Hoe reageer je op plassen in huis, bijten en grommen? Wat is tolereerbaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Hallo iedereen,

voor ik aan een nieuwe hond zou beginnen, wil ik wat info verkrijgen.
Het is de eerste hond die ik zelf zal opvoeden, ik heb van verschillende honden de opvoeding meegemaakt en er deel aan genomen, maar heb het proces nooit volledig zelf geleid. En dit wordt nu wel het geval, dit wil ik ook zodat de hond doet wat ik wil en zodat hij niet verward is doordat iedereen z'n zegje doet en zijn manier van straffen, belonen en opvoeden hanteert.

Nu vroeg ik me af, wat is tolereerbaar en tot welke leeftijd? qua bijten, grommen, tanden tonen en hoe reageer je hier op? (mijn nonkel en tante hun shiba is 10 maanden en bijt vrij hard, hij durft grommen, happen en hij toont dikwijls zijn tanden, hij hapt ook als je aan z'n buik komt. Maar dat komt denk ik omdat zijn huishouden zeer chaotisch is, mijn nonkel hem straft door bij het nekvel te pakken of hem een tik te geven. Omdat hij met zijn neus in z'n plasje werd geduwd als hij in huis had geplast. De kinderen hebben weinig respect voor hem en hij krijgt te weinig beweging naar mijn mening. )
Hoe reageer je dan op zo'n hond? Hij kan er niet aan doen dat hij zo is, dus kan je hem straffen voor zo'n gedrag ondanks de omstandigheden? Ik merk dat als ik met hem ben gaan wandelen, fietstochtje heb gemaakt,.. dat hij veel rustiger is en dat ik hem op m'n schoot kan zetten, dingen kan ondernemen met hem,..
hoe straf je een pup die in huis heeft geplast of zijn behoefte heeft gedaan? (ik zou straffen door 'foei' te zeggen met een krachtige toon)
Ik vind commando's totaal niet belangrijk, maar dingen zoals komen als ik roep, uit de zetel gaan als ik het zeg, na mij uit te deur gaan etc. vind ik wel belangrijk, pootje, zit en lig heb ik niet veel aan.
Ik wil gewoon een evenwichtig karakter creëren.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Als ze nog heel jong waren bestraften we ook niet echt verbaal als ze in huis hun behoefte hadden gedaan, gewoon meteen buiten gezet. En er gewoon op regelmatige tijdstippen altijd mee buiten en hun behoefte laten doen en dan belonen als ze het gedaan hebben. Nu ze al wat ouder zijn (7 en 8 maanden) en ze in huis hun behoefte hebben gedaan zeg ik wel verbaal "foei" of iets dergelijk, maar ja het is nu ook niet dat ze het opzettelijk doen een ongelukje kan altijd gebeuren.
Moest het frequenter gebeuren zou ik weer beginnen met vaker ze verplicht buiten hun behoefte te laten doen ofzo, dat weet ik niet goed.
En "zit" en "lig" vind ik toch wel belangrijk en vooral handige commando's hoor. Je leert ze ook heel makkelijk aan dus dat zou ik nu persoonlijk wel doen. Pootje merk ik zelf ook dat ik er niet echt iets aan heb, maar voor een koekje moeten ze altijd wel iets doen dus is het wel leuk om is pootje of high five of draai of iets anders "nutteloos" te doen :-D
Voor de  rest raad ik sowieso aan naar een (goeie) hondenschool te gaan, daar leer je wel de belangrijkste zaken en is ook niet slecht voor de socialisatie.


Ik weet niet of dit het beste advies is, maar dit is mijn mening: Tanden tonen zou ik niet tolereren, hebben ze hier wel nooit gedaan. Grommen doen ze wel vaker tijdens het spelen, maar anders grommen bv als je bij de eetbak zou komen of als ze uit de zetel moeten ofzo zou ik zeker niet tolereren. Bijten doen ze zeker in het begin heel vaak, gewoon iets in de plaats geven waar ze wél op mogen bijten en als ze je "pijn" hebben gedaan luid "auw" zeggen en stoppen met hun te spelen of wat je ook met hun aan het doen was. Dit heb ik is ergens gelezen en het helpt wel. Weet alleen niet of ik het op de goeie manier gezegd heb. Ik weet niet of er echt een leeftijd op staat, dat moet je zelf wat zien. Als ze tandjes wisselen gaan ze sowieso ook meer bijten omdat ze last hebben, blijven alternatieven bieden waar ze wél in mogen bijten en eventueel belonen als ze in iets bijten dat goed is ofzo. Maar je merkt dat zelf wel wat bij je hondje nodig is of niet. Ik zou zeggen als ze hun tandjes gewisseld hebben is het toch niet ok meer dat ze bijten, maar mijn Lexi is wel een bijtertje dus die probeert dat soms nog, is wel "zacht" bijten maar daarin moet je zelf zien waar je de grens trekt denk ik (of iemand dat beter advies heeft hierrond). Echt gemeend bijten of als ze echt hard bijten zou ik dus ook niet (meer) tolereren dan.

Hopelijk had je er iets aan :-) ben niet de meest ervaren hondeneigenaar, Lexi is zelf mijn eerste hondje en zij is nu 7 maanden! Ben in elk geval goed de "eerste puppyperiode" door :-D

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Ik denk dat als ik mijn hond volgens het boekje opvoed, ik niet uit zal komen op deze problemen. Want ik denk dat die problemen bij m'n nonkel vooral te wijten zijn aan een gebrek van vertrouwen, beschadigd vertrouwen en het koppige trotse karakter van de hond dat botst met de straffen en het onbegrip van het baasje. 

Maar ik kan toch op zich niet veel doen tegen die hond die bijt? Het is bijvoorbeeld tijdens het spel dat hij gefrustreerd geraakt precies en zijn lip optrekt, gromt en uithaalt naar m'n been en zich focust op m'n been. Of bijvoorbeeld als ik hem over z'n buik wil strelen of z'n benen als hij neerligt dat hij uithaalt naar m'n handen. Z'n tanden zijn al lang gewisseld, maar ik merk wel dat als ik een bot geven om op te kauwen terwijl dat ik hem over z'n lichaam streel dat hij dan bijt in het bod en niet in m'n hand, het probleem is ook dat hij altijd maar harder en harder bijt.. vervelend want het is op zich wel een leuke hond en ik kom goed overeen met'm

honden page profiel katrien mahieukatrien mahieu

Als de hond gromt wil dat zeggen dat hij het niet leuk vind waar je mee bezig bent stop er dan ook mee.Grommen mag want als je grommen verbied dan is de volgende stap bijten en dat is minder leuk Als ze in huis plassen je zegt niks zet hem buiten en ruim de boel op.Maar als je de pup buiten zet na eten ,slapen en spelen kan je veel ongelukjes voorkomen.Kijk goed wat je pupje doet snuffelen ,rondjes draaien je pup moet iets doen zet hem buiten en heel goed belonen op de plaats waar hij zijn behoefde doet wel wachten tot hij klaar is anders stopt hij.Geef je hond ook veel rust en dan geen kinderen die hem lastig vallen.Kinderen weg hondje in de bench.Je moet je hond ook niks verbieden maar iets anders aanbieden.suc6

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Als de hond gromt wil dat zeggen dat hij het niet leuk vind waar je mee bezig bent stop er dan ook mee.Grommen mag want als je grommen verbied dan is de volgende stap bijten en dat is minder leuk Als ze in huis plassen je zegt niks zet hem buiten en ruim de boel op.Maar als je de pup buiten zet na eten ,slapen en spelen kan je veel ongelukjes voorkomen.Kijk goed wat je pupje doet snuffelen ,rondjes draaien je pup moet iets doen zet hem buiten en heel goed belonen op de plaats waar hij zijn behoefde doet wel wachten tot hij klaar is anders stopt hij.Geef je hond ook veel rust en dan geen kinderen die hem lastig vallen.Kinderen weg hondje in de bench.Je moet je hond ook niks verbieden maar iets anders aanbieden.suc6 "


Er is mij verteld dat bij het type hond dat ik graag zou willen, een bench niet aan te raden is want dat ze er helemaal niet tegen kunnen.. en dat ze liever gewoon vrij rondlopen

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Welke hond wil je eigenlijk graag? :-D

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Welke hond wil je eigenlijk graag? :-D "


ben in de groep van poolhonden en oertypen aan het kijken en heb voorlopig m'n gedachten bij de Alaskan Malamute en de Siberische Husky, met toch wel de Malamute op nr1

honden page profiel katrien mahieukatrien mahieu

Dan zou ik me heel goed verdiepen in het ras want anders wordt het misschien wel een asielhond.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Dan zou ik me heel goed verdiepen in het ras want anders wordt het misschien wel een asielhond. "


Dat doe ik hoor ;-) ik doe niet voor niks een jaar à anderhalf jaar op voorhand opzoekingswerk he :-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"

ben in de groep van poolhonden en oertypen aan het kijken en heb voorlopig m'n gedachten bij de Alaskan Malamute en de Siberische Husky, met toch wel de Malamute op nr1 "


Oh ok, dan is het wel goed dat je je nu helemaal bevraagt over de opvoeding. Niet de makkelijkste hond om op te voeden naar ik heb gehoord! Maar dat zijn staffords ook niet, en dat lukt hier ook best ;-). Als je maar voldoende informeert zodat je goed weet wat te doen met allerlei situaties en vooral heel consequent blijft!

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

"

ben in de groep van poolhonden en oertypen aan het kijken en heb voorlopig m'n gedachten bij de Alaskan Malamute en de Siberische Husky, met toch wel de Malamute op nr1 "


.daar heb jij helemaal geen tijd voor, je bent 16. Lees je goed in.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

"

.daar heb jij helemaal geen tijd voor, je bent 16. Lees je goed in. "


En wil jij m'n topic even goed lezen voor je zulke reacties geeft?

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"

.daar heb jij helemaal geen tijd voor, je bent 16. Lees je goed in. "


Dat vind ik wel nogal cru gesteld. Je kent hem toch ook niet?
Maar het is inderdaad wel waar dat je (TS) er rekening mee moet houden dat je er héél erg veel tijd in moet steken. Het is waar dat veel jonge mensen allerlei andere prioriteiten hebben, zeker met ouder worden krijg je misschien nog allemaal andere interesses of weet ik het. Maar er zijn gerust ook jongeren die echt wel heel verantwoordelijk met hun dier kunnen omgaan en liever met hun tijd besteden dan hele tijd op stap gaan ;-)Maar je moet wel rekenen als je nog op school zit.. ja da's is toch 5 dagen per week hoe ga je dat dan aanpakken? Is de rest van het gezin van plan mee te helpen en zich met de hond bezig te houden als jij er niet bent? Of zijn ze allemaal uit werken, want wat dan met het hondje? enzovoort. Maar wat ik zo lees denk ik wel dat deze jongen zich echt wel goed gaat voorbereiden :-) dus ik ga je zeker niet ontmoedigen, zolang het maar realistisch blijft :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

Wat is tolereerbaar tot welke leeftijd? Naar mijn mening hangt het deels tevens af van het individu waar je mee te maken hebt. De ene hond zal wat meer uitproberen terwijl bij de ander de pubertijd een stuk soepeler zal verlopen. Poolhonden zijn vrij laat 'echt' volwassen, bereid je dus maar op op wat streken. Door steeds consequent en assertief te zijn, maar ook vriendelijk, interessant en initiatiefnemend kun je het respect winnen en het dier leiden naar het zijn van een stabiele volwassene. Je zou je van tevoren kunnen verdiepen in opvoedingsmethodes en kalmerende signalen (al zie ik dat dat wel goed komt, daar je de dominantietheorie afkeurt). 

Als de hond bijt doet hij dit overigens niet zonder reden. De meeste dingen zijn vrij simpel en hierom makkelijk te verhelpen (bijv. Gebrek aan rust, overprikkeling, gebrek aan beweging, tandjes die doorkomen etc.).

Leuk dat je ook voor een poolhond gaat, eens je er een hebt en deze bij je past wil je nooit meer wat anders. "Welcome in our world"

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

Kijk ik zal even voor eens en voor altijd jullie vragen beantwoorden, als er daarna terug tot de essentie van dit topic gegaan kan worden !

Allereerst, heb ik bewust vermeld dat ik nu 16,5 jaar ben en dat ik me ruimschoots op voorhand (1,5 jaar) inlees over het ras dat waarschijnlijk wel eens bij mij zou kunnen passen !
Ik ga universiteit doen als ik 18 jaar ben, dan zou ik ook mijn hond willen aanschaffen! 
En ja dat is haalbaar, zeer zeker is dit haalbaar, elk rooster van elke potentiële richting is te combineren met een hond. Hoogstens 5 uren les op een dag, gemiddeld 3uren les op een dagen voor de rest ben ik thuis. Ik heb ook ontspanning en sport nodig dus wat is er leuker dan 2uurtjes gaan lopen of fietsen met je hond als ontspanning (dit los van de 3x dagelijkse wandeling). Mijn moeder heeft ermee ingestemd dat de hond bij ons mag wonen zolang ik niet op mezelf woon en dan moet de hond wel mee, wat ik ook wil natuurlijk. Ik kijk ook uit naar een job waar ik tijd heb om dieren te houden, zoals in schoolverband, free lance, etc. 
Ik wil ook alles regelen zodat m'n hond mee kan op reis, sneeuwvakanties zijn ideaal en ik ga vaak naar de sneeuw, op reis naar het zuiden van frankrijk gaat ook want ik ga zo goed als nooit met het vliegtuig en we huren bijna altijd een huisje. 
Maar dit zijn echt nog toekomstplannen. En dit ligt ook allemaal nog niet echt vast.
Mijn vrienden zijn allemaal dierenliefhebbers en zeker hondenliefhebbers, dus mijn hond kan gewoon mee overal naartoe, Malamutes zijn enorm rustig en vredelievend als ze hun beweging krijgen!

Dus ik hoop dat je wat antwoorden hebt op je vragen?

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Wat is tolereerbaar tot welke leeftijd? Naar mijn mening hangt het deels tevens af van het individu waar je mee te maken hebt. De ene hond zal wat meer uitproberen terwijl bij de ander de pubertijd een stuk soepeler zal verlopen. Poolhonden zijn vrij laat 'echt' volwassen, bereid je dus maar op op wat streken. Door steeds consequent en assertief te zijn, maar ook vriendelijk, interessant en initiatiefnemend kun je het respect winnen en het dier leiden naar het zijn van een stabiele volwassene. Je zou je van tevoren kunnen verdiepen in opvoedingsmethodes en kalmerende signalen (al zie ik dat dat wel goed komt, daar je de dominantietheorie afkeurt). 

Als de hond bijt doet hij dit overigens niet zonder reden. De meeste dingen zijn vrij simpel en hierom makkelijk te verhelpen (bijv. Gebrek aan rust, overprikkeling, gebrek aan beweging, tandjes die doorkomen etc.).

Leuk dat je ook voor een poolhond gaat, eens je er een hebt en deze bij je past wil je nooit meer wat anders. "Welcome in our world" "


Ik zie het gedrag dat deze hond vertoond toch eerder als verontrustend en zeer onwenselijk met kinderen in de buurt, pas op ik kan wat verdragen hoor, ik vind het ook helemaal niet erg, ruw spel en spelen als een gek met de hond in de tuin, waar de nodige schrammen aan te pas komen, maar de hond lijkt gewoon niet helemaal goed in z'n vel. Te weinig rust is uitgesloten hij slaapt meer dan dat hij wakker is, omdat hij veel alleen zit in z'n berging, gebrek aan beweging kan het zeeeeker zijn en overprikkeling ook door die kleine kinderen die hem een beetje gek maken, want de Shiba is van inborst een rustige hond !
Ik ben nu bezig in een boek, in defence of dogs by John Bradshaw, aanrader echt waar , als je een beginnend eigenaar bent of een hond gaat aanschaffen, door dit boek heb ik ook veel meer begrip gekregen voor de oertypes en sledehonden hun karakter. Sommigen noemen ze moeilijk, maar ze zitten zo logisch in elkaar dat je juist begrip moet tonen !

Ik hoop dat het mijn soort hond is, echt waar, qua karakter, activiteiten, beweging, robuustheid, vacht (ooooh wat ben ik dol op die dubbele vacht waar ik m'n neus in kans steken en het is zo heerlijk geurloos! en makkelijk te onderhouden, 2 keer al het haar eraf per jaar en voor de rest slapen ze heerlijk bij je op bed zonder haar achter te laten) en uiterlijk, ik vind ze echt prachtig !

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Natuurlijk heb je het beste voor met een hond, daar bestaat geen twijfel over, relax...Wat men hier probeert te zeggen is dat je een ras uitgekozen hebt dat héél véél uitdaging, beweging en leiding nodig heeft, dat is alles. Natuurlijk klinkt het allemaal mooi, job zoeken dat bij de hond past, lesuren die te combineren zijn...ik denk Jules dat je alles iets te rooskleurig ziet...Jobs liggen niet voor het rapen en als een jonge moeder al geen aangepast werkrooster krijgt waarom gaat men dan rekening houden met een hond die even uitgelaten hoeft te worden ??????De rassen die je voorkeur genieten zijn geen hondjes die je even een halve dag in de keuken zet, het zijn honden die ervaren baasje nodig hebben...denk daar maar eens over na, niet aanvallend bedoeld maar blijf nuchter en eerlijk in je keuze...praat eens met eigenaars en luister naar hun bevindingen.

honden page profiel --

honden foto van -

Als ik het me goed herinner heeft Jules 1 of 2 jaar geleden ook een topic geopend over hondenrassen. Hij is er dus zeker goed mee bezig.. Reactie van Mike vind ik een beetje kort door de bocht, maaaar... Hier mijn eigen ervaring.

Op m'n 16e deed ik de havo, en dat ging me redelijk makkelijk af. Ik had veel vrije tijd, en zou toen best de tijd hebben gehad om veel bezig te zijn met een hond. Toentertijd wilde ik ook heel graag een eigen hond, maar ouders wilden dat (terecht) niet. 
Nu 4 jaar verder, studeer nu aan de uni, en echt ik heb zelfs amper tijd om te trainen met de hond van m'n ouders. Er zijn gewoon weken dat ik fulltime aan het studeren ben, en dan 's avonds te moe ben om zelfs maar te gamen. Met een hond trainen zit er dan gewoon echt niet in. 
Andere weken rustiger en wel veel vrije tijd. Rhowdy is van m'n ouders, dus dan valt het goed te combineren. Maar ik zou nu echt zelf geen hond kunnen hebben, gewoon qua tijd en energie zou het naast een fulltime studie voor mij niet te doen zijn.

Ik weet niet wat jouw studieplannen zijn (op kamers, zware studie volgen, fulltime werken?) , maar je zit nu op een leeftijd dat tussen nu en 10 jaar ENORM veel zal veranderen. Kijk dus goed of daar wel echt een hond bij past. 
Tuurlijk is het mogelijk, er zijn hier op het forum studenten die een hond hebben en die niets te kort komen, maar petje af voor hun. Ik zou het niet kunnen. :-)
Heel veel succes!

honden page profiel --

honden foto van -

Een pup die in huis plast straf je niet...
Puur omdat de pup gewoon NIET weet dat het niet mag.

Wanneer je pup in huis plast zet je hem buiten, maak je het plasje schoon en klaar is kees.
Je beloont je pup echter wanneer hij buiten zijn behoeftes doet, maar er een feest van. :-)

Straffen is hierbij dus niet van toepassing, ik kan wel een voorbeeld geven van de hond van een vriendin.. Zij hebben de pup altijd gestraft als ze het in huis deed. En wat is het resultaat na 4 maanden nog altijd? Hij plast/poept niet meer in hun zicht, bang om gestraft te worden....
Dus, ze hebben er nu heel wat werk aan om te zorgen dat ze wel gaat plassen/poepen want nu doet ze het dus onder de tafels, achter kasten, onder gordijnen.. Zolang niemand haar ziet, kan ze niet gestraft worden...


En kind straf je toch ook niet als hij in zijn luier gepoept/geplast heeft?

(Ik heb de reacties niet gelezen, dus sorry als ik in herhaling val)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Natuurlijk heb je het beste voor met een hond, daar bestaat geen twijfel over, relax...Wat men hier probeert te zeggen is dat je een ras uitgekozen hebt dat héél véél uitdaging, beweging en leiding nodig heeft, dat is alles. Natuurlijk klinkt het allemaal mooi, job zoeken dat bij de hond past, lesuren die te combineren zijn...ik denk Jules dat je alles iets te rooskleurig ziet...Jobs liggen niet voor het rapen en als een jonge moeder al geen aangepast werkrooster krijgt waarom gaat men dan rekening houden met een hond die even uitgelaten hoeft te worden ??????De rassen die je voorkeur genieten zijn geen hondjes die je even een halve dag in de keuken zet, het zijn honden die ervaren baasje nodig hebben...denk daar maar eens over na, niet aanvallend bedoeld maar blijf nuchter en eerlijk in je keuze...praat eens met eigenaars en luister naar hun bevindingen. "


Ik ben optimistisch dat is waar, maar wat ik zeg is ook vooral realistisch.
Al mijn wegen liggen open en ik kan alles nog kiezen in functie van mijn honden, dat heeft ook een malamute-eigenares tegen mij gezegd ! 
Het is ook geen werkrooster waar ik over praat maar een lessenrooster! En ik denk dat als je een doel hebt, je hierop focust en alles doet omdat te bereiken, dat je het ook bereikt. 
Leerkracht 3e graad ASO zou bv iets zijn dat ik kan combineren met mijn honden! Het is een goede werkzekere job, ze zijn op zoek naar leerkrachten,.. En zo zijn er waarschijnlijk nog wel wat jobs hoor die passen bij mijn interesses en mijn capaciteiten! 
Daarom plan ik nu alles vraag ik alles na dat ik achteraf niet met problemen zit! 
Ik begrijp dat een Husky of een Malamute veel beweging nodig heeft, dat ik erover moet denken, maar ik heb al met verschillende eigenaars gepraat, die me op alles hebben gewezen, die me succes wensten etc. 
Wat is er mis met een uitdaging en wat voor de ene een hele opgave is, is voor de ander misschien vanzelfsprekend. Het is maar een kwestie van of je bij elkaar past !

honden page profiel ..

honden foto van .

@Jules, ik had het niet over de Shiba, nu snap ik eerlijk gezegd niet meer of dit topic over die hond van je oom(?) of over jouw toekomstige hond gaat. Een hond die met 10 maanden hapt als je hem maar aan wilt raken, dat is foute boel, wat in principe ook wel te verwachten is als dit dier constant lastig gevallen wordt door kinderen en in zijn nekvel gepakt wordt, 't beestje voelt zich nergens meer veilig. Dit is misschien niet tolereerbaar, maar wél begrijpelijk, gezien de manier waarop zijn baasjes zich tegenover hem gedragen alles behalve hondvriendelijk is. Als jij je hond zonder al die onzin (zoals de snuit in plasjes duwen) opvoedt, dan is de kans onwijs klein dat hij je uit pure onzekerheid zal willen pijnigen/waarschuwen/wegsturen.

"Dit is de hond" van John Bradshaw ben ik momenteel ook mee bezig. Zoals een aantal andere hp'ers. Het is wat je zegt, sommigen noemen poolhonden moeilijk, echter bestáán er geen moeilijke honden. Enkel honden die door mensen aangeschaft zijn waarbij het karakter niet matcht, of honden van mensen die niet weten waar ze aan begonnen zijn. Ik heb mijn eigen husky sinds mijn 10de, helemaal geen probleem. Wanneer ik op kamers ga (over zo'n 1,5 jaar) gaat hij lekker mee, geen probleem. Gaat alles goed, dan komt er hier hopelijk ook een tweede bij.. Malamutes zijn erg leuk inderdaad, als je deze honden de beweging kunt bieden die ze nodig hebben en weet hoe ze in elkaar steken. Het eigenwijze karakter moet je niet gewoon gedogen, je moet het liefhebben. 

Dat ze buiten hun ruiperiodes geen haren vrijlaten is onzin. Een husky of malamute zal altijd verharen, elke dag. Echter zal dit in mate verschillen. Wanneer ze in de rui zitten kun je zakken vullen (was ik toevallig net mee bezig), normaal is dit een stuk minder al zal je huis nooit maar dan ook nooit haarvrij zijn.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik ben zelf ook laatstejaarsstudente aan de hogeschool en in de eerste 3 jaren had ik echt niet voldoende tijd gehad om voor een hond te zorgen. Vorig jaar had ik best veel tijd, maar moest ik toch nog heel wat in Antwerpen zijn (op kamers, is natuurlijk anders als je thuis blijft wonen en ook aan te raden als je hond wil). Nu ben ik sinds begin juni tot half september elke dag thuis geweest en toen Lexi er eind juni bijkwam had ik dan ook nog enkele maanden dat ik elke dag met haar kon bezig zijn. Sinds half september heb ik elke weekdag stage. Ik doe dit thuis, zodat ik elke dag bij Lexi ben. Toch merk ik dat het al best vervelend is, dat ik enkel 's morgens en na het werk tijdens de week met haar bezig kan zijn. Maar dit gaat wel hoor, alleen na een vermoeiende werkdag moet je ook nog steeds weten dat je nog veel met je hondje moet bezig zijn, hondenschool, wandelingen etc.
Als je alleen gaat wonen lijkt het me ook niet praktisch om een hond te hebben, want wie zorgt er voor je hond als je fulltime werkt? Je hond kan moeilijk 8u op een dag alleen zitten..
Ikzelf blijf nog een tijd thuis wonen (om zo ook wat te sparen ;-)) en tijdens de uren dat ik uit werken ben is mijn moeder de 'hondenopvang', want zij is er heel de dag.
Moest ik haar niet hebben zou mijn hondenwens niet zo realiseerbaar zijn geweest denk ik..
Oh en financieel is het ook echt héééél veel. Gelukkig dat ik normaal binnen enkele maanden afgestudeerd ben en hopelijk snel werk vind dan, want het is ook wel vervelend dat m'n moeder nu het meeste voor mijn hond zit te betalen (ook al vindt zij het niet erg, ze ziet de honden doodgraag).

Dit zijn mijn ervaringen!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Jules, ik heb het ook niet over die Shiba. Nu snap ik eerlijk gezegd niet meer of dit topic over die hond van je oom(?) of over jouw toekomstige hond gaat. Een hond die met 10 maanden hapt als je hem maar aan wilt raken, dat is foute boel, wat in principe ook wel te verwachten is als dit dier constant lastig gevallen wordt door kinderen en in zijn nekvel gepakt wordt, 't beestje voelt zich nergens meer veilig. Dit is misschien niet tolereerbaar, maar wél begrijpelijk, gezien de manier waarop zijn baasjes zich tegenover hem gedragen alles behalve hondvriendelijk is. Als jij je hond zonder al die onzin (zoals de snuit in plasjes duwen) opvoedt, dan is de kans onwijs klein dat hij je uit pure onzekerheid zal willen pijnigen/waarschuwen/wegsturen.

"Dit is de hond" van John Bradshaw ben ik momenteel ook mee bezig.. Zoals een aantal andere hp'ers. Het is wat je zegt, sommige noemen poolhonden moeilijk, echter bestáán er geen moeilijke honden. Enkel honden die door mensen aangeschaft zijn waarbij het karakter niet matcht. Malamutes zijn erg leuk inderdaad, als je deze honden de beweging kunt bieden die ze nodig hebben en weet hoe ze in elkaar steken. Het eigenwijze karakter moet je niet gewoon gedogen, je moet het liefhebben. 

Dat ze buiten hun ruiperiodes geen haren vrijlaten is onzin. Een husky of malamute zal altijd verharen, elke dag. Echter zal dit in mate verschillen. Wanneer ze in de rui zitten kun je zakken vullen (was ik toevallig net mee bezig), normaal is dit een stuk minder al zal je huis nooit maar dan ook nooit haarvrij zijn. "


Sorry voor de verwarring, maar doordat ik veel tijd met die hond spendeer, reflecteer ik deze situatie op wat er mij zou kunnen overkomen en daar heb ik schrik voor. Ook omdat het een poolhond is en dan dacht ik van zijn alle poolhonden zo, ligt het aan de opvoeding,etc. 
Het gaat dus wel degelijk over de hond die ik zal nemen !

Van dat haar merk ik toch echt wel dat ze opvallend minder haar verliezen dan bijvoorbeeld onze labrador die bijna voortdurend aan het ruiven is ! 
.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

"

Ik ben optimistisch dat is waar, maar wat ik zeg is ook vooral realistisch.
Al mijn wegen liggen open en ik kan alles nog kiezen in functie van mijn honden, dat heeft ook een malamute-eigenares tegen mij gezegd ! 
Het is ook geen werkrooster waar ik over praat maar een lessenrooster! En ik denk dat als je een doel hebt, je hierop focust en alles doet omdat te bereiken, dat je het ook bereikt. 
Leerkracht 3e graad ASO zou bv iets zijn dat ik kan combineren met mijn honden! Het is een goede werkzekere job, ze zijn op zoek naar leerkrachten,.. En zo zijn er waarschijnlijk nog wel wat jobs hoor die passen bij mijn interesses en mijn capaciteiten! 
Daarom plan ik nu alles vraag ik alles na dat ik achteraf niet met problemen zit! 
Ik begrijp dat een Husky of een Malamute veel beweging nodig heeft, dat ik erover moet denken, maar ik heb al met verschillende eigenaars gepraat, die me op alles hebben gewezen, die me succes wensten etc. 
Wat is er mis met een uitdaging en wat voor de ene een hele opgave is, is voor de ander misschien vanzelfsprekend. Het is maar een kwestie van of je bij elkaar past ! "


.Het siert je dat je zo intens bezig bent met het uitzoeken en uitdiepen, het zal zeker geen impulsieve aankoop zijn ;-) Wens je veel geluk en succes in de toekomst en duim dat alles mag verlopen zoals jij het voor ogen hebt Jules, groetjes

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Als ik het me goed herinner heeft Jules 1 of 2 jaar geleden ook een topic geopend over hondenrassen. Hij is er dus zeker goed mee bezig.. Reactie van Mike vind ik een beetje kort door de bocht, maaaar... Hier mijn eigen ervaring.

Op m'n 16e deed ik de havo, en dat ging me redelijk makkelijk af. Ik had veel vrije tijd, en zou toen best de tijd hebben gehad om veel bezig te zijn met een hond. Toentertijd wilde ik ook heel graag een eigen hond, maar ouders wilden dat (terecht) niet. 
Nu 4 jaar verder, studeer nu aan de uni, en echt ik heb zelfs amper tijd om te trainen met de hond van m'n ouders. Er zijn gewoon weken dat ik fulltime aan het studeren ben, en dan 's avonds te moe ben om zelfs maar te gamen. Met een hond trainen zit er dan gewoon echt niet in. 
Andere weken rustiger en wel veel vrije tijd. Rhowdy is van m'n ouders, dus dan valt het goed te combineren. Maar ik zou nu echt zelf geen hond kunnen hebben, gewoon qua tijd en energie zou het naast een fulltime studie voor mij niet te doen zijn.

Ik weet niet wat jouw studieplannen zijn (op kamers, zware studie volgen, fulltime werken?) , maar je zit nu op een leeftijd dat tussen nu en 10 jaar ENORM veel zal veranderen. Kijk dus goed of daar wel echt een hond bij past. 
Tuurlijk is het mogelijk, er zijn hier op het forum studenten die een hond hebben en die niets te kort komen, maar petje af voor hun. Ik zou het niet kunnen. :-)
Heel veel succes! "

Mijn studieplannen zijn gemiddeld, ook universiteit, maar talen, psychologie of filosofie , geen wiskundige/wetenschappelijke richtingen !
Mijn vriendin studeert psychologie en dat valt echt wel te combineren met het houden van een hond met zulke eisen !
Ik blijf waarschijnlijk thuis wel!
Maar beste mensen, dit topic ging dus echt wel over hondengedrag en we zijn nu weeral bezig over ik al dan niet geschikt zou zijn voor een husky of een malamute
.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

hej ;-)

bijten, grommen, tanden laten zien, iets slopen is hier not done,, word aan het nekvel gepakt en naar de plek gesleurd en word duidelijk gezegd NEE.

maar als ik een beetje zie hoe het in het huishouden gaat bij je nonkel en tante is het ten einde raad.
wat zou je zelf doen ? als je niet goed word op gevoed en niet word geaccepteerd door de kinderen ?

in het begin vond ik het binnen plassen nog niet zo erg. als ik merkte dat hij wilde plassen pakte ik hem op ( aan het nekvel) en nam hem mee naar buiten en zei dan plasje doen.
op een gegeven moment bleef hij binnen plassen en toen duwde ik hem wel met de neus er door en zei NEE en (gooide) hem buiten..

en het betreft toch een pup ? daar mag je echt nog niet mee fietsen.

commando's zijn ook, kom hier, ga uit de stoel etc.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> http://www.hondenpage.com/faq/regels

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

" hej ;-)

bijten, grommen, tanden laten zien, iets slopen is hier not done,, word aan het nekvel gepakt en naar de plek gesleurd en word duidelijk gezegd NEE.

maar als ik een beetje zie hoe het in het huishouden gaat bij je nonkel en tante is het ten einde raad.
wat zou je zelf doen ? als je niet goed word op gevoed en niet word geaccepteerd door de kinderen ?

in het begin vond ik het binnen plassen nog niet zo erg. als ik merkte dat hij wilde plassen pakte ik hem op ( aan het nekvel) en nam hem mee naar buiten en zei dan plasje doen.
op een gegeven moment bleef hij binnen plassen en toen duwde ik hem wel met de neus er door en zei NEE en (gooide) hem buiten..

en het betreft toch een pup ? daar mag je echt nog niet mee fietsen.

commando's zijn ook, kom hier, ga uit de stoel etc. "


Meen je dat nu ;-) de neus erin duwen als hij binnen plaste? bij het nekvel pakken en ergens naartoe sleuren wat hij fout gedaan heeft?
Ik weet nie wat de rest erover denkt..... maar ik heb wel mijn twijfels bij die methode...

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" hej ;-)

bijten, grommen, tanden laten zien, iets slopen is hier not done,, word aan het nekvel gepakt en naar de plek gesleurd en word duidelijk gezegd NEE.

maar als ik een beetje zie hoe het in het huishouden gaat bij je nonkel en tante is het ten einde raad.
wat zou je zelf doen ? als je niet goed word op gevoed en niet word geaccepteerd door de kinderen ?

in het begin vond ik het binnen plassen nog niet zo erg. als ik merkte dat hij wilde plassen pakte ik hem op ( aan het nekvel) en nam hem mee naar buiten en zei dan plasje doen.
op een gegeven moment bleef hij binnen plassen en toen duwde ik hem wel met de neus er door en zei NEE en (gooide) hem buiten..

en het betreft toch een pup ? daar mag je echt nog niet mee fietsen.

commando's zijn ook, kom hier, ga uit de stoel etc. "


Ik denk dat ik deze methode niet zou hanteren bij een pup (no offence), maar een pup bij het nekvel pakken kan enorm bedreigend en overwelmend zijn en kan de vertrouwensband beschadigen !
Ik heb m'n moeder en m'n nonkel dit zien doen en het is hun niet ten goede gekomen !
Ik denk dat zoals de meesten zeggen regelmatigheid en geduld de enige oplossingen zijn !

honden page profiel --

honden foto van -

" hej ;-)

bijten, grommen, tanden laten zien, iets slopen is hier not done,, word aan het nekvel gepakt en naar de plek gesleurd en word duidelijk gezegd NEE.

maar als ik een beetje zie hoe het in het huishouden gaat bij je nonkel en tante is het ten einde raad.
wat zou je zelf doen ? als je niet goed word op gevoed en niet word geaccepteerd door de kinderen ?

in het begin vond ik het binnen plassen nog niet zo erg. als ik merkte dat hij wilde plassen pakte ik hem op ( aan het nekvel) en nam hem mee naar buiten en zei dan plasje doen.
op een gegeven moment bleef hij binnen plassen en toen duwde ik hem wel met de neus er door en zei NEE en (gooide) hem buiten..

en het betreft toch een pup ? daar mag je echt nog niet mee fietsen.

commando's zijn ook, kom hier, ga uit de stoel etc. "


Ik kan er niks aan doen, maar dit vind ik zeer slecht advies....

Nekvel pakken, buiten gooien, neus door ontlasting heen duwen...
Zo ga je niet met een hond om vind ik..

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: onderdanig naar vreemde mensen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^