Nog minder voeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Jet is wat te zwaar. 6,6 kg. Het mooiste is als ze weer rond de 6,0 kg gaat wegen. 

De afgelopen 2 weken heeft ze op andere brokken gestaan omdat ze geen gruis meer in haar urine had, en op een andere voeding over kon. Daarvoor kreeg ze Royal Canin Urinary S/O Small Dog (Klik). Vóór deze 2 weken woog ze 6,8 kg. Dus mooi 200 gram afgevallen. 

Echter, nu is na 2 weken op een andere voeding het gruis gewoon weer volop terug gekomen en zit er niks anders op dan om weer over te stappen naar het dieetvoer.

Door de dieet brok van RC is ze te zwaar geworden. Volgens de voedingstabel van RC mag een hond van 6 kilo 125 gram brokken per dag. Toen ik ermee begon woog ze 6 kilo en gaf ik haar 100 gram per dag. Toen ik merkte dat ze te zwaar werd heb ik dit verlaagd naar 80 gram per dag. Maar ook op 80 gram per dag blijft ze aankomen. 

Sinds vandaag krijgt ze 70 gram per dag (2x 35). Zal ze dan nog wel genoeg voedingsstoffen binnen krijgen? 125 gram wat er op de zak staat vergeleken met 70 gram is best een groot verschil..? Ze zeurt verder nooit om eten. 

2 weken geleden was haar urine helemaal schoon. pH van 6,5. Gisteren zat er alweer flink wat struviet in (zelf gezien door de microscoop). pH van 7,5. Ondanks extra verzuren. In augustus hebben we al is een overstap gemaakt van de dieetbrok naar vers. Maar ook toen is na 2 weken het gruis weer teruggekomen. pH van 8. Ondanks extra verzuren. 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Ik heb gemerkt dat voedingsinstructies op brokken voor veel honden veel te veel is. Charlie zou zo'n 200 gram moeten eten maar krijgt er maar 130. Hij valt niet meer af dus dit lijkt de goeie hoeveelheid te zijn voor hem. Hij krijgt wel 2x per dag 10 gram vis bij zijn brokjes, gewoon omdat hij zo graag vis eet. Charlie weegt 12,4 kg. 

Ik zou het eens proberen op 70 gram per dag. Ze zeurt niet om eten zeg je, dus misschien heeft ze wel genoeg?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ja, minder geven..
Als ze hier wel eens iets te dik zijn, (tussendoortjes, weinig beweging).
Dan krijgen een weekje of 3 gewoon.........minder.
Soms wel 50% minder per dag als dat ze normaal zouden krijgen.

Dus met die lijstjes.???.
Ja, ik zou bijna zeggen, : echt compleet niets van aantrekken wat een stel laborante op een zak met voer zetten.
Kijk gewoon naar je hond,, O-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

De fabrikanten willen sowieso verdienen dus zetten altijd teveel op de zak. Jet heeft blijkbaar veel minder nodig, maar als ze nog te zwaar is, is het niet verkeerd om nog minder te geven hoor. Je kunt als opvulling evt. wat sperziebonen erbij geven, maar als ze verder niet zeurt om eten is dat niet nodig.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Vaak het is te veel wat er op de zak staat inderdaad. Daarom was ik ook met 100 gram per dag begonnen. 

Ze krijgt minimaal 2 uur beweging aan wandelingen per dag. Daarnaast nog de spelletjes en oefeningen in- en om huis. Daar zal het niet aan liggen. 

Vanaf vandaag dus 70 gram per dag. Het enige waar ik mee zit, is dat ik me afvraag of ze dan niet te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. Maar dat zal wel niet aangezien ze van 80 gram te dik werd...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^