hond aan de riem en geen verandwoordelijkheid meer ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Het is voor mij trouwens geen uitgemaakte zaak wat betreft het antwoord !!

Ik begrijp de frustratie van mensen met honden die niet zo gecharmeerd zijn van andere honden
heel erg goed.

Maar toch.... ergens wringt er iets bij mij. "


. Even los van dit geval, want hier vind ik het ook wel vrij lastig te beoordelen; een hond die op een andere hond af 'stormt'  kan een heel andere intentie hebben dan het kind dat op een hond afkomt, of de mens die langsloopt. De JRT die in de ballen van mijn husky ging hangen (en hij kwam echt vanaf zijn erf de weg op via de achterzijde direct in de aanval) dat is voor mij toch echt "eigen schuld dikke bult". Dat heb ik nog geen mens zien proberen ;-)

Er zijn incidenten tussen honden vanuit geforceerde situaties waarin wij onze honden brengen en bazen van losloper niet altijd doorhebben hoe 'lomp en onbeschoft" hun hond is . Ik moet zeggen, in dit voorbeeld schrik ik wel van de ernst van de beet. Zelfs de JRT in bovenstaand voorbeeld kwam met de schrik vrij...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Het is wel vreemd ..dat mensen met een niet sociale hond(en)..allemaal het zelfde reageren als jou...

Schuldgevoel ??? "

is deze reactie op mij bedoeld???

ik heb sociale honden dus zou niet weten waar ik mij schuldig over zou moeten voelen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Linneke, wat is de meerwaarde dan van een losloopgebied, volgens jou? Ik vind het fijn dat honden met elkaar kunnen verkeren, immers, hoeveel we ook van onze hond houden, wij zijn het niet. "

als ik mijn honden buiten de hondenweide om los laat dan genieten zij ook van hun vrijheid zonder dat ze andere honden of mensen benaderen en als ik iemand met de hond los tegenkom dan roep ik mijn honden bij me en vraag of het gaat en dan mogen ze gaan.
het is fijn dat honden met elkaar kunnen omgaan, kennismaken en spelen maar voor de meeste honden is het niet fijn (en dat is in sommige gevallen zacht uitgedrukt) als je hond op hun komt afgestormt.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"

Ik haakte oa ook in op het verhaal van 'ik doe geen muilkorf aan maar mijn hond bijt gegarandeerd'. "


Wil je wel even duidelijk zijn naar wie je dit bedoelt. Ik heb namelijk niemand iets horen zeggen dat ze hun hond geen muilkorf laten dragen in een losloopgebied. Als je alles goed hebt gelezen, dan had je kunnen lezen dat de eigenaren van de "bijtgrage"honden juist niet lopen in losloopgebieden, maar desondanks last blijven houden van loslopers in aanlijngebieden. Ik neem tenminste aan dat je het over bepaalde eigenaren hebt. Zeg liever gewoon tegen wie je het hebt, schept meer duidelijkheid.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Mijn hond zou niet zonder kunnen! Hij geniet van het spelen, mooi om te zien! Hij kent de meeste honden en heeft een paar favorieten, daar kan ik niet tegenop.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Wil je wel even duidelijk zijn naar wie je dit bedoelt. Ik heb namelijk niemand iets horen zeggen dat ze hun hond geen muilkorf laten dragen in een losloopgebied. Als je alles goed hebt gelezen, dan had je kunnen lezen dat de eigenaren van de "bijtgrage"honden juist niet lopen in losloopgebieden, maar desondanks last blijven houden van loslopers in aanlijngebieden. Ik neem tenminste aan dat je het over bepaalde eigenaren hebt. Zeg liever gewoon tegen wie je het hebt, schept meer duidelijkheid. "


Ik kijk niet naar wie iets schrijft, dus het is lastig om namen te noemen.

Het ging om een hond die zou bijten. Eigenaar zou een slechte ervaring hebben met de muilkorf en daarom nooit meer een muilkorf om doen. Als de hond uit zou vallen, dan zou dat jammer zijn voor de hond die gebeten zou worden.
Daarnaast heb ik deze ervaring dus in mijn eigen woonwijk (2 honden die bijt graag zijn maar los lopen zonder muilkorf en dan letterlijk een straat verder als hun eigenaar lopen).

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" (ik wilde eigenlijk in het topic van de stelling reageren maar die staat op slot)
Misschien is het in Tilburg anders dan op andere plekken. Wij hebben ook een hele mooie loslooproute, als er honden aan de lijn zitten dan maak ik Gruul ook vast. Vaak steken de baasjes hun hand al op om aan te geven dat we uit moeten kijken. (ik heb het nog geen 1x mee gemaakt dat een baasje dit niet deed) Hier waarschuwen ze elkaar dus als de honden los zijn. Als ik zie dat honden aangelijnd worden dan doe ik dat ook. Vaak lopen de baasjes met de honden die niet goed gaan met andere dan ook de ren uit om ons de plek te geven. Volgens mij hebben wij het in de uitlaatroute goed voor elkaar zo. Je weet waar je aan toe bent en mensen waarschuwen elkaar. Dus kun je ook rekening houden met elkaar. Ook honden die niet goed gaan met andere honden hebben het recht om los te kunnen rennen, achter een bal aan of lekker gek doen. Bij ons gaan die baasjes vaak dus ook op rare tijden lopen zodat ze de ren voor hun alleen hebben. Savonds ga ik daar ook niet meer naartoe uit angst voor aanvaringen. Lopen de honden los en de baas doet niks dan ga ik ervanuit dat ze sociale honden hebben. Misschien niet altijd handig van me, maar het lijkt me wel een normale aanname. Ik heb nog nooit problemen gehad met vechtende honden of dat mijn hond aangevallen werd. Maar ik zeg al, wellicht dat het bij onze route gewoon anders gaat dan in het algemeen.
Ik ben wel van mening dat een losloop stuk niet voor niks een losloop stuk is en dus is voor de sociale hond. Zoals eerder al aangegeven is, wij mensen zijn geen honden en kunnen die ook niet vervangen. Ons hondje speelt heel graag met andere honden en ik laat hem dan ook erg graag los, we genieten er allemaal van om de honden met elkaar bezig te zien. Nu is onze hond ook geen voorbeeld hond (hij rent heel enthousiast op een hond af en dan met een boog eromheen) We zijn dit aan het trainen met hem en het gaat steeds beter. Laatst helaas een voorval gehad omdat de andere hond dat ook deed en ze dus tegen elkaar aan klapte. Mijn hondje is wat kleiner dus die had even pijn. Daar kon niemand iets aan doen, de honden wilden elkaar geen pijn doen, het was een ongeluk. Kan gebeuren.
Ondanks dat mijn hond fanatiek op een andere afrent zal ik hem de optie echt niet afnemen om met andere honden te spelen. Nu is bij onze uitlaatroute iedereen ook wel een bekende van elkaar waardoor je makkelijker weet wat je wel en niet kan doen. Dat scheelt natuurlijk ook al een hele hoop.
Mijn hond is sociaal, misschien niet volgens jullie richtlijnen maar volgens de mijne wel. Hij heeft nog nooit een hond gebeten, als hij een oudere hond tegenkomt rent hij er niet op af. Als de hond niet wil spelen komt hij terug. Hij pikt de signalen van de andere hond prima op.

Ik denk dus dat als je als hondenbaasjes gewoon een beetje samenwerkt je heel veel incidenten kunt voorkomen. Alleen even je riem de lucht in steken zegt al genoeg toch? Als iedereen rekening houd met elkaar hoeven deze discussies er niet te zijn.

Ik ga duimen voor de lab dat hij er zonder al te veel trauma's vanaf komt. Geen enkele hond verdient dit en de baasjes ook niet. "


Inderdaad samenwerken, dat doen wij hier ook met enkele hondeneigenaren. Ook in het aanlijngebied. Soms is het gewoon een stuk prettiger om bepaalde honden niet te hoeven passeren. Dan geven we uit de verte al een teken van jij rechtdoor, ik rechtsaf. Heel fijn als je op die manier met mensen kan samenwerken.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"

Ik kijk niet naar wie iets schrijft, dus het is lastig om namen te noemen.

Het ging om een hond die zou bijten. Eigenaar zou een slechte ervaring hebben met de muilkorf en daarom nooit meer een muilkorf om doen. Als de hond uit zou vallen, dan zou dat jammer zijn voor de hond die gebeten zou worden.
Daarnaast heb ik deze ervaring dus in mijn eigen woonwijk (2 honden die bijt graag zijn maar los lopen zonder muilkorf en dan letterlijk een straat verder als hun eigenaar lopen). "

Honden die uitvallen naar andere honden mogen nooit en te nimmer los. Maar degene naar wie jij linkt, laat zijn honden niet los en loopt ook niet in losloopgebieden. Dus ik zie geen muilkorfplicht. In aanlijngebieden moet elke hond aangelijnd zijn, dus waarom zou de uitvallende hond dan gemuilkorfd moeten zijn.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Het gaat hier toch over losloopgebieden? Daar ging dat verhaal over de muilkorf ook over.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"
Honden die uitvallen naar andere honden mogen nooit en te nimmer los. Maar degene naar wie jij linkt, laat zijn honden niet los en loopt ook niet in losloopgebieden. Dus ik zie geen muilkorfplicht. In aanlijngebieden moet elke hond aangelijnd zijn, dus waarom zou de uitvallende hond dan gemuilkorfd moeten zijn. "


.mag ik dit iets nuanceren naar "honden die andere honden serieus aanvallen / ernstig willen verwonden" ? Een hond kan nl aan de lijn best eens uitvallen, bv omdat hij zich niet prettig voelt, maar los elke confrontatie uit de weg gaan.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Wat ik mij wel steeds meer afvraag; is het voor honden wel zo 'leuk' in een losloopgebied? Met bekende honden spelen, prima, maar volgens mij kan het ook een hoop stress en spanning oproepen. En dat kan weer resulteren incidenten. Ikzelf mijdt losloopgebieden omdat mijn honden er meestal niet los kunnen maar ook als het wel kan heb ik er steeds meer twijfels bij of het wel zo 'leuk' is. Ik heb nu een klein vast groepje (2+2) op "ons" losloopstuk en dat bevalt me eigenlijk prima.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Het zal niet voor elke hond leuk zijn, onze hond geniet er van. Rennen met de andere reutjes, knuffelen en stoeien. Met kleine hondjes ligt hij plat op de grond te kroelen. Daar geniet ik dan ook van.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik denk ook dat dat zwaar overschat wordt. Ik zie vaak sterk opgewonden honden waar dan op enig moment veel druk op gezet moet worden om toch tot gehoorzaamheid te komen of dingen te voorkomen.

Wat moet een hond met honden die hij niet kent en 1 malig ontmoet...eigenlijk niks.

Met onze hond kunnen aangelijnd en los overal gaan wandelen...dat geeft een grote mate van ontspanning. Maar op een mooie zondagmiddag mijden wij ieder bekend uitlaat gebied en zoeken elders wel ergens de ruimte op.

Terugkomend op de openingspost.
Ik was daar met deze akita nooit gaan lopen, wat heeft die hond eraan?
Maar de lab is zeer onbeleefd en dat gaat in mojn ogen niet perongeluk.

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

Ongeacht wat voor gebied je loopt, als er een aangelijnde hond aankomt kan je ook eens nadenken waarom hij aangelijnd is, misschien operatie gehad en is dat gebied het dichstbijzijnde om te lopen, misschien is de hond bang, etc. Jammer dat er vaak niet nagedacht word en er gelijk een oordeel word gegeven. Het kan makkelijker als er samen gewerkt word dmv signalen geven of nog beter lijn je hond ook aan.maar goed zo denk ik erover

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"

.mag ik dit iets nuanceren naar "honden die andere honden serieus aanvallen / ernstig willen verwonden" ? Een hond kan nl aan de lijn best eens uitvallen, bv omdat hij zich niet prettig voelt, maar los elke confrontatie uit de weg gaan. "


Ja, ik begrijp je punt. Ik heb gewoon even volledig onze reu voor ogen. Hem zou ik nooit en te nimmer los laten lopen in een losloopgebied en ook niet aangelijnd in dit gebied. Maar onze vorige hond, die nooit zou bijten, kon wel erg snauwerig zijn naar te drukke en lompe honden. En met haar liepen we wel in deze gebieden.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Ongeacht wat voor gebied je loopt, als er een aangelijnde hond aankomt kan je ook eens nadenken waarom hij aangelijnd is, misschien operatie gehad en is dat gebied het dichstbijzijnde om te lopen, misschien is de hond bang, etc. Jammer dat er vaak niet nagedacht word en er gelijk een oordeel word gegeven. Het kan makkelijker als er samen gewerkt word dmv signalen geven of nog beter lijn je hond ook aan.maar goed zo denk ik erover "


.
inderdaad, vind ik er ook van ...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Drib geniet juist. Vooral als ze met herders kan spelen.

Toen Rex overleed wilde drib niets met andere honden te maken hebben terwijl ze daarvoor met elke hond wilde spelen. Ze was 'down' totdat we een stel witte herders tegen kwamen.. dat was voor drib DE opstap naar een vrolijkere hond die weer kan genieten van andere honden.

Dus een los loop gebied heeft zeker wel functies.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

" Ongeacht wat voor gebied je loopt, als er een aangelijnde hond aankomt kan je ook eens nadenken waarom hij aangelijnd is, misschien operatie gehad en is dat gebied het dichstbijzijnde om te lopen, misschien is de hond bang, etc. Jammer dat er vaak niet nagedacht word en er gelijk een oordeel word gegeven. Het kan makkelijker als er samen gewerkt word dmv signalen geven of nog beter lijn je hond ook aan.maar goed zo denk ik erover "


.Ik geloof niet dat het daar over ging, het ging om de loslopende hond ("onbeleefd" in sommige ogen) die gebeten werd door een aangelijnde hond i n een losloopgebied. Er zullen allerlei redenen zijn, waarom een hond aangelijnd loopt.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Roosje, het gaat hier vooral om het benaderen van een hond.als jij het hebt gedaan zoals het hoort dan heb je je hond niet meteen naar die herders laten toe lopen maar heb je haar even bij je gehouden en gevraagt of het kon.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Roosje, het gaat hier vooral om het benaderen van een hond.als jij het hebt gedaan zoals het hoort dan heb je je hond niet meteen naar die herders laten toe lopen maar heb je haar even bij je gehouden en gevraagt of het kon. "


. inderdaad..


je laat n hond niet zomaar naar eender welke hond lopen, dan heb je ook geen controle over je eigen hond in mijn ogen ..

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Ik begreep dat de hond langs liep op weg naar een andere hond.

honden page profiel NoosaNoosa

Waar ik me als relatief nieuwe hondeneigenaar over verbaas is dat mensen zo boos worden op elkaar. Natuurlijk schrik je allebei. Maar is t niet zo dat elke hondeneigenaar wil dat de eigen hond en die van anderen heel blijven? Ik zou me verschrikkelijk rot voelen als mijn hond een ander bezeert. Ik ga ervan uit dat iedereen zijn best doet om dat te voorkomen. Of ben ik daarin te naïef ?

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Ik begreep dat de hond langs liep op weg naar een andere hond. "


. in starters topic staat :: holde vlak langs de vrouw, wat in mijn ogen meer is dan langs lopen ..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Roosje, het gaat hier vooral om het benaderen van een hond.als jij het hebt gedaan zoals het hoort dan heb je je hond niet meteen naar die herders laten toe lopen maar heb je haar even bij je gehouden en gevraagt of het kon. "


Nee. We waren in een los loop gebied. Alle honden waren los en wij als baasjes hadden elkaar begroet door een hand op te steken.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik begreep dat de hond langs liep op weg naar een andere hond. "

maar dat is net zo goed benaderen. de labrador benaderde de akita wel maar negeerde hem. wat de exacte trigger was voor de akita om de labrador aan te vallen zullen we nooit echt weten maar wat wel zeker is is dat dit had kunnen voorkomen worden  als de baas van de labrador deed wat ik in mijn vorige post heb gezegt.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

"

. in starters topic staat :: holde vlak langs de vrouw, wat in mijn ogen meer is dan langs lopen .. "


Ik stop maar, waarom draait het altijd uit op een wij - zij? 

Wij, die de hond perfect onder controle hebben en die geen behoefte heeft aan contact met andere honden. 

En zij, die  een hond niet kunnen "lezen" en onverantwoord hun hond los laten,  terwijl een hond daar eigenlijk geen behoefte aan zo hebben. Erg kort door de bocht.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Er is mij trouwens nog nooit door iemand gevraagd of hun hond met de mijne mocht spelen.. en eigenlijk maakt me dat niet uit zolang de andere hond geen bijter is.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"

Ik stop maar, waarom draait het altijd uit op een wij - zij? 

Wij, die de hond perfect onder controle hebben en die geen behoefte heeft aan contact met andere honden. 

En zij, die  een hond niet kunnen "lezen" en onverantwoord hun hond los laten,  terwijl een hond daar eigenlijk geen behoefte aan zo hebben. Erg kort door de bocht. "


.nu ben je wel erg met de vinger aant wijzen ...

je zet jezelf op de troon door hard te roepen dat je hond nooit iets of iemand aanvalt.. laten we dan hopen dat dat zo blijft..


en ik vraag me dan echt af, waarom iedereen zoveel geld in een GT steekt, elke GT zegt dat een hond onverwacht KAN aanvallen en vanuit instinct reageren, en jij gaat mij hier eventjes zeggen dat jou hond toch nooit een andere zal aanvallen?

nee, geloof ik niets van .. het kan ALITJD .. tenzij je een glazen bol hebt..?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Er is mij trouwens nog nooit door iemand gevraagd of hun hond met de mijne mocht spelen.. "


Ik praat nu even niet over onze "agressieve reu", maar ik heb menigmaal meegemaakt dat ik met onze vrolijke teef in het bos liep, los wel te verstaan, dat mensen op afstand riepen of dat wel goed ging met haar. En ja, daar raak ik lichtelijk geïrriteerd van, want als dat dus niet zou kunnen, liet ik haar niet los en liep ik daar überhaupt niet.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"

Ik praat nu even niet over onze "agressieve reu", maar ik heb menigmaal meegemaakt dat ik met onze vrolijke teef in het bos liep, los wel te verstaan, dat mensen op afstand riepen of dat wel goed ging met haar. En ja, daar raak ik lichtelijk geïrriteerd van, want als dat dus niet zou kunnen, liet ik haar niet los en liep ik daar überhaupt niet. "


Volledig mee eens.

pagina 6 van 9 12 3 4 5 67 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^