whippet welk soort is dit?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sjefsjef

.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" mooie fotos van de puppy !mooie kleur ook.

Ja hij word al redelijk zinnelijk,hier en daar nog wel ongelukjes,maar hij piept als hij echt moet poepen(plassen gaat nog niet goed buiten)
Heeft al aan de riem een paar keer gepoept.

alleen het bijten ik pak idd meteen een bijt ring,of zijn speeltje dan gaat het goed,tot ik hem weer wil aaien dan gaat hij weer volledig om in het bijten,hier maak ik me nog wel wat zorgen over.

Ook kan hij niet echt rustig bij je liggen /dat je hem kan aaien zoals andere puppys.
Maar goed als het wel een italiaantje is dan ligt dat gewoon aan het ras denk ik,die zijn behoorlijk fel.

hier nog een paar fotos,hij blijft niet in houding staan helaas,dus hoop dat dit ook kan.

(let niet op de troep);-) "


Dank je wel. Ze is zwart geboren, met een half jaar was ze roodbruin. Tenminste, zo leek het. In haar vacht zitten zwarte en bruine haren. Die zwarte worden nu wit waardoor ze steeds lichter wordt. Haar snuit is inmiddels voor 1/4 wit.

Ik vind de snuit van je hond te lang voor een Whippet. Zeker als die jonger is dan je denkt. Op de foto waar die op dat groene kleed ligt zou die 6 weken zijn. Er zit nog zo'n blauwe waas over zijn oogjes. Als je dat nog ziet zijn de oogjes meestal nog niet zo heel lang open. Hij lijkt ook jonger dan Spikkel met 6 weken. Niet rustig bij je willen/kunnen liggen herken ik helemaal. Met 7 weken ben ik bij de fokker geweest om te kijken of het klikte tussen ons. Het was het laatste teefje, ik wilde graag een teefje. Ze heeft een uur bij me gezeten en me helemaal schoon gelikt. Met 9 weken mocht ik haar ophalen. Ik was blij dat ik niet zelf hoefde te rijden. Het maakte niet uit hoe ik haar vast hield, 1 onverwachte beweging en ze zat bovenop mijn schouder, bijna op schoot van degene die reed, zowat op de achterbank.

Whippets zijn niet echt baasgericht, dat wist ik. In het eerste jaar heb ik me regelmatig afgevraagd of er überhaupt nog een band zou ontstaan. Het was een onbesuisde stuiterbal die deed waar ze  zin in had, of ik me aan wilde passen. Ze snapte echt wel wat ik wilde, zindelijk maken heeft 10 dagen geduurd. Langzaam kwam het besef dat ik toch wel belangrijk was dus als ze zin had luisterde ze. Tijdens het uitlaten was ze bijna elke dag wel een kwartier weg om vervolgens weer tevoorschijn te komen alsof er niets was gebeurd. Draakje. Sta je dan te wachten, geen idee waar ze is.

Als ze 1 keer per maand een uur bij me ligt is het veel. Ze springt wel vaak op schoot maar meestal wil ze dan wat. Mijn koffiebeker uitlikken, een Pepsel, dat ik haar bal gooi dus dat is vooral eigen belang. In bed ligt ze meestal wel tegen me aan. Altijd met haar kont naar me toe zodat ik niet over haar kop kan aaien. Ligt ze onder het dekbed en mijn hand ligt daar toevallig dan legt ze haar kop in mijn hand of er tegenaan. Als ik teveel aan haar zit dan is ze weg. Dan gaat ze in haar hoefijzer kussen aan het voeteneind liggen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik vrees dat dit hondje veel jonger is dan er verteld werd! Rond 2 weken gaan de ogen open en als ik vooral naar foto 3 kijk, schat ik hem eerder 4 a 5 weken! Hij komt uit het buitenland, ik zou zn bloed en ontlasting laten controleren op wormen, bloedarmoede enzo. Ook zou ik hem puppymelk met rijste bloem geven als ontbijt. Ik puppymelk zitten vitaminen enzo kan hij goed gebruiken. Als hij bijt, pak dan altijd een speeltje waar hij in mag bijten. "


Op foto 3 is die inderdaad echt geen 6 weken.
Puppymelk in plaats van water zou die goed kunnen gebruiken. Ik gebruik puppymelk om Spikkel aan het eten te krijgen als ze last heeft van haar maag en/of darmen. De laatste keer heb ik Milkodog genomen. Van alle merken valt deze het best in de smaak, het is niet belachelijk duur en volgens mij natuurlijk geconserveerd. https://www.dierapotheker.nl/product/256/Hond/Voedingsupplementen/?utm_source=beslistslimmershoppen&utm_medium=cpc&utm_campaign=beslist&utm_content=discarded

*edit: link gewijzigd, hier is die goedkoper.

honden page profiel sjefsjef

.

honden page profiel sjefsjef

.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" oh ik schep onduidelijkheid
de 3de foto is niet van mij,dat is door de fokker zelf gemaakt duidelijk een stuk jonger.
de foto op het blauwe laken is de eerste dag bij mij.

Jeetje dat is ook wat ik ben altijd gewend dat whippets juist heel lief en aanhankelijk zijn.
Die van de buurman komt helemaal tegen je aan staan of liggen en het liefst op je,mijn vorige hond waar ook whippet in zat precies zo,die lag ook altijd tegen me aan bij het slapen,tot ze wat op leeftijd was in het laaste 2 jaar door de bulte op haar zij kon ze niet meer goed liggen.

"


Bij foto 3 staat in je profiel 6 à 7 weekjes oud.
Niet iedere Whippet is hetzelfde, er zijn showlijnen en renlijnen. Iedere hond is anders. De fokker van Spikkel heeft ooit na 2 dagen een pup teruggekregen. Die mensen hadden nota bene een Whippet gehad maarja.... die was oud. De pup is 2 dagen lang zo verschrikkelijk druk geweest dat ze hem terug hebben gebracht.

Ik vind Whippets juist afstandelijk en gereserveerd naar 'vreemden'. Sommige mensen zie je zowat elke dag tijdens het uitlaten dus echt vreemd ben je niet. Er zijn honden die een knuffel bij me komen halen, honden die in mijn jaszak duiken op zoek naar brokjes, honden die naast me in het gras gaan liggen als ik op het bankje zit. Dat doet Spikkel niet, zelfs niet bij mensen die ze kent. Heel soms lukt het iemand om een knuffel van haar los te peuteren. Dat is hooguit 3 keer per jaar.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik herken mijn whippets helemaal niet in jouw beschrijving. Ze zijn heel erg aanhankelijk en op ons gesteld. Ze zoeken veel lichaamscontact. Dat bijterige herken ik ook niet. Onbeheerste beweeglijkheid niet. Vrij naar mensen. 
Nou hadden de fokkers van allebei wel veel aan socialisatie gedaan (liepen beide al netjes aan de lijn).

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" ik weet niet in hoeverre ik nog wat moet geloven van de fokkers(het is btw niet gezegd of bewezen dat ze uit het buitenland komen) maar ze zijn groot gebracht met de fles
en toen ik sammy ophaalde zaten ze al goed aan de bokjes,ook hier thuis is hij gek op brokjes. Zegt dat nog iets?
Wel wil hij elke keer van ze poep eten,ze zeggen dat ze dan wat te kort komen "


Waarom zijn ze groot gebracht met de fles ? Was er geen moeder of had ze geen melk ? Als er geen moeder was is de kans groot dat ze op zeeeeeeer jonge leeftijd ergens vandaan zijn gehaald.

Spikkel kreeg vlees en brokken bij de fokker. Toen ze 3 weken oud was kreeg ze voor het eerst vlees. In principe begint dan het zelfstandig eten. Wil niet zeggen dat ze niet meer bij mams drinken, maar met 3-4 weken ga je dat rustig afbouwen. Stel dat je hondje 6 weken was toen je hem ophaalde dan klopt het dat ze brokken eten.

Wat betreft poep eten, dat zou aan de omstandigheden in het nest kunnen liggen. De eerste weken hebben pups vloeibare ontlasting, het is normaal dat de moeder dit opruimt. Als ze vastere voeding krijgen wordt de ontlasting ook vaster. Een goede fokker houdt de werpkist schoon door te starten met zindelijk maken en ongelukjes opruimen. Een gemakzuchtige of onwetende fokker laat de moeder 8 weken lang alles opruimen. De pups leren van moeder en imiteren dit gedrag.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk dat je over de schatting wat er in zit pas meer zekerheid kwa schatting hebt als ie wat ouder is. Ondanks dat het een broodfok afkomstige pup is hoop ik voor de pup en voor jou dat grote problemen uit blijven en jullie een fijn en gezond leven tegemoed gaan.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik herken mijn whippets helemaal niet in jouw beschrijving. Ze zijn heel erg aanhankelijk en op ons gesteld. Ze zoeken veel lichaamscontact. Dat bijterige herken ik ook niet. Onbeheerste beweeglijkheid niet. Vrij naar mensen. 
Nou hadden de fokkers van allebei wel veel aan socialisatie gedaan (liepen beide al netjes aan de lijn). "


Buiten vind ik het gedrag van Spikkel eerlijk gezegd wel prima. Ze houdt afstand, valt nooit iemand ongewenst lastig, gooit haar vieze frisbee alleen bij mij op schoot en neemt niets aan van anderen.  Binnen daarentegen word je, bekend of niet, hartelijk begroet en pakt ze haar bal om te spelen. Liever dat dan een hond die 200 meter voor zijn baas uitloopt, de brokjes in mijn jaszak ruikt en tegen me aan gaat springen en duwen. Ik hou mezelf met moeite staande. Komt het baasje aan slenteren en zegt 'je hebt zeker brokjes bij je'. Ja, mag ik ? En nog wordt die hond niet terug gehaald terwijl ze naast mijn gehandicapten autootje staan.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Stippeltje, ik ben effe benieuwd hoe kom je erbij dat pups de eerste weken vloeibare ontlasting hebben?
Dat is namelijk niet het geval, is dat wel zo dan is er iets niet goed.

honden page profiel marian de waardmarian de waard

honden foto van marian de waard

als je een kiesje hebt gevonden zou dat betekenen dat je hond nu ruim 5 maanden oud is. Ik zie er toch wel een windhond soort in. Misschien een kruising Calgo of Podenco?

honden page profiel sjefsjef

.

honden page profiel sjefsjef

.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Mijn hondje komt ook van een slechte plek.
Jouw hondje lijkt best op mijn Lexi toen die klein was :-Denkel heeft hij een langere snuit. Ik heb ook lang gedacht dat er werkelijk Whippet(achtigs) in zat. Maar DNA test gaf uitsluitsel.. en nu lijkt ze daar ook niet meer op :p
Ze was in elk geval ook véél te klein en mager, en zal ook wel jonger zijn als gezegd.

Ik denk ook wel dat hij gewoon windhond is.
Maar als je het zou willen kan je altijd een DNA test bestellen. Deze kan niet zeggen wat hij nu precies is! maar kijkt wel welke rassen het beste matchen met de DNA van jouw hond en kan dus al uitsluitsel geven van heel wat rassen (enkel die dat zich in de database bevinden, maar zijn er best veel)

honden page profiel sjefsjef

.

honden foto van Tom -  (Speedy & Jacky†) - Milo & Ozzy.

Lijkt me toch ook een klein whippetje hoor.
Momenteel zitten we op het puntje van onze stoel om binnen een kleine 2 weken onze whippet af te halen bij de fokker. Dus is ons whippetje nu iets meer dan 6 weken en uw foto's tonen toch veel gelijkenissen.
Onze pup is ook aan de kleine kant omdat deze uit een renlijn komt.
Onze vorige whippet hadden we maar aan 6 maanden maar was in het begin ook heel speels maar enkele maanden later kwam de echte whippet toch naar boven (rustig binnen en een bommetje buiten ;-) ).
Geniet ten volle van uw pup want ze worden toch zo snel groot!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Stippeltje, ik ben effe benieuwd hoe kom je erbij dat pups de eerste weken vloeibare ontlasting hebben? Dat is namelijk niet het geval, is dat wel zo dan is er iets niet goed. "


Dat heb ik van Hondenpage ;-)
Als ze nog melk drinken hebben ze toch nog geen stevige drollen ?

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" hoi jolien,wat vervelend ook,maar wat een mooie hond ook!
Alleen daar ben ik ook nogal bang voor dat er gewoon gemixt i smet een soort terrier pitbull achtig iets.
Iedereen zegt van niet maar ik weet niet wat ik aan dat (lief)koppie zie en bouw van achter.


Ik weet dat niet iedereen eens is over het soort pitbull maar dat is wel het laaste wat ik in huis wil hebben.
Ik vind ze wel erg mooi,zoals lexi ook wat een lieve snoet.
Maar ik ben ontzettend bang voor de echte bulls,een kennis is er door een aangevallen op straat.
Een vriend had er een die kon je letterlijk van een andere hond aftrekken,maar goed ook genoeg mensen die babys bij zo ras laten,waar niks mee gebeurd en zelfs uiterst  beschermend zijn.


Maar ja ik hoop dat het meerde deels windhond/whippet is hehe.


Z'n dna test had ik ook aan gedacht,krijg je dus wel een duidelijk overzicht van? "


Ik had net in een ander topic iemand met dezelfde vraag beantwoord, dus zal het even kopiëren en je in een pb sturen :-DDenk niet dat er meteen iets van Stafford(achtige) in zit hoor.. toch niet veel in elk geval! Daarvoor lijkt ze me te slank. Ik zie er echt wel heel wat van whippet in! Ik denk niet dat je schrik moet hebben dat als ze groter wordt ze er opeens als een Pittje zal uitzien :-D

honden page profiel sjefsjef

.

honden page profiel sjefsjef

.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Sjef... Mijn eerste Afghaantje is hier in de buurt vergiftigd. Daarna kreeg ik haar zusje en ik schoot in de stress bij elke misstap. Ze mocht van mij niet snuffelen door het gras en bij elk stom dingetje hing ik weer aan de telefoon met de dierenarts. Jij maakt op mij de indruk dat je je graag druk maakt om allerlei zaken. Als ik ga terug lezen zie ik een optelsom aan problemen die er niet eens zijn. Relax en doe normaal! Je bent je vorige hond verloren. Dat is heel erg maar daar is niets meer aan te doen. Met je nieuwe hondje gaat het helemaal goed komen maar laat dit gevoel los want je maakt jezelf hier alleen maar gek mee.
Ik denk dat jij met te weinig kennis bent begonnen aan een pup en een windhond. Pups verliezen hun tandjes tussen 3 en 7 maanden dus maak je geen zorgen. Wat betreft dentasticks: mijn oude cocker spaniel kreeg altijd diarree van dentasticks. Dus dat geef ik de honden helemaal niet meer. Maak de vloeren schoon met Dettol!

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"
het enige wat hij extra gekregen heeft vandaag is een dental stick 
hij heeft deze van de week ook gehad al was dat een andere die was harder en is hij er 2 dagen zoet mee geweest.deze zijn in half uur al op.

"


Waarom geef je dental sticks ?
Het zit vol met graan dat juist tandplak en tandsteen veroorzaakt. 
Als je het gebit van je hond wil verzorgen koop dan een tandenborstel en tandpasta en wen je pup aan tanden poetsen. Daar zul je later veel profijt van hebben. Whippets zijn gevoelig voor gebitsproblemen.

Ik gebruik sinds kort Bogadent gebitsverzorging. De tandpasta met mint vindt ze zo lekker dat ze  naar me toekomt om tandjes te poetsen. Ik ben helemaal verbaasd, normaal rent ze hard weg.

honden page profiel sjefsjef

.

honden page profiel sjefsjef

.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Tip... af en toe werkt quote niet, dan kun je alleen in het bericht typen. Dat heb je al gemerkt. Als dat weer eens het geval is kun je het best een streep onder de 'quote' zetten en jouw bericht er onder typen. Dat is wat overzichtelijker en leest makkelijker.

Wat Gerard bedoeld is dat je bij hele normale puppy 'dingen' in de stress schiet. De pup die nooit diarree heeft gehad moet nog geboren worden. Is het na 2 dagen nog niet over dan ga je naar de dierenarts. Je hebt er niets aan om steeds in de stress te schieten, je hondje voelt dat ook aan. Ik ben altijd een conrol-freak en een perfectionist geweest totdat ik een Whippet kreeg. Toen MOEST ik het loslaten. En maar goed ook want 2 jaar eerder had ik te horen gekregen dat ik chronisch ziek ben. Dat gaat helemaal niet samen met control-freak en perfectionist.

Dingen waar je hond op kan kluiven zijn hartstikke goed zolang er geen graan in zit. Als je gedroogde delen van een dier geeft zit je altijd goed. Denk aan gedroogde kippenekken, lamspezen, kalfspezen, kalfsoren, pensstaafjes, gedroogd rundvlees, runderoren (de schelp is nog te groot maar verder zijn ze vrij dun), witte Farmfood kluiven. Als hij straks wat groter is zijn er eendenekken, bullepezen, oren van diversen dieren (hert, rund, haas), gedroogd runderkraakbeen valt hier erg in de smaak http://www.eko-pets.nl/a-28396844/bio-gedroogde-hondensnacks/biologisch-runderkraakbeen-vanaf-250-gram/

Zijn Whippets al 900 euro ? Ik heb er 8 jaar geleden 500 euro voor betaald. Ik zal niet zeggen dat je dom en naïef bent geweest maar alle twijfels die je nu hebt komen bijna allemaal voort uit het feit dat je niet weet wat je gekocht hebt. Dat had je misschien beter wel kunnen doen aangezien het bij jou voor veel onrust zorgt. Nu rest je niets anders meer dan het los te laten. Er zijn genoeg mensen die zulke 'verrassingspakketjes' geweldig vinden, jij kennelijk niet. Ik trouwens ook niet, om te voorkomen dat ik tegen dingen aanloop die niet in mijn leven passen wil ik een beetje weten wat ik kan verwachten. Dan kom je toch uit bij een rashond met stamboom.

Als je hond sloopt eet die het dan ook op ? Al vanaf pup krijgt Spikkel mijn oude sportschoenen. Maat 42,5 was in het begin groter dan dat ze zelf was. Ze speelt nog altijd het meest met mijn oude schoenen. Het moeten wel schoenen zijn die absoluut niet stuk kunnen. Zolen van sportschoenen worden gelijmd, als ze dat los krijgen is gevaarlijk. Voor de zekerheid wel even je nieuwe schoenen veilig opbergen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Tip... af en toe werkt quote niet, dan kun je alleen in het bericht typen. Dat heb je al gemerkt. Als dat weer eens het geval is kun je het best een streep onder de 'quote' zetten en jouw bericht er onder typen. Dat is wat overzichtelijker en leest makkelijker. "

.Je kan ook het meest rechtse icoontje aanklikken in de balk van het antwoordvenster en dan achter de tekst typen.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"
.Je kan ook het meest rechtse icoontje aanklikken in de balk van het antwoordvenster en dan achter de tekst typen. "


Bedoel je dat icoontje dat na YouTube staat ? Als ik dat aanklik dan komt er quote voor en quote achter de tekst te staan. Daar kun je dan achteraan typen ? Handig, nooit geweten, dank je wel  ;-)

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Dank je Stippeltje, jij hebt mij begrepen en ik sta ook achter jouw woorden.
Sjef, misschien is het niet fijn om op een directe manier aangesproken te worden maar in een korte tijd hoor ik veel alarmbellen af gaan. Wij zijn hier niet om iemand te dissen maar ik ga het verhaal niet mooier maken dan het is om rekening te houden met iemands gevoelens. We zijn hier om elkaar te helpen en dan is eerlijk zijn wel belangrijk.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

"

Dat heb ik van Hondenpage ;-)
Als ze nog melk drinken hebben ze toch nog geen stevige drollen ? "


Mijn ervaring is dat het gewoon kleine licht geel achtige drolletjes soort van keuteltjes... Gewoon stevig dus niet vloeibaar..
(Lekker onderwerp ha ha)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 6 123 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^