Hoe reageer je op plassen in huis, bijten en grommen? Wat is tolereerbaar?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

"
Mijn studieplannen zijn gemiddeld, ook universiteit, maar talen, psychologie of filosofie , geen wiskundige/wetenschappelijke richtingen !
Mijn vriendin studeert psychologie en dat valt echt wel te combineren met het houden van een hond met zulke eisen !
Ik blijf waarschijnlijk thuis wel!
Maar beste mensen, dit topic ging dus echt wel over hondengedrag en we zijn nu weeral bezig over ik al dan niet geschikt zou zijn voor een husky of een malamute
. "


Nadat ik de reactie plaatste herinnerde ik me inderdaad de OP weer, en dat m'n reactie een beetje off-topic was. Excuus. :-) 
Ik hoop dat je het niet erg vind als ik nog één ding toevoeg: op m'n 16e had ik hele andere studieplannen dan nu. Je interesses kunnen nog ontzettend veranderen. Eerlijk, ik ben m'n ouders echt enorm dankbaar dat ze voet bij stuk hebben gehouden en altijd nee hebben gezegd tegen het idee dat ik een eigen hond zou hebben. Ik heb nu veel meer vrijheid om te kunnen doen wat ik wil qua studie. Ik wil wellicht volgend jaar nog een zwaardere studie kiezen, en dat was simpelweg onmogelijk als ik nu een eigen hond had gehad. Nooit gedacht op m'n 16e dat ik die studie zou willen doen. 

Nu on-topic:

Hond die zomaar gromt is niet normaal, en niet rasgebonden. Oorzaak kan zijn slechte socialisatie, te vroeg bij moeder weg, iets fout in de hersennen, of een gevoelig ras was keihard is aangepakt, zoals bij de hond van jouw oom. 
Pups zou ik sowieso niet straffen, zo'n beestje weet nog niet wat wel en niet mag. Dit leer je aan door hem te begeleiden, niet door te straffen. Ik kan jouw uitleggen dat je niet naar links mag lopen, of ik kan je straffen elke keer als je het doet. Dat tweede is best oneerlijk toch ? Jij bent je van geen kwaad bewust.
Als je veel opvoed-topics op hp leest leer je enorm veel. Hond zal er het komende jaar denk ik nog niet zijn? Je hebt nog alle tijd dus. Heel veel succes. :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat zonde van die hond van je oom, misschien kun je de familie overhalen om ook op het forum te komen om te leren hoe het anders en beter kan.

Grommen is een communicatiemiddel van de hond, waarschijnlijk heeft de hond al veel meer signalen afgegeven voordat hij het grommen ging inzetten. Veel mensen zien dit niet of negeren dit gewoon. Een volgende stap is bijten, de hond kan voor zijn gevoel niet anders reageren. Meestal zijn dit onbegrepen en gefrustreerde honden.

Je moet dus de vraag een beetje anders stellen, nl. hoe voorkom ik dat ik mijn hond ertoe breng om zich zo gefrustreerd te voelen dat hij gaat grommen en bijten.

Wat je wil is dat de hond je gaat vertrouwen, zodat hij nooit hoeft te grommen. Leer daarom goed je hond kennen, let op de signalen die hij afgeeft zodat je snapt wat hij bedoelt.
Hou je stem, je houding, je gebaren altijd kalm en rustig, zet de hond niet onder druk. Zorg voor voldoende rust en voldoende geestelijke aktiviteiten etc.

Straffen zou ik niet doen, een pup is een baby en moet alles nog leren, hij snapt nog niet wat wel of niet kan en zal daarom van straffen alleen maar leren dat jij onbetrouwbaar bent, beter is het om ongewenst gedrag te voorkomen zodat de pup niet in de fout kan gaan. En mocht je daarbij te laat zijn erken dan dat de fout bij jou lag en dat de volgende keer beter op moet letten. De pup kan er niets aan doen dat jij hem in de fout laat gaan :-)
http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

honden page profiel ..

honden foto van .

" Sorry voor de verwarring, maar doordat ik veel tijd met die hond spendeer, reflecteer ik deze situatie op wat er mij zou kunnen overkomen en daar heb ik schrik voor. Ook omdat het een poolhond is en dan dacht ik van zijn alle poolhonden zo, ligt het aan de opvoeding,etc. 
Het gaat dus wel degelijk over de hond die ik zal nemen !

Van dat haar merk ik toch echt wel dat ze opvallend minder haar verliezen dan bijvoorbeeld onze labrador die bijna voortdurend aan het ruiven is ! 
. "


Had net mijn vorige reactie ge-edit, zie ik dat je hetgeen wat er eerst stond gequote hebt. Hoop niet dat dit tot verwarring leidt oid. Een Shiba is geen poolhond, de overeenkomst met poolhonden is dat ze zich bevinden in dezelfde rasgroep en wat overeenkomstige karaktereigenschappen hebben, verder zit er toch een hoop verschil in. Dat terzijde, je hoeft echt niet bang te zijn dat je pup zich uit pure angst/onzekerheid voor je zal verdedigen door te bijten. Ten minste, niet als deze van een goede fokker komt en je de hond gewoon liefdevol, consequent en met respect opvoedt. En nogmaals, zónder al die dominantie theorie-onzin (aub niet in het nekvel pakken, snuit in plasjes duwen etc.), bij geen enkele hond is dit een goede aanpak en zeker niet bij een poolhond, van dit ras win je het respect alleen als jij de hond ook respecteert. Het is altijd goed om rekening te houden met wat kan gebeuren, maar dit (denken dat je hond net zulk gedrag gaat vertonen als de shiba) lijkt me doemdenkerij, gezien ik wel zie dat je de positievere opvoedingsgedachtes steunt.

En mogelijk, maar ik bedoel dus dat je een hus of mal nooit haaruitvalvrij krijgt.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Ik ben zelf ook laatstejaarsstudente aan de hogeschool en in de eerste 3 jaren had ik echt niet voldoende tijd gehad om voor een hond te zorgen. Vorig jaar had ik best veel tijd, maar moest ik toch nog heel wat in Antwerpen zijn (op kamers, is natuurlijk anders als je thuis blijft wonen en ook aan te raden als je hond wil). Nu ben ik sinds begin juni tot half september elke dag thuis geweest en toen Lexi er eind juni bijkwam had ik dan ook nog enkele maanden dat ik elke dag met haar kon bezig zijn. Sinds half september heb ik elke weekdag stage. Ik doe dit thuis, zodat ik elke dag bij Lexi ben. Toch merk ik dat het al best vervelend is, dat ik enkel 's morgens en na het werk tijdens de week met haar bezig kan zijn. Maar dit gaat wel hoor, alleen na een vermoeiende werkdag moet je ook nog steeds weten dat je nog veel met je hondje moet bezig zijn, hondenschool, wandelingen etc.
Als je alleen gaat wonen lijkt het me ook niet praktisch om een hond te hebben, want wie zorgt er voor je hond als je fulltime werkt? Je hond kan moeilijk 8u op een dag alleen zitten..
Ikzelf blijf nog een tijd thuis wonen (om zo ook wat te sparen ;-)) en tijdens de uren dat ik uit werken ben is mijn moeder de 'hondenopvang', want zij is er heel de dag.
Moest ik haar niet hebben zou mijn hondenwens niet zo realiseerbaar zijn geweest denk ik..
Oh en financieel is het ook echt héééél veel. Gelukkig dat ik normaal binnen enkele maanden afgestudeerd ben en hopelijk snel werk vind dan, want het is ook wel vervelend dat m'n moeder nu het meeste voor mijn hond zit te betalen (ook al vindt zij het niet erg, ze ziet de honden doodgraag).

Dit zijn mijn ervaringen! "

Ik blijf waarschijnlijk thuis wonen en als ik op kot ga is de situatie even ideaal!
Het enige kot waar ik dan zou gaan is het huis van m'n goede vriend, (z'n moeder trekt in bij haar vriend en ze zetten het huis te huur voor vrienden van m'n maat), dit huis ligt dicht bij het lokale recreatiepark, looppad, etc.
Maar ik blijf waarschijnlijk wel thuis.
Ik werk nu op zaterdagochtend bij de dierenarts dus ik krijg veel dingen gratis, ontwormingsproducten, serums, etc. En m'n hond zou mogen meekomen als ik ga werken, ze heeft namelijk ook een hond !

.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Aan diegenen die zich zorgen maken of Jules zich wel genoeg verdiept in het ras dat hij wil, wil ik even meegeven dat deze jongen heel erg bezig is met de voorbereidingen, het inlezen in ras en karakter en heel veel vragen stelt en info zoekt. Dit is dus niet iemand die zomaar even out of the blue z'n zinnen heeft gezet op een malamute (of husky).

Wat je vraag betreft, ben ik van mening dat met een vriendelijke, open en geduldige basis, je helemaal niet op deze problemen gaat stoten, en ze dus ook nooit hoeft af te leren. Wat de Shiba betreft, ligt het moeilijker omdat je oom een heel andere 'opvoeding' toepast dan jij, en de hond dus blijft te maken krijgen met agressief menselijk gedrag. Strijd lokt strijd uit, zo simpel ligt het.

Verder vind je veel info in de links die Dobry je hierboven heeft gegeven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hej ;-)

bijten, grommen, tanden laten zien, iets slopen is hier not done,, word aan het nekvel gepakt en naar de plek gesleurd en word duidelijk gezegd NEE.

maar als ik een beetje zie hoe het in het huishouden gaat bij je nonkel en tante is het ten einde raad.
wat zou je zelf doen ? als je niet goed word op gevoed en niet word geaccepteerd door de kinderen ?

in het begin vond ik het binnen plassen nog niet zo erg. als ik merkte dat hij wilde plassen pakte ik hem op ( aan het nekvel) en nam hem mee naar buiten en zei dan plasje doen.
op een gegeven moment bleef hij binnen plassen en toen duwde ik hem wel met de neus er door en zei NEE en (gooide) hem buiten..

en het betreft toch een pup ? daar mag je echt nog niet mee fietsen.

commando's zijn ook, kom hier, ga uit de stoel etc. "



dit meen je toch niet ? begrijp ik dit verhaal verkeerd ?
.

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

"
Ik blijf waarschijnlijk thuis wonen en als ik op kot ga is de situatie even ideaal!
Het enige kot waar ik dan zou gaan is het huis van m'n goede vriend, (z'n moeder trekt in bij haar vriend en ze zetten het huis te huur voor vrienden van m'n maat), dit huis ligt dicht bij het lokale recreatiepark, looppad, etc.
Maar ik blijf waarschijnlijk wel thuis.
Ik werk nu op zaterdagochtend bij de dierenarts dus ik krijg veel dingen gratis, ontwormingsproducten, serums, etc. En m'n hond zou mogen meekomen als ik ga werken, ze heeft namelijk ook een hond !

. "


Hm, da's wel interessant! Ik denk dat het met de nodige voorbereidingen zeker gaat lukken, en ik heb ook al gelezen dat je een goede ingesteldheid hebt qua opvoeding ;-)
Mijn situatie zouden mensen misschien ook niet ideaal gevonden hebben moest ik het hier vernoemd hebben. (Moet vanaf februari tot juni nog heel wat in Antwerpen zijn dus dan zal ik minder bij mijn hond kunnen zijn). Maar voor de rest loopt alles hier vlot en uiteindelijk kan niemand anders u situatie zo goed inschatten als jijzelf :-DEr zijn trouwens ook heel interessante opvoedboeken en ook topics over op internet!

Succes ermee! En kom hem/haar hier op HP zeker tonen als het zover is hé :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Ik denk dat ik deze methode niet zou hanteren bij een pup (no offence), maar een pup bij het nekvel pakken kan enorm bedreigend en overwelmend zijn en kan de vertrouwensband beschadigen !
Ik heb m'n moeder en m'n nonkel dit zien doen en het is hun niet ten goede gekomen !
Ik denk dat zoals de meesten zeggen regelmatigheid en geduld de enige oplossingen zijn ! "


goed zo Jules, heb even mee gelezen jouw topic, goed dat je je inleest wat een hond betekend, je bent nog jong en onervaren, blijf hier je licht opsteken, dat je straks gaat studeren wil niet zeggen dat je geen hond kan aanschaffen, zorg dat je genoeg tijd voor de hond hebt, en een goed tehuis kan geven, is er niets mis mee, maar bedenk ook dat je straks als je gaat studeren, je jonge jaren toch graag uit wilt gaan met vrienden en vriendinnen, en waar staat de hond dan ?

jouw gelezen te hebben zal je je goed inlezen. en de voor en nadelen naast elkaar leggen, zou zeggen, veel succes met het zoeken naar een maatje. :-D

Jules, Bamse heeft nog nimmer naar me gegromd, of lelijk gedaan, zelfs niet naar vreemden, ligt veel aan de opvoeding, en hoe je met de hond omgaat, met respect, dan krijg je het dubbel en dwars terug.

.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

"


dit meen je toch niet ? begrijp ik dit verhaal verkeerd ?
. "


.wat meen je verkeerd te begrijpen

Anoniem (Gast)

Sommige mensenzullenop die manier blijven hondjes opvoeden.mijn eerste hond werd ook zo opgev0ed dicht snok aan de leiband ,af poten onderuittrekken ,zit op de poep duwen allemaal niet leuk voor de hond en hij deed alles om dat onaangenaam gevoel kwijt te raken.nu train ikmijn groenedaler op de belonende manier en mijn hond doet nu alles met plezier zonder dwang

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

@Irene, het is enorm frustrerend, want ze nemen geen enkele raad van mij aan en ze zouden zich direct aangevallen voelen op dit forum dus dit is echt wel balen.
Ik spendeer minder tijd dan hen met de hond dus ik kan niet veel doen, helaas.. 
Hij komt ook van een br**df*kker

@Dobry, onmogelijk, helaas ze maken al geen tijd om met hem naar de hondenschool te gaan of voldoende te wandelen, laat staan om op een forum uitgebreid te praten, raad te vragen en alles geduldig toe te passen.
Ze zeiden tegen m'n moeder dat ze al spijt hadden dat ze hem gekocht hadden..
Ik ga de links zeker checken en lezen

@Chris dit is een hele geruststelling! Ik ga me het komende jaar nog heel goed informeren qua hondengedrag en lichaamstaal en ook bij de verschillende rassen want ik ben fan van werklijnen maar dit is misschien té voor mij ! Bedankt voor je geruststellende woorden !

@Christel, bedankt voor het goede woordje :p en ook enorm bedankt voor alle info die ik al door je verkregen heb ! Het heeft me al heel wat geholpen !

@Jolien, ik denk niet dat je hond iets tekort komt en ik heb de indruk dat je een zeer toegewijd baasje bent ! Als alles volgens plan loopt dan show ik hem zeker, alles kan veranderen, maar ik ga me verdiepen en hopelijk helemaal verliefd worden op 1 van beide rassen (of allebei hihi :-D)

@Willemijn, ja zeker zal ik alles naast elkaar leggen, de positieve en negatieve kantjes. En als ik tot de conclusie kom dat de hond zal lijden onder mijn afwezigheden of te weinig tijd zal krijgen, dan blaas ik het af en is het voor als de tijd er wel is, maar zoals ik nu alles zie moet het lukken.
Dat uitgaan en een hond niet samengaat is volgens mij niet waar. Als je twee keer op de maand echt uitgaat, dan denk ik niet dat het nadelig is voor je hond, met universitaire studies kan ik me ook niet veroorloven om meer dan dit uit te gaan !

honden page profiel --

honden foto van -

" @Irene, het is enorm frustrerend, want ze nemen geen enkele raad van mij aan en ze zouden zich direct aangevallen voelen op dit forum dus dit is echt wel balen.
Ik spendeer minder tijd dan hen met de hond dus ik kan niet veel doen, helaas.. 
Hij komt ook van een br**df*kker
"


Ik begrijp je frustratie! Het is verschrikkelijk om je gehecht te hebben aan zo'n beestje, beter te weten, en toch te zien dat zo'n hond op zo'n manier wordt opgevoed, terwijl jij er niets tegen kan doen. Je bent toch van dat hondje gaan houden.. 
Je angst dat jouw hond ook zulk gedrag zou gaan vertonen herken ik wel. Ik train nu met de rottweiler van m'n ouders die nooit heeft geleerd netjes uitgelaten te worden. Voor de rest is ze goed opgevoed. Nu merk ik dat ik ook weleens bang ben: "Goh, als ik later een eigen hond heb, zou het wandelen dan ook zo stressvol zijn? Dat wil ik later niet 10 jaar lang elke dag 2 uur hoor.. Poeh gaat dat wel goed komen?"  , maar als je je hond goed opvoed vanaf puppy zijnde, ga je hoogstwaarschijnlijk nooit tegen die problemen aanlopen. Komt allemaal goed. Ik denk dat jij al enorm veel weet, en je niet teveel zorgen hoeft te maken.

Edit: stom idee misschien, is het geen optie om de shiba over te nemen..?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

nou misschien is de hond van je oom als ze toch spijt van hem hebben wel iets voor jou? Mits dat nu mogelijk is natuurlijk...

honden page profiel ..

honden foto van .

" @Chris dit is een hele geruststelling! Ik ga me het komende jaar nog heel goed informeren qua hondengedrag en lichaamstaal en ook bij de verschillende rassen want ik ben fan van werklijnen maar dit is misschien té voor mij ! Bedankt voor je geruststellende woorden ! "


Oh kijk eens aan! Persoonlijk ben ik ook enorm gek op werklijnen, vooral bij hussen is het verschil werkelijk enorm als ja naar alle variaties binnen het ras kijkt. Mocht je uiteindelijk toch voor een hus willen gaan en heb je vragen over 'deels' werklijnen, racelijnen, gewone werklijnen, oerlijnen of gewoonweg stambomen, schroom dan niet. Werklijntjes kunnen trouwens ook als huishonden dienen (mits ze genoeg beweging krijgen). Je hebt je al goed ingelezen en bent nog steeds bezig, daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen hoor. Volgens mij komt het allemaal dik in orde.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

oei... niet zo goed he... dat die van een br**df*kker komt..
vind het echt dom eigenlijk,, maar wilt niet zeggen dat de hond maar aan zn lot word overgelaten..
misschien inderdaad een goed idee dat je de hond overneemt, als dit natuurlijk kan.. al ben ik er bang voor dat je nonkel en tante hiermee toestemmen.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" nou misschien is de hond van je oom als ze toch spijt van hem hebben wel iets voor jou? Mits dat nu mogelijk is natuurlijk... "


Ik denk dat ze daar te trots voor zijn en ik heb een oude hond hier thuis zitten he, Hoshi (de SHiba) is vriendelijk maar heeft geen respect voor het feit dat mijn hond niet meer wil spelen. Plus, wil je een oude hond aan doen dat hij z'n aandacht moet delen met een jong ongemanierd grut?
Als ze dat al zouden willen doen, is het nog maar de vraag of het zou gaan, want nu studeer ik nog niet (dus heb ik niet de ideale uren), mijn hond zijn bij m'n grootmoeder, maar dat mens kan er geen jonge hond bij hebben, Hoshi gaat soms bij m'n grootmoeder maar hij bijt haar etc.

Het zou lukken maar het zou heeeel veel inspanningen vragen, en mijn huskyplannen zouden uitgesteld worden tot na Hoshi dan, want hoe kan ik beiden plezieren, een husky heeft veel meer beweging nodig, hoger tempo, Shiba Inu is met minder dan de helft tevreden ..

Het zou zo moeilijk te combineren zijn..

Maar ik denk dat in geval van nood, als hij ergens slecht dreigt terecht te komen, dat ik hem wel binnen neem.

Btw bijkomende info m'n tante is allergisch, en hij komt deze komende lente voor de eerste keer in de rui..
tot nu toe had ze geen last, maar ik denk dat het dan wel zal gebeuren..

honden page profiel ElphieElphie

honden foto van Elphie

Geweldig een husky of malamute, verdien respect van je hond door hem/haar te respecteren, ik heb heeeel wat plasjes van Layka op moeten ruimen, nooit op gereageerd gewoon stil opruimen, dweil erover klaar.
Veel (heel veel) lopen en spelen, hier hebben we veel kinderen over de vloer, altijd vriendjes en vriendinnetjes en hier MOETEN ze respect voor de hond hebben, Layka komt eerst kijken wie er binnenkomt, snuffelt wat en gaat dan ergens liggen dan is het goed.
Ook zo bij "grote mensen" visite hoor.
Als ik bij school sta om onze dochter op te halen weten ze allemaal dat Layka een grote knuffelkont is maar ik wil eerst dat ze je ziet en even laat ruiken en dan knuffelen, het is een levend dier daar kun je niet zomaar bovenop springen, als ik dat soms zie... Sjonge jonge.

Grommen enzo doet Layka niet, maar ik zorg er dan ook voor dat ze daar geen rede voor heeft.

Super dat je je zo goed voorbereid!

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

"

Oh kijk eens aan! Persoonlijk ben ik ook enorm gek op werklijnen, vooral bij hussen is het verschil werkelijk enorm als ja naar alle variaties binnen het ras kijkt. Mocht je uiteindelijk toch voor een hus willen gaan en heb je vragen over 'deels' werklijnen, racelijnen, gewone werklijnen, oerlijnen of gewoonweg stambomen, schroom dan niet. Werklijntjes kunnen trouwens ook als huishonden dienen (mits ze genoeg beweging krijgen). Je hebt je al goed ingelezen en bent nog steeds bezig, daar kunnen veel mensen een voorbeeld aan nemen hoor. Volgens mij komt het allemaal dik in orde. "

Ja ik ga je eens pb sturen, heb nu al navraag gedaan voor de Mal's, nu ook even voor de hussen he !
't gaat niet lang duren want 't is een standaardmailtje !

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Geweldig een husky of malamute, verdien respect van je hond door hem/haar te respecteren, ik heb heeeel wat plasjes van Layka op moeten ruimen, nooit op gereageerd gewoon stil opruimen, dweil erover klaar.
Veel (heel veel) lopen en spelen, hier hebben we veel kinderen over de vloer, altijd vriendjes en vriendinnetjes en hier MOETEN ze respect voor de hond hebben, Layka komt eerst kijken wie er binnenkomt, snuffelt wat en gaat dan ergens liggen dan is het goed.
Ook zo bij "grote mensen" visite hoor.
Als ik bij school sta om onze dochter op te halen weten ze allemaal dat Layka een grote knuffelkont is maar ik wil eerst dat ze je ziet en even laat ruiken en dan knuffelen, het is een levend dier daar kun je niet zomaar bovenop springen, als ik dat soms zie... Sjonge jonge.

Grommen enzo doet Layka niet, maar ik zorg er dan ook voor dat ze daar geen rede voor heeft.

Super dat je je zo goed voorbereid! "

Bedankt voor de info, je hebt een prachtige hus !
En dat vind ik ook belangrijk dat kinderen goed omgaan met eender welke hond!
Als ik naar mezelf kijk als peuter , dacht ik van hoe erg kan het zijn, een kind dat wat knuffelt met 'n hond, er achter loopt, etc.
Maar als ik sommige kinderen bezig zie, de hond bij de keel grijpen, aan de oren trekken , op de rug gaan zitten, in de lucht trekken aan de halsband.. Het zal met een gevoel voor dieren te maken hebben zeker..
.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

Jolien: Sleuren en lijden is een groot verschil en het is maar hoe je het opvat.

Julus: Het is maar hoe hard je een hond bij het nekvel pakt..  geduld als hij je bijt ??  haha sorry maar dat vind ik pas slecht

Rebecca:  buiten gooien kan je ook op 2 manieren op vatten, het staat tenslotte niet voor nix tussen 2 haakjes

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" Julus: Het is maar hoe hard je een hond bij het nekvel pakt..  geduld als hij je bijt ??  haha sorry maar dat vind ik pas slecht
"


Ik had het over zindelijk maken hoor !
niet over het bijten, maar dan nog betwijfel ik of agressie/irritatie moet behandelt worden met nog meer agressie..
Ik denk dat je meer bereikt als je rust uitstraalt! Tenzij je een gemene gedragsgestoorde hond hebt die gevaarlijk is voor de maatschappij, maar dat zijn enkelingen

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

nogmaals, het is maar hoe je de hond bij het nekvel pakt..
hier word hij gewoon vast gepakt, niet hard geknepen, niet door elkaar gerammeld of wat dan ook.
gewoon vast gepakt en NEE geroepen. en word zo naar buiten geleid, met behoefte binnen doen

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Ik vind het echt niet OK om hem aan het nekvel naar buiten te slepen en nee te roepen.
Er zijn zachtere manier die ook goed werken dus waarom het dan hardhandig doen....
onze pups hebben we altijd op een zachte manier gedaan en ging helemaal goed. Af en toe een ongelukje maar ze zijn dan ook nog pup en kan altijd gebeuren..

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" nogmaals, het is maar hoe je de hond bij het nekvel pakt..
hier word hij gewoon vast gepakt, niet hard geknepen, niet door elkaar gerammeld of wat dan ook.
gewoon vast gepakt en NEE geroepen. en word zo naar buiten geleid, met behoefte binnen doen "


Wat heeft het dan van nut?
Of wel wil je het oplossen dmv dreigement en intimidatie wat niet oke is volgens mij
Of wel door pijn te laten associëren met bijten/ongehoorzaamheid, wat ook niet goed is

honden page profiel --

honden foto van -

" nogmaals, het is maar hoe je de hond bij het nekvel pakt..
hier word hij gewoon vast gepakt, niet hard geknepen, niet door elkaar gerammeld of wat dan ook.
gewoon vast gepakt en NEE geroepen. en word zo naar buiten geleid, met behoefte binnen doen "


Ik zou je maar eens gaan inlezen in het forum en artikelen op internet.. Dan kom je snel tot een andere conclusie. Wellicht dat wat forumleden wat goede artikelen in hun copy paste hebben staan, ik zo snel namelijk niet. Ik snap niet dat je dit advies kan geven over een pup, terwijl je op dit forum zit.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

ik zeg niet dat ze mijn opvoeding moet toedienen op haar hond. ik zeg hoe ik het doe.
ts moet zelf beslissen of ze dit doet ja of nee..

en .. iedereen heeft een andere opvoeding he... je kunt het tenslotte niet met iedereen eens zijn..

mike vanuit andere lokatie (Gast)

" nogmaals, het is maar hoe je de hond bij het nekvel pakt..
hier word hij gewoon vast gepakt, niet hard geknepen, niet door elkaar gerammeld of wat dan ook.
gewoon vast gepakt en NEE geroepen. en word zo naar buiten geleid, met behoefte binnen doen "


.Ga jij eens lekker de pony's en paarden die je hebt wat voer geven. Volgens mij denk jij dat je in de zuid -amerikaanse regenwouden  rondbanjert.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

" ik zeg niet dat ze mijn opvoeding moet toedienen op haar hond. ik zeg hoe ik het doe.
ts moet zelf beslissen of ze dit doet ja of nee..

en .. iedereen heeft een andere opvoeding he... je kunt het tenslotte niet met iedereen eens zijn.. "


Ik ben een jongen ! Haha, maar mensen denken wel vaker dat ik een vrouw ben, is Jules dan zo'n vrouwennaam?

En ja dat is waar, maar ik beloof je, als je je nu even inleest, een goed hondenboek pakt zoals het boek dat ik heb vermeld en het uitleest en eens over nadenkt.. Je gaat denken bij jezelf, ja het kan ook op deze manier en dan maak je je hond dubbel zo gelukkig !

honden page profiel --

honden foto van -

" ik zeg niet dat ze mijn opvoeding moet toedienen op haar hond. ik zeg hoe ik het doe.
ts moet zelf beslissen of ze dit doet ja of nee..

en .. iedereen heeft een andere opvoeding he... je kunt het tenslotte niet met iedereen eens zijn.. "


Klopt.. Maar de manier die jij omschrijft is toch compleet het tegenovergestelde waar HP voor staat. 
Binnen de visie van hp zijn veel verschillende meningen en opvoedmethodes, maar die van jou valt er gewoon compleet buiten, wat je ook kan zien aan het moderatorbericht onder jouw eerste reactie.
Oprechte vraag: lees je niet mee met de topics en adviezen op het forum? Leer je echt heel veel van.. Regelmatig komen goede artikelen langs waar dingen helder en duidelijk worden uitgelegd, en dan zie je dat voor een pup zulke methodes gewoon enorm schadelijk zijn. Waarschijnlijk is de shiba in kwestie op die manier opgevoed (als ik het goed heb begrepen), en je ziet wat ervan komt.. Heb je weleens een goed boek erover gelezen? Op internet gezocht?

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

haha nee,, maar wist even niet meer 1 2 3 wie de ts is haha.. mijn excuses

weet ik niet,, hier de eerste hond hetzelfde opgevoed en je moet de hond eens zien zo gelukkig

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: onderdanig naar vreemde mensen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^