga ik ze liever uit de weg want 1 reactie van hun hond en ze zitten er fysiek helemaal bovenop.
ook op de hondenweide komt er vaak zo iemand met een bal, hij wil maar niet inziendat zijn hond de bal niet kan delen en dan wil hij het telkens in zijn 1tje oplossen... toch niet als ik er ben! dan gaat hij altijd ten volle tegen zijn hond in terwijl ik mijn honden enkel weg stuur en tussen beide in blijf staan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Als je hond niet trekt maakt het geen fluit uit of je een halsband of tuig gebruikt denk ik hoor ;-) "



mijn hond is geen robot, en ook wel eens onbesuisd hoor

. :-D maar een gewone halsband heeft hier toch de voorkeur.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" heb even een voorbeeldje gemaakt heb het wat moeilijk uitgelegd zie ik zelf.

http://i41.tinypic.com/286vkoh.png

waar het pijltje na toe wijst, heeft mijn vader een ringetje gemaakt zodat hij zo op die stand blijft zitten. en niet straks om de nek komt te staan, als hij de lijn ''strak'' trekt "


Is dat dan hetzelfde principe als een halfslip?

Ohnee... ik zie het al

Ik vind alleen het geluid al zo akelig van een rijgende ketting.
(laat staan bij verkeerd gebruik)

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

"

Is dat dan hetzelfde principe als een halfslip?
"


nee hij heeft em echt zo vast gezet dat hij niet kleiner of groter word zeg maar, snap je?

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

"

Is dat dan hetzelfde principe als een halfslip?

Ohnee... ik zie het al

Ik vind alleen het geluid al zo akelig van een rijgende ketting.
(laat staan bij verkeerd gebruik) "


ow haha ik reageerde tegelijk met de wijziging haha. Ja ik ook hoor brr. Maarja als het niet anders kan en het zo opgelost kan worden zeg ik doen! hij zit totaal niet strak, en komt ook niet strak te zitten. Als hij in het bos los mag, doen ze em zelfs af hij is em al een keer verloren haha.

honden page profiel Liza, (Chiva) Lexi & Elza Liza, (Chiva) Lexi & Elza

honden foto van Liza, (Chiva) Lexi & Elza

nee hij heeft em echt zo vast gezet dat hij niet kleiner of groter word zeg maar, snap je?


Als het voor de hond wel werkt en niks anders werkt dan is het toch gewoon goed.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

" nee hij heeft em echt zo vast gezet dat hij niet kleiner of groter word zeg maar, snap je?


Als het voor de hond wel werkt en niks anders werkt dan is het toch gewoon goed. "


ja daarom, en ze/ik hebben al van alles geprobeerd.. heeft denk ik echt wel met zijn verleden te maken. Maar dat wist we voordat we hem uit het asiel haalde. verder is het een schat van een hond

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Ja, nu snap ik het inderdaad! Dank je :-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: castratie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^