Stille loopsheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb het even in deze rubriek gezet, maar ik weet niet of het hierin thuishoort.

Een van mijn teefjes (anderhalf jaar oud) is voor de 2e keer loops, maar.... het is nauwelijks te merken! Wanneer haar vulva niet gezwollen zou zijn had ik het alleen aan het gedrag kunnen merken. Ze heeft niet gevloeid. Wel makkelijk natuurlijk, dan wordt het geen smeerboel in huis, maar heeft iemand van jullie hier ervaringen mee?
Ze voelt zich verder prima.
Ik had de datum netjes in de agenda gezet, zodat we het in de gaten konden houden. Zo te zien was ze, tot op de dag, nauwkeurig met de start van de 2e loopsheid.

In de aanloop van de loopsheid was ze aardig bezig met binnen groepjes honden haar rang te bevestigen of probeerde ze duidelijk hogerop te komen. Intacte teven werden uitgedaagd tot kleine discussies en gesteriliseerde teven werden over het algemeen genegeerd.
Reuen werden uitgedaagd tot spelletjes en stoeipartijen. Alle teefjes probeerde ze bij de reuen weg te houden. Normaliter is ze veel gezelliger en maakt nauwelijks onderscheid in wie wel en wie niet mee mag doen.

Het verliep precies zo als de vorige keer: de eerste 2 dagen lekker veel slapen en daarna wat druk in haar gedrag en selectief wat honden betreft. Ze luisterde wel naar commando's, maar niet met de gebruikelijke werklust als anders. Ze liep wat trainen betreft soms een beetje de kantjes eraf.

Teefjes konden een snauw krijgen en reuen werden hartelijk begroet. Ook heb ik haar versierpogingen kunnen bekijken d.m.v. het gaan staan met de staart opzij.
Nu loopt de periode naar het einde toe en snauwt ze de reuen weer bij zich vandaan. Teefjes zijn nu weer haar vriendinnetjes.

Zijn er hondenbezitters op HP met een soortgelijke ervaringen met teefjes met een stille loopsheid? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

echt een stille loopsheid is het niet, haar vulva is gezwollen, en ze heeft haar dagen, van, lekker rustig, veel slapen, selectief wat honden betreft.
en nog een paar dingentjes lees ik, dus een echte stille loopsheid nee.

iedere loopsheid is toch wat anders, hier is Bamse twee weken loops, twee weken haar vulva opgezet, na de tweede week slinkt tie, niet erg, een goeie loopsheid, wel gevloeid, wat betreft jouw hond, ze kan zich mooi schoonhouden, en weinig vloeien.

een stille loopsheid bemerkt je dus niet, geen uiterlijke kenmerken, en die zijn er wel van jouw teefje. :-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Zoals bamse zegt.. De ene maand heeft je teef meer uitvloeiing als de andere en ze houdt het waarschijnlijk ook proper door te lekken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Zoals bamse zegt.. "hihi...... ze heeft mee gelezen. hahahaha

zal je nog even over Bamse vertellen, de eerste keren dat Bamse loops was, was het heftig, en schrok ik er van, dacht nou als het zo moet, maar na een paar loopsheden, twee weken en klaar, en weinig of niets geen bloedverlies, de ene keer vind ik wat de andere keer niets, maar als de vulva opgezet is, en wat je schrijft dat ze zo reageeert op anderen, ja hoor loops. :-D en hier is een loopsheid geen verzoeking of naar, nee eerder leuk, en ondeugend. :-D

.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Hahah maj wat zeg ik nu :-D ik associeer jou naam meteen met je hond oeps het is vrijdag he haha

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

hier verging de 2de loopsheid echt niet met een pretje.. niet luisteren eigewijs.. pff nee
maar de eerste heb ik er eigenlijk niets van gemerkt, dus hopelijk verlopen de rest van de loopsheden ook zo

honden page profiel MarijkeMarijke

Dank jullie wel voor de antwoorden tot nu toe. En inderdaad: helemaal stil is het niet. Gelukkig maar! Zo kan ik mevrouw tenminste in de gaten houden!

honden page profiel MarijkeMarijke

Wel potverd..... Kom ik thuis, vloeit mevrouw ineens wel! Nou ben ik benieuwd hoelang het nog duurt voor ze loops af is.... Dus niks "stille loopsheid", ze heeft ons gewoon gefopt!

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

even van uit eigen ervaring

Mijn teefje heeft de eerste week ook wieing tot geen bloed
de 2de weekbloed ze wel veel
en de 3de week is het weer weg
Dus kan ook best zijn dat ze net loops is geworden hoor
Ik zelf heb geen ervaring met stille loopsheid

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Wel potverd..... Kom ik thuis, vloeit mevrouw ineens wel! Nou ben ik benieuwd hoelang het nog duurt voor ze loops af is.... Dus niks "stille loopsheid", ze heeft ons gewoon gefopt! "wat leuk toch he..... even zorgen maken en dan opeens, oeps hahahahah

normaal is een loopsheid ongeveer drie weken, meestal nog een paar dagen extra aan de lijn houden en dan mag de hond weer lekker gaan, even de broek, achterste wassen , anders blijft ze naar een loops teefje ruiken, zwemmen na een loopsheid is ook goed.

de derde week is het meestal gedaan met vloeien, maar pas op he, ze zijn dan nog steeds vruchtbaar, wanneer de vulva weer op normale groote is dan is de loopsheid voorbij.

.

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Hier een stille loopsheid gehad, zo stil dat ik ga twijfelen of ze wel loops is geweest. Het was namelijk maar 1 dag dat ze bloed verloor en dat ze een wegloopdrift had. Maar verder was er niks aan de hand. Mijn reu heeft er ook niet op gereageerd. De dagen erna was dit ook heel snel weer voorbij. Maar ik heb haar nog niet zo lang en ik heb geen idee wat haar ritme is dus weet ik ook niet wanneer ik het kan verwachten.

Ik lees dus even mee.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik vraag me nu ook af of het rasgebonden kan zijn? Er zijn immers ook rassen die maar 1x per jaar loops worden.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

hier onze jack maar 1 keer per jaar. maar misschien veranderd het nu omdat er een reu in huis is.
we wachten het af en hopen dat het bij 1 keer blijft

Volgende forumvraag: Kira met spoed naar de dierenarts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^