Castreren. wel of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"

.......maar is het ook niet eng hoe makkelijk sommige mensen voor hun hond besluiten ze te verwijderen? 

- hij tilt een paar keer te vaak zijn poot op.......hop ballen eraf
- hij kan niet meer met alle andere reuen door 1 deur.......hop de ballen eraf
- hij heeft een voorhuidsontsteking (wat het vaak niet eens is)......hop de ballen eraf
- hij kan zich nergens anders op concentreren als er een loopse teef id buurt is.....hop de ballen eraf
.......etc.

Uiteindelijk beslist elke eigenaar zelf of de beweegredenen goed genoeg zijn om tot die (drastische) ingreep over te gaan. Wat de een als een groot probleem ziet neemt de ander voor lief.

Nu mijn kerels volwassen zijn twijfel ik zelf ook nog steeds aan een chemische castratie maar het is voor mij duidelijk een beslissing die ik zo makkelijk nog niet nemen kan. Zou het in de (nabije) toekomst alsnog gebeuren en positieve uitwerking hebben dan weet ik van mezelf dat het alsnog een hele 'zware bevalling' wordt te besluiten om tot definitieve castratie over te gaan. Ik zal mijn honden heus niet als zijnde minder reu beschouwen maar als puntje bij paaltje komt zie ik ze toch liever met alles erop en eraan. "


Ja dat ook :-) waar de een er te makkelijk in is doet de ander er te moeilijk over. (Maar eigenlijk is dat met alles denk ik…..)

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" " Vind het soms gewoon eng hoeveel waarde mensen hechten aan de ballen van hun dier. Niet om het een of ander, maar de hond zal ze niet missen hoor als ze er niet meer hangen… "

Ach zullen we de oren en staart er dan ook maar gelijk afhalen. Dat kan dan in een keer met de ballen tegelijk! En die staart en oren zullen ze ook niet missen. 

" Mijn reu had gewoon last van de hormonen, was snel afgeleid door geurtjes, stond te klapperen en te schuimbekken, was van slag als er teven in de buurt loops waren enz. "

Had hij er last van? Of had jij last van het gedrag van je hond? "


Een staart of oren aanpassen omdat je dat mooier vind of omdat dat "hoort" is heel wat anders dan een hond laten castreren om hem meer rust te geven omdat hij te veel last heeft van hormonen. Mijn reu wist gewoon niet zo goed raad meer met zichzelf, er waren VEEL loopse teven in zijn omgeving. Hij ging zelfs slecht tot niet eten als het echt heel erg was. Nou sorry maar ik geloof toch echt dat ik mijn reu er een plezier mee heb gedaan.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

"
Had hij er last van? Of had jij last van het gedrag van je hond? "


Kijk dat is nu precies wat ik me (in mijn eigen geval) constant af vraag. Kon mijn grote vent daar nu maar eens antwoord op geven...........;-)

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik denk dat het ook een groot probleem is dat dierenartsen hondeneigenaren aanraden om zo jong mogelijk te castreren. 
Toen ik Marcel liet castreren kreeg ik als commentaar "Oei daar ben je wel laat mee! Dat had je met 4 maand al moeten doen!"
Ik heb de beste man toen met grote ogen staan aanstaren, wat voor een raad is dat nu?
Hormonen maken toch een belangrijk deel uit van het opgroeien van een pup, moest ik niet met het idee hebben gespeeld om er een teef bij te nemen had Marcel z'n balletjes nog steeds gehad.

Maar ik hoor het enorm vaak "De dierenarts zegt dat het gezonder is om hem/haar te castreren nu ze nog jong is. Minder kans op kanker"
Ja iets dat er niet meer in kan geen kanker krijgen he. (Nu heb ik het vooral over teefjes)
Maar dierenartsen zeggen nooit iets over de nadelen van een castratie.
Je hoort alleen maar dat ze dan rustig in hun kopje worden en niet meer zo vaak plassen enzo.
Niet dat ze er ook onzeker door kunnen worden en hun gedrag naar andere honden hierdoor ook kan verslechteren ipv te verbeteren.


@ Robbie: Nu ga ik je toch nog raad geven, sorry :-) Denk goed na voor je een beslissing neemt. Het is niet niks. Het blijft een operatie en er hangen best wat risico's aan vast.
Wacht tot je hond echt volwassen is en schakel voor zijn gedragsproblemen eventueel een goede GT in (eentje die niet direct alles op z'n ballen steekt ;-) ).
Chemische castratie lijkt mij ook een goede oplossing. Dan weet je meteen waar je staat en kan je nadien nog beslissen of je definitief wil castreren.

honden page profiel bassiebassie

" Mijn reu wist gewoon niet zo goed raad meer met zichzelf, er waren VEEL loopse teven in zijn omgeving. Hij ging zelfs slecht tot niet eten als het echt heel erg was. Nou sorry maar ik geloof toch echt dat ik mijn reu er een plezier mee heb gedaan. "

Nogmaals mijn vraag. Had hij er last van of had jij last van zijn gedrag? En hoe weet je dat?

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

Interessant om deze discussie te lezen. Zelf kom ik uit de paardenwereld en daar is het heel gewoon om een hengst te castreren, zodat het paard met soortgenootjes in de wei kan zonder dat er gedekt of gevochten wordt. Het enige nadeel waar weleens over gesproken wordt, is het verlies van wat spieren, maar verder niks, ook niet qua vacht, dik worden of ziektes..

Neemt niet weg dat ook ik erg twijfel of ik mijn reutje ooit moet laten castreren, omdat het "slechter" lijkt te zijn dan bij een paard.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Nou ja, een hitsige temperamentvolle hengst lijkt me een tikkeltje moeilijker te hanteren dan een hitsige temperamentvolle reu. ;-) Iets met grootteverschil.

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

Ha ha soms zal dat meetellen. Maar paarden hebben een will to pleace en zijn geen roofdieren (en dus minder agressief), dus over het algemeen valt dat mee hoor :-)

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Wat is het grote verschil tussen een hengst en een ruin? (behalve dat de een geen ballen meer heeft ;-) )

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

"
Nogmaals mijn vraag. Had hij er last van of had jij last van zijn gedrag? En hoe weet je dat? "


Ik ken mijn hond, en ja naar mijn idee had hij er last van.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Mijn hond heeft een week of 6 geleden een chip gekregen, een chemische castratie dus.

Mijn hond is onzeker en valt naar alles uit, als hij los loopt en ziet een andere hond gaat ie eropaf, dus hij kan niet los.

Ik had gehoopt dat een castratie voor hem positief zou uitpakken, maar tot heden ben ik blij als het is uitgewerkt en enige positieve is dat hij niet meer plast in huis.

Maar verder, nog agressief naar honden/ kinderen en vreemde dingen.

Hongeriger, eerst at hij matig en nu obsessief.
Hondenpoep eten, dit deed hij nooit, maar nu dus wel.

Ik kan helaas verder niks positiefs opnoemen, en ben blij dat ik voor een tijdelijke castratie ben gegaan.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

"

Ik heb mijn reu ook laten castreren en niet om "medische" redenen. Mijn reu had gewoon last van de hormonen, was snel afgeleid door geurtjes, stond te klapperen en te schuimbekken, was van slag als er teven in de buurt loops waren enz. Hij is nu gecastreerd en heeft voor zichzelf veel meer rust. Mijn hond vertoonde niet eens agressie.

Vind het soms gewoon eng hoeveel waarde mensen hechten aan de ballen van hun dier. Niet om het een of ander, maar de hond zal ze niet missen hoor als ze er niet meer hangen… "


.weet waar je aan begint als je voor een reu kiest. pak dan een teef
zo simpel vind ik dat

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

" Interessant om deze discussie te lezen. Zelf kom ik uit de paardenwereld en daar is het heel gewoon om een hengst te castreren, zodat het paard met soortgenootjes in de wei kan zonder dat er gedekt of gevochten wordt. Het enige nadeel waar weleens over gesproken wordt, is het verlies van wat spieren, maar verder niks, ook niet qua vacht, dik worden of ziektes..

Neemt niet weg dat ook ik erg twijfel of ik mijn reutje ooit moet laten castreren, omdat het "slechter" lijkt te zijn dan bij een paard.

"


.BULLSHIT,,, mijn 2 zeer brave hengsten kunnen in een groep gegooid worden.. en staan nu ook gewoon samen in de wei. vechten ?? haha die van mij staan heerlijk relax vanaf dag 1 in de wei. over mijn lijk dat ik die ga castreren.. no way.. geen discussie over mogelijk.. ik lach mensen uit die zeggen dat ik ze moet laten castreren. mijn hengsten zijn zo sociaal, daar durf ik een 3 jarig kind alleen mee op pad te sturen.. 
een hengst moet zoals een reu aan het werk gezet worden, mag totaal niet aan denken toe komen.
hengsten worden ten slotte niet voor nix doorgedraaid he... 24/7 in de stal staan.. en zo kan ik nog wel doorgaan..
een hengst castreren is ook alleen maar om de mens zijn wil.
en tuurlijk ik geloof zeker dat er ook hengsten zijn die echt niet te houden zijn.
maar daar ken ik ook genoeg merries en ruinen voor en wat gebeurd daar dan mee?

en dan vraag je waarom iemand aan een hengst is begonnen, ja omdat hij zo mooi is.
ja laten staan dan maar, of de concequenties met je mee dragen
ja nee, hoor je ze dan zeggen

als iedereen eens zo dag zijn er dadelijk geen mannen meer over. hoe wil je dan nog aan een mannelijk dier komen ? dan sterft het diersoort uit.

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

Mag ik vragen waarom sommigen van jullie castreren zo erg vinden?

Het lijstje van hierboven ken ik, dat blijft denk ik een kansberekening. Medisch zijn er voor- en nadelen. Maar waarom zijn jullie zo fel tegen? (oprechte vraag van "paardenmeisje dat opgegroeid is met dat castreren juist fijn is voor (de frustraties van) het paard als hij niet mag dekken en zodat hij met andere paarden in de wei kan)

Edit: dubbelpost met het bericht hierboven, de meeste hengsten worden toch wel gecastreerd in de paardenwereld, gelukkig niet alle inderdaad. Maar er wordt dan eigenlijk zelden gesproken over medische redenen, zoals bij honden het argument lijkt te zijn?

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

wat gebeurd er als we al onze mannen zouden castreren ?

zoals het voorbeeld van mijn 2 hengsten, waarom zou ik ze volgens jouw moeten laten castreren?

zoals ik hier boven ook al heb gezegd, die van mij kunnen in een groep gegooid worden, met ruinen dus of andere hengsten. zie het probleem niet.
en ja hij heeft af en toe ook wel zijn prikkels,,, maar agressief zal hij NOOIT doen.
of te wel hij heeft weinig tot geen last van zijn prikkels, waarom dan toch ballen eraf ?

ik ben wel eens benieuwd wat JOUW redenatie is ?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"

als iedereen eens zo dag zijn er dadelijk geen mannen meer over. hoe wil je dan nog aan een mannelijk dier komen ? dan sterft het diersoort uit. "


Castreren is zo oud als de wereld is
Bij hengsten, stieren (weleens geprobeerd een stier te laten werken ongecastreerd ??), katten, honden, konijnen etc.

De wereld is nog steeds niet uitgestorven.

Beetje overdreven reactie vind je niet ??

Het hypocriete aan het verhaal vind ik altijd dat teefjes dan "geholpen" worden, dat heel normaal is, er ernstig wordt meegeleefd en het een "goede keuze" is.

Ik dacht ook ooit het wel zo goed te weten als jij, reuen............ahhh das zo makkelijk, dat gedoe met dat castreren is helemaal niet nodig, tot er een reu op mijn pad kwam, die overliep van de testoteron, er is namelijk een groot verschil in hoeveelheid die reuen van nature aanmaken.

Ik denk ook dat je als hondenbaas wel kan groeien in het beteugelen van dat gedrag, maar zo simpel als jij hier stelt, is het in mijn ogen beslist niet.

Bassie trekt het vergelijk met oren en staarten couperen, dat is een terechte vraag.
Maar als bij mijn hond het couperen van zijn oren zijn leven significant zou verbeteren in kwaliteit, zou ik dat zeker overwegen. Niet om gemak of uiterlijk, maar om kwaliteit van leven.
En dat kan bij reuen zeker ook het geval zijn.
De ervaring van de baas zal ook een rol spelen, maar ook dat moet groeien in de loop der jaren.

Maar geen mannen meer............. wat een rare opmerking.

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

Over paarden castreren bedoel je? Mijn paard was al gecastreerd, maar ik denk dat ik het zelf ook had laten doen, omdat hier in de omgeving geen stallen zijn waar alleen ruinen/hengsten staan. En ik heb hem graag buiten in de kudde.

Vroeger was ik ook van mening dat het zielig was om hem hengst te laten, omdat hij niet mag dekken. Maar nu ik mij meer in de honden verdiep, is die mening wel aan het veranderen. Omdat in de natuur ook niet alle hengsten/honden mogen dekken. Dat is misschien per hond verschillend :-)

Op medisch gebied lijkt het niet uit te maken of je een paard wel of niet castreerd. Ik heb er in ieder geval nooit echt over gehoord?

Misschien moet ik zelf even een topic openen met een vraag? Ik heb namelijk een teefje en een reutje, beide (nog?) niet geholpen. Wat zal ik doen? :-) (overigens bewust een reutje erbij genomen om bij mijn teefje te doen ivm sneller ruzie van teefjes onderling)

Dus vandaar ook mijn vraag: waarom "mag" een reu niet gecastreerd?

Ps hmmm alle mannen castreren...misschien een aantal wel ha ha

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

"

Castreren is zo oud als de wereld is
Bij hengsten, stieren (weleens geprobeerd een stier te laten werken ongecastreerd ??), katten, honden, konijnen etc.

De wereld is nog steeds niet uitgestorven.

Beetje overdreven reactie vind je niet ??

Het hypocriete aan het verhaal vind ik altijd dat teefjes dan "geholpen" worden, dat heel normaal is, er ernstig wordt meegeleefd en het een "goede keuze" is.

Ik dacht ook ooit het wel zo goed te weten als jij, reuen............ahhh das zo makkelijk, dat gedoe met dat castreren is helemaal niet nodig, tot er een reu op mijn pad kwam, die overliep van de testoteron, er is namelijk een groot verschil in hoeveelheid die reuen van nature aanmaken.

Ik denk ook dat je als hondenbaas wel kan groeien in het beteugelen van dat gedrag, maar zo simpel als jij hier stelt, is het in mijn ogen beslist niet.

Bassie trekt het vergelijk met oren en staarten couperen, dat is een terechte vraag.
Maar als bij mijn hond het couperen van zijn oren zijn leven significant zou verbeteren in kwaliteit, zou ik dat zeker overwegen. Niet om gemak of uiterlijk, maar om kwaliteit van leven.
En dat kan bij reuen zeker ook het geval zijn.
De ervaring van de baas zal ook een rol spelen, maar ook dat moet groeien in de loop der jaren.

Maar geen mannen meer............. wat een rare opmerking. "


jij  bent dus precies zo'n type
jij denkt dus ook alleen maar aan je eigen welzijn.

waar staat dat ik toestem dat een teef wel geholpen moet worden.
hier een teef en een reu lopen, no way dat 1 van hen word geholpen, zonder medische redenen
daar heb ik voor gekozen en ik sop het me dus ook zelf op als de teef loops is.

hier word tenslotte geen 1 dier geholpen, zijn hier eigenlijk ook niet welkom

daar geef ik je zeker gelijk in, maar dan nog weet je dat je een 'verkeerde' reu kunt krijgen
dan nog vind ik persoonlijk dat je dat altijd in je gedachte moet houden. zoals de ene man agressiever is dan de andere man. je kunt er mee om gaan of je kunt het niet.

ik doe er ook niet simpel over ik zeg alleen, weet waar je aan begint. het is een feit dat een mannelijk dier of dat nou een hond, kat of paard is etc.. je weet dat je daar super concequent in moet zijn, ben je dat niet gaat hij met je aan de wandel.
ik ben altijd met reuen opgegroeid en weet dat er erg veel verschil in kan zitten, en toch pak ik een reu.
en nee, hier gaan de ballen er niet vanaf ongeacht ( buiten medische redenen) wat er gebeurd.

dus neem je dan maar als eerste hond een teef klaar. meer heb ik daar dan ook niet over te vertellen.

nee maar zo gaat het wel,, daar sta je niet bij stil. maar als iedereen eens zo makkelijk er over dacht ja kom hop die ballen er af.. wat blijft er dan nog over ??
het is misschien kort door de bocht, maar zeker de waarheid
.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik durf te zeggen dat mijn vorige schnauzer er zelf ook last van had.
Hij was alleen maar gespannen, poepte bloed, stopte met eten en vermagerde zelfs daardoor.
Hij kon niet meer los en zocht veel ruzie.

Ik heb daarin ongetwijfeld als baas ook te kort geschoten, maar de ene reu is ook beslist de andere niet.
En als baas moet je ook groeien in je kunde en mogelijkheden dingen in goede banen te leiden.

Ik vind het een beetje flauw om dit soort vragen zo te stellen
en zo een soort schuldvraag te creeeren, alsof er een doodzonde is begaan.

Wat is ideaal: een heel ervaren baas (maar hoe wordt je dat) en/of een hond met een matige temperament.
Het eerste kan je alleen bereiken in de loop der jaren, het 2e is best moeilijk te voorspellen.

Mijn vorige reu zat 5 jaar na de castratie nog vast op een teef....... je moet ook niet overdrijven hoor.
Wel vind ik absoluut dat de hond 100% volwassen moet worden eerst, en er intensief mee gewerkt moet zijn.
Niet uit gemakzucht dus, maar het kan uiteindelijk wel een beste keuze zijn uit 2 kwaden (castreren of een hond die van frustratie uit elkaar klapt zo'n beetje)


Het grappige is dat ik 15-20 jaar geleden ook fel tegen was........ maar toen was de bewuste reu
nog niet op mijn pad gekomen.......... bij hem ben ik over heel wat dingen toch wat anders gaan denken.
Altijd oppassen met wat je een ander verwijt..........

honden page profiel T&PT&P

honden foto van T&P

Maar waarom is castreren een "kwade"?

Bij de paarden wordt je er niet op aangekeken als je je paard castreerd (over het algemeen dan ;-) ).

Waarom een hond niet castreren (los van de medische voor- en nadelen)?

honden page profiel bassiebassie

" Maar als bij mijn hond het couperen van zijn oren zijn leven significant zou verbeteren in kwaliteit, zou ik dat zeker overwegen. Niet om gemak of uiterlijk, maar om kwaliteit van leven. "

Hier ben ik het helemaal mee eens, maar ik denk dat er veel te veel mensen zijn die denken dat bij castratie de kwaliteit van leven automatisch beter wordt en dat is absoluut niet zo. Ik zie te veel gedragsproblemen na castratie. Als het niet nodig is NIET doen. En of het gedragsmatig nodig is kun je het beste door een gedragstherapeut laten bekijken. Veel mensen denken al snel dat iets hormoongestuurd is terwijl het een gebrek aan opvoeding is. En wat veel mensen vergeten is dat zelfs met castratie bij hormoongestuurd gedrag er ook nog aan de slag gegaan moet worden. Het is dan niet alleen maar castreren, maar ook werken aan het gedrag.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"

jij  bent dus precies zo'n type
jij denkt dus ook alleen maar aan je eigen welzijn.

waar staat dat ik toestem dat een teef wel geholpen moet worden.
hier een teef en een reu lopen, no way dat 1 van hen word geholpen, zonder medische redenen
daar heb ik voor gekozen en ik sop het me dus ook zelf op als de teef loops is.

hier word tenslotte geen 1 dier geholpen, zijn hier eigenlijk ook niet welkom

daar geef ik je zeker gelijk in, maar dan nog weet je dat je een 'verkeerde' reu kunt krijgen
dan nog vind ik persoonlijk dat je dat altijd in je gedachte moet houden. zoals de ene man agressiever is dan de andere man. je kunt er mee om gaan of je kunt het niet.

ik doe er ook niet simpel over ik zeg alleen, weet waar je aan begint. het is een feit dat een mannelijk dier of dat nou een hond, kat of paard is etc.. je weet dat je daar super concequent in moet zijn, ben je dat niet gaat hij met je aan de wandel.
ik ben altijd met reuen opgegroeid en weet dat er erg veel verschil in kan zitten, en toch pak ik een reu.
en nee, hier gaan de ballen er niet vanaf ongeacht ( buiten medische redenen) wat er gebeurd.

dus neem je dan maar als eerste hond een teef klaar. meer heb ik daar dan ook niet over te vertellen.

nee maar zo gaat het wel,, daar sta je niet bij stil. maar als iedereen eens zo makkelijk er over dacht ja kom hop die ballen er af.. wat blijft er dan nog over ??
het is misschien kort door de bocht, maar zeker de waarheid
. "


Wie denk jij dat je bent eigenlijk ??
'Jij bent precies zo'n type......, kennen wij elkaar ??"

en overdrijf niet zo dwaas over "wat blijft er dan over"
omdat sommige mensen hun reu (cq teef) laten castreren
nee, oeps nestjes zijn fijn.......
oh nee, jij bent zo verantwoord, jij houdt de rest van hun leven 2 intacte honden moeiteloos uit elkaar
en ach, als ze zich vermeerderen is dat alleen maar fijn, want door al die gecastreerde honden
dreigt de diersoort uit te sterven. ;-)

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

" Maar waarom is castreren een "kwade"?

Bij de paarden wordt je er niet op aangekeken als je je paard castreerd (over het algemeen dan ;-) ).

Waarom een hond niet castreren (los van de medische voor- en nadelen)? "


.nogmaals, je weet waar je aan begint

@bassie  precies, mensen denken dan gelijk van het probleem af te zijn,, maar opvoeding is hier toch wel nr 1

@goja  hond wat zich zo gestresst voelt waarbij hij zich uit magert wilt vind ik persoonlijk ook veel te maken hebben met te weinig doen met je hond.
en tuurlijk het kan een uitzondering zijn.  maar ik blijf er bij opvoeding

oeps nestjes.. je kiest er toch zelf voor om een reu en een teef in huis te nemen. aan oeps nestjes kun je heel veel doen. opletten dus;-) een loopse teef niet los laten lopen. dat vind ik toch wel erg kort door de bocht, oeps nestjes zijn fijn..

jij hebt totaal geen verstand van het houden van een reu en een teef he???
er zijn zooo veel manier om een oeps nestje te voorkomen. ten eerste als je er al bang voor bent waarom dan nog een 2de hond er bij pakken? waarom een loopse teef vrij in het huis laten lopen ?? en moet ik nog verder gaan ? 100 1000 manieren om oeps nestjes te voorkomen, terwijl ze beide niet geholpen zijn.

en dit is niet aanvallend op jouw bedoeld, omdat je je nogal aanvallend voelt. het is gewoon in het algemeen
jij slaat je kop tegen de muur, maar het is gewoon het feit

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

"

.nogmaals, je weet waar je aan begint

@bassie  precies, mensen denken dan gelijk van het probleem af te zijn,, maar opvoeding is hier toch wel nr 1

@goja  hond wat zich zo gestresst voelt waarbij hij zich uit magert wilt vind ik persoonlijk ook veel te maken hebben met te weinig doen met je hond.
en tuurlijk het kan een uitzondering zijn.  maar ik blijf er bij opvoeding

oeps nestjes.. je kiest er toch zelf voor om een reu en een teef in huis te nemen. aan oeps nestjes kun je heel veel doen. opletten dus;-) een loopse teef niet los laten lopen. dat vind ik toch wel erg kort door de bocht, oeps nestjes zijn fijn..

jij hebt totaal geen verstand van het houden van een reu en een teef he???
er zijn zooo veel manier om een oeps nestje te voorkomen. ten eerste als je er al bang voor bent waarom dan nog een 2de hond er bij pakken? waarom een loopse teef vrij in het huis laten lopen ?? en moet ik nog verder gaan ? 100 1000 manieren om oeps nestjes te voorkomen, terwijl ze beide niet geholpen zijn.

en dit is niet aanvallend op jouw bedoeld, omdat je je nogal aanvallend voelt. het is gewoon in het algemeen
jij slaat je kop tegen de muur, maar het is gewoon het feit "


Pardon......... ik ben toch blij dat jij het zo goed weet, daar leer ik nog eens wat van.

En nee, ik werk niet met mijn honden, totaal niet.
En nee, ik heb er ook geen verstand van
Laten we het daar maar op houden ;-)

btw
ik vind jouw toon bijzonder ongepast "sla mn kop tegen de muur, geen verstand van honden, niks mee doen"
en dat zijn geen aanvallende teksten maar een op enige niveau gevoerde discussie, cq uitwisseling van standpunten??
goh....... nee, dan heb ik echt nergens verstand van.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" Wat is het grote verschil tussen een hengst en een ruin? (behalve dat de een geen ballen meer heeft ;-) ;-) "


Een ruin kan je tussen een kudde merries zetten ;-)
(haha ja oké... een hengst kan je ook tussen de merries zetten. Maar dan heb je wel veulens als gevolg).

Hihi zonder gekheid:
Als de TS denk dat het voor de reu veel rust in zijn koppie brengt, waarom niet? En als de baas er rustiger van wordt, waarom niet? Ik zie het persoonlijk als een wisselwerking. Al zullen het er velen misschien niet met mij eens zijn. Ik denk dat je het zeker zou kunnen overwegen wanneer je na castratie het hondenleven (of bazenleven) zou kunnen verrijken. Het een lijkt mij verbonden met het ander. De tips van eerst chemische castratie vind ik zo gek nog niet.

Ik ben er van overtuigd dat je door middel van castratie geen gedragsproblemen weg kan nemen. Echter wel gedragsproblemen die voortkomen uit hormonen. Maar dan nog, hoe bepaal je dat...

Castratie ligt zoals ik dat hier zie erg gevoelig. Daarom denk ik dat ieder moet beslissen met zijn eigen hoofd en hart. Ik zal niemand en mening opdringen waarom het wel of niet goed of slecht zou zijn voor een hond die ik nog nooit IRL heb gezien.
Ik denk dat ieder het beste zelf kan beslissen voor zijn eigen hond/situatie. Het speelt denk ik zeker wel een rol van hoe je ook bent als persoon.

honden page profiel bassiebassie

" jij hebt totaal geen verstand van het houden van een reu en een teef he???
er zijn zooo veel manier om een oeps nestje te voorkomen. "

Mag ik vragen wat voor honden jij hebt en hoe oud deze zijn?

Ik vind dit nogal kort door de bocht. Tenzij je natuurlijk "geen twee honden nemen" ook als manier ziet om een oeps nestje voorkomen. Er zijn reuen die echt door ramen en deuren gaan om bij de teef te komen.

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Iedereen bedankt voor de reacties. Het is nog steeds erg lastig. Het blijft een "catch twentytwo" situatie waarin de oplossing ook een serieus probleem (kan) veroorzaakt. Er zitten namelijk behoorlijke gezondheidsrisico's aan verbonden al val 't me wel op dat al de argumenten op dat gebied gebaseerd zijn op één enkel onderzoek. 
Maar ik geloof het ook wel. Als je kijkt naar waar hormonen verantwoordelijk voor zijn in een lichaam van een zoogdier kun je er niet meer omheen dat het stopzetten van de toevoer van hormonen voor kanker gaat zorgen.
Hormonen zorgen voor de aanmaak van cellen en ze reguleren wanneer cellen afsterven en worden vernieuwd. En iedereen weet tegenwoordig wel dat als hier iets mis gaat er kanker ontstaat. 
Ook hebben hormonen invloed op de stofwisseling. Dus niet alleen word de afbraak en vernieuwing van cellen in de weg gezeten. Ook de voeding die nodig is voor celvernieuwing wordt in de weg gezeten doordat de stofwisseling minder goed gaat werken.

Daar komt ook bij dat er een hele grote kans is dat het probleem niet wordt opgelost en 't zelfs erger kan maken.
En deze enorme risico's zou ik dan alleen maar nemen omdat hij gaat vechten met andere reuen. Dat is het me niet waard. 

Het besluit dat ik heb genomen is dat ik hem ga leren uit de buurt te blijven van andere honden en 'm ga aanlijnen in de buurt van intacte reuen. Ik weet dat er mensen zijn die het zielig vinden dat honden niet met andere honden spelen maar in het geval van Logan hindert dat niets. Het is voor honden als Logan zelfs tegennatuurlijk om andere roedels te accepteren.

iedereen nogmaals bedankt!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"

Pardon......... ik ben toch blij dat jij het zo goed weet, daar leer ik nog eens wat van.

En nee, ik werk niet met mijn honden, totaal niet.
En nee, ik heb er ook geen verstand van
Laten we het daar maar op houden ;-)

btw
ik vind jouw toon bijzonder ongepast "sla mn kop tegen de muur, geen verstand van honden, niks mee doen"
en dat zijn geen aanvallende teksten maar een op enige niveau gevoerde discussie, cq uitwisseling van standpunten??
goh....... nee, dan heb ik echt nergens verstand van. "


Ik vind het knap van je dat je deze discussie volhoudt. Laat hem/haar lekker kletsen, schijnt te denken dat hij/zij alle wijsheid in pacht heeft.
Wij zijn ook een klein jaar bezig met een goede gedragstherapeut en onze reu is op zijn advies, eerst chemisch en afgelopen vrijdag definitief geholpen. Er moet zeker ook nog aan zijn gedrag gewerkt worden, maar dit is zeer zeker een hormoongerelateerd geval. Ook zijn fokker, die hem graag had gebruikt om te fokken heeft hetzelfde advies gegeven., mede omdat de hond beslist niet lekker in zijn vel zat. Hij is absoluut een stuk relaxter. En dan zullen deze mensen er geen verstand van hebben en meneer/mevrouw wijsheid weet alles juist te vertellen??? Ik zou zeggen: Lekker laten gaan!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

goja:
je hebt een poppetje geplaatst wat de kop tegen de muur slaat daar doel ik op.
en zoals je ook kunt lezen heb ik gezegd, er zijn uitzonderingen.
ik zeg: geen verstand van het houden van een teef en een reu. ik zeg niet dat je verder geen verstand hebt van zaken. ook zeg ik nergens dat je stil zit met je hond

vind het vrij frustrerend dat mensen niet lezen.

bassie altijd opgegroeid met mechelse herders, werden opgeleid tot politiehond. nu zelf in bezit van een jack russel teef van 2 en een pitbull reu van 15 weken en al behoorlijk op de vrouwtjes gericht. dus ik weet wel waar ik over praat

ik zeg ook duidelijk dat er zeker uitzonderingen zijn, maar daar word helaas overheen gelezen. vind dat best wel erg
want er word alleen op het feit dat ik zeg dat het houden van een reu concequenties heeft opgemerkt. maar dat ik duidelijk aangeef dat er zeker uitzonderingen zijn niet word opgemerkt. vind ik wel jammer van deze discussie

honden page profiel RobbieRobbie

honden foto van Robbie

Kunnen jullie asjeblieft ophouden met bekvechten? Jullie maken het erg lastig om de nuttige reacties te vinden. En het is wat kinderachtig.

Dankjewel

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^