Mikai + Ayko = teampje ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

hey,

Met mikai wil ik dus heel graag gaan steppen.
Nu is het heel moeilijk mikai te motiveren helemaal in zijn eentje. En ben ik dus opzoek gegaan naar een sledehond waarmee ik dan eventueel mee zou kunnen trainen samen met mikai. (op de woensdagen, weekends en vakanties)
Nu ben ik op tweedehands.be de advertentie van Ayko tegengekomen, een husky reutje van ongeveer 1 jaar.
zijn baasjes willen hem herplaatsen wegens tijdgebrek. ik heb die mensen dus een mailtje gestuurd dan ik dan op de woensdagen, weekend en vakanties met Ayko zou kunnen trainen, zo krijgt hij tog best wel wat beweging.
Nu heb ik net een mailtje van hen terug gekregen dat zij dit wel zien zitten en eens willen afspreken.nu zie ik juist dat het voor ons ongeveer 50 min. rijden naar daar.
Mijn ouders denken erover na. (maar ik denk dat het uiteindelijk een nee zal worden, door de afstand)
Ik heb de mensen ook al op Fb en ben erachter gekomen dat Ayko afkomstig is van Animal express.  ook 1 van de reden om Ayko te herplaatsen is dat ze volgend jaar op reis willen, zonder Ayko.

Nu ben ik een beetje aan het twijfelen of dit uiteindelijk wel goed is voor Ayko?
wat zouden jullie doen ?
dit is de advertentie op tweedehands.bz: http://www.2dehands.be/dieren-toebehoren/honden/husky/1-jarige-husky-te-koop-171434546.html?qq=husky+Ayko

honden page profiel WijnaWijna 3 doggies

honden foto van Wijna

Sammy wil ook niet werken voor de step en naast de fiets , is liever heerlijk aan het neuzen en mensen en andere honden aan het begroeten !
Zelfs met een van me andere honden erbij die het wel geweldig vinden om te werken , dan werkt Sammy als rem ;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Lisa jou intenties zijn heel goed ,een maatje om te trainen voor Mikai en meteen help je de prachtige Ayko aan beweging. maar het is inderdaad een eindje bij je vandaan dus moeten je ouders steeds mee.Daarbij denk ik dat deze mensen Ayko toch wel weg doen en ben je dan net begonnen is het sneu voor alle partijen als het dan weer over is.maar op zich als het wat dichterbij had geweest en ze zien hoeveel plezier dat voor jullie alledrie is dan hadden ze er misschien nog eens over nagedacht Ayko te houden,moeilijk wel.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Enorm lief van jou dat jij dat wil doen, zeker als je kijkt wat voor mensen het nu eigenlijk zijn. 
Maar gaan ze hem dan ook niet meer verkopen, als jij dit wil doen? Want ze hebben tijdgebrek, maar jij kan toch niet elke dag naar daar gaan? Denk dat het voor die Hus beter is dat hij echt een nieuwe thuis krijgt, bij mensen die wel weten waar ze aan beginnen.

En elk weekend bijna een uur onderweg (enkele reis dan nog?) om voor de hond van een ander te zorgen omdat die geen tijd heeft, denk niet dat je ouders dit gaan blijven volhouden. En ze hebben nog gelijk ook. 
Maar misschien kan je dit wel tijdelijk doen, tot ze nieuwe baasjes gevonden hebben. En misschien kan je hun dan eens duidelijk maken dat ze geen pup meer moeten kopen van Animal Express. En dat ze zeker moeten zijn dat het nieuwe baasje ook echt een goed baasje is. Zijn jullie niet toe aan een tweede hond? O-) :-D

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Mijn moeder heeft net eens mee gekeken naar de advertentie + mail. Ze zou dit natuurlijk ook wel graag willen doen (Ayko zou dan in het weekend mogen blijven slapen, misschien) maar de afstand is het probleem, het is idd 50 min. heenreis en dan moeten we natuurlijk ook nog eens terug dus zijn we 2 uur onderweg eens we kunnen beginnen met steppen... Moest ik dit doen, gaan ze hem waarschijnlijk houden. Het zou dan idd jammer zijn moest ze Ayko dan opeens wel herplaatsen, want na een tijdje zal ik wel een band met hem hebben. Idd kan ik niet iedere dag naar daar. maar ik dacht wel te lezen op fb dat ze er graag mee wandelt (hoeveel keer weet ik niet, zal ik een vragen).
Maar als zij Ayko naar hier zouden kunnen brengen, dan kan ik het natuurlijk wel doen anders zal het waarschijnlijk niet lukken ...
haha ik zou als Mikai 2 jaar is er graag een tweede sam bij willen :-D

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Lisa, je bent een lieve meid en ik snap je idee en goeie intenties. Echter zegt niets dat Ayko wél goed gaat werken voor de step.
Als je Mikai wil leren trekken aan de step, kan je veel beter de hulp inschakelen van mensen die hier ervaring in hebben en Mikai willen opnemen in hun 'team'. Dat leert ie het ook correct aan, en vindt ie er hopelijk zo z'n plezier in.
Het gebruik van een 'haas' wil ook wel helpen: bijvoorbeeld iemand die vooruit fietst. Dan heeft de hond een doel om achteraan te rennen.

Heel jammer voor Ayko. Een hond gekocht in een puppyfabriek, terecht gekomen bij mensen die hem nu alweer kwijt willen... intriest is dat!

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Ik sluit me aan bij de vorige reacties, hoe jammer het ook is.
Ook ik zie de mensen Ayko niet naar jullie brengen daar ze al geen tijd voor hem hebben.
En hoewel ik geen slede hond hebt, lijkt me de reactie van Christel ook niet verkeerd wat betreft het Mikai goed aanleren door mensen met ervaring.
Maar wat erg dat Ayco de pech heeft gehad om in een puppy fabriek te zijn geboren en dan nu ook weer herplaatst zal gaan worden.
Hopelijk komt er voor hem een permanente goede oplossing.

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Ik ga met christel mee, en daarbij denk ik dat je beter voor een tweede sam kunt gaan aangezien het werktempo van een hus en een sam erg kunnen verschillen en dat loopt dan niet lekker in een team (uitzonderingen daar gelaten)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Twee jonge honden die veel moeten leren, van rassen die qua bouw anders zijn en zich waarschijnlijk op andere snelheidsniveaus voort zullen willen bewegen, samen laten werken bij iemand die zelf nog onervaren is.. Het kan een leuke uitdaging zijn, maar het lijkt me de moeite en benzinekosten niet waard.


Daarbij denk ik ook dat een nieuw huisje voor die husky gewoonweg het beste is. De hond komt bij een br-fokker vandaan, moet na slechts een jaartje weer weg wegens een tekort aan beweging.. Die mensen weten niet wat ze in huis gehaald hebben. Jullie kunnen er natuurlijk ook niet dagelijks heen. En om hem nou steeds te laten logeren, dat constante heen en weer gesjor, dat kan vrij veel stress veroorzaken. Ik hoop dat hij gauw een baasje krijgt die weet wat een poolhond inhoudt.


Je idee is wel onwijs lief, echt waar. Je zou Mikai in een reeds bestaand team mee kunnen laten lopen zodat hij de bedoeling begrijpt. Zo is mijn hond ook in de sport terecht gekomen, ze kunnen zo veel leren van honden die al ervaren zijn. Of anders idd een ander persoon als 'lokaas' gebruiken.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Ik heb een mailtje gestuurd dat het dan tog niet zal lukken.
Het probleem is dat hier niemand in de buurt met een team sammen traint :(

honden page profiel Deborah, Chula & BowserDeborah, Chula & Bowser 3 doggies

honden foto van Deborah, Chula & Bowser

Het baasje van ayko (weet niet of het zijn nieuwe of oude baasje is) heeft nu ook een profiel hier op hp. Shana is haar profielnaam. Toevallig he.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" Het baasje van ayko (weet niet of het zijn nieuwe of oude baasje is) heeft nu ook een profiel hier op hp. Shana is haar profielnaam. Toevallig he. "


Op MP is haar naam  missshananas , dus kan heel goed zijn dat dat het baasje is inderdaad.

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

jup, dat is ze, ik had haar voorgesteld om Ayko hier aan te bieden (mits toestemming van de modjes ) :-D

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Lisa ,je kan toch ook gewoon met mikai zelf gaan trainen,ook ik heb maar één sam en ga ook steppen.Niet zoals andere dat doen met wedstrijden maar gewoon voor beweging en conditie.Misschien moet je Mikai wat activeren door je broer of je moeder voorop te laten fietsen,zodat hij haar wel achterna wil.

honden page profiel Lauren, Joekie & FlynnLauren, Joekie & Flynn 3 doggies

honden foto van Lauren, Joekie & Flynn

Lukt de truc met de sok niet meer?
Misschien iets kopen dat ze gebruiken voor de jacht?

Geurtjes : KLIK

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Dat doen we al, iemand voorop laten fietsen met een sok :-D dan loopt hij wel even.
Lauren, dat ding ga ik eens proberen :-D

Volgende forumvraag: voorstellen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^