Manieren om te gaan fietsen met Jules?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Ik denk dat je misschien beter met hem kunt gaan zwemmen omdat hij dan gewichtloos is in het water. Er zijn specialisten die een hondenzwembad hebben waar je heen zou kunnen… Of misschien hydrotherapie bij (zo'n loopband in het water)

Je ben altijd wat angstig met honden met zo'n lange rug (denk ook aan basset hounds enzo) en weet nou niet of extra rennen wel zo goed is voor zijn lijf.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden page profiel --

honden foto van -

Wat Suzanne zegt. ;-)
Zwemmen lijkt me beter omdat dit alleen de spieren belast en niet de gewrichten etc.

Misschien is er een honden zwembad bij je in de buurt waar ze uitgebreidere Hydrotherapie doen?

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Ben het met de andere 2 eens ik zou ook gaan zwemmen
en niet gaan fietsen ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik heb geen oude hond, en ik fiets met Lance loslopend. Maar alleen waar hij niet weg kan lopen, dus op grote omheinde plaatsen, in mijn geval op de wegentjes achter op het kerkhof. :-)
Steeds dezelfde wegentjes en vlakten rijden we door. Best eentonig voor mij, maar lopen dat hij doet....galop....en duidelijk veel plezier erin. Zo een half uur lopen laat ik hem iedere dag als het niet regent.
Misschien moet je ergens gaan met hem waar niet veel andere afleiding kan voorkomen en los mee laten lopen, en dan steeds hetzelfde parcours houden, steeds opnieuw ?
Aan een speciaal tuig......vind het nogal gevaarlijk zeker als hij , en jij, het niet gewend zijn.
Veel plezier en je krijgt vast nog andere reacties en tips. 
Komaan Jules de beentjes strekken......;-)

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ik woon wel een eindje van de zee , de temperaturen zijn niet echt ideaal om te gaan zwemmen nu voor de hond ! Het is ook niet dat hij een letsel heeft ofso, alles is prima in orde, beweging moet hij gewoon krijgen! En een potje rennen is indd niet goed wss, maar op een drafje naast de fiets?
Ik weet nie he, ik ben geen arts, maar zijn er geen mensen die een oudere hond hebben en met hen gaan fietsen? "


Dat snap ik ;-) ik zou ook de zee niet in gaan (de golven alleen al zijn onhandig). Maar ik doelde dan ook op een binnen zwembad speciaal voor honden :-) Of hydrotherapie.

Misschien kun je gewoon eens langs de dierenarts om het hem te vragen?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Wat is je hond gewend? Als hij nooit naast een fiets gelopen heeft en reageert op wild en andere honden zoals je hierboven beschrijft, dan heb je ook kans dat hij naast de fiets rare bewegingen maakt, eronder loopt, je omver trekt.

Als je iets wil, zou ik eerder kiezen voor een step, met een dogwalker en een goed passend harnas. Leer hem draven met een slappe lijn, niet in galop en niet trekken. Kies voor onverharde paden / zachte ondergrond maar ook niet te glad.

Kortom: ik zou voor de winter maar eens beginnen met kijken naar hydrotherapie en wennen aan bv wandelen naast step / fiets

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" Hij is 11 jaar en heeft al rugklachten gehad, een sluimerende rugverlamming "


Voor je aan fietsen denkt, eerst even langs de DA hiermee, want dit klinkt niet als een hond waarmee je kan gaan fietsen. Spieren opbouwen is op zich een goed idee, maar bij een hond met rugklachten en zelfs een sluimerende verlamming (?) moet je écht wel weten wat je doet! Je wil namelijk het probleem niet groter maken dan het nu al is.

Het Hol van Pluto is een hele goeie plek om je hond te leren zwemmen. Dit zijn mensen met kennis van zaken (doen ook sportdagen met honden, helemaal geweldig!)
http://www.holvanpluto.be/fysiotherapie.html

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn advies is nee, niet gaan fietsen met je hond, je fietst meestal op steen asvalt, een harde ondergrond, je hond heeft rug problemen, dat is een feit, schrijf je, het gaat goed nu, houden zo.

ja zwemmen is de beste remedie, geen belasting, zoek een zwembad op bij je in de buurt, als je verzekerd bent wordt het betaald, anders zal je het zelf moeten betalen, maar, je kan zoveel zelf doen. :-D

zoek zachte ondergrond op en ga samen met je hond in powerstap, voor je hond niet sneller dan draf, en zo kan jij ook meedoen. beter dan aan de fiets op harde ondergrond.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik zou het zekere voor het onzekere nemen en gewoon gaan wandelen met hem. Je kan zijn rugspieren wel trainen..ik zal..als ik het niet vergeet.. een filmpje plaatsen hoe je dat kan doen.

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik zou dat ook niet doen... Ik zou het niet durven dadelijk vraag je fysiek teveel van zo'n hond waardoor er alleen maar meer problemen gaan optreden. Met zo'n hond kun je misschien beter dingen doen die mentaal uitdagender zijn voor em, misschien speuren? Elke hond kan dat leren. 

Ik snap nu ergens wel waarom je ook op zoek bent naar een ander geschikt ras. Je wilt allerlei dingen doen met je hond terwijl die daar misschien niet helemaal (meer) geschikt voor is. Ik heb dat hier een beetje met Lady, schat van een hond maar hartstikke oud en niet meer de vlotste. Toch wil je met haar ook leuke dingen doen maar dat gaat niet :(

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Oke, bedankt.. "


Jammer ik zie dat ik het filmpje niet meer heb..
In ieder geval is het de bedoeling se hond rechtt e laten zitten, dus niet op 1 bil ..
Dan pak he een snoepje en houd je hem voor zijn neus en trekt deze langzaam naar de toe, Jules zal dan ook naar jou toe komen en zo zijn rug strekken en zijn spieren aanspannen. Het is niet de bedoeling dat hij gaat staan, dan heb je het snoepje te snel en/of te ver naar je toe gehaald.

Verder kan je hem laten staan, pal naast de bank of iets, waardoor hij zijn kont niet kan draaien. Dan ga je met een snoepje vanaf zijn neus, in een klein boogje richting de flank die niet tegen de bank aan staat, dus dan draait hij zijn kop en nek met het snoepje mee richting zijn staart, hierdoor traint hij ook zijn rugspieren..

honden page profiel JacinthaJacintha

honden foto van Jacintha

Als je het zeker wilt weten kan je een dierenarts om raad vragen :-) 
Mijn lijkt dat die alles van hem weet en kan alles goed na kijken en of de rug goed genoeg ervoor is..
Voor de rest kan je nog genoeg andere dingen met hem doen ;-) 
Steppen gaat minder hard ? moet die er wel naast .. mag niet trekken ..
maar dat is ongeveer het zelfde belast als met de fiets ..
zwemmen is zoals al aangegeven werd ook erg leuk ;-)

en anders gewoon lekker veel wandelen ..

honden page profiel WerkhondWerkhond

honden foto van Werkhond

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

laat je hond dan los lopen aan de fiets, als het veilig is waar je fietst, trekken om stoom af te blazen, is echt uit den boze voor een hond die problemen heeft met rug.

je kan de hond dan beter zijn eigen gangentje laten gaan.

honden page profiel Maxine, Mira en TuurMaxine, Mira en Tuur

honden foto van Maxine, Mira en Tuur

Ik zou een hond met rugklachten zeker niet mee nemen tijdens het fietsen. De hond krijgt door zijn hele lichaam schokken van de harde ondergrond. Ik denk dat je daar meer kwaad mee doet dan dat je ze goed mee wilt doen. Zwemmen is wel een hele goede manier om aan spieropbouw te doen, hierbij ga je de rug niet belasten. Je moet oefeningen zoeken waarbij je de rug niet gaat belasten als zwemmen moeilijk is voor je ( om een locatie te vinden ofzo)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^