Welke honden zijn welkom in een losloopgebied?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Om weer op thema te gaan:.....Dit topic een weerspiegeling van het losloop gebied?.......

Dan ga ik nooit meer naar een losloop gebied O-), geintje ;-).

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ik heb bij lange na niet alles gelezen, sorry maar geen tijd.... Maar ik loop nu al zo'n 4 maanden met dan weeer de ene dan weeer de andere hond aan de lijn, in losloopgebiedenen.  En 9 van de 10 baasjes die ik tegenkom reageert super! Gewoon door of Hun hond prima onder Appel te hebben, of door hun hond even aan te lijnen totdat we ze voorbij zijn.... Niemand heeft er enig probleem mee net zoals ik er geen probleem mee heb om het zelf te doen als ik een aangelijnde hond zie aankomen....  

Wel merk ik dat het handig is om even uit te leggen waarom je hond aangelijnd is.... Als je dezelfde mensen met hond nog eens tegen komt Dan weten ze meteen hoe ze moeten handelen richting Hun eigen hond..... Waar ik iedere dag loop weet iedereen inmiddels dat Tess alleen aangelijnd is als de wind verkeerd staat en ze last heeft van de motormen op de A1 (ze hoeven dus niets te doen met Hun eigen hond) en iedereen weet dat Bonny lange tijd aan de lijn moest omdat ze moest revalideren van een operatie .... 

Mijn advies voor een ieder die in een losloopgebied een aangelijnde hond tegen komt :kijk vooruit, hou je hond bij je en VRAAG even waarom de hond is aangelijnd.... En als je zelf met een  aaangelijnde hond loopt: kijk  vooruit en vertel andere baasjes waarom je hond aangelijnd is... Dat maakt het voor iedereen vele malen relaxter :-)

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli 3 doggies

honden foto van Jessie en Eli

Hein

Ik loop daar omdat eli ook los loopt, en het ook erg fijn vindt om te rennen. Maar zodra ik zie dat er een hond aankomt lijn ik hem aan, mensen zien dat dus duidelijk en waarom dan niet even de moeite nemen om tenminste hun hond bij zich te roepen.

Als ik dat met een pitbull zou doen, dan weet ik zeker dat ze hun hond wel bij zich roepen. Maar omdat eli klein is denken ze, ach die kan geen kwaad.

Tegenwoordig til ik eli nu op, gewoon omdat ik niet wil dat hij zich bedreigt voelt, maar zelfs dan zijn er honden die tegen me opspringen. Het is toch belachelijk dat mensen hun hond dan niet wegroepen?

Met ik vind het prima, bedoel ik dus, prima als je de hond niet wil aanlijnen, maar zorg dan wel dat hij bij je blijft.

Wat een kleine moeite is, geeft zoveel plezier. Snap het onverschillige, egoïstisch gedrag van sommige mensen niet.

En trouwens alleen wandelen in de natuur en dan later je honden ergens anders uitlaten? Er moet ook nog gewerkt worden, ik heb niet eens tijd daarvoor.

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

" Ik loop daar omdat eli ook los loopt, en het ook erg fijn vindt om te rennen. Maar zodra ik zie dat er een hond aankomt lijn ik hem aan, mensen zien dat dus duidelijk en waarom dan niet even de moeite nemen om tenminste hun hond bij zich te roepen.

Als ik dat met een pitbull zou doen, dan weet ik zeker dat ze hun hond wel bij zich roepen. Maar omdat eli klein is denken ze, ach die kan geen kwaad.

Tegenwoordig til ik eli nu op, gewoon omdat ik niet wil dat hij zich bedreigt voelt, maar zelfs dan zijn er honden die tegen me opspringen. Het is toch belachelijk dat mensen hun hond dan niet wegroepen?

Met ik vind het prima, bedoel ik dus, prima als je de hond niet wil aanlijnen, maar zorg dan wel dat hij bij je blijft.

Wat een kleine moeite is, geeft zoveel plezier. Snap het onverschillige, egoïstisch gedrag van sommige mensen niet.

En trouwens alleen wandelen in de natuur en dan later je honden ergens anders uitlaten? Er moet ook nog gewerkt worden, ik heb niet eens tijd daarvoor. "


Ik snap precies wat je bedoeld.
Weet niet of je gelezen heb wat ik geschreven heb.
Kleine honden zijn kwetsbaar en ik wil niet dat er iets met mijn kleine schatten gebeurd.
Vaak als die van mij los lopen zijn er geen andere honden in de beurt.
Maar zou dat wel het geval zijn zou ik of ze aanlijnen of ze even oppakkken.
En vooral als ik grote honden zie want daar heeft Simba nu angst voor.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Toegestaan zijn alle honden, maar ik vind het de verantwoording van de baas om de hond aan te lijnen of er gewoon niet heen te gaan. Als je weet dat je hond niet hond-sociaal is, ben ik van mening dat je dan beter niet naqr een losloopgebied kunt gaan of je hond moet aanlijnen. Helaas zijn er nog altijd bazen die daar anders over denken... en op een normale manier corrigeren is geen probleem, maar niet alle honden corrigeren netjes of reageren daar goed op. "

 Ook niet aangelijnd vind ik. Wij zijn echt gezegend met heel veel natuur, wandelpaden, verschillende gebieden (bos, hei, water, vlak en heuvelachtig) en een aantal mooie, grote losloopgebieden. Maar nog steeds is meer dan 90% hier verboden voor loslopende honden. Keuze genoeg dus als je hond hond-agressief is of gewoon niet lastig gevallen wil worden door andere honden, aan niet-losloopgebieden.

 

Eén losloopgebied hier is ook erg intrek bij niet-inwoners, van buiten dus. Op een mooie zomerse of lentezondag loopt daar al snel 1 hond per 5 vierkante meter. Bepaald niet mijn ding dus ik kom daar op die dagen niet. Maar als je daar met een aangelijnde hond wilt wandelen is er volgens mij toch iets mis met je. Net als op het drukke hondenstrand (waar ik een eindje voor moet rijden). Daar is het bij mooi weer in het weekeinde al snel 1 hond per 3 vierkante meter.

 

Ik denk dat hier de oorzaak vooral zit in het feit dat er bij losloopgebieden mooie parkeerplaatsen zijn. Voor 'gewone' wandelroutes zijn die er minder en moet je ze weten of zoeken.

 

Ingaand op de vraag van het topic; De wetgeving zegt er volgens mij niets over maar persoonlijk ben ik van mening dat hond-agressieve honden en mens-agressieve honden niet in een losloopgebied thuis horen, ook niet aangelijnd.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"  dit is een topic uit 2013kijk naar de datum ipv dat je oude topics hier neer zet. "

 Oeps.

 

Gasten doen dit vaak merk ik. Misschien omdat ze googlen op de vraag en dan hier uit komen?

pagina 7 van 7 12 3 4 5 6 7
Volgende forumvraag: Mini yorkshire???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^