Alsnog cursus gaan volgen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Mijn vriend en ik hebben het er de laatste tijd over dat zo gauw het eraan zat, we toch met Gucci op een cursus willen. Gucci is nu 1 jaar en bijna 8 maanden. We zijn nog nooit met hem op cursus geweest. 

Is het überhaupt mogelijk om dan alsnog op cursus te gaan op deze leeftijd? Is dit gek?

En kunnen jullie ons misschien nog wat goede plekken aanraden? We komen uit Hapert, het mag in een omtrek van 20 km zijn..

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

http://www.kynocare.nl/index.html

Is deze bijvoorbeeld iets?

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

Volgens mij geen enkel probleem hoor

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Een hond is nooit te oud om mee op cursus te gaan. Alleen maar heel erg leuk om samen iets te gaan ondernemen toch? :-D

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Ik was met Vino tijdens de grote vakantie weer begonnen (binnenkort hopelijk weer), nu helaas geen tijd meer met school en stage.. 
Kan dus zeker!

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi 3 doggies

honden foto van Jana & Romi

ik ben met Romi meteen begonnen toen ik haar uit het asiel haalde ze was toen 1 jaar en 4 maanden oud. Nu 2,5 jaar later doet ze nog steeds gehoorzaamheid en speelt ook wedstrijden. Op haar laatste wedstrijd behaalde ze 91/100. Ik vind het nooit te laat om op cursus te gaan.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Oké, blij dat dat niet gek is:-D.
Waarschijnlijk heb ik binnenkort weer een vaste baan dus dan gaan we eens een goede hondenschool benaderen:-)!

honden page profiel SammieSammie 3 doggies

honden foto van Sammie

Het is zeker mogelijk hoor :-)
Je ziet het vaak genoeg, mensen die later alsnog op cursus willen met hun hond, of bv een herplaatser hebben.
Vaak heb je een kennismakingsles om je in de juiste groep in te schalen.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Het is nooit te laat om op cursus te gaan :-D 
Ik wilde dit ook eerst doen maar ik vind gehoorzaamheid zo saai daarom dat we agility volgen :-D heel leuk om samen met je hond iets te doen maakt niet uit wat eigenlijk maar de band tussen baas en hond versterkt heel hard :-D

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

" Het is nooit te laat om op cursus te gaan :-D 
Ik wilde dit ook eerst doen maar ik vind gehoorzaamheid zo saai daarom dat we agility volgen :-D heel leuk om samen met je hond iets te doen maakt niet uit wat eigenlijk maar de band tussen baas en hond versterkt heel hard :-D "


.Dat lijkt me ook heel leuk om te doen, maar voordat je zoiets kan doen moet je natuurlijk wel een hond hebben die ook bv los kan lopen e.d.:-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"

.Dat lijkt me ook heel leuk om te doen, maar voordat je zoiets kan doen moet je natuurlijk wel een hond hebben die ook bv los kan lopen e.d.:-) "


.klopt :-D maar Max heeft nooit gehoorzaamheid gevolgd en dit is de tweede hondenschool waar ik agility mag volgen zonder gehoorzaamheid :-D 
Je hond moet kunnen blijven zitten en bij je kunnen blijven :-D

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Is zeker niet gek hoor, toen ik met onze Digger trainde, was er iemand met een hond van 8 jaar.

Jonge man en vrouw gingen samen wonen, maar zij (wel als zij op visite kwam) kon niets aanvangen met de hond en was nog zwanger ook, een cursus gedaan en alle problemen waren opgelost, ook is er met de baby nooit een probleem geweest.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm 3 doggies

honden foto van Femke & Storm

Ik zeg doen! Storm was ook vrij laat (6maanden) toen ik begon in Hapert, alle anderen hadden al puppycursus gedaan, maar daar was ik te laat voor...

Zaterdag examen, maar eind februari/begin maart ga ik hem nog een keer opnieuw doen. Storm is dan een jaar oud.

Er kwamen wel meer oudere honden voor 't eerst tijdens onze cursus. Ook een cockertje van 2, deze gaat t examen met vlag en wimpel halen, terwijl deze pas op de helft in is gestroomd ;-)

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Ik heb zonet die kynocare vast een mailtje gestuurd voor wat meer informatie betreft tarieven e.d. 
Wat denken jullie van deze hondenschool ?

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Ik vind de website er erg goed uit zien! :-) Het enige waar ik altijd erg benieuwd naar ben is de achtergrond van de trainers. Welke ervaring hebben ze met honden, welke opleiding, enz.

Ik ken genoeg mensen die bij ons op cursus beginnen met een hond die nog nooit eerder cursus had gevolgd. Vanuit het asiel, geen tijd, geen zin, geen geld, enz. Genoeg voorbij zien komen. Mijn ervaring is dat ze altijd prima mee kunnen draaien mits de baasjes er genoeg tijd in hebben gestoken (en dat geloof ik bij jullie zeker!) ze moeten er alleen aan wennen om in een ruimte/terrein te staan met andere honden zonder daar naartoe te mogen en dat soort dingen.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Bij ons op de hondenschool kwam iemand binnenwandelen met dezelfde vraag. Zijn hond was 8! En weet je wat? Hij had op het examen het meeste aantal punten! Die man had nog nooit een cursus gevolgd en de hond kon alleen: zit, af, en in de mand.
Zoek een hondenschool uit waar ze werken met belonen. Dat systeem werkt voor de meeste honden.
Succes!

honden page profiel ChloeChloe 3 doggies

honden foto van Chloe

Top idee!
Je hond, maar ook jij, is nooit te oud om te leren.
Jullie kunnen er samen veel plezier aan hebben.
Veel plezier alvast!

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Dankjewel voor jullie reacties!
Sanne, wij vinden de site er ook erg professioneel en goed uit zien. Ik heb er hier verder nog geen in de buurt gevonden die me zo aanstaat. 
We steken inderdaad heel veel tijd aan Gucci, toch lopen we tegen wat dingetjes aan, vandaar dat we alsnog op cursus met hem willen:-).

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Wij zijn met les begonnen met onze hond van bijna 6 jaar oud. Hij kon werkelijk nog helemaal niks, maar hij leerde super snel en doet helemaal niet onder voor de andere hondjes! Sommige onderdelen leert hij zelfs sneller dan andere honden, en sommige onderdelen doet hij wat langzamer. Maar we zien hartstikke veel groei, en hij heeft in de afgelopen maanden zo veel geleerd! Plus, hij is ontzettend dol op de hondenschool. Het is echt een favoriet "uitje" voor hem elke week :-)

De hondenschool die je aanstipt ziet er trouwens netjes uit! Hun werkwijze klinkt hetzelfde als dat wij zelf doen bij onze hondenschool, en wij zijn daar uitermate tevreden over. Het enige wat ik een beetje mis is een instroomgroep voor oudere honden die eigenlijk nog geen basis hebben in vaardigheden. Hadden jullie al antwoord gehad op je mailtje overigens?

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

" Wij zijn met les begonnen met onze hond van bijna 6 jaar oud. Hij kon werkelijk nog helemaal niks, maar hij leerde super snel en doet helemaal niet onder voor de andere hondjes! Sommige onderdelen leert hij zelfs sneller dan andere honden, en sommige onderdelen doet hij wat langzamer. Maar we zien hartstikke veel groei, en hij heeft in de afgelopen maanden zo veel geleerd! Plus, hij is ontzettend dol op de hondenschool. Het is echt een favoriet "uitje" voor hem elke week :-)

De hondenschool die je aanstipt ziet er trouwens netjes uit! Hun werkwijze klinkt hetzelfde als dat wij zelf doen bij onze hondenschool, en wij zijn daar uitermate tevreden over. Het enige wat ik een beetje mis is een instroomgroep voor oudere honden die eigenlijk nog geen basis hebben in vaardigheden. Hadden jullie al antwoord gehad op je mailtje overigens? "


Nee we hebben helaas nog geen antwoord terug mogen ontvangen.. Als we over een paar dagen nog niets terug hebben gehoord, bellen we gewoon even.

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Hartstikke leuk dat jullie alsnog op cursus gaan met jullie hond! Bij ons op de hondenschool komen er regelmatig wat 'oudere' hondjes. Wij adviseren dan meestal met de jonge honden cursus te beginnen. Bij de puppie is er toch ook veel uitleg over socialisatie, benchtraining, etc. etc. Bij de jonge honden cursus verwachten wij dat de hond al wel een paar basis oefingen kent en daar vanuit gaan wij dan verder trainen. Ieder in zijn eigen tempo natuurlijk

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

" Hartstikke leuk dat jullie alsnog op cursus gaan met jullie hond! Bij ons op de hondenschool komen er regelmatig wat 'oudere' hondjes. Wij adviseren dan meestal met de jonge honden cursus te beginnen. Bij de puppie is er toch ook veel uitleg over socialisatie, benchtraining, etc. etc. Bij de jonge honden cursus verwachten wij dat de hond al wel een paar basis oefingen kent en daar vanuit gaan wij dan verder trainen. Ieder in zijn eigen tempo natuurlijk "


Heb je een eigen hondenschool? Waar zit die?

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

Ik heb geen eigen hondenschool, maar geef wel les op een hondenschool. Deze zit in zevenaar, gelderland.

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

" Ik heb geen eigen hondenschool, maar geef wel les op een hondenschool. Deze zit in zevenaar, gelderland. "


.Aah zo, helaas te ver weg:-)

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Zonet een mail terug gehad van de hondenschool. In de mail werd aangegeven dat afhankelijk van wat Gucci kan, we kunnen beslissen of ie vanaf het begin begint, bij de puppy cursus, of instroomt in de puber cursus. 

Nu twijfelen we heel erg. Gucci kent echt wel wat basis, hij kan zitten, liggen (en veel andere trucjes die er eigenlijk niet zo toe doen), hij loopt over het algemeen netjes mee aan de lijn.
Het hierkomen zijn we nog steeds mee bezig. Dat gaat in hele kleine stapjes vooruit maar is nog lang niet wat het zijn moet. Daarbij als hij een andere hond ziet of een fietser voorbij komt, valt ie uit.. Kunnen we afleiden wat we willen, dat helpt niet.. Daarom willen we ook alsnog een cursus gaan volgen.
Wat zouden jullie doen? Puppy of puber cursus?

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje 3 doggies

honden foto van Marijke en Dolfje

Ik zou de puber of jonge hondencursus doen. Als je hond al een paar basiscommando`s kent, is het voldoende om van daaruit verder op te bouwen.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Had je in de mail ook al aangegeven wat Gucci kan en wat niet? Want ik denk dat de "basis" misschien toch verschilt met het idee wat jij hebt en wat zij ervan vinden. Zelf vind ik namelijk dat mijn hond ondertussen ook een best aardige basis heeft geleerd, maar toch hoort hij nog echt in de begingroep thuis.


Overigens kon ik zonder problemen een proefles doen om te kijken wat de werkwijze is van de hondenschool en kreeg ik 3 instroomlessen om te kijken in welke groep mijn hond het beste thuis hoorde. Zijn misschien dat soort dingen ook nog opties?

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

" Had je in de mail ook al aangegeven wat Gucci kan en wat niet? Want ik denk dat de "basis" misschien toch verschilt met het idee wat jij hebt en wat zij ervan vinden. Zelf vind ik namelijk dat mijn hond ondertussen ook een best aardige basis heeft geleerd, maar toch hoort hij nog echt in de begingroep thuis.


Overigens kon ik zonder problemen een proefles doen om te kijken wat de werkwijze is van de hondenschool en kreeg ik 3 instroomlessen om te kijken in welke groep mijn hond het beste thuis hoorde. Zijn misschien dat soort dingen ook nog opties? "


Ja ik heb een mailtje terug gestuurd met het geen wat Gucci o.a. kan, en waar wij tegenaan lopen. Waarom we twijfelen in welke groep hij zou horen en wat hun ons adviseren.
Voor beiden groepen zou ik het kunnen beargumenteren namelijk. Ik vind het heel moeilijk. Ik vind het zonde om voor een puppycursus te betalen, terwijl hij veel dingen daarvan al wel kan, maar vind het ook zonde om naar de pubercursus te gaan als zijn basis niet goed blijkt te zijn..

honden page profiel Gucci&SophieGucci&Sophie

honden foto van Gucci&Sophie

Zojuist een mailtje terug gehad, ik heb het hieronder even neergezet. Hij heeft wel gelijk, dus nu eerst een gedragstrainer voor we een cursus kunnen doen.. 



Het probleem wat jij beschrijft is een gedragsprobleem. Dat laat zich helaas niet in een klassikale omgeving oplossen, maar heeft een meer intensieve begeleiding nodig om succesvol om te kunnen buigen. Daarvoor verwijs ik je naar  www.quiebus.nl  , een goede leverancier van gedragstherapeuten die jullie verder kan ondersteunen. In verband met grote drukte bij de hondenopleiding kunnen wij er zelf geen tijd voor vrijmaken.
 
Het hierkomen kan ook pas op een goede manier worden aangeleerd als het gedragsprobleem eerst is verholpen en de hond 100% aandacht voor jullie heeft.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Gewoon doen beter laat als nooit zou ik denken je steekt er altijd samen wat van op en daarnaast is het voor sommige honden een echt uitje en erna lekker gezond moe  zeker als je ermee creëert dat je hond strakkies ook los kan voor jullie soms ook handig en voor de hond natuurlijk helemaal te gek.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^