Hoe vertrouwen terug winnen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Ik heb de twaalfde van November mijn vriendin haar hond geholpen met de bevalling. Het was een moeilijke bevalling, en had haar dus 'pijn' moeten doen om het kleintje eruit te trekken. 
(even voor op gesteld dat ik geen ervaringen heb met honden bevallingen, maar ze hadden hulp nodig, daarover geen discussie alsjeblieft)
Het kleine chiahuahuatje die vind mij dus niet meer lief. De eerste paar dagen mocht ik gewoon gaan kijken, maar op een 1 of andere manier, denk omdat ze was opgeknapt, mag zij mij niet meer sinds die tijd, dat is sinds ongeveer een weekje of anderhalf.
Ze blaft naar mij, alleen mij, en als ik beweeg bijt zij mij in mijn broek. Ik pak de pups ook niet om bij mij te houden, ze worden gegeven aan mij door mijn vriendin en haar moeder. 

Mijn vraag is dus hoe moet ik het vertrouwen terug winnen? Laten blaffen denk ik dat het voor stress zorgt, en dat hebben wij dus nu al gedaan. 

Misschien samen een stuk lopen? Of word ik dan gezien als iemand die haar gewoon maar meeneemt?

Of is het beter om haar maar te laten gaan, daar niet meer te komen, totdat de pups ouder zijn? Ik ben stiekem ook best bang dat de pup die naar mij toe gaat, Macy, onbewust een angst voor mij ontwikkeld. 

Dank jullie wel !

honden page profiel --

honden foto van -

ja wandelen is altijd goed
wat je kan doen is misschien met snoepjes werken?
langzamerhand meer samenwerken?

ik heb er geen ervaring mee, misschien een gedragstherapeute inschakelen?

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Dankjewel voor het antwoorden. En snoepjes, tsja, dat probeerde ik. 
*blaf blaf* 
ik ga naar de snoepjesdoos, zij is stil, eet snoepje op, en weer *blaf blaf*
Ben bang dat ik het gedrag tegelijk zo beloon. 

Gedragstherapeut, tsja, misschien is dat wel een idee naar verloop van tijd. Ik baal er alleen van, want t'is niet dat ik t leuk vond dat ik haar pijn deed ;-)

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Misschien beschermt de moederhond de pups door te gaan blaffen en heeft het weinig met jou te maken? Tijdelijk de pups even niet aanraken/oppakken en kijken of je de moederhond wat aandacht kan geven bijvoorbeeld door middel van snoepjes. Het is allemaal nog niet zo lang geleden dat de bevalling is geweest dus zou je nu niet te veel zorgen maken. Geef de moederhond en pups wat ruimte.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zou er voorlopig even niet heen gaan, laat de hond met pup met rust. Misschien als de pup wat ouder is of al weg is dan kan je langs gaan. Dat zou ik doen!

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

Dankjulliewel voor de reacties. 

Ze zeggen dat ze alleen maar bij mij zo te keer gaat, dus daarom denken ze dat t aan mij ligt. 
En misschien moet ik maar inderdaad voorlopig niet komen, maar het is zo stom, omdat ik ook een band wil opbouwen met Macy (ook al heb ik die nu al een beetje dan). En daarbij, ik wil ook wel naar mijn vriendin toe kunnen, gewoon op bezoek! haha. 
Ik denk dat ik gewoon alleen volgende week nog 1 keer ga, even met verschillende tips aan de gang gaan, en dan niet aan de pups zitten, alleen rekening houden met de mama. 
Vanuit daar misschien verder kijken, als ze dan nog een hekel aan mij heeft, als ze beneden nog tegen mij blaft dan, ga ik niet naar boven, maar alleen een stukje lopen.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou even wachten met naar die vriendin toe gaan totdat de pups er niet meer zijn sowieso.
Was er trouwens geen ervaren fokker in de buurt om te helpen? je had makkelijk wat kunnen beschadigen.. maar ach daarover geen discussie dan..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond, ook al heeft tie nog zoveel pijn, als jij de hond heeft geholpen, dan is er geen angst voor jou hoor, juist het geblaf naar jou toe vraagt om aandacht van jou.

een hond weet als het nodig is dat er geholpen moet worden, denk niet dat deze hond jou niet aardig vind hoor.

ik zou gaan, juist omdat je een pup mee neemt als het straks zo ver is, ga er mee wandelen, buiten, als de hond uit moet, wees blij vrolijke en vriendelijk, zo krijg je vertrouwen terug.

binnen, negeer je het geblaf. maar blijf komen, praat met je vriendin, en bekijk het een beetje op afstand, ben je er, neem de moederhond mooi mee voor een wandeling, heus dat komt zeker goed.

honden page profiel MariskaMariska

honden foto van Mariska

@ Lianne, nee, en ja ik weet dat ik wat had kunnen beschadigen, de dierenarts was wel aan de telefoon. Maar dit is gelukkig allemaal goed gelopen, en gelukkig niks beschadigd. 
De dierenarts vind ook dat ze er goed uit ziet. Ik kan niet zeggen dat ik had gehoopt dat t anders is gelopen, maar alles is uiteindelijk goed gelopen.
En zij houden sowieso 1 pup, de andere gaat naar mij, dus niet meer komen totdat de pups weg zijn, kan ik een hele tijd niet komen. 

@ willemijn. Zou je het denken? Ik hoop het. Maar het klinkt wel raar aandacht van mij vragen, want als ik bij haar op de grond gaat zitten, juist zodat ik een beetje minder hoog zit, gaat ze naar achteren. 

Ik merk wel dat de meningen dus verschillen. Dan moet ik echt doen wat ik het beste vind. 
Voor mij voelt ernaar toe gaan juist ietsjes beter, en dat langzamerhand aankijken. Met de mama lopen, vriendin er eventueel bij, lekker overdreven buiten doen, lekker eten meenemen. En haar gewoon verwennen. Met Macy gaat het dan wel goed komen denk ik, maar de moeder moet mij ook vertrouwen! 
Uberhaupt, als ik haar ga ophalen, moet de mama dan tijdelijk even weg, of moet zij erbij zijn om 'afscheid te nemen' ?

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Moeilijk hoor Mariska als ik jou zo hoor. Maar ik denk dat jezelf het beste voelt wat goed is voor jou (en je pup) en voor Macy. Ik zou ook gewoon blijven komen en haar vertrouwen "opnieuw" winnen, en dat op je dooie gemak. Het zal nog even duren voor de pup komt.
Knap van je dat je bij de geboorte toen het mis dreigde te gaan, de leiding hebt durven nemen.:-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Dankjewel voor het antwoorden. En snoepjes, tsja, dat probeerde ik. 
*blaf blaf* 
ik ga naar de snoepjesdoos, zij is stil, eet snoepje op, en weer *blaf blaf*
Ben bang dat ik het gedrag tegelijk zo beloon. 

Gedragstherapeut, tsja, misschien is dat wel een idee naar verloop van tijd. Ik baal er alleen van, want t'is niet dat ik t leuk vond dat ik haar pijn deed ;-) "


.Bij het geven van koekjes, als je het goed doet, beloon je niet het gedrag maar verander je de verwachting/emotie. Pavlov.
Poster klassieke conditionering
Poster (klassieke) counter conditioning

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Het is heel goed mogelijk dat ze de pijn met jou associeert.
Nu is onrust en een gestresste moeder niet goed voor de pups.
Dus voorlopig met rust laten is denk ik niet verkeerd.
Wel zou je kunnen kijken, of er een zone is waar binnen je aanwezigheid dit gedrag niet uit lokt.
Zo en zo totaal geen contact maken met moeder en de pups, behalve als moeder jou zelf rustig opzoekt.
Niet aankijken of tegen praten en als ze contact met je zoekt, je zo klein mogelijk maken en haar niet aanraken kun je proberen als ze niet onrustig word van jou aanwezigheid in dezelfde ruimte.

Word ze er zo en zo te onrustig van als je in dezelfde ruimte bent. Je vriendin elders in huis ontmoeten en niet in de buurt van de ruimte komen.

Werkt dit ook niet, dan helaas wegblijven en als de pups de deur uut zijn, opnieuw aan het vertrouwen werken is mijn advies.
Moeder en kinderen gaan boven alles, als er teveel stress is, kan dit kwaad voor de melkproductie en zou mam zelfs het nest kunnen verlaten. Geld voor alle stress.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Vervelend zeg. Maar ze heeft de pijn met jou geaccocieerd. Kan je nu even niks aan doen. Stress is niet goed dus om dit nu op te lossen waar der puppy bij is kan je beter niet doen. Probeer het zodra de pup het huis uit is, door brokjes bij haar te gooie of ala dat kan uit je hand te geven. Laat bij binnenkomst haar ook gaan en dat ze contact zoekt met jou. Straf dit gedrag ook niet maakt haar alleen maar banger. Ga niet zomaar wandelen als ze zo bang angstig is dat doet helemaal niet ten goede. Bouw het eerst binnen op en dan buiten met vrouwtje erbij. 

Zoek voor nu een plek in huis waar ze niet aan slaat. Als ze dan al naar jou komt is dat altijd goed! Laat de pups ook even want die beschermt ze, niet eerlijk tegen over haar dat de gene waar ze angst voor heeft dan der pup mag vast houden.

hondenliefhebber (Gast)

men hond deed iets verkeerd en ik heb er boos op geweest en terecht maar ze zat te schudden en te beven dus ik nam snoepjes en gaf ze aan haar en nu heeft ze heel de tijd likjes als ik zeg kom maar als ik zelf ga is ze bang van me :( wie kan me helpen 

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Engelengeduld. Ze moeten weer nou jou toekomen en dat kost tijd.

Ik heb iets met Mara gehad, zij had mij, per ongeluk in mijn lip gebeten en van de schrik en al het bloed werd ik boos op haar.

Maar, net als al mijn honden, heel gevoelig meiske.

Ze durfde niet meer naar mij toe te komen voor een aai of een knuffel als ik haar riep. Deed mij ook veel pijn.

Uiteindelijk kwam ze elke keer een stukje dichterbij, weer helemaal opnieuw begonnen, eerst aan mijn hand snuffelen, toen aaien.

Toen, en vond ik zelf ook een beetje eng, maar heeft ze gelukkig niet aan me gemerkt, weer aan mijn gezicht laten snuffelen.

En nu zoenen we weer, gelukkig!

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Topic is 2 jaar oud. Maak even een eigen topic aan gast. Dan zul je misschien meer reacties krijgen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik zie het nu ook ja

honden foto van Roedel van het noorderlicht

 


Je advies was goed hoor.
Alleen maakt gast meer kans met een nieuw topic.

Volgende forumvraag: Hond aan de lijn laten lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^