Wat met onze honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Van de Vijver JohanVan de Vijver Johan

Hallo,

Wij zijn Diego en Bagera, wij zijn 2 hele lieve honden die te omstuinig zijn voor onze baasjes. Wij zijn altijd gewoon geweest van in een hele grote tuin te zitten waarin we ons enorm konden uitleven en amuseren. Maar toen besloot de huisbaas, van het huis waar we woonden, het huis te verkopen en moesten we verhuizen. Onze baasjes hebben heel hard gezocht naar een huisje waar wij ook welkom waren, maar dat was niet gemakkelijk. Uiteindelijk hebben ze dan een huisje gevonden waar wij ook welkom waren maar... we mogen niet binnen loslopen en de tuin is heel klein. Onze baasjes doen alle moeite om met ons te spelen en te wandelen maar doordat ze veel moeten werken en dan ook nog op een korte tijd mama en papa geworden zijn van 2 schatjes van kinderen vinden ze de tijd er niet meer voor. Ze zijn heel hard op zoek naar een oplossing maar ze weten het niet goed meer. Ze zijn aan het denken dat het beste is om ons weg te doen naar een plaats waar ze wel met ons kunnen spelen en wandelen. Als er iemand is die ons en onze baasjes een oplossing kan bieden, willen jullie dan een reactie achterlaten? Nu nog even iets over ons: Wij zijn 2 broers en zijn een kruising tussen labrador en border collie. Wij zijn hele lieve honden die geen vlieg kwaad doen buiten als er iemand bij ons komt dat er niet moet zijn. Die jagen we weg. Enkel als er iemand is die we niet kennen en onze baasjes zijn er bij dan zullen wij heel lief zijn en met die persoon/personen spelen. Ik, Bagera, ben wel een beetje dominant en mijn broer, Diego, redelijk onderdanig. Wij hebben ook nog een speelkameraad Bradley, een labrador. Hij is ook een lieve hond maar veel rustiger dan ons. Ook al is hij 3 jaar jonger dan ons. Hij is 2 jaar en wij 5 jaar. A.U.B. Kan iemand ons helpen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik zou toch niet te snel beslissen om jullie honden weg te doen hoor. Eerder zou ik, nuja ik spreek voor mezelf, verder zoeken naar een andere oplossing. Ik heb ook een paar vrienden die hetzelfde meemaakten en zij opteerden ervoor om verder te zoeken naar een andere woonst. Ik weet het, het is niet altijd makkelijk, maar er zijn beslist nog woningen waar jullie wel welkom zijn met de honden en die een grotere tuin hebben. Een hond is niet zozeer gehecht aan zijn huis, wel aan zijn baas !

Waarom mogen ze niet loslopen in huis ? Want dan is het toch geen groot probleem, zo lang je ze maar genoeg beweging blijft geven. Ga desnoods met hen op cursus, agility ofzo, iets waar ze hun energie lekker mee kwijt kunnen.  En als jullie hen toch willen herplaatsen, dan eerst even toestemming vragen aan de moderators van HP om hier een oproep te plaatsen en dan vooral heel erg uitkijken, want veel mensen doen zich goed voor, maar menen het niet bepaald goed :'(

Nogmaals, ik zou er heel goed over nadenken en er eerder voor opteren om de honden gewoon bij jullie te houden, ze horen toch bij het gezin. Er zijn ook andere oplossingen. Tijd moet je maken, ook ik werk fulltime en ken tal van mensen die kinderen hebben met daarbij nog honden. De honden waren er en maken evenzeer deel uit van het gezin, kwestie van prioriteiten stellen. Ja sorry, hoor dit teveel in het asiel, verhuis, kindjes en weg met de honden. Intriest is dat.  Dus hoop dat jullie anders beslissen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

HERPLAATSERS

Het aanbieden van een herplaatser kan alleen gebeuren met toestemming van het Moderatorteam. Topics waarvoor geen toestemming is verleend gaan op slot en worden verwijderd.

Hondenpage ziet graag dat iedere hond een fijn thuis krijgt. Omdat we willen voorkomen dat het hier een soort 2e marktplaats wordt, hebben wij enkele regels met betrekking tot het aanbieden van een hond op Hondenpage.

-Wij beoordelen iedere aanvraag individueel. De mogelijkheid tot het doen van een herplaatsverzoek is in de eerste plaats bedoeld voor aktieve HP leden die afstand moeten doen van hun eigen hond.

-Er wordt per keer 1 herplaatser aangeboden na toestemming van het moderatorteam. De oproep zal twee weken blijven staan en daarna gesloten worden.

-Ook ontvangen we regelmatig via via herplaatsverzoeken. Wij vinden dit zelf geen prettige ontwikkeling omdat wij liever in direct contact zijn met degene die afstand wil doen. Juist deze korte lijn maakt dat wij ook een betrokkenheid kunnen garanderen bij het te herplaatsen dier. Uiteraard kunnen we in speciale gevallen een uitzondering maken als de verantwoordelijkheid voor de herplaatsing dan ook daadwerkelijk bij de plaatser van de oproep ligt.

-Als de hond van een verantwoordelijke fokker afkomstig is dan verwijzen wij naar de fokker. Een verantwoordelijke fokker zal altijd betrokken zijn en blijven bij de nakomelingen van zijn honden. Daarnaast is het ook aan te raden om contact op te nemen met de rasvereniging om te kijken of zij kunnen bemiddelen in herplaatsing.

Ben je op zoek naar een nieuw baasje stuur dan een PB naar het moderatorteam en je krijgt vanzelf bericht over de mogelijkheden.

Hierbij plaatsen we ook een aantal links van herplaats sites;

http://www.sosdier.nl/

http://www.shhh.nl/

Het aanbieden van honden uit het asiel of via een stichting is niet toegestaan. Dit om problemen met deze instanties te voorkomen. Wanneer je toch graag een asielhond een kans wil geven, kan hij in aanmerking komen voor asielhond van de maand. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij het Moderatorteam. Asielhond van de maand gaat alleen in overleg met het asiel of stichting waar de hond verblijft.

het Moderatorteam

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Vetbed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^