hond aan de riem en geen verandwoordelijkheid meer ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie

honden foto van Baasjes van Harrie

Weer zo'n topic die interessant begon en weer niet leuk eindigt omdat men respectloos reageert en zelfs gaat schelden.
Erg jammer!
Waarom?

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Weer zo'n topic die interessant begon en weer niet leuk eindigt omdat men respectloos reageert en zelfs gaat schelden.
Erg jammer!
Waarom? "


.Ik denk dat het komt, doordat men zich erg aangesproken voelt, wanneer men denkt dat ze of hun honden "aangevallen" worden. Het blijkt dan vaak moeilijk, naar het topicverhaal an sich te kijken, tenminste dat is mijn idee.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

"

Mijn hond blijft van zichzelf mij altijd in de gaten houden. Ze is dus altijd in het zicht en dan heb je je hond (als goed is) onder appel. Ik vind dus wel dat je hond altijd in je zicht moet zijn.
. "


Mee eens, ik kom elke dag in het losloop gebied, en heb zes honden die ik ken. Als er een uit zicht is, fluit ik, en komen ze allemaal naar mij toe. Uitzicht bedoel ik snuffelen tussen bomen en struiken.
Mijn honden vinden dit heerlijk, en spelen ook met elkaar. Dus ze lopen niet allemaal dicht bij, maar hebben hun vrijheid. Ze ontmoeten elke dag hun hondenmaatjes, die daar ook lopen.

.

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Dit is een moelijke discussie die niet voor niks zoveel reacties heeft.
Ik denk dat een agressieve hond niet thuis hoort in een uitren zone. Zelf heb ik een lieve, jonge maar reactieve hond. Contact maken aan de lijn laat ik dus ook niet toe. Soms spreek ik af met andere eigenaren met stabiele honden om samen te gaan lopen. Dan word Juno niet belemmerd door een lijn. Als ik een andere hond aan zie komen, en vooral als het een kleine hond is, dan zal ik Juno meestal aanlijnen. Het kan echter voorkomen dat ik als baas te laat ben, en Juno al op weg is naar de nieuwe hond. Ik kan dan geen contact meer met hem maken. Vervelend? Ja. Maar er vallen in ieder geval geen gewonden.

Ondanks dat ik het er wel mee eens ben dat je moet proberen je hond bij je te houden als je een hond aan de lijn tegen komt, is dit gewoon niet altijd haalbaar. En ik vind niet dat dit 'bestraft' moet worden door dat je hond een beet oploopt.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Mooi gezegd Anne-Wil!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Heb het niet allemaal gelezen, maar hier toch even mijn mening over waar dit topic uiteindelijk over ging:

Een hond aan de lijn hoort niet echt in een losloopgebied eigenlijk, tenzij je hem/haar dit wilt oefenen. Dat een hond aan de riem een andere hond aanvalt kan zijn door angst. De hond heeft dan twee keuzes vluchten of aanvallen, aangezien de hond aan de lijn zat is vluchten onmogelijk en valt dan dus aan. Dat de man dan wordt aangehouden vind ik heel erg terwijl het alle recht heeft de vrouw hierop aan te spreken. Op een normale manier natuurlijk. Was er niet bij dus geen idee hoe die twee tegen me kaar hebben gedaan.

Dit soort dingen kunnen gebeuren als je met je hond gaat wandelen waar heel veel honden komen. De 1 is wat agressiever dan de ander en helemaal aan een lijn is een hond anders dan wanneer die los loopt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Zolang ieder zijn eigen definitie van sociaal en niet sociale hond (zou bijna persoon schrijvenO-)) hanteert kunnen alle partijen alsnog 10 bladzijdes lang zichzelf blijven herhalen zonder uitkomst of enig begrip vd andere kant.......

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Zolang ieder zijn eigen definitie van sociaal en niet sociale hond (zou bijna persoon schrijvenO-)) hanteert kunnen alle partijen alsnog 10 bladzijdes lang zichzelf blijven herhalen zonder uitkomst of enig begrip vd andere kant....... "


En ik word een beeetje bang van de mensen die er in losloopgebieden rondlopen als ik dat hier allemaal zo lees. ;-)

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Zolang ieder zijn eigen definitie van sociaal en niet sociale hond (zou bijna persoon schrijvenO-)) hanteert kunnen alle partijen alsnog 10 bladzijdes lang zichzelf blijven herhalen zonder uitkomst of enig begrip vd andere kant....... "


.Jaaaaa, word nu wel nieuwsgierig ;-)

honden page profiel ..

honden foto van .

" Dus als ik het goed begrijp, mogen mijn honden in een losloop gebied, een ruimte hebben die gelijk staat aan een aangelijnde hond?
Ik vind het knap, dat in de hele discussie, alle baasje, volkomen zicht hebben op hun loslopende honden. Misschien een weide, waar je alles kan overzien, maar echt niet in een bos, met hoeken en bomen, en allerlei verschillende paden en paadjes.

Als ik buiten loop met aangelijnde honden ga ik ook niet op de stoep, de honden laten passeren, maar loop ik een stuk om. Ik wil geen directe confrontatie.

Als je met een aangelijnde hond, in een losloop gebied loopt, ben je wel in een uitzonder situatie, en daar heb je gewoon extra rekening mee te houden. Ik loop in een losloop gebied, omdat mijn honden los mogen lopen.

Ik ben bereid om alles in de gaten te houden, maar ik heb geen robots aan de lijn. En als je weet waar je hond toe in staat is, ben je voorzichtig, los en vast.

"


Nee hoor, los is lekker los en gaan en staan waar ze willen hier, maar wel degelijk dat ik ze beide terug roep op moment ik een aangelijnde hond zie. en wat 99 op de 100 keer ook gewoon prima te doen is. Kijk het stoort mij ook niet als het een keer zo is dat een hond toch op mijn honden af komt denderen als ze aan de riem zijn en de hond los, het stoort mij meer dat een baas er niks aan doet, en gewoon net doet alsof zijn neus bloed. Een hond is namelijk geen voor geprogrameerd iets waarbij je op een knopje drukt en het precies doet wat je wilt. Dat kan gewoon niet, en soms gaat de situatie even anders dan je zou willen.

Ook ik en mijn honden gaan wel eens de fout in, door toch mijn commando te negeren als ik ze terug roep. Een simpele sorry naar de eigenaar met de aangelijnde hond maakt dan al een wereld van verschil. Voor mij getuigd het gewoon van beleefdheid. Dat hele idee van een losloopgebied is een los loop gebied, tja ik denk maar zo wat is de moeite om je hond even 2 meter bij je te houden voor je hem weer vrij geeft?! het kan niet meer dan 30 seconde zijn dat de hond even aan je voet blijft lopen. Wat is dan het grote probleem erachter dat men daar geen zin in heeft? 

zoals ik al eerder beschreef in deze situatie als in de OP vind ik beide partijen niet heel erg handig gehandeld hebben, ook heeft de man met de lab de akita te laat opgemerkt, roep je toch je hond terug op moment dat je het ziet, En deze mevrouw met haar Akita heeft niet heel erg slim gehandeld door toch met een onsociale hond die vrij snel uit is op confrontatie in een losloopgebied te gaan lopen, en als ze dat dan toch had gewild had ik persoonlijk beschermende voorzorgsmaatregelen genomen als zijnde een snuitje/ muilkorf. Het zou ook niet mijn idee zijn om met een niet sociale hond in zo'n gebied te gaan lopen. het lijkt me buiten alles om veel te veel stress en kun je weinig genieten van een heerlijke wandeling in de natuur.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Mee eens..weet je wat ik ook tegen kom?

Als ik mijn honden terug roep, en een ander baasje dan tegen mij zegt...Oh, hij doet niets hoor...is wel goed voor zijn socialisatie. Jammer dan, mijn honden kennen het commando "lijn", dat betekend dat ze meestal luisteren en de hond negeren, maar vooral dat ze niet meteen naar de hond toe gaan, waardoor er geen "ineens" confrontatie is.

Dus dat leg ik dan uit..honden kan ik niet een verschil laten weten, dus "lijn" is niet benaderen. Maar het zijn geen robots, dus er zitten wel eens af en toe, bananen in hun oren.
Het voordeel is wel dat het niet een directe confrontatie is.
Bij ons tot op heden een succes. ;-)

pagina 9 van 9 12 3 4 5 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^