eerste keer loops?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miss M.Miss M.

honden foto van Miss M.

Wanneer was je teefjepup voor het eerst loops en vooral hoe merkte je dat?! Was het erg vervelend? 
Hoe heb je het met wandelingen gedaan?

honden page profiel @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@@~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

De eerste loopsheid weet ik niet meer precies, maar ik merkte het pas toen ik bloedvlekken vond op de bank en grond. En haar "plassertje" was dik opgezwollen dus toen wist ik het wel. Om zeker te zijn ging ik met toiletpapier testen of zij het wel was haha.
Ik vond het niet vervelend, alleen soms vergat ik dat ze een broekje aan had, dus ongelukjes gebeurden in begin best vaak.
Met wandelingen maakte ik korte rondjes en zorgde dat andere honden uit de buurt waren/bleven, dus ik bezocht geen bossen/uitlaatplaatsen etc. Alleen maar rondje blok lopen zodat je zeker geen loslopende honden tegenkomt.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Jet was net een paar dagen 6 maanden oud toen ze voor de eerste keer loops werd. Ik merkte het doordat ze 's morgens mij op bed sprong en een bloedvlekje achter liet. Gelijk even een tissue gepakt en gecheckt. Ja hoor, madame was loops. Op eerste kerstdag! ':-)

Ik heb wel een loopsheidbroekje voor Jet gekocht. Ze was namelijk behoorlijk loops (overal druppels in huis, tijdens het springen verloor ze nog meer) en mag ook op onze stoffen bank en stoelen. Wel regelmatig even af doen zodat ze zich zelf kunnen poetsen. 

Met wandelen echt 3 weken aan de riem houden en het liefst niet naar losloopgebieden e.d. gaan. Reutjes zijn erg snel als ze een loopse teef ruiken. En helemaal als ze op het hoogtepunt zijn. (in de tweede week)

Na 3 maanden is Jet gesteriliseerd. Precies tussen de eerste en de volgende loopsheid in. Daarna behoorlijk heftig schijnzwanger geworden. Volgens de DA was ze alweer met de volgende cyclus bezig, wat dus veel te vroeg zou zijn na de vorige loopsheid, ben dus blij dat ik d'r heb laten helpen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Nanu was voor 't eerst loops toen ze 5,5 maand oud was. Verrassend vroeg voor zo'n grote hond, ze had nog maar net tandjes gewisseld! Ze was een paar dagen chagrijnig en nukkig, en de dag voor de loopsheid, ging ze overgeven.
Vanaf de eerste dag vd loopsheid moest ze uiteraard aan de lijn bij het wandelen, en als ik iemand tegenkwam met een loslopende hond riep ik al van ver: "Is dat een reu? Want mijn teefje is loops!"
Zij was ziek van haar loopsheid: overgeven, sloom, hangerig, niet willen eten, en tijdens de schijnzwangerschap werd dat nog erger. De hond werd dan veel te mager. Na twee loopsheden en zich miserabel voelen, hebben we haar laten steriliseren.

Nukka was voor 't eerst loops toen ze 8 maanden oud was. De dagen voordien: bananen in de oren, willen weglopen, en ook overgeven. Tijdens de eerste loopsheid leek het wel of haar hersens niet meer werkten en ze 1 groot voortplantingsinstinct werd: waanzinnig trekken aan de lijn, kwijlen bij het ruiken van reutjes, huilen in de tuin om reuen te lokken, ze kroop in ons huis zelfs helemaal de trap op om daar op de zolder te gaan roepen op reuen in de buurt. O jee, die kleine was erg, hahaha! Bij haar latere loopsheden, is dit gedrag wat verminderd, maar de loopsheid kondigt zich steeds aan met een paar dagen opstandig gedrag en overgeven.
En ook zij mag uiteraard geen seconde loslopen tijdens de loopsheid!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bijna anderhalf jaar,met achtien maanden heb haar bij de fokker gebracht toen er daar loopse teven waren, binnen drie weken werd ze dan eindelijk loops.

hier een goeie loopsheid van nog geen twee weken, dan is de vulva weer geslonken, heb navraag ernaar gedaan, komt niet vaak voor maar als er geen problemen zijn, niets aan de hand.

een loopsheid die niet vervelend is voor Bamse, integendeel, een en al actieviteit tijdens die dagen, eten volop , en energiek.

ik wandel met haar aan de blauwe stad, daar zijn geen honden , en dan mag ze los, ze luisterd goed, zwemmen doen we ook, is het dat er opeens een verandering in haar gedrag komt, dat zie ik , dat ze om zich heen gaat kijken naar..goosers..dan mag ze een paar dagen zeker niet los.

in de wijk loop ik wel op andere tijdstippen, en dan geen moment los. maar loopsheid vind ik zelf niet vervelend ook mijn hond niet, nimmer een schijnzwangerschap meegemaakt.

honden foto van @~`~,~ >>> Denise , Daisy & Misty! <<< ~,~`~@

Oh hier leer ik ook wat over hondengedrag tijdens loopsheid.
Dit is namelijk nieuw voor mij, want ondanks dat mijn hond schijnzwanger werd en al, heb ik nooit wat gemerkt in verschil van gedrag.
Allebei mijn honden gedroegen zich altijd gewoon normaal.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Bij Romy was ik er extra alert op omdat we een intacte reu in huis zouden krijgen, om te herplaatsen, terwijl Romy voor het eerst loops kon worden. Voor dat deze kwam al voorzorgsmaatregelen genomen om hen gescheiden te kunnen houden. Vanaf dag 1 dat hij er was ook regelmatig apart van elkaar zodat het gewoon is. Romy en Floyd kunnen het ontzettend goed met elkaar vinden, dus het was erg spannend hoe dat zou gaan tijdens de loopsheid.
Twee weken nadat Floyd kwam werd Romy loops. Eerst mocht niemand aan haar zitten, behalve ik ':-) Bloedverlies begon snachts, druppels in haar bed. Floyd en Romy volledig apart sinds die dag. Ze speelden gewoon verder, tongen, met speeltjes, elkaar 'bijten' als het hekje dicht was. Ze deden en doen verder absoluut geen moeite om bij elkaar te komen. Romy is een paar dagen heel erg rustig (minder spelen met Junto) geweest maar niet ziek of vervelend of chagerijnig. Eerder extra knuffelig naar mij toe. Ze is nu 2.5 week op weg en haar speelse buien met Junto komen terug. Met Floyd is ze nog steeds dikke vrienden, ook met het hekje er tussen. Eten, drinken doet ze prima.

In plaats van veel los en lekker rennen loopt ze nu al die tijd al aangelijnd. Vaker kleine rondjes in de wijk en thuis lekker speurspelletjes of puzzels om haar toch ene uitdaging te geven en geestelijk moe te krijgen.
Met Floyd en Junto ga ik apart naar het bos als er hier iemand anders thuis is, zodat Romy niet helemaal alleen is. Met de kleine wijkrondjes heb ik dat wel gedaan maar dan gaat ze dus wel joelen, huilen. En als Junto en Romy samen thuis zijn en ik met FLoyd alleen weg ben joelen, huilen ze samen.
Ik hoop dat dat straks over is en ze wel weer gewoon rustig samen thuis kunnen blijven. Want dat konden ze wel.

Eigenlijk verloopt het hier met wat aanpassingen best rustig. Ik had me op erger voorbereid, maar zal ook blij zijn als het straks voorbij is en alle honden weer overal mogen en lekker los de bossen in kunnen.

honden page profiel GejaGeja

honden foto van Geja

Lola is nu 11,5 mnd en sinds vorige week loops. Ze heeft er flink last van. Haar vulva is zo enorm opgezwollen dat het wel een ei lijkt, ze bloedt vrij heftig, tijdens de wandelingen plast ze om de 5 meter, sinds een paar dagen sproeit ze zelfs (zo erg dat mensen mij komen melden dat mijn hond lek is..), haar stoelgang gaat heel moeizaam. Binnen ligt ze ook steeds heel erg zielig te jengelen en te piepen. Ze heeft binnen telkens een broekje aan.
Tijdens de wandelingen mijd ik de gebieden waar honden loslopen en wanneer er toch een hond losloopt of op smalle paadjes meld ik de eigenaar dat ze loops is.
Vanochtend nog de route terug gelopen omdat we op een smal paadje een intacte reu tegenkwamen die helemaal door het dolle raakte en nauwelijks te houden was. Ik had zelf de nodige moeite met Lola dus geen risico genomen.
Mijn vorige hond had er nauwelijks last van.

honden page profiel ElphieElphie

honden foto van Elphie

Layka was 10 maanden, ik merkte het doordat de boel erg begon op te zwellen en door wat druppeltjes bloed.
Ze was die periode wel een beetje nukkig en het goedbedoelde broekje van ons was in no time in 1000 stukjes gebeten hahahaha was ook gewoon eigenlijk niet nodig want ze hield de boel goed schoon.
We zijn uit de buurt van het losloopgebied gebleven en iedereen die z'n hond los had waar het niet mocht en achter Layka aankwam heeft het geweten O-)
Dat was eigenlijk het enige wat ik lastig (sneu) vond, dat ze niet los kon ravotten met al haar vriendjes in het park, daar was ze wel een soort van gefrustreerd van, probeerde echt die richting op te trekken.

honden page profiel MiruskeMiruskebijna goedgekeurde fokker

Ik houd altijd een schriftje bij ik ga het even opzoeken wacht.......ah hier heb ik het! Ze was keurig de 6e maand loops!ik had een witte handdoek op haar plaats gelegd em zag wat rood dus dat was het. Ik heb vanaf heel jong al geoefend met kleine broekjes dus ze wist al niet beter of die hield ze mooi met inkegkruisjes van de ah aan. Mijn hondje luisterd erg goed dus met wandelingen veranderd er niet zoveel. Rond de 10e dag begint het wat wateriger te worden en op de 12 e dag wordt ze wat minder goed luisterend. Ze reageert niet direct meer. Reutjes heeft ze tot die tijd gewoon niet laten bestijgen maar nu ging duidelijk de staart aan de kant dus heb ik de reuen gemeden en mijn hond aangelijn in die perioden 
. Het duurt ongeveer drie weken maar vooral tussen die 12e en 16e dag vind ik het een hele vieze lucht! Daarna houd het al snel weer op! Vind het nu geen ongemak meer die twee keer per jaar

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Lola is nu 11,5 mnd en sinds vorige week loops. Ze heeft er flink last van. Haar vulva is zo enorm opgezwollen dat het wel een ei lijkt, ze bloedt vrij heftig, tijdens de wandelingen plast ze om de 5 meter, sinds een paar dagen sproeit ze zelfs (zo erg dat mensen mij komen melden dat mijn hond lek is..), haar stoelgang gaat heel moeizaam. Binnen ligt ze ook steeds heel erg zielig te jengelen en te piepen. Ze heeft binnen telkens een broekje aan.
Tijdens de wandelingen mijd ik de gebieden waar honden loslopen en wanneer er toch een hond losloopt of op smalle paadjes meld ik de eigenaar dat ze loops is.
Vanochtend nog de route terug gelopen omdat we op een smal paadje een intacte reu tegenkwamen die helemaal door het dolle raakte en nauwelijks te houden was. Ik had zelf de nodige moeite met Lola dus geen risico genomen.
Mijn vorige hond had er nauwelijks last van. "


je hond is onlangs onder narcose geweest, en dat heb ik bij Bamse bemerkt, dacht dat kan toch niet waar zijn ? verleden jaar kerst heb ik zelfs de dienstdoende arts gebeld, uitgelegd, en dat kan door een narcose komen dat ze van slag zijn, Bamse vloeide heel erg, maar na twee weken over. kan zijn Gea dat dat het is, en de eerste keer loops is altijd anders dan dat er een vaste cyclus is.

.

honden page profiel PipPip

honden foto van Pip

Pip was met 9 maanden loops. We merkten het doordat haar achterkant opgezwollen was, die was wel 2 keer zo groot geworden! En uiteraard ook het bloeden. Een broekje sneed in haar liesjes, dus we hebben haar geen broekje aangedaan en veel, heel veel gedept met een doekje en gedweild. Ze was ook luier en at minder. 
Met wandelen zijn we kleine rondjes gaan doen, in de hoop dat er geen honden langskwamen. Natuurlijk is dat niet altijd te vermijden, dus ja, er kwamen regelmatig honden snuffelen en dan meteen maar roepen dat ze loops is. Dan liepen de baasjes met hun hond snel door.

Een fijne tijd vonden we het niet omdat je niet kunt doen met je hond wat je wilt. Je kunt niet naar mooie losloopgebieden  en tijdens het wandelen liep Pip alleen maar te snuffellen en te plassen. Voor ons is het duidelijk dat we haar gaan laten steriliseren, over inmiddels een maand of 2.

Volgende forumvraag: Puppie plast op matje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^