Stressdiarree ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Hoi allemaal,

Op 8 september hebben wij onze eerste husky aangeschaft, Yuki. Een zwart-witte reu met helderblauwe kijkertjes. Het is een echte schat en knuffelhond. In de eerste week dat we hem bij ons hadden ging zijn stoelgang van hard naar slap. Na die week spoot het er letterlijk uit. Na veel heen en weer geloop naar de dierenarts 1* ging het wat beter. Niet supervast, maar beter.
*3 bezoeken : 1ste) medicatie tegen chiardia (of hoe schrijf je het ?) meegegeven, diarsanyl en vloeibare antibiotica. 2de) wormbehandeling en iets zwaardere antibiotica. 3de) nog meer antibiotica.

Mijn vriend en ik besloten om er Yuki's broertje bij te nemen, Kumo. Een grijs(/bruin)-witte reu met een blauw en een bruin oog. Diezelfde dag nog is Yuki's diarree opnieuw begonnen.
Opnieuw naar de dierenarts en weer maar eens pilletjes. En terug een beetje beter.
Na enkele dagen begon ook bij Kumo diarree. Het ietwat verleerd om weer pilletjes te geven zijn we op aanraden van een hondentrainer naar zijn vroegere dierenarts geweest (hij is gestopt met trainen omdat de honden een gevaar voor zijn kinderen werden).
Bij dierenarts 2* ons volledig verhaal gedaan. Onze honden kregen bij de kweker Royal Canin. De DA van de kweker had puppypakketten samengesteld met Hill's Science Plan. Volgens onze DA de slechtste beslissing ooit ! Dus stilaan terug gekeerd naar Royal Canin ; diarree na 2 dagen volledig over. En tot gisteren is dat zo gebleven.
*2 bezoeken : 1ste) lichte antibiotica (voor lange termijnbehandeling) in combinatie met puppyspuit tegen diarree na meststaaltje. 2de) "STOP met Hill's, ga terug naar Royal Canin. GEEN medicatie meer !"

Ze zijn nu beide 19 weken. Tot vorig weekend sliepen zij altijd binnen en brachten ze het grootste deel van de dag ook binnen bij ons door. Het is altijd de bedoeling geweest om hen gewoon te maken om dag en nacht buiten te verblijven. Natuurlijk met de nodige beweging wanneer we thuis zijn d.m.v. wandelingen en spelen. Later dan leren aan de fiets lopen en meejoggen. Ik wou dat opbouwen, ze gewoon maken aan de nieuwe situatie.
Achter mijn rug om echter, heeft mijn vriend ze van de ene op de andere dag volledig buiten laten blijven. Ik merkte dat ze er té veel van af zagen om het op die manier te doen dus heb ik besloten ze 's nachts binnen te laten slapen (tot de kennel VOLLEDIG is afgewerkt) en ze intussen overdag buiten te laten. Zodat ze kunnen wennen.

Mijn vriend heeft zijn zin vorige zondag eerst door geduwd door ze die nacht buiten te laten slapen. Gisteren heb ik ze terug binnen gehaald 's avonds na het werk. Voor ze naar binnen kwamen, moest Yuki nodig zijn grote boodschap doen. En inderdaad... Het spoot er uit ! Het kan bijna niet slapper meer. Kumo heeft geen diarree, die toont alleen heel duidelijk dat hij zich in zijn baasjes bedrogen voelt (hoewel ik er niets mee te maken had...).
Mijn vriend en ik weten dat Yuki zich wat moeilijk aan nieuwe situaties aanpast, dus denken we dat het eventueel stressdiarree is. Maar er is nog nooit iemand genezen door "te denken"... Dus we vragen ons echt af wat we moeten doen. Kunnen we de kat eventjes uit de boom kijken ?
Ze zijn energiek, eten en drinken goed en ze groeien als kolen (in hoogte en breedte). Beide hun vacht glanst mooi, klit niet en voelt zoals ze zou moeten voelen.

Sorry voor dit lange verhaal, ik wou alleen zeker zijn dat alles duidelijk was.

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca

honden foto van Puck en Inca

Welke fokker komen de honden vandaan? Als het een niet zo goede fokker is kan het daar zeker mee te maken hebben. Ik zou toch naar de DA gaan om je honden verder te laten onderzoeken.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Welke fokker komen de honden vandaan? Als het een niet zo goede fokker is kan het daar zeker mee te maken hebben. Ik zou toch naar de DA gaan om je honden verder te laten onderzoeken. "


Het was diens allereerste nestje, en zonder stamboom. Die man (waar mijn hondjes van komen) was aangeraden door de fokker (met stamboom) van een goede vriendin van mij, die ook husky's heeft. Dus wij gingen ervan uit dat iemand die al 25 jaar fokt er wel verstand van heeft.

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca

honden foto van Puck en Inca

Ik bedoelde ook niet dat het meteen een slechte fokker moet zijn hoor, maar het had gekunt. Ik zou toch weer aan giardia denken. Het is natuurlijk raar dat je eerste hond dat heeft, het na behandeling weer over is en als er een andere hond uit hetzelfde nest komt hij weer last heeft. Ik zou vragen of de DA de ontlasting wil onderzoeken, ik kan hier vanachter m'n computer ook niet met zekerheid zeggen wat er aan de hand is. Ik zou dus geen risico nemen en gewoon een afspraak bij de DA maken

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

Ik zou de pups nog lekker binnen laten het zijn nog baby's. In de lente als het wat warmer word zou je weer kunnen beginnen met leren buiten te leven.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Ik bedoelde ook niet dat het meteen een slechte fokker moet zijn hoor, maar het had gekunt. Ik zou toch weer aan giardia denken. Het is natuurlijk raar dat je eerste hond dat heeft, het na behandeling weer over is en als er een andere hond uit hetzelfde nest komt hij weer last heeft. Ik zou vragen of de DA de ontlasting wil onderzoeken, ik kan hier vanachter m'n computer ook niet met zekerheid zeggen wat er aan de hand is. Ik zou dus geen risico nemen en gewoon een afspraak bij de DA maken "


Nadat we terug overgeschakeld zijn naar het voer dat ze bij de kweker kregen, was hun diarree over. Het is sinds hij een nacht buiten is moeten blijven dat hij terug diarree heeft. Mijn vriend (die in ploeg werkt) liet mij daarjuist weten dat het al ietsje beter is. Maar ietsje beter is niet genezen...

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Ik zou de pups nog lekker binnen laten het zijn nog baby's. In de lente als het wat warmer word zou je weer kunnen beginnen met leren buiten te leven. "


Ik had ook gehoopt ze voor de winter nog binnen te houden, en ze bij warmer weer te leren buiten leven. Dan zitten ze niet met de drastische temperatuursveranderingen en kunnen ze makkelijker aanpassen...
Maar mijn vriend is onverbiddelijk.

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox 2 doggies

honden foto van Jolanda en Fox

Laat je vriend op dit moment eens een nacht buiten slapen zonder tent en zonder extra deken misschien dat hij dan zoiets heeft van "Ja ze mogen binnen" Het is 's avonds en 's nachts bitter koud.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Laat je vriend op dit moment eens een nacht buiten slapen zonder tent en zonder extra deken misschien dat hij dan zoiets heeft van "Ja ze mogen binnen" Het is 's avonds en 's nachts bitter koud. "


Dat is exact waar ik mee heb gedreigd waardoor ze 's nachts terug binnen slapen nu. Ik ben opgegroeid met een husky, dus ik ken het ras net iets beter dan mijn vriend, die nog nooit een hond heeft gehad en toch echt een husky wou.
Hij doet het goed qua opvoeding, maar neemt de rasbeschrijving iets te letterlijk op, zoals : "Ze kunnen tot min 60 graden aan".

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox

honden foto van Jolanda en Fox

Ja maar niet als pup toch. Een baby laat je nu toch ook niet buiten slapen??

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Bij je vriend zit het probleem.
Mijn vraag is...wilt die eigenlijk wel honden?

Honden voelen het als er flinke stress in huis hangt.

Inderdaad is de omslag te snel en te rap voor ze geweest.
En er word teveel met ze emotioneel ge-jojo-t.

Het enige wat je kan doen is een duidelijke grens trekken.
waar meerdere mensen samen wonen,,,moeten mensen samen duidelijk zijn over de honden-regels

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Ja maar niet als pup toch. Een baby laat je nu toch ook niet buiten slapen?? "


Nee ! Inderdaad niet ! Ons hondjes zijn al rotverwend. Niet in die zin dat we onhandelbare beesten in huis hebben, het zijn gehoorzame diertjes. Maar om ze van fleece dekentjes in de woonkamer naar een koude, betonplaat buiten te sturen... Dat is niet menselijk. Mijn vriend hoopte dat ze vooral aan hem zouden vasthangen, dat hij de grote alfa zou zijn in onze "roedel" om het zo te noemen. Maar ze hangen meer en meer aan mij. Dat stoort hem nu.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

eerst samen er uit komen dat jullie beiden achter elkaar staan en niet de een wat doet terwijl de ander dat pertinent niet wilt.

pups, ze zijn nu 19 weken, laat je niet buiten slapen, nu, laat ze eerst volwassen worden, hou ze deze winter nog binnen, berging of wat dan ook, zodat ze gesetteld zijn aan jullie dan kunnen jullie a.s. zomer eens een goed verblijf maken waar ze dan kunnen wennen in de zomer en dan aansluitend als je dat persee wil de winter door, nu binnen laten slapen , op de dag gerust lekker naar buiten, maar snachts binnen, eerst maar eens settelen bij jullie, en wennen doe je straks in de zomer naar de winter toe.

ze zijn nog niet gesetteld bij jullie hebben nog niet eens een goede vacht, het is nog een pupvacht, lekker bij je in huis houden, en jullie moeten samen op een lijn zijn .

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Bij je vriend zit het probleem.
Mijn vraag is...wilt die eigenlijk wel honden?

Honden voelen het als er flinke stress in huis hangt.

Inderdaad is de omslag te snel en te rap voor ze geweest.
En er word teveel met ze emotioneel ge-jojo-t.

Het enige wat je kan doen is een duidelijke grens trekken.
waar meerdere mensen samen wonen,,,moeten mensen samen duidelijk zijn over de honden-regels "


Ik houd voet bij stuk dat ze 's avonds bij ons binnen blijven en slapen en overdag buiten in de kennel. Dan zitten ze niet langer dan 4u daar zonder menselijk contact en zonder bevestiging dat ze het goed doen.

Hij wou héél graag honden, grote honden. Nu ik hem met pups zie werken, merk ik dat hij beter een hond uit het asiel had genomen die al deels opgevoed is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een berging even ter info, bedoel ik geen schuur mee, gang keuken en aansluitend een berging, waar een hond gerust kan toeven, zit vast aan de keuken. dat bedoel ik met berging, geen buitenschuur.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Bij je vriend zit het probleem.
Mijn vraag is...wilt die eigenlijk wel honden?

Honden voelen het als er flinke stress in huis hangt.

Inderdaad is de omslag te snel en te rap voor ze geweest.
En er word teveel met ze emotioneel ge-jojo-t.

Het enige wat je kan doen is een duidelijke grens trekken.
waar meerdere mensen samen wonen,,,moeten mensen samen duidelijk zijn over de honden-regels "


Dat was ook het eerste wat ik dacht.. Stress en strijd tussen de 2 baasjes onderling over de 2 pups. De 2 pups voelen dat (en geloof me, ze weten dondersgoed dat het om hun gaat), snappen niet wat ze verkeerd gedaan hebben, maar voelen zich niet thuis in de 'roedel'. Hoeveel meer stress wil/kan je een pup geven?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat de houding van je vriend betreft: misschien moet ie zich eerst es inlezen in het karakter van een poolhond. Dat zijn honden die nauw samenleven met hun familie (jullie dus). Het is niet omdat ze een poolvacht hebben dat ze graag alleen zijn. Dat zijn twee totaal verschillende zaken. Tuurlijk kan een poolhond buiten, maar in de eerste plaats wil ie samenleven met zijn gezin. Dat is de kern. En jullie doen net het omgekeerde: de honden dag en nacht buiten. Zo bouw je nooit een band op met een poolhond.

Wat de diarree betreft: je schrijft dat de DA antibiotica gaf na een meststaaltje. Wat kwam er dan uit dit labo-onderzoek naar voor? De pups hadden dus wel degelijk een parasiet? Parasieten kunnen de darmen flink beschadigen. Ook al zijn ze dan bestreden, de darm is nog niet hersteld en erg gevoelig. Het kan best dat bij de minste stress, verandering van voeding, of omgeving, de honden weer aan de diarree gaan. Heb je al es de overstap naar rauw vlees overwogen? Pens helpt meestal erg goed om de darmflora te herstellen.

En wees lief en gul naar je honden toe. Dag en nacht gescheiden worden van hun mensen is de grootste straf die je een Husky kan geven.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" Wat de houding van je vriend betreft: misschien moet ie zich eerst es inlezen in het karakter van een poolhond. Dat zijn honden die nauw samenleven met hun familie (jullie dus). Het is niet omdat ze een poolvacht hebben dat ze graag alleen zijn. Dat zijn twee totaal verschillende zaken. Tuurlijk kan een poolhond buiten, maar in de eerste plaats wil ie samenleven met zijn gezin. Dat is de kern. En jullie doen net het omgekeerde: de honden dag en nacht buiten. Zo bouw je nooit een band op met een poolhond.

Wat de diarree betreft: je schrijft dat de DA antibiotica gaf na een meststaaltje. Wat kwam er dan uit dit labo-onderzoek naar voor? De pups hadden dus wel degelijk een parasiet? Parasieten kunnen de darmen flink beschadigen. Ook al zijn ze dan bestreden, de darm is nog niet hersteld en erg gevoelig. Het kan best dat bij de minste stress, verandering van voeding, of omgeving, de honden weer aan de diarree gaan. Heb je al es de overstap naar rauw vlees overwogen? Pens helpt meestal erg goed om de darmflora te herstellen.

En wees lief en gul naar je honden toe. Dag en nacht gescheiden worden van hun mensen is de grootste straf die je een Husky kan geven. "


Dat is wat ik hem ook heb gezegd en waarom we niet één, maar twee husky's in huis hebben genomen. Als we dan eens even weg zijn, dat ze nog altijd elkaar hebben tot we terug zijn.
We hadden een routine. Zelfs zonder commando doen Yuki en Kumo al de handeling die volgt op de vorige. Zondag is die doorbroken en nu voel ik goed dat ze het niet langer begrijpen.

Ik wil mijn "kindjes" het beste leven geven. Wees maar zeker dat ik doorheb dat zij snappen dat het over hen gaat. En vreemd genoeg lijken ze te weten dat ik het voor hen opneem (we roepen en schreeuwen niet tegen elkaar !) want ze komen iedere keer weer bij mij als we erover aan het praten zijn. Alsof wij een front vormen tegen mijn vriend. Dat wil ik ook vermijden, want hij moet ook een deel van de "roedel" blijven.

Ik hoop hem met deze discussie duidelijk te maken dat een poolhond niet automatisch liever buiten leeft.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Buiten de hele discussie binnen/buiten zijn om, en wat poolhonden nodig hebben
en de strijd tussen jou en je vriend....

Weet je heel zeker dat de giardia eruit is??
Dat is echt een heel hardnekkig ding en kan zeker als het imuunsysteem wat te verduren krijgt
dus bv bij stress of temperatuurswisseling (ik noem maar wat) heel makkelijk weer de kop op steken.

En dan kan je van voor af aan beginnen.
De ontlasting wisselt dan makkelijk van normaal/vrijwel normaal, naar pure spuitpoep en weer terug.

Ik zou bij beide !!! honden staaltjes nemen, liefst van 3 dagen of van een 1e slechte diarree.
En die laten onderzoeken bij de da, want je kan nu 100 dingen bedenken, maar als er ooit sprake
is geweest van giardia bij 1, hebben ze de besmetting waarschijnlijk beiden, en het is denk ik
heel belangrijk dat uit te sluiten.
Giardia maakt heel veel stuk van binnen, en het duurt na een verdreven besmetting maanden voor
de darmen weer geheeld zijn.

honden page profiel elianne elianne

honden foto van elianne

De Giardia -parasiet is een hardnekkige parasiet.

Daar helpt géén AB tegen !

Panacure beide hondjes geven is één vd weinige ontworming die deze parasiet bestrijd.

Hygiene is ook een grote Pré!
Zéér besmettelijk voor de beide honden.

Poetsen, wassen, de kont vd pups wassen enz enz.
Zo kan t 2 dagen goed gaan, maar een terugval zit in een heel klein hoekje......

Spreek uit ervaring :'(

Laat dogs lekker binnen, zijn nog zó klein.
En laat ze as voorjaar lekker buiten indien het weer t toe laat.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

" De Giardia -parasiet is een hardnekkige parasiet.

Daar helpt géén AB tegen !

Panacure beide hondjes geven is één vd weinige ontworming die deze parasiet bestrijd.

Hygiene is ook een grote Pré!
Zéér besmettelijk voor de beide honden.

Poetsen, wassen, de kont vd pups wassen enz enz.
Zo kan t 2 dagen goed gaan, maar een terugval zit in een heel klein hoekje......

Spreek uit ervaring :'(

Laat dogs lekker binnen, zijn nog zó klein.
En laat ze as voorjaar lekker buiten indien het weer t toe laat. "


Toen ik thuiskwam eens de uitwerpselen bekeken en de diarree is stukken verminderd. Structuur is er weer. Yuki is ook een stuk kalmer terug. Mijn vriend heeft mijn raad opgevolgd i.v.m. het vaste patroon en ze reageren al helemaal anders nu. Nu zitten ze terug binnen bij mij terwijl ik de was doe (en tegelijk Kumo achterna zit om mijn slips terug te krijgen...). Vanavond nog eens spreken over dat buiten blijven, .aar ben al blij dat ze terug aan het "praten" zijn.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" De Giardia -parasiet is een hardnekkige parasiet.

Daar helpt géén AB tegen!  "


.Metronidazol...

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

"

Toen ik thuiskwam eens de uitwerpselen bekeken en de diarree is stukken verminderd. Structuur is er weer. Yuki is ook een stuk kalmer terug. Mijn vriend heeft mijn raad opgevolgd i.v.m. het vaste patroon en ze reageren al helemaal anders nu. Nu zitten ze terug binnen bij mij terwijl ik de was doe (en tegelijk Kumo achterna zit om mijn slips terug te krijgen...). Vanavond nog eens spreken over dat buiten blijven, .aar ben al blij dat ze terug aan het "praten" zijn. "


.Hihi....Onderbroekenlol;-)
Dat is echt lekker pupy-gedrag;-)

Volgende forumvraag: Jeuk jeuk ...UPDATE 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^