Castreren. wel of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

"

Ik vind het knap van je dat je deze discussie volhoudt. Laat hem/haar lekker kletsen, schijnt te denken dat hij/zij alle wijsheid in pacht heeft.
Wij zijn ook een klein jaar bezig met een goede gedragstherapeut en onze reu is op zijn advies, eerst chemisch en afgelopen vrijdag definitief geholpen. Er moet zeker ook nog aan zijn gedrag gewerkt worden, maar dit is zeer zeker een hormoongerelateerd geval. Ook zijn fokker, die hem graag had gebruikt om te fokken heeft hetzelfde advies gegeven., mede omdat de hond beslist niet lekker in zijn vel zat. Hij is absoluut een stuk relaxter. En dan zullen deze mensen er geen verstand van hebben en meneer/mevrouw wijsheid weet alles juist te vertellen??? Ik zou zeggen: Lekker laten gaan! "


.ook jij leest jammer genoeg alleen wat je wilt horen en zien.

ik zeg nogmaals:  er zijn uitzonderingen


robbie: super goed van je. ben benieuwd hoe het verder met jouw en de hond gaat verlopen.

honden page profiel bassiebassie

" bassie altijd opgegroeid met mechelse herders, werden opgeleid tot politiehond. nu zelf in bezit van een jack russel teef van 2 en een pitbull reu van 15 weken en al behoorlijk op de vrouwtjes gericht. dus ik weet wel waar ik over praat "

Opgegroeid met is iets heel anders dan zelf hebben. En je reu van 15 weken is totaal niet op vrouwtjes gericht, geloof mij maar. Ik zou zeggen maak je borst maar nat over een jaar of 2. Ik heb de schade gezien van een reu die naar een loopse teef wilde. Ik kan de foto's even niet meer vinden, maar de deuren ramen en bench bleven daarbij niet gespaard. Ik weet niet hoe jij dat in huis zou oplossen, maar ik wens je veel succes.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

ik zeg toch opgeleid tot politie hond.
is prima, we spreken ons over 2 jaar  nog eens :-)

honden page profiel bassiebassie

" Het besluit dat ik heb genomen is dat ik hem ga leren uit de buurt te blijven van andere honden en 'm ga aanlijnen in de buurt van intacte reuen. Ik weet dat er mensen zijn die het zielig vinden dat honden niet met andere honden spelen maar in het geval van Logan hindert dat niets. Het is voor honden als Logan zelfs tegennatuurlijk om andere roedels te accepteren. "

Ik zou je nogmaals willen aanraden om hierbij hulp te zoeken. En het is zeker niet onmogelijk om andere roedels te accepteren. Ik neem mijn saarloos altijd mee als ik les geef en daar kan hij met iedere hond overweg. Je kunt hem gewoon leren hoe hij met andere honden moet omgaan. Zeker jouw hond is nog aan het puberen en kan nog heel goed leren hoe hij er mee om moet gaan. De manier zoals jij beschrijft lost het probleem niet op. Je gaat hooguit het probleem uit de weg en dat is zowel voor Logan als voor jezelf heel jammer.

honden page profiel bassiebassie

" ik zeg toch opgeleid tot politie hond. "

En ik zeg toch NIET door jou! En de slaafsheid van een mechelaar zit niet in jouw honden! Dus ik zeg nogmaals veel succes!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

wist niet dat je kwaad werd;-)

en het betreft een reu houden, het betreft niet bepaald ras.
en je zegt nergens  NIET door jou

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"
Ik zou je nogmaals willen aanraden om hierbij hulp te zoeken. En het is zeker niet onmogelijk om andere roedels te accepteren. Ik neem mijn saarloos altijd mee als ik les geef en daar kan hij met iedere hond overweg. Je kunt hem gewoon leren hoe hij met andere honden moet omgaan. Zeker jouw hond is nog aan het puberen en kan nog heel goed leren hoe hij er mee om moet gaan. De manier zoals jij beschrijft lost het probleem niet op. Je gaat hooguit het probleem uit de weg en dat is zowel voor Logan als voor jezelf heel jammer. "


sluit ik me bij aan
mijn ervaring is dat als je dingen gaat "ontlopen" een slimme, zelfdenkende hond (wat jouw hond gezien zijn ras zeker is) dat juist als extra negatief kan ervaren.

ik bedoel dat hij dan nog meer een verkeerde conclusie kan trekken, terwijl het misschien heel goed mogelijk is om Logan te laten zien dat hij samen met jou best andere honden kan accepteren zonder zijn zelfbeheersing te verliezen.

Hij is pas 18 maanden, hij is nog heel onervaren en zeker nog niet stabiel.
Ik zou het de moeite waard vinden.

Veel succes !!

honden page profiel bassiebassie

" en het betreft een reu houden, het betreft niet bepaald ras. "

Ja maar er zit best wel wat verschil in schade van een chihuahua en een saarloos. Dus je kunt dat verschil niet vergeten als je het over het houden van een reu of teef hebt. Je kunt prima twee chihuahua's gescheiden houden in twee benches die naast elkaar staan zonder dat het mis gaat. Dat gaat je bij de saarloos niet lukken. Ik denk zelfs dat dat niet in 1 huis samen gaat.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

" En je reu van 15 weken is totaal niet op vrouwtjes gericht, geloof mij maar. Ik zou zeggen maak je borst maar nat over een jaar of 2. "


Dan verschilt dit per hond want Logan probeerde al pups te maken toen hij nog maar 11 weken oud was. Hij was niet bij de teefjes weg te houden. Constant erectie en berijden. Gelukkig heb ik dat er wat uit gekregen

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel bassiebassie

" Dan verschilt dit per hond want Logan probeerde al pups te maken toen hij nog maar 11 weken oud was. Hij was niet bij de teefjes weg te houden. Constant erectie en berijden. Gelukkig heb ik dat er wat uit gekregen "

Nee hoor op die leeftijd speelt dat bij geen enkele hond. Dat is vrijwel altijd overprikkeldheid of stress. Niets meer en niets minder.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Jeetje wat is het weer gezellig hier ;-)

Ts heeft totaal niks aan die rare discussie die nu gevoerd word.
Het is niet eens een discussie het is een ja en nee spelletje.

Iedereen zijn eigen mening prima maar ga die niet de strot van een ander doorduwen.

Robbie, vind het verstandig dat je het nog even aankijkt en een andere methode gaat toepassen.
Wie weet komt het zo helemaal goed :-)
En anders kan je altijd nog de chemische castratie overwegen om te kijken of het echt positief werkt bij Logan.
Maar voor nu eerst maar even zo afwachten.

Succes!

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

"
Nee hoor op die leeftijd speelt dat bij geen enkele hond. Dat is vrijwel altijd overprikkeldheid of stress. Niets meer en niets minder. "


Logan was op vrouwtjes gericht. Totaal niet op mannetjes. Piepen en janken en trekken naar vrouwtjes en een pompende beweging maken met zijn heupen terwijl hij achterop een vrouwtje zat en hij was 11 a 12 weken. keer op keer bij alle vrouwtjes die niet gesteriliseerd waren. Kennelijk kan 't dus wel

honden page profiel bassiebassie

" Piepen en janken en trekken naar vrouwtjes en een pompende beweging maken met zijn heupen terwijl hij achterop een vrouwtje zat en hij was 11 a 12 weken. "

Ja ik weet heel goed wat je bedoelt, maar dat is dus echt overprikkeldheid of stress.

" Kennelijk kan 't dus wel "

Nee het kan niet!

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

"
Nee het kan niet! "


Ik kan het verkeerd geïnterpreteerd hebben maar voor zover ik weet ging het over reu pups die zich meer op teefjes richten dan op reuen en daarbij seksuele handelingen vertonen. En dat gebeurt dus het kan.
Maar ik heb nu het vermoeden dat jij doelt op dat hormonen daar niet de reden van kunnen zijn?

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

"
Nee het kan niet! "


Ik denk niet dat je alle honden over een kam kunt scheren.

Kan je uitleggen waarom het naar jouw mening niet zou kunnen?

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

"

Ik denk niet dat je alle honden over een kam kunt scheren.

Kan je uitleggen waarom het naar jouw mening niet zou kunnen? "


Sommige honden mag je helemaal niet scheren. super slecht voor ze. Hahaha, sorry.

honden page profiel bassiebassie

" Ik kan het verkeerd geïnterpreteerd hebben maar voor zover ik weet ging het over reu pups die zich meer op teefjes richten dan op reuen en daarbij seksuele handelingen vertonen. En dat gebeurt dus het kan. "

Het zijn geen seksuele handelingen! Het ziet er hetzelfde uit, maar voor dat het seksuele handelingen kunnen zijn moeten de hormonen wel een rol spelen. Het is niets meer en niets minder dan een uiting van overprikkeldheid of stress.

honden page profiel bassiebassie

" Ik denk niet dat je alle honden over een kam kunt scheren. "

Moet jij eens opletten of ik dat kan!

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

"
Moet jij eens opletten of ik dat kan! "


Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat je op deze manier geen vrienden maakt, hoor ;-) geen ruzie maken

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

"
Het zijn geen seksuele handelingen! Het ziet er hetzelfde uit, maar voor dat het seksuele handelingen kunnen zijn moeten de hormonen wel een rol spelen. Het is niets meer en niets minder dan een uiting van overprikkeldheid of stress. "


Hey, ik zou ook gefrustreerd en gestrest raken als ik er niet bij kon en wat hulpeloos met mijn achterpoten van de grond bungelde in een poging mijn teef het hof te maken... :P

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

"

Hey, ik zou ook gefrustreerd en gestrest raken als ik er niet bij kon en wat hulpeloos met mijn achterpoten van de grond bungelde in een poging mijn teef het hof te maken... :P "


.hahaha

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Bassie aangezien je naar mijn mening niet uit kan leggen waarom het theoretisch en/of praktisch gezien hormonaal niet mogelijk is neem ik geen aanstoot aan je bericht, die gebaseerd lijkt te zijn op het verliezen van je ego. ;-)

honden page profiel bassiebassie

" Bassie aangezien je naar mijn mening niet uit kan leggen waarom het theoretisch en/of praktisch gezien hormonaal niet mogelijk is neem ik geen aanstoot aan je bericht, die gebaseerd lijkt te zijn op het verliezen van je ego. ;-) "

Aangezien lezen niet je sterkste kant is, maakt mij dat echt helemaal niets uit.

Maar omdat ik de rotste niet ben zal ik voor jou nog een keer in herhaling vallen.
" Het zijn geen seksuele handelingen! Het ziet er hetzelfde uit, maar voor dat het seksuele handelingen kunnen zijn moeten de hormonen wel een rol spelen. Het is niets meer en niets minder dan een uiting van overprikkeldheid of stress. "

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Bedankt dat je nogmaals een herhaling van zetten vertoont, toch betreur ik het dat je me niet verder kunt helpen in mijn denkpatroon.
Nog steeds vraag ik mij af waarom hormonen op deze leeftijd geen rol kunnen spelen? Deze vraag is herleid van mijn vorige vraag, doch met een andere zinsconstructie geconstrueerd.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik ben het met bassie eens.
Bij pups is dit rij gedrag niet sexueel.
Dar is vaak zelfs bij volwassen honden niet het geval.
Maar bij zulke jonge hondjes die nog niet geslachtsrijp zijn zeker niet.

Naar mijn mening is het uitdagend gedrag. De pup/jonge hond wil iets van de andere hond. Het is een vorm van (zeer opdringerige) communicatie.
Die toeneemt naarmate de jonge hond vermoeid raakt maar zijn baas dat signaal niet (h)erkent.

Dit is overigens geen beschuldiging ging. Honden gedrag leren is een continu proces wat altijd doorgaat. Je groeit daarin met de jaren en met verschillende honden.

Dat logan juist teefjes uitzocht kan komen omdat hij bij reuen niet "durfde". Miss heeft hij al vroeg een les geleerd bij een ervaren reu, mischien is zijn hele communicatie met reuen voor hem veel moeilijker.

Maar rijden heeft naar mijn mening zelden iets met sexueel te maken. Wel met communicatie die nogal ... Uitdrukkelijk is.

Menig hondengevecht start met rijden.

Als de jonge reu geslachtsrijp is ontwikkeld hij vaak een groot respect voor teefjes en verplaatst de onhandige communicatie zich naar reuen.

Das mijn optiek....

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

" Ik ben het met bassie eens.
Bij pups is dit rij gedrag niet sexueel.
Dar is vaak zelfs bij volwassen honden niet het geval.
Maar bij zulke jonge hondjes die nog niet geslachtsrijp zijn zeker niet.

Naar mijn mening is het uitdagend gedrag. De pup/jonge hond wil iets van de andere hond. Het is een vorm van (zeer opdringerige) communicatie.
Die toeneemt naarmate de jonge hond vermoeid raakt maar zijn baas dat signaal niet (h)erkent.

Dit is overigens geen beschuldiging ging. Honden gedrag leren is een continu proces wat altijd doorgaat. Je groeit daarin met de jaren en met verschillende honden.

Dat logan juist teefjes uitzocht kan komen omdat hij bij reuen niet "durfde". Miss heeft hij al vroeg een les geleerd bij een ervaren reu, mischien is zijn hele communicatie met reuen voor hem veel moeilijker.

Maar rijden heeft naar mijn mening zelden iets met sexueel te maken. Wel met communicatie die nogal ... Uitdrukkelijk is.

Menig hondengevecht start met rijden.

Als de jonge reu geslachtsrijp is ontwikkeld hij vaak een groot respect voor teefjes en verplaatst de onhandige communicatie zich naar reuen.

Das mijn optiek.... "


Kijk, hier heeft men wat aan. Ik snapte niet eens waar het over ging omdat ik een beetje verzoop in het kinderachtige gebekvecht. thanks

honden page profiel bassiebassie

" Nog steeds vraag ik mij af waarom hormonen op deze leeftijd geen rol kunnen spelen? "

Ik denk dat niemand zich afvraagt waarom kinderen op hele jonge leeftijd nog niet seksueel actief zijn en zelfs nog geen kinderen kunnen krijgen. Iedereen snapt dat het lichaam daar nog lang niet klaar voor is. Dat lichaam moet nog onder invloed van hormonen veranderen en afgemaakt worden. Ik neem aan dat je dat nog kunt volgen......Nu weer over naar honden. Waarom zou dat voor een hond anders zijn? Waarom zou een hond op hele jonge leeftijd, en dat is een hond van 11 weken, al helemaal klaar zijn? Waarom zou een hond zich op hele jonge leeftijd zich al moeten kunnen voortplanten? Dat is dus ook niet zo. Dat moet onder invloed van hormonen nog veranderen. En dat is absoluut nog niet aan de orde met 11 weken.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

@bassie en goja. Dank voor jullie verhelderende antwoord. Nu snap ik het ;-)

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

" Iedereen bedankt voor de reacties. Het is nog steeds erg lastig. Het blijft een "catch twentytwo" situatie waarin de oplossing ook een serieus probleem (kan) veroorzaakt. Er zitten namelijk behoorlijke gezondheidsrisico's aan verbonden al val 't me wel op dat al de argumenten op dat gebied gebaseerd zijn op één enkel onderzoek. 
Maar ik geloof het ook wel. Als je kijkt naar waar hormonen verantwoordelijk voor zijn in een lichaam van een zoogdier kun je er niet meer omheen dat het stopzetten van de toevoer van hormonen voor kanker gaat zorgen.
Hormonen zorgen voor de aanmaak van cellen en ze reguleren wanneer cellen afsterven en worden vernieuwd. En iedereen weet tegenwoordig wel dat als hier iets mis gaat er kanker ontstaat. 
Ook hebben hormonen invloed op de stofwisseling. Dus niet alleen word de afbraak en vernieuwing van cellen in de weg gezeten. Ook de voeding die nodig is voor celvernieuwing wordt in de weg gezeten doordat de stofwisseling minder goed gaat werken.

Daar komt ook bij dat er een hele grote kans is dat het probleem niet wordt opgelost en 't zelfs erger kan maken.
En deze enorme risico's zou ik dan alleen maar nemen omdat hij gaat vechten met andere reuen. Dat is het me niet waard. 

Het besluit dat ik heb genomen is dat ik hem ga leren uit de buurt te blijven van andere honden en 'm ga aanlijnen in de buurt van intacte reuen. Ik weet dat er mensen zijn die het zielig vinden dat honden niet met andere honden spelen maar in het geval van Logan hindert dat niets. Het is voor honden als Logan zelfs tegennatuurlijk om andere roedels te accepteren.

iedereen nogmaals bedankt! "


Klinkt als een weloverwogen beslissing :-) Zelf ben ik er nog niet uit. En probeer je verhaal helder te krijgen. In de paardenwereld hebben juist merries iets meer kans op kanker, dan gecastreerde hengsten. Bij ruinen komt kanker weinig voor en die missen dan toch ook de hormonen. Maar wellicht ligt dat aan iets anders?

-gaat verder googlen :-) -

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^