Staffords (gevaarlijke rassen) mogen niet meer in frankrijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"  maar als er telkens berichten in de media verschijnen over dit soort rassen, snap ik wel dat landen die regel invoeren. "


De grap is natuurlijk dat de vergelijkbare Nederlandse regelgeving (de Regelgeving Agressieve Dieren RAD) is afgeschaft omdat deze tot geen enkele vermindering van bijtincidenten heeft geleid. De verschillende onderzoeken die hebben plaatsgevonden op het gebied van bijtincidenten wijzen geen noemenswaardig hogere betrokkenheid bij bijtincidenten uit van de zogenaamde gevaarlijke rassen. Kortom, zowel wetenschappers als de overheid zien geen verhoogd risico en daarom geen noodzaak tot verscherpte regelgeving omtrent zogenaamde gevaarlijke rassen.

Maar je hebt helemaal gelijk, in de media zie je telkens weer die term Pitbull. Nu is het aan jezelf om die puzzelstukjes eens bij elkaar te leggen. Als wetenschappers, kenners en overheid op basis van onderzoek en statistiek geen uitschieters zien maar de media komt steeds smet berichten over pitbulls, zo het dan zo kunnen zijn dat de media de werkelijkheid heel misschien mogelijk wat aandikt? Misschien wel omdat de term pitbull zo lekker verkoopt?

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de term pitbull welke en nogal vrijblijvende beschrijving is van een uiterlijk dat zeer gewoon is in de hondenwereld... terwijl we het gewoon over een kruising hebben.

Voor diegene die het interessant vindt, de brief van de toenmalige minister aangaande het afschaffen van de RAD.
Afschaffing Regeling Agressieve Dieren RAD

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Ik heb gehoord dat ... "



Met alle respect, maar is dit niet de doodsteek voor een goede objectieve discussie? Ik hoor ook zoveel maar zolang ik het niet zeker weet is het speculatie en bangmakerij...

Niet lullig bedoelt hoor, maar ik denk niet dat dit de basis kan en mag zijn voor een discussie.

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

Frank, ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt ! Jij wel ?

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

" Frank, ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt ! Jij wel ? "


Maar gewoon uit pure interesse. Waarom heb je dan een ras dat een afstamt van van een dergelijk type?

Kyra (Gast)

Even misschien een domme vraag, Maar wij hebben sinds twee weken een Cane Corso hoe zit het met deze honden in frankrijk?

Kyra (Gast)

We hebben haar uit het asiel en ze heeft geen stamboom voor zover we weten.

honden page profiel PP 3 doggies

" Mensen die in de bosjes gaan staan omdat ik voorbij loop mensen doe ff normaal t is geen moordmachine hoor... "


Net als dat mensen snel conclusies trekken over "gevaarlijke" honden.. worden er ook snel conclusies getrokken over waarom iemand even in de bosjes gaat staan ;-) Ik doe het met Cosmic ook omdat ze bang is van grotere, enthousiaste honden, en ik negatieve ervaringen wil voorkomen en positieve ervaringen op wil zoeken om haar over haar angst heen te krijgen. Op deze manier kan er even op een afstandje gecommuniceerd worden; mijn hond is druk, mijn hond is angstig, mijn hond is net geopereerd, mijn hond is heel erg oud, mijn hond is loops.. Elkaar de ruimte geven is mijns inziens alleen maar netjes, ongeacht het ras van de hond. Als iemand voor je aan de kant gaat denk ik niet dat je dat per se zo negatief hoeft te zien, het wil niet meteen zeggen dat iemand je hond een moordmachine vindt, misschien heeft de hond van die andere persoon juist issues :-)

@Kyra; Ik zou dit inderdaad even goed uitzoeken, want je hebt grote kans dat ook jouw hond onder deze wetgeving valt.. Ik geloof dat de Cane Corso ook op "het lijstje" staat in de Scandinavische landen dus grote kans dat dat in Frankrijk ook zo is..

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Frank, ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt ! Jij wel ? "


Ik ken de problematiek in Frankrijk niet. Ik weet dus ook niet welke beweegredenen ten grondslag liggen aan de besluitvorming aldaar.

Wat bedoel je precies met "ik heb het gelukkig nog nooit meegemaakt"? Ik heb persoonlijk nog nooit een serieus incident met een hond meegemaakt. En hoewel elk bijtincident er één te veel is, is de kans dat je kind in huis wordt verwond door een hond miniem vergeleken met de andere oorzaken van ongelukken in huis.

Je moet zaken ik perspectief zien denk ik. Er is niets mis met een kritische houding, zeker als het gaat om dieren die we in en om huis houden. Maar je moet ook niet overdrijven, iets wat toch nog wel regelmatig gebeurt in mijn ogen.

honden page profiel Jessica & bulletje GwenJessica & bulletje Gwen 3 doggies

honden foto van Jessica & bulletje Gwen

@Frank : Ik probeerde uit te leggen waarom de wet in Frankrijk strenger is geworden, omdat ik weet plus of min wat er daar speelt (ik kom zelf uit Frankrijk :-D), ik wou mijn mening geven waar dit vandaan komt.
@Sammy & Faya *Luna : Franse Bulldog zijn helemaal mijn honden, ik moet zo om hun lachen, vind ze geweldig ! Ik ben opgegroeid met honden, van Sint Bernard, Hond van de Pyreneeen tot Duitse Herder, mijn ouders hebben altijd honden gehad : nu nog 2 Herders en 1 Cane Corso !

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Tja, als je graag reist, kan je je maar beter op voorhand goed informeren over invoerregels allerhande. Er wordt nu over de Stafford gesproken, maar er zijn allerlei invoerregels die van land tot land nogal kunnen verschillen. Het ene land heeft nog een quarantaine (Ijsland), het andere moet je je hond eerst laten legaliseren (Servie), nog een ander land mogen de wolfachtige types zoals de Tsjechoslowaakse wolfhond niet binnen (Noorwegen).

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

@Jess, helder. Ik kan me er overigens wel wat bij voorstellen wat de problematiek in Frankrijk is maar dat zijn dan wel aannames mijnerzijds. Maar met het oog op de armoede, werkloosheid en illegaliteit in Frankrijk vermoed ik dat mijn aannames redelijk in de goede hoek zitten.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

ik kom toch niet in frankrijk haha

Kyra (Gast)

@pauline en Cosmic dank voor je reactie

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ik neem aan dat veel van dit soort wetgevingen rond invoer van honden toch ook te maken heeft met criminaliteit ipv alleen met prive-bijtincidenten. Ik kan me voorstellen dat in bepaalde grensstreken illegale hondengevechten hoogtij vieren (na het gevecht, snel de grens over). En dat men met dit soort regels probeert deze wanpraktijken in te dijken. Hoop ik dan maar...

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Het lijkt me sterk dat mensen die hun honden illegaal laten vechten zich druk maken over het feit dat hun hond eigenlijk niet welkom is.

Beetje raar ook niet? Een aantal rassen (worden Rotties ingezet voor gevechten?) verbieden omdat anderen er misbruik van maken. Sommige mensen steken anderen neer met een mes, anderen snijden er groente mee.

En dan is een mes fout?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dat lijkt me niet, ja het gebeurt, maar ik denk dat het eerder gewoon het idee is. een potentie tot vechthond, dus een gevaarlijke hond, zonder grenzen en zonder pijn, en dat is een wandelende ramp!

een soort sneeuwbal gedachte...

en dat schrikt af, helemaal icm verkeerde en/of overdreven media berichtgeving (want laten we wel wezen, de gemiddelde mens neemt dat vaak aan en weet niet beter)

mensen gaan dan onterecht denken dat de veiligheid van de maatschappij in gevaar in...en daar moet actie op ondernomen worden!

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Het lijkt me sterk dat mensen die hun honden illegaal laten vechten zich druk maken over het feit dat hun hond eigenlijk niet welkom is. "


Het verbieden van hondenrassen in die context is ook weer een zuiver staaltje symptoombestrijding (als dat de reden is). Het ligt aan mensen, en die vinden echt wel weer een andere manier om op illegale wijze geld te verdienen.

honden page profiel Staffie loveStaffie lovebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Staffie love

" over waarom iemand even in de bosjes gaat staan ;-) Ik doe het met Cosmic ook omdat ze bang is van grotere, enthousiaste honden, en ik negatieve ervaringen wil voorkomen en positieve ervaringen op wil zoeken om haar over haar angst heen te krijgen. Op deze manier kan er even op een afstandje gecommuniceerd worden; mijn hond is druk, mijn hond is angstig, mijn hond is net geopereerd, mijn hond is heel erg oud, mijn hond is loops.. Elkaar de ruimte geven is mijns inziens alleen maar netjes, ongeacht het ras van de hond. Als iemand voor je aan de kant gaat denk ik niet dat je dat per se zo negatief hoeft te zien, het wil niet meteen zeggen dat iemand je hond een moordmachine vindt, misschien heeft de hond van die andere persoon juist issues :-)

Dat begrijp ik maar dan heb ik het over mensen die ik tegen kom zonder hond en meteen een gilletje slaken omdat ze bang zijn. Dan is het overduidelijk. Mensen die aan de kant gaan met een hond snap ik dat er iets is waardoor ze zo doen. En hou ik m'n hond kort als ik passeer. Daar heb ik meer begrip voor als mensen die hun hond optillen tot boven hun hoofd.
"

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Ik maak me er niet meer zo druk over je hoort dit te weten als je een van deze rassen in huis haalt.
Niks nieuws dus voor mij ben al blij dat ik hier in ons eigen land niet meer hoef op te letten met een hond wat lijkt op een pitbullachtige en de hele tijd met een stamboom in je tas rond te lopen.

En het buitenland tsjaa weg blijven daar met je hond of kiezen voor een ander ras.':-)

honden page profiel PP 3 doggies

Mijn quote wil even niet, maar dat ben ik inderdaad met je eens, dat je hond boven je hoofd optillen een beetje frappant is.. om het lichtelijk uit te drukken O-) en dan maar hopen dat ie geen angstplasje doet, zo heb ik een keer een douche gekregen van een bange kat in een draadkooitje.. O-)

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Mijn quote wil even niet, maar dat ben ik inderdaad met je eens, dat je hond boven je hoofd optillen een beetje frappant is.. om het lichtelijk uit te drukken O-) en dan maar hopen dat ie geen angstplasje doet, zo heb ik een keer een douche gekregen van een bange kat in een draadkooitje.. O-) "


Zo liep ik laatst met Misia en Daisy in het dorp terwijl Daisy loops was. Kom ik een oudere mevrouw met een Yorkshire reu tegen. Zij blokkeert Misia (en mij) met de rollator en ik maar proberen Daisy bij die Yorkshire weg te houden voordat ik met een nest Ami/Yorkshire pups zit.

Moet er vrij komisch uitgezien hebben, ik was ook niet boos maar heb mevrouw toch dringend verzocht die rollator even weg te zetten voordat ik een zwangere Daisy had.

honden page profiel MunjaMunja

honden foto van Munja

Goh apbt wat is de bron van dat artikel O-)  LMAO

honden page profiel APBTAPBT

honden foto van APBT

Heb ik even van je geleend Munja ;-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Tja, diverse landen lopen nu eenmaal nog wat achter op gebied van regelgeving over honden. In Nederland hadden we tot een aantal jaar geleden ook een rasverbod, gelukkig nu niet meer. Maar in een aantal andere landen is zo'n verbod helaas wel nog steeds van kracht.

honden page profiel MunjaMunja

honden foto van Munja

" Heb ik even van je geleend Munja ;-) "


Zet ik er even de bron voor je bij ;-)
Bron: Issues Management, door drs. Eliaan Schoonman ( communicatiewetenschapper )

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Tja, als je graag reist, kan je je maar beter op voorhand goed informeren over invoerregels allerhande. Er wordt nu over de Stafford gesproken, maar er zijn allerlei invoerregels die van land tot land nogal kunnen verschillen. Het ene land heeft nog een quarantaine (Ijsland), het andere moet je je hond eerst laten legaliseren (Servie), nog een ander land mogen de wolfachtige types zoals de Tsjechoslowaakse wolfhond niet binnen (Noorwegen). "


Helemaal mee eens. Zijn inmiddels ook genoeg luchtvaartmaatschappijen die geen kortschedelige honden meer aan boord toelaten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet het enigste land, er zijn meerderen landen waar je met deze honden niet over de grenzen kan. helaas.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" pffft die regels, de enige reden waarom ik nooit een stafford-achtige in huis zou halen, je kan em niet meenmen op reis "


Bamse is niet geent voor de Rabiës, in verband met haar OT... ik weet dat dus, mijn vakantie eventueel met Bamse is in Nederland.

.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"

Nou nou zeg relax.
Nogmaals 9 VAN DE 10.
En nogmaals, ik vind het LIEVE honden, maar als er telkens berichten in de media verschijnen over dit soort rassen, snap ik wel dat landen die regel invoeren.

Edit: Heb ook eens gehoord naar aanleiding van een discussie dat deze rassen verboden zijn vanwege de vele illigale hondengevechten
Die er plaats vinden. Zo ook om deze dieren te beschermen is het ingesteld.
. "

Wie beweert bewijst, dus ik ben benieuwd naar de publicaties.

Verder heb ik het eindrapport fatale hondenbeten 2010 uit de vs voor je. Met gecheckte feiten. 
Final report dog bite related deaths 2010
Ook de rest van de site is lezenswaardig. National canine research council

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"
Wie beweert bewijst, dus ik ben benieuwd naar de publicaties.

Verder heb ik het eindrapport fatale hondenbeten 2010 uit de vs voor je. Met gecheckte feiten. 
Final report dog bite related deaths 2010
Ook de rest van de site is lezenswaardig. National canine research council "


Interessant maar heel deprimerend om te lezen. Zo veel jonge kinderen. Bah bah.

Het is stuitend om te lezen hoe vaak de media Pitbulls noemt terwijl de onderzoekers heel andere dieren of oorzaken aantreffen of het ras niet kunnen vaststellen. Op dat front bewijst zo'n document absoluut wat drs. Eliaan Schoonman in Issues Management beschrijft.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Rashonden door de jaren heen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^