een brok voor de hond die niet tegen vlees kan ? allergieen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik tegen kwam...



Naturea graanvrije voeding helpt bij het tegen gaan van:

Voedselallergieën - Veel honden en katten zijn allergisch of hebben een intolerantie voor tarwe, maïs, sojabonen, rijst en gluten. Een voeding zonder graanproducten verbetert de conditie van de huid en vacht en helpt bij het oplossen van maagdarmproblemen.
Overgewicht - Een voeding rijk aan eiwitten en een laag koolhydraatgehalte helpt om een gezond lichaamsgewicht te behouden, waardoor overgewicht vermindert en de spiermassa verder ontwikkeld wordt.
Diabetes - Het lage gehalte aan koolhydraten helpt om een stabiele bloedglucosewaarde te behouden.

De voordelen van Naturea:

Vers vlees en verse vis = Hoge smaak acceptatie
Vetzuren EPA en DHA = Glanzende vacht
Glucosamine, Chrondroitine en MSM = Bescherming van de gewrichten
Hoge kwaliteit ingrediënten = Hogere verteerbaarheid
Kruiden en zeewier = Lichaamsversterking
Groente en fruit = Bescherming van het immuunsysteem








Alle ingrediënten zijn goedgekeurd voor humane consumptie
De ingrediënten van Naturea zijn stuk voor stuk geselecteerd en geanalyseerd met het doel om de voedingswaarde te garanderen en om uw huisdier een zeer smakelijke maaltijd aan te bieden. Hoogwaardige eiwitten, antioxidanten, aminozuren, vetzuren en kruiden voeden en beschermen honden en katten. De verse kip en zalm, lekkere appels, wortelen, tomaten en spinazie zorgen voor de voortreffelijke smaak van Naturea.


Wat Naturea bevat:
kip • konijn • zalm • haring • zoete aardappelen • tapioca • eieren • appels • zeewier • tomaten • spinazie • wortels • kamille • zoete kruiden • munt • goudsbloem • tijm • basilicum • oregano • peterselie • bosbessen • yucca • rozemarijn

Wat Naturea NIET bevat:
tarwe • mais • gluten • sojabonen • haver • rijst • kunstmatige conserveringsmiddelen • kleurstoffen •
GMI (genetisch gemodificeerde ingrediënten) • dierlijke bijproducten


honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dit kwam ik tegen , een brok zonder granen, geen vers vlees, maar toch een groot gehalte aan vlees.

misschien voor eigenaren die de hond geen vlees willen geven. maar wel een uitstekende brok.




Sinds vorige week is een nieuw merk honden- en kattenbrokken in Nederland verkrijgbaar: Naturea. Naturea is een merk uit Portugal en verovert steeds meer terrein. Naturea is verkrijgbaar bij de Dobey en Faunaland dierenspeciaalzaken.

Graanvrij
De brokken bevatten geen granen en alle ingredienten zijn geschikt voor humane consumptie. "Developed by vets and nutritionists, Naturea Regional is grain-free and contains roughly 60% animal origin ingredients", staat er op hun website. Er zijn varianten voor pups, volwassen honden, oudere honden en katten. Alle informatie over de samenstelling en een uitgebreide analyse van alle brokken die ze hebben, kun je vinden hier vinden: www.natureapetfoods.com

Duurzaam
Naturea houdt zich bezig met duurzaamheid. De verpakking is van gerycycled materiaal en ze noemen dat het afvalwater van de fabriek gezuiverd in de Douglasrivier (Engeland) wordt geloosd. Het is mij onbekend of de herkomst van het vlees of andere ingrediënten ook duurzaam is, op mijn email hebben ze nog niet gereageerd. Als een fabrikant hier niks over zegt op de website, is het vlees meestal uit bio-industrie (intensieve veehouderij).

Naturea Regional (adult brok)
Kip (vers en zonder bot), zoete aardappelen, eipoeder, kippenvet, aardappeleiwit, luzerne, lijnzaad, kippenjus, zalmolie, mineralen, vitamines, glucosamine, methylsulfonylmethane (MSM), chondroitine sulfaat, appel, wortel, tomaat, spinazie, psyllium, rozenbottel, kamille, kliswortel, pepermunt, goudsbloem, zeewier, bosbessen, paardenbloem, fructo oligosacchariden, anijszaad, fenegriek, Yucca schidigera extract, tijm, marjolein, oregano, peterselie, salie.

Eiwit 31.5%
Vet 19%
Ruwe celstof 3.5%
Vocht 8.5%
Koolhydraten 29%
Ruw as 8.5%
Calcium 1.33%
Fosfor 1.09%



honden page profiel *patchy**patchy* 3 doggies

honden foto van *patchy*

Heb ik ook naar gekeken.. lijkt me een goede brok ;-)  ... wel te proberen , enige *mini minpuntje* ??? waarom moet er nou tomaat in zitten ;-)?? wat voegt dat nu aan gezondheid toe voor een hond.. gezien nachtschadeplanten niet goed zijn voor honden ... en de prijs +/- 72 euro voor 12 kilo?? ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja klopt. een tomaat is niet schadelijk,hoewel het nachtschade is, en je het liever niet moet geven. maar zelf zou ik mijn hond geen tomaat geven, een stukje okee, maar niet een tomaat, denk ook niet dat er veel van zal inzitten.

en de prijs, ja is duur, maar de meeste brokken zonder graan zijn prijzig.

zelf geef ik deze brok niet, maar kwam deze tegen, omdat tie graanvrij is dacht ik, hee misschien voor anderen ? :-D

honden page profiel Merry & MeMerry & Me 3 doggies

honden foto van Merry & Me

Ik baal juist van die kip. .. Waarom hebben nou bijna alle graanvrije brokken kip in het assortiment?

honden page profiel *patchy**patchy* 3 doggies

honden foto van *patchy*

ik denk  omdat dat goedkoop vlees is ?? ipv veel granen en weinig (duur) vlees... nu goedkope kip zonder granen???  ..helaas zijn veel honden daar dan weer allergisch voor :-(

honden page profiel Crissy, Joey en KiwiCrissy, Joey en Kiwi 3 doggies

honden foto van Crissy, Joey en Kiwi

Ziet er interessant uit maar..... Er zit kip in. Jammer dat joe daar heftig op reageert anders had ik het wel willen proberen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Volgens mij heeft mijn verkooppunt het ook.
Wij geven nu Dog Lovers Gold ocean, met alleen vis. Geen vlees dus....

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Kijk eens op www.mrfishkibble.nl, daar verkopen ze een graanvrije brok obv vis waar geen vlees in zit. Bij kynofit maken ze ook een brok obv mais waar absoluut geen vlees in zit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet alle honden zijn toch alergisch voor kip ? hier niet, en ja kip is wel een goedkoop stukje vlees.

honden page profiel Merry & MeMerry & Me

honden foto van Merry & Me

Ik heb vorige week Simpsons hondenvoer besteld. Goedkoop, en met aardappel i.p.v. graan. Ben heel erg benieuwd. :-) En lam uiteraard! Geen kippie haha :p

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Er is ook Naturea Atlantica, die bevat geen kippenvlees. Wel kippenvet, maar als dat goed schoon is, dus geen stukjes eiwit erin, dan kan dit geen allergische reactie op kip geven.

honden page profiel *patchy**patchy*

honden foto van *patchy*

Ik snap die fabrikanten niet hoor Meike , je hebt zetmeel nodig om een brok te maken prima. Maar dan zie ik lam en rijst brok, kijk ik nog eens goed zit en meer mais in dan rijst;-) Wil je een visbrok voor je allergische hond dan zit daar toch kippevet in etc... zucht visbrok met alleen vis..lamsbrok met alleen lam... etc.zou dat nou zo moeilijk zijn? lam en rijst.. Dan geen mais haver shogurn of zoiets ... Je moet bijna gestudeerd hebben om de kleine lettertjes te begrijpen anders koop je weer 12 kilo brok waar je hond niet tegen kan .. Maar er zijn wel goede brokken en eerlijke fabrikanten maar helaas zijn dat er maar weinig

honden page profiel MattieMattie

Helemaal mee eens, in een visbrok zit dan bijv. Toch pluimveevet of dierlijk vet wat vaak kip is.
Of er zit chondroine, of hoe heet het precies, in en dat komt dan weer van kip en daar kan mijn hond dus echt niet tegen. Het is dat ik dat hier las anders had ik niet geweten waarom zij zo'n jeuk had van het eten van Renske vis, en ik heb dus 10 pakjes staan :-(

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Ja, je moet de ingredienten echt bestuderen, want de marketingkreten en naam van de brok kunnen misleidend zijn. Zo had ik een proefzakje Lam&Rijst, waar ook tarwe en kip inzat. Precies dezelfde ingredienten als de gewone brok. Fabrikant gebeld, die verklaarde dat er in Lam&rijst meer lam en meer rijst zit dan in hun gewone brok.

Zonde dat Naturea kippenvet in de visbrok doet. Misschien is het schoon, maar als je een allergische hond hebt, wil je het risico niet lopen.

Volgende forumvraag: voeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^