Wie kent de Clumber spaniel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Hallo forummers,
Ik heb mijn keuze voor een hond inmiddels kunnen beperken tot onder andere de Clumber Spaniel.
Wie is bekend met dit ras? Ik lees op internet en in de boeken wel de standaard dingen (die me uiteraard aanspreken), maar niets over de praktijk. Wie kan met daar meer over vertellen? Kan de hond bijvoorbeeld een uur of vijf per (werk)dag alleen zijn?
Maakt het voor karakter iets uit of ik een reu of een teef kies (mijn voorkeur gaat uit naar een teef) en zijn ze inderdaad vriendelijk tegen andere honden? Mijn moeder heeft namelijk een standaard ruwhaar teckel en mijn dochter wil over een jaar of 4 graag een Zwitserse herder.
En hoeveel euri moet ik sparen voor een pup? Ik hoef niet persé een stamboom, maar wel een gezonde hond, dus wel van een goede fokker. Een (jonge) herplaatser is natuurlijk ook een idee, maar ik vind puppies zo schattig.
Dus: vertel, vertel, geef alles! :-D
Groetjes,
Jeannette

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

De enige ervaring die ik ermee heb is dat er regelmatig twee reuen komen logeren in het pension waarin ik werk. Het zijn al wat oudere honden, maar toch. Zeer vriendelijk, zowel tegenover honden als mensen. Echt vrolijke en sociale honden, zonder daarbij opdringerig of overenthousiast te zijn. Ik vind ze, eerlijk is eerlijk, wel een beetje dom overkomen ;-) Maar dat kan natuurlijk ook heel slim zijn, dat ze zich dommer voordoen dan ze eigenlijk zijn :-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^