hond aan de riem en geen verandwoordelijkheid meer ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

Sorry, maar nu ben ik even verbaasd.. als je de meningen van zo  goed als iedereen hier samen neemt kom ik op de volgende conclusdie..

1. met een hond die mogelijk hondagressief reageerde door eender welke reden, moest die vrouw maar ophoepelen uit het losloop gebied?

2. julie gaan er vanuit dat in een losloop gebied enkel sociale honden mogen komen, dus een conflict NOOIT zal voorvallen..?

3. waar moet deze vrouw dan gaan? Zij hield zich aan de aanlijn plicht, voor t zelfde geld wist ze niet eens dat dat daar een losloopgebied was..? hier is blijkbaar achter ons een bos waar de honden los mogen, dat ik niet eens wist omdat het er zo slecht aangegeven staat.. wat als dat daar ook zo is..?

mijn mening is, dat de persoon met de loslopende hond in fout is, want hij had zijn hond niet onder controle, en niet bij hem.. (ik zou mijn honden NOOIT naar een vreemde aangelijnde hond laten gaan!)

de aangelijnde hond kon zich ook niet verdedigen, aangezien hij aangelijnt was! als hij zich daardoor in het nauw gedreven voelde en daarom zo reageerde.. en dan mag het eender welk ras zijn! gaan de van chihuahua tot duitse dog! of eender welke bastaard..

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Die mevrouw had van mij niet weg gehoeven uit het losloopgebied maar ze had wel beter op moeten letten. Als je weet dat je hond uitvalt aan de riem dan is het als baasje jou verantwoordelijkheid om dit te voorkomen, bijvoorbeeld door loslopende honden te vermeiden of in geval van passeren je hond te blocken en de naderende hond eventueel weg te sturen. 
Háár hond is degene met een gedrags probleem dus zij moet zich aanpassen aan de situatie en de leiding nemen. Losloopgebied of niet. Gebruik je verstand. 

Als jij thuis 's nachts alle deuren open laat staan en er wordt ingebroken dan is dit, ondanks dat de dief fout bezig was, toch echt je eigen schuld. Je had het namelijk kunnen verwachten. Net als dat je kunt verwachten om loslopende honden tegen te komen in een losloopgebied.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

goh niemand weet hoe de exacte situatie zit, voor t zelde geld voelde die akita zich gewoon bedreigd? in het nauw gedreven, en dan is die aanval toch een normale reactie in mijn ogen ..

en voorkomen? als die lab ineens aan haar neus staat, valt er niet veel te voorkomen he..?

ik vind dat je als eigenaar je hond niet zomaar op elke hond moet laten afgaan.. losloop terrein of niet..

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Als je hond niet los kan en aan de lijn nietvriendelijk is, ga dan lekker ergens anders lopen, is voor iedereen prettiger...... Doe ik ook, hij kan wel loslopen, maar aan de lijn is hij niet vriendelijk naar loslopende honden... ik zou toch wel een enorme idioot zijn als ik dan met hem aangelijnd in een losloopgebied ga lopen, wetend dat dat niet goed gaat.
Nog zoiets; ik heb er ook een gruwelijke hekel aan dat mensen die hun hond niet onder controle hebben, hun hond laten loslopen op plekken waar een aanlijn-plicht van kracht is.

Maarja, dat is mijn mening

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

en in deze situatie? in mijn ogen had die lab eigenaar zijn hond niet onder controle, dat die zomaar naar alle honden djeest ..

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" en voorkomen? als die lab ineens aan haar neus staat, valt er niet veel te voorkomen  "

En als de akita opeens voor de neus van de lab staat? Dan heeft baas toch ook geen tijd voor aanlijnen? 
Nee, tenzij je in een weiland of op een landingsbaan loopt moet je in een losloopgebied altijd rekening houden met het plots opduiken van loslopende honden. Anders zou het betekenen dat iedere hond strak naast het baasje moet lopen en dan kun je ze net zo goed aanlijnen.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik heb uit de begin post gekopieerd :

" de hond holde naar mijn hond toe om te spelen. maar holde vlak langs de vrouw, waarop de Akita de hond (lab) aanviel en hem toch redelijk zwaar verwondde"


vlak langs de vrouw.. kan schrik reactie zijn ..  Nog steeds geen rede, dat de vrouw hier de slechte persoon is.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Liesbeth, je zei net zelf al 'niemand weet hoe de exacte situatie zit' maar als ik lees 'redelijk verwonden' denk ik niet aan een geschrokken 'hap-loslaten' maar aan 'hap-schud-trek' etc. 


In mijn reactie ga ik er dus vanuit dat de hond asociaal is en dat die mevrouw er beter niet mee in een losloopgebied kan wandelen. 
In jou reactie ga je er vanuit dat de hond wel sociaal is maar schrok... Tja, zolang TS ons geen verdere details geeft zullen we het nooit weten. Discussiëren heeft dan ook weinig zin :-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Oh ging ff wat fout. Even opnieuw typen... "


. haha ik dacht al :-D

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

"

. haha ik dacht al :-D "

Ja pfff het is al laat he, ben niet meer zo helder... ;-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

nee inderdaad, daarmee omdat zer ook zo weinig detail is, vind ik het nogal vreemd dat er hier grotendeels geroepn word dat die assosiale hond maar niet in het losloopterrein moet komen ..

en serieus verwond, er zijn wondjes die bloeden als een rund en uiteindelijk maar een speldenknop groot zijn hoor O-)

ik heb op school eens iemand in het oortje van een hond zien knippen per ongeluk, dat beestje leek wel dood te bloeden, en uiteindelijk als het droog was en opgekuist, zag je amper waas de knip was..

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

"
Ja pfff het is al laat he, ben niet meer zo helder... ;-) "


. ik ken dat gevoel O-)

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

Ben het eens met Hilde,

maarr als ik vreemde honden tegen kom, roep ik mijn honden 9 van de 10 keer terug, (vaak kun je al zien aan de houding van de andere hond of het spelen of wat anders is, en anders merk ik het wel aan de houding van Bowie).
ondanks dat ik weet dat bowie alleen wilt spelen, niet iedere hond is hier van gediend...... (dat een andere hond zo dicht bij hem komt)

al hoewel ik de reactie van akita enigzins begrijp, wat ik zo lees,
ik ga regelmatig bij het peeske bos wandelen, en ik weet dat daar vaak een man wandelt met een soms 2 honden,
de hond luisterd goed en loopt ook los, maar kan absoluut niet met alle honden, (mits die andere honden zijn hond negeert) dus hij gaat al extra buiten de ''drukke tijden'' om wandelen....(bijv. om 15.00 ipv. 13.00) omdat hij dit weet.
als andere honden zijn hond negeert, is er niks aan de hand, doet zijn hond andersom ook. maar als de hond denkt dat de andere hond te enthousiast en druk, dicht in de buurt komt, of te opdringerig is, dan is het ook grommen, en een stootbeet, wel is waar zonder echte verwondingen, maar toch, nadert een hond hem rustig, dan is er niks aan de hand. de man vind het zelf ook vervelend, maar houdt er in die zin wel rekening mee...

en gister is me overigens ook wat overkomen, waar ik ook nog een melding van heb kunnen maken bij de wijkagent, en jack nóg angstiger is geworden naar vreemde mensen en honden toe. maar fijn lang verhaal kort te maken; die vrouw beweerde namelijk dat als je een hond aan de lijn hebt, en je komt een andere hond tegen dan maak je zelf de honden agressief, (dus een '' agressieve'' hond naar andere honden is helemaal de schuld van de baas)...
(ben ik het natuurlijk niet mee eens,)

De situatie is vervelend, het is gebeurd, en is helaas niet meer terug te draaien, wie er nu precies fout zit, daar zijn de meningen over verdeeld, ''wettelijk'' gezien moet je je hond áltijd aan de lijn hebben, dus in die zin kan die vrouw met de hond nog gelijk krijgen ook als ze er werk van gaan maken ondanks dat het een losloop gebied is,

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Kan niet oordelen over deze specifieke situatie, ik was er namelijk niet bij.

Maar over iets anders kan ik wel wat zeggen.
De labrador kwam te dicht bij een hond die daar kennelijk geen zin in had. Maar de labrador koos er toch voor langs de Akita te lopen, hij had er ook omheen kunnen lopen. Resultaat, hij is gebeten.
Niet dat de schuld bij de lab ligt, bij honden is het een beetje actie reactie. Maar als de lab wel respectvol gedrag had vertoond was het misschien helemaal iet gebeurt.

Over een aangelijnde hond in een losloopgebied. Ik vind dat dat mag. Is immers geen losloopplicht. Ik zou het persoonlijk niet doen. Maar het mag wel.

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik heb het hier onlangs op de losloopweide gehad, waardoor ik bandit er niet meer loslaat.. en gewoon er niet meer kom ..

Bandit is een hele lieve hond, maar vlieg je als andere hond op hem af, dan durft hij ook uitvallen .. En ondanks dat ik toen een vrouw waarschuwde om aub even te wachten om haar hond los te laten (een windhondachtig iets..) riep ze dat haar hond braaf was en liet ze hem los..

tjah sorry, dan kan ik er ook niets aan doen.. ik was niet op tijdom te voorkomen dat bandit die andere hond vast had.. Maar er zijn toen geen grote schadegevallen geweest..

en wie was er daar in fout? Ik die waarschuwde dat bandit kan verschieten en uitvallen? Of die vrouw die mij negeerde en haar hond liet stormen ?

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Mooi voorbeeld Liesbeth want jij neemt de leiding in deze situatie. Dát is wat ik dus net bedoelde. Jij weet dat jou hond 'asociaal' reageert (of anders dan de meeste honden, klinkt liever) dus grijp je in en vertel je mensen wat je van ze verwacht. Doen ze dit niet.. tja eigen schuld dan. 
Maar als jij niks had gezegd dan had de schuld wel bij jou gelegen, toch? Mensen kunnen immers niet aan je neus zien of/hoe ze jouw hond moeten benaderen...

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

dat is toch net wat er gebeurde in dit verhaal ook ? De hond holde vlak naast de vrouw, dus dan kon ze toch niet ingrijpen ?

btw, bandit is niet asso, hij is gewoon kieskeurig.. alles waar ie het qua snelheid niet val haalt houdt hij niet van O-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

in een losloopgebied mag een hond loslopen maar das geen verplichting, je mag er ook gewoon met een aangelijnde hond wandelen. het is ook niet zo omdat het een losloopgebied is dat je je hond maar zomaar naar elke hond moet laten rennen.
nu wordt de akita van de vrouw hier afgeschreven als agressief en dat is mischien wel onterecht want mischien vond die akita de labrador een bedreiging omdat die labrador als een malle op hem kwam afgelopen (in de ogen van de akita) en is de akita verder normaal niet agressief naar andere honden.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Zijn we weer terug bij daarnet want als de hond echt aangevallen heeft enkel omdat er een andere hond voorbij rende, dan moet de mevrouw wijs zijn en niet in een losloopgebied wandelen maar op een weiland waar ze andere aan ziet komen. 
Hapte de hond alleen maar dan moet de man van de lab zich niet zo aanstellen en is het gewoon een ongelukje geweest.  O-)

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

hmm.. t begint laat te worden .. ik las ' dan moest de man maar terug happen..'

O-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Haha misschien deed hij dat en moest hij daarom mee naar het bureau :-D 
Ik ga m'n bedje opzoeken. Zonder verdere details kunnen we enkel speculeren ... -_-

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

" Haha misschien deed hij dat en moest hij daarom mee naar het bureau :-D 
Ik ga m'n bedje opzoeken. Zonder verdere details kunnen we enkel speculeren ... -_- "


. zou wel t toppunt zijn :-D

slaap ze :-D  Hier wordt het wss een nachtje door doen .. Ben een filmpje aan het maken voor een goede vriendin van me, wiens hondje gecremeerd word zaterdag :'(ik ben moe.. maar ik wil het af hebben tegen straks.. zodat ze kan zeggen dat er nog n aanpassing moet gebeuren ofzo ..


en voor de rest: Laat je niet bijten vannacht O-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Zijn we weer terug bij daarnet want als de hond echt aangevallen heeft enkel omdat er een andere hond voorbij rende, dan moet de mevrouw wijs zijn en niet in een losloopgebied wandelen maar op een weiland waar ze andere aan ziet komen. 
Hapte de hond alleen maar dan moet de man van de lab zich niet zo aanstellen en is het gewoon een ongelukje geweest.  O-) "

kan ook zijn dat de akita zijn vrouwtje wilde beschermen want de lab rende vlak langs de vrouw.

zou een hond zo langs mij rennen dan worden ik en mijn honden daar ook niet blij van, zelfs al waren mijn honden los dan nog is het geen gewenst gedrag.
zowiezo is het wild afrennen op een hond geen gewenste manier om een andere hond te benaderen en zijn er heel wat meer honden die (ondanks dat ze wel sociaal zijn) daar niet van gedient zijn en de labrador daarop zullen corrigeren, 1 reactie (verdediging) van de labrador kan dan genoeg zijn voor een gevecht.

die man had gewoon zijn labrador onder controle moeten houden en bij zich moeten houden of die akita nu aan de lijn zat of los maakt geen verschil.

en zelfs dan nog, als er een hond op de hondenweide is die ik niet ken en er zijn geen andere honden bij dan vraag ik of hij met andere honden kan voor ik mijn honden er bij laat. ik ga er niet zomaar vanuit dat elke hond die daar komt met andere honden kan.
of het nu een losloopveldje is of een losloop gebied ik vind dat deze ongeschreven regel overal geldt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er zal altijd een discussie blijven ontstaan van loslopen of aan de lijn in een losloopgebied.

wat ik niet begrijp, de LAB liep los, ging naar de aangelijnde hond, de hond de AKITA, zat vast toch ?

de Lab kon toch wegkomen ? die liep toch los ? wanneer een hond al zo lelijk doet blijft de hond die losloopt toch niet in de buurt ?

het recht om in een losloopgebied te lopen los met een hond geld toch ook voor honden die aan de lijn zitten ?

veronderstel nou dat je een pup hebt, waar je daar met de pup loopt en de wandeling wordt te lang, pup aan de lijn, heel normaal toch, dan verwacht ik dat er honden zijn die toch op afstand blijven als ik daar loop met een hond aan de lijn. letsel van een hond waar ook de hondenwandeling te lang wordt, is het een wet dat je hond daar los moet lopen ?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" ik heb uit de begin post gekopieerd :

" de hond holde naar mijn hond toe om te spelen. maar holde vlak langs de vrouw, waarop de Akita de hond (lab) aanviel en hem toch redelijk zwaar verwondde"


vlak langs de vrouw.. kan schrik reactie zijn ..  Nog steeds geen rede, dat de vrouw hier de slechte persoon is..  "


Als mijn hond schrikt, bijt ze niet hoor... is echt geen normale reactie.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Hond los, hond vast, maakt niet uit als jij ziet dat een hond vast zit roep je je hond even bij je.
Zal mooi worden als deze hond alleen nog de stoeptegels mag zien en hier en daar een uitlaatstrook.
Sorry ik heb Rambo ook vast en ik waarschuw ook maar neemt een baas daarop geen actie ja sorry maar ik voel me dan niet schuldig. Net zo min als wanneer er een vreemde hond los in de straat loopt en komt op mij af jammer maar helaas ik houd hem vast en ga niet wegrennen om een los loper te ontwijken. Wel zou ik even stilstaan in een losloopgebied om de hondeneigenaars de kans te geven hun hond bij zich te roepen

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Een losloopgebied is voor iedereen vrij toegankelijk dus ook voor mensen die liever niet hun hond los laten lopen.
Zo is er een tijd geleden ook de discussie geweest dat mensen daar niet mogen fietsen...

Ik kan me goed voorstellen dat die Akita helemaal overdonderd was door het gedrag van de Lab. Doordat de hond vastzat en nergens heen kon kan het best zijn dat hij zich flink bedreigd voelde. Logisch.
We weten ook helemaal niet of hij dat gedrag anders ook laat zien.

Verder vind ik dat de eigenaar van de Lab ook beter had moeten opletten. Hij had best even zijn hond bij zich kunnen roepen en hem even bij zich houden tot die vrouw met de Akita was gepasseerd. Was een kleine moeite geweest.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

... er van uit gaande dat de lab meneer de akita mevrouw heeft gezien. Mss stond ze achter een boom oid. We weten het niet :-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ook waar Hilde ;-)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Als ik alles eens doorlees en even logisch redeneren ga dan zou ik het maar normaal vinden dat de eigenaar van de aangelijnde hond excuses aanbieden gaat. Een tussenkomst in de da kosten aanbieden uit beleefdheid en respect is een menselijke manier om met dit voorval om te gaan...Wie treft schuld ? Wie is de grote boosdoener en wie ging in de fout ? Kunnen wij geen oordeel over vellen want we waren er niet bij...Als mijn hond een andere hond schade zou toebrengen dan neem ik mijn verantwoordelijkheid, of ie nou los of vast zou zitten...

pagina 2 van 9 123 4 5 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^