hotspot na prik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MeikeMeike

Eergister heeft mijn hond een prik gehad, een infectie aan zijn luchtwegen. Nou vanmiddag zag ik opeens een plek en nu krijgt hij er last van ik denk dat het een hotspot is. Wat denken jullie?

zoja? Dierenarts is inmiddels gesloten, hoe kan ik dit zelf behandelen? Ik las op internet met betandine of badedas schoon maken en daarna insmeren met sudocreme of teatree olie of maizena. Ik zie door de bomen het bos niet meer! Wie kan mij helpen?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Schoonmaken met betadine, daarna met afgekoelde kamille thee. Niet wrijven, maar deppen! Daarna voorzichtig droog deppen en met rust laten. Zorg dat de hond er niet aan kan.

Uiteraard in de gaten houden en mss toch even een vervangende da bellen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja dat kan zeker, de prik kan de huid beschadigd hebben, wat mindere weerstand dan heeft de hond snel een hotspot, droog houden, zie je dat het uitbreid, dan dierenarts, zorg dat je hond eraf blijft.

ik zou toch nog even de dierenarts bellen, het is vrijdagavond, meestal zitten dierenartsen nog wel om deze tijd, je kan dan wat krijgen, je gaat het weekend in.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Eerst schoonmaken , dan evt Dermacoolspray erop en zorgen dat de hond er niet bij kan,evt door middel van een pet-shirt.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

uit de encyclopedie van HP
citaat
Verder het haar op en om de hotspot goed wegknippen of scheren.Maak de plek schoon met betadineshampoo, bij de apotheek te verkrijgen. Zo kan er lucht bij komen en dat versnelt het genezingsproces.Zorg wel dat je hond voorlopig uit het water blijft want anders kan de wond niet goed genezen. Mocht je je hond toch willen laten zwemmen, ga dan met hem naar zee. De wond reinigt hierdoor heel goed.

Hotspot is een symptoom van verkeerde voeding  en/of inentingen.

einde citaat

Volgende forumvraag: Wagenziek?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^