Kan iemand mij helpen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaureenMaureen

honden foto van Maureen

Hallo, ik heb een Border Collie (Bo) met een gevoelige maag. De laatste tijd laat hij veel scheten, mijn 2 andere honden ook, maar niet zoveel als Bo. Die lucht.... Soms moet ik echt even naar buiten om frisse lucht te krijgen.
Ze krijgen op dit moment brokken van het merk Kenner, een jaar/1,5 jaar geleden kregen ze Eukanuba, maar had toen hetzelfde probleem. Dus maar overgestapt naar een ander merk, eerst ging dat goed maar sinds een aantal weken hangt hier vaak een lucht in huis waar je 'U' tegen zegt....

Een paar maanden geleden gingen mijn vriend en ik een weekendje weg en gingen de honden naar een pension, daar kregen ze brokken van Royal Canin. Toen ik ze weer op kwam halen na dat weekend, zei die man dat Bo het hele weekend bijna niks heeft gegeten omdat hij moest braken van dat voer.

Het liefst voer ik ze alle 3 hetzelfde merk, omdat ze niet allemaal in 1 keer hun bak leeg eten. 's ochtends geef ik ze voer als ze allemaal rustig liggen, elke bak in een andere ruimte. Schrokken doen ze niet meer sinds ik ze op deze manier eten geef, dus daar kan het niet aan liggen denk ik. Ze krijgen 2 keer per dag eten, maar meestal zit er nog wat voer in de bakken van de vorige dag. 
Ontlasting is meestal wel goed, er zitten dagen tussen dat het dun is maar het is heel erg licht van kleur..

Ik heb nog geen contact gehad met de DA hierover, ik hoop dat er iemand is die hier ervaring mee heeft en mij kan helpen. Zo niet, ga ik uiteraard naar de DA..

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Het lijkt me dat ze het niet zo super doen op het huidige voer, toch? Allemaal hetzelfde voer is misschien handig maar niet elke hond doet het goed op hetzelfde voer. Zeker als je honden hebt die je huis zo hard kunnen doen 'ruiken'...niet koosjer...

Ik zou in ieder geval eerst naar de DA gaan om medische redenen compleet te kunnen uitsluiten voor je met hun voer weer gaat switchen. Indien er niets medisch aan de hand is kan je een hogere kwaliteitsbrok proberen zoals Orijen, Wolfsblut, Taste of The Wild, Acana, ... of eventueel zelfs overgaan op vers voer zoals KVV of BARF. 

Laat jij hun eetbak trouwens de hele dag staan of neem je deze weg, ongeacht of er nog eten in zit of niet?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mijn hond laat echt nooit scheten, tenzij hij iets op straat of in het park heeft gesnackt.
Ik zou in eerste instantie de oorzaak in hun voer zoeken.
Als je brok wilt voeren ga dan op zoek naar een goed merk, zonder granen.
Dat zal een hoop schelen, verwacht ik.
Hier blijft ook nooit iets liggen....

Orijen was hier geen succes, Wolfsblut wel, en sinds een kleine 2 weken geef ik Dog Lovers Gold, dit gaat echt super, minder ontlasting dan op Wolfsblut, mooie stevige drollen.

Vers voeren kan ook nog, maar dat is weer een andere keuze.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Misschien geef je ze iets te veel voer? Ik moet wel zeggen (ik voer geen brok meer) dat ze op brokken waar veel granen in zitten (ook koekjes) daar toch veel scheten van laten hoor. ;-)
Ik zat ook met hetzelfde probleem heb ook 3 honden en allemaal reageren ze anders. Ik heb eigenlijk altijd vers gegeven, maar ook gedeeltelijk brok.
Ik heb heel veel brokken geprobeerd (dure en goedkope) (hoog vleespercentage en lager) De enige brokken waar ze het goed op deden waren Fokker en Canex (visversie) Ook fish for dogs viel goed, maar aten ze 2 dagen en dan wilden ze t niet meer. Op de betere versies waren ze constant ad diarree. En je wil ook niet steeds overstappen omdat je niet weet hoe ze het daar op doen.
Dus ben ik zelf helemaal gestopt met droogvoer. En iedere hond reageert anders. Er zijn ook honden die vers vlees niet kunnen verdragen.

Ik zou dus wel gaan uitpluizen wat er precies in de brokken zit qua ingredienten en van daar uit proberen...of toch ietsjes minder brokken geven zodat ze hun bakken wel leegeten, vaak geeft iets teveel voer ook winderigheid, geef mij maar een fris windje hahaha (op royal canin kotsten die van mij ook)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Toen wij Royal Canin gaven rook je elke avond wel een scheet, ik wijt het vooral aan de granen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het voer wat je geeft heeft veel graan erin, dat is ballast, vandaar die scheten . als je een brok neemt met weinig graan of helemaal niets,zal dat ten goede komen van je omgeving, en zeker voor je honden.

honden page profiel MaureenMaureen

honden foto van Maureen

Daar heb je gelijk in Sandy. Onze DA is in het weekend alleen bereikbaar voor spoedgevallen, dus dacht ik; laat ik het eerst via deze weg proberen.

Ik vul de bakken 's ochtends, als de honden buiten zijn, ik laat de bakken dan nog op een kastje staan. Als de honden later weer binnen komen zitten ze eerst een kwartier voor de kast naar de bakken te staren. Ik wacht dan tot ze daar mee ophouden en een plekje zoeken waar ze gaan liggen. Na een paar min. geef ik ze dan hun bak. Ze kijken wel even op, op het moment dat ik de bak neer zet, maar beginnen niet direct te eten.
Eerder als ik de bakken vulde, stonden ze als een stelletje gekken om me heen te springen en gaf ik ze het gelijk, toen schrokten ze alles naar binnen. Ik merkte dat dat dus geen goeie manier was en heb de manier waarop ik het nu doe geprobeerd. Ze schrokken het voer niet meer naar binnen en zijn over het algemeen in huis ook wat rustiger geworden.

De bakken blijven de hele dag staan, vaak kijken ze er niet zoveel naar om. Bo wel, die denkt; 'ik heb een hap uit die bak genomen, dan is die bak ook van mij.' Als dan een andere hond langs loopt, jaagt hij die zo snel mogelijk weg..
Maar meestal nemen ze een paar happen als ze langs een bak lopen, dan vinden ze het wel weer genoeg.

Iedereen bedankt voor de reacties in ieder geval, ik ga straks in de dierenwinkel vragen wat hun aanraden. Aankomende week neem ik contact op met de DA, en dan hoop ik daar wat wijzer van te worden.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Het ligt idd aan de brokken, teveel granen is een overbelasting voor hun darmen. De honden krijgen daar kolieken van.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Iedereen bedankt voor de reacties in ieder geval, ik ga straks in de dierenwinkel vragen wat hun aanraden. Aankomende week neem ik contact op met de DA, en dan hoop ik daar wat wijzer van te worden. "


Niet om gelijk alle DA zwart te maken, evenals de gemiddelde dierenwinkel, maar vaak krijg je dan wel een merk brok aangeraden waar granen inzitten.

Misschien vind je het leuk om wat meer achtergrondinformatie te hebben, kijk dan eens op

www.voerwijzer.com

Daar staat veel beschreven over voeding, en allerlei merken met hun ingrediënten.

honden page profiel MattieMattie

Ik had hier hetzelfde probleem. Ik gaf eerst Hills, nu kvv samen met Wolfsblut brok. Ook op Dog Lovers Gold deed mijn hond het erg goed maar omdat zij maar 2 graanvrije smaken hebben en in een daarvan zit kip, wat mijn hond niet mag hebben, heb ik voor Wolfsblut gekozen.

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hoi maureen

wat ik zou doen,is vlees te gaan voeren,in plaats van brokken,nu moet ik zeggen dat ik mijn honden,ALASKAN-HOUNDS sledehonden nooit brokken voer,dit omdat een hond een CARNIVOOR is, wat nog ten alletijden betekent
vleeseter,vlees is ten alle tijden het beste wat je een hond kunt geven,ik verbaas me diverse keren hoeveel mensen er nog steeds brokken aan hun hond of honden geven, terwijl iedereen toch moet weten dat een hond, van huis uit een vleeseter is, waarom dan toch brokken voeren???? beste mensen neem van mij aan dat er voor een hond niets beter is als gemengd vlees te eten,en ik denk dat veel mensen niet weten dat vlees voeren ook veel goed koper is als brokken,ik doe zelf niets anders als mijn honden,vlees voeren en dat al jaren lang,en dat bevalt mij en mijn honden tot heden nog steeds supper goed,en vlees is goedkoper voeren als wat voor voer ook ik neem mijn vlees af van de firma KIVO in VELDHOVEN en dat al jaren lang en mijn sledehonden doen het er supper op,wat wil ik nog meer???????? dat het winter gaat worden en dat er veel sneeuw zal gaan vallen

Volgende forumvraag: anti-schrokbak bij platsnuiten?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^