Likjes in gelaat ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"

Ha ik heb van je gedroomd willemijn. Dat ik bij je mocht slapen :-D /offtopic "



laat ik nou nog een extra vetbed hebben.
. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ach we geven toch ook kussen als we iemand graag zien he hahaha.
Jep het is misschien niet erg proper maar als je een hand geeft of een klink aanraakt kan je de griep of een andere ziekte opdoen, dat is ook een risico he ;-)
Nou geef mij maar liever een lik van mijn hond dan hoor :-D
Tegen mijn Pocootje zei ik steeds, zeg het eens in mama haar oor en toen likte hij  mijn oren uit hahaha!
We mogen onze lieverds toch niet verbieden ons graag te zien he hihi !O-)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Geen 'ge-foei' of 'nee' maar gewoon het gezicht afwenden en dan is het snel afgelopen ;-). Dus nee, ik wil het niet. Van Dobber niet en van een andere hond ook niet. Likken in het gezicht is voor mij niet een vermenselijking van een kus of uiting van liefde. En als je goed kijkt naar honden onderling zou het wel eens op kunnen vallen dat er ook een bepaalde volgorde is van wie mag likken en wie gelikt word. En die gaat altijd van hoog naar laag, alleen hoog mag laag likken en niet andersom. En aangezien ik het baasje ben wil ik niet gelikt worden ;-).

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Ik heb er ook geen problemen mee.
Maar als zeg klaar is het ook klaar.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

's Ochtends bij het wakker worden mag er even gelikt worden, maar alleen aan mijn kin. Andere honden likken me ook wel eens, maar ik zorg er dan voor dat dat dan op mijn hals terecht komt. Van mijn eigen hond weet ik weer waar hij sinds de vorige avond met zijn smoel gezeten heeft, maar van een ander... ;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Geen gelik hier, blègh! 
Ik vind het smerig. En bovendien is het verre van hygiënisch. 


Lees maar ( uit de volkskrant)

Een hondentong is een dokterstong, zeggen de Fransen. Klopt dat ook? Ellen de Visser onderzoekt het in haar wekelijkse gezondheidsrubriek in de Volkskrant.
Honden likken hun soortgenoten als teken van onderdanigheid en zo krijgt ook de baas, als opperhoofd, regelmatig een veeg van een hondentong. De helft van de anderhalf miljoen hondenbezitters vindt dat geen probleem, zo blijkt uit Nederlands onderzoek. Sterker: aan het speeksel van de hond worden soms geneeskrachtige eigenschappen toegekend. Langue de chien, langue de médecin, zegt het Franse spreekwoord: een hondentong is een dokterstong. Klopt dat?

Een hond likt aan van alles en nog wat, zegt microbioloog Paul Overgaauw (Universiteit Utrecht) en daardoor is de tong van het dier beslist geen dokter maar vooral een potentiële ziekteverwekker. Hij vermoedt dat het misverstand ontstaat doordat eigenschappen van mens en dier met elkaar worden gecombineerd. Als een hond bij zichzelf een wond schoon likt, geneest die sneller doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd en het vuil verdwijnt. Ook is aangetoond dat in het speeksel van mensen stoffen zitten die bij hen het wondherstel bevorderen. Zo is mogelijk het idee ontstaan dat je een wond door de hond kan laten schoonlikken, aldus Overgaauw.

Gevaarlijk
Maar hondenspeeksel kan hooguit specifieke hondenbacteriën doden. En daar heeft een mens niets aan. Integendeel: de mondflora van honden bevat tal van bacteriën die voor de mens gevaarlijk kunnen zijn.

Zo bleek vorig jaar uit een studie van de Utrechtse faculteit Diergeneeskunde dat bij eenvijfde van de honden de venijnige bacterie C. canimorsus in de mondholte zit. Die kan bij mensen ernstige infecties veroorzaken, tot bloedvergiftiging aan toe. Overdrijven wil hij niet, maar vooral ouderen, kinderen en mensen met een zwakke afweer moeten opletten, zegt Overgaauw.

Vorig jaar stelde de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC een lange lijst op van bekende besmettingsgevallen. Geen prettig leesmateriaal voor aan de ontbijttafel: een 60-jarige man met chronisch eczeem die sterft aan nierfalen en bloedvergiftiging nadat de hond de zweren op zijn benen heeft gelikt; een 67-jarige man die zijn chronisch ontstoken oor regelmatig laat schoonlikken door zijn hond en daardoor een hersenvliesontsteking krijgt; een 48-jarige diabetespatiënt die besmet raakt met de resistente mrsa-bacterie doordat de hond bij hem in bed slaapt en regelmatig zijn gezicht likt.

Rapport
En dat zijn dan nog alleen de gevallen waarbij met behulp van een test is vastgesteld dat de hondentong de boosdoener is geweest, zegt Overgaauw. 'Lang niet alles wordt gerapporteerd, want bij veel infecties wordt niet aan de hond gedacht.'

Ziekten worden trouwens niet alleen overgedragen als de hond zelf een smakkerd uitdeelt, maar ook als de baas zijn genegenheid toont. Er zijn gevallen beschreven van hondeneigenaren die een hersenvliesontsteking opliepen tengevolge van een bacterie in hondenspeeksel nadat ze de hond hadden gekust. Op de vacht of, jawel, op de mond.

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Vind het eigenlijk niet prettig in mijn gezicht,  dus ik sta het niet toe.
Nero likt wel mijn handen als hij naast me ligt of zit. Maar die was ik dan wel ( mijn hond geeft niet een enkel likje, maar kwijlt gelijk alles onder.. vandaar niet het gezicht ;-))

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Er is ook een onderzoek geweest, waaruit bleek dat de mond van de hond schoner is als die van de mens. Ik neem aan dat je je partner ook een tong geeft, dus waarom niet een kusje op je huid van je hond?

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

" Er is ook een onderzoek geweest, waaruit bleek dat de mond van de hond schoner is als die van de mens. Ik neem aan dat je je partner ook een tong geeft, dus waarom niet een kusje op je huid van je hond? "

Deze vraag is niet naar mij persoonlijk gericht maar volgens mij is er wel degelijk verschil tussen van je partner een kus krijgen of van je hond hoor ;-). Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat als je van je man/vriend wel een kus wilt dat je dat dan van je hond ook moet willen.

honden page profiel ferdi en roxyferdi en roxy 3 doggies

honden foto van ferdi en roxy

Een kusje van een hond is altijd fijn

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

"
Deze vraag is niet naar mij persoonlijk gericht maar volgens mij is er wel degelijk verschil tussen van je partner een kus krijgen of van je hond hoor ;-). Het is natuurlijk onzin om te zeggen dat als je van je man/vriend wel een kus wilt dat je dat dan van je hond ook moet willen. "


Ik reageerde eigenlijk op de tekst van Bruce.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik vind het helemaal niet erg om likjes te krijgen :-D Zolang ik zeker ben dat ze net niet aan vieze dingen gelikt hebben of opgegeten hebben. Na hun KVV maaltijd hoef ik bijvoorbeeld echt geen kusjes.. :-D

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Ik reageerde eigenlijk op de tekst van Bruce. "

En ik reageerde even op de opmerking dat als je je partner een kus geeft, waarom de hond dan ook niet ;-). Ik zie het verband niet echt, een kus van een ander mens (partner/vader/moeder wat ook maar) vind ik heel wat anders dan een lik van een hond. En als ik het een geen probleem vind betekent dat bij lange na niet dat ik het ander dan ook maar geen probleem moet vinden...

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"
En ik reageerde even op de opmerking dat als je je partner een kus geeft, waarom de hond dan ook niet ;-). Ik zie het verband niet echt, een kus van een ander mens (partner/vader/moeder wat ook maar) vind ik heel wat anders dan een lik van een hond. En als ik het een geen probleem vind betekent dat bij lange na niet dat ik het ander dan ook maar geen probleem moet vinden...   "


Het ging niet om een kus van lippen op huid bij de partner ;-)

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Ik vind kusjes krijgen helemaal niet erg en zelfs wel leuk. Ik heb het mijn hond echter per ongeluk verkeerd aangeleerd. Ik krijg namelijk nooit kusjes, alle andere gasten en familieleden wel. :'( Wanneer ik zeg "kusje" dan maakt hij zijn oogjes klein en wrijft hij zijn hele snoet in mijn gezicht. Hij doet het ook vaak uit zichzelf als we lekker op de bank zitten of knuffelen. Bij anderen word de tong wel volop ingezetO-)

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Nina kan ook je hele gezicht aflebberen, vooral morgens. Ik vind het morgens niet zo erg. Spring daarna toch onder de douche. Af eb toe wil ze savonds op de bank ook nog even kroelen en dan wat gelik. Maar klaar is klaar... Lara likt meer je handen, wat ik minder prettig vind omdat ze dan een hele ruwe tong heeft. Maar ik laat even toe, en ook hier geldt klaar is klaar...

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Er is ook een onderzoek geweest, waaruit bleek dat de mond van de hond schoner is als die van de mens. Ik neem aan dat je je partner ook een tong geeft, dus waarom niet een kusje op je huid van je hond? "


Nou, die onderzoeken heb ik nooit gelezen, hoor! Wel dat een hondentong schoner is dan een vaatdoekje. Maar dat ging over een vaatdoekje dat gemiddeld een week werd gebruikt. Nou, mijn vaatdoekjes vervang ik 2x per dag, dus dan wordt het al twijfelachtig, haha

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

@roosje

Hond versus mens

En dan vooral dit...


Hoewel wetenschappelijke bewijzen hebben bewezen dat de hond speeksel kunnen bepaalde bacteriële groei te remmen zoals die van E. coli en bepaalde stammen van Streptococcus, maar er tal van andere bacteriën in de mond honden die blijken te zijn heel schadelijk voor zowel het huisdier en zijn eigenaar.


Beetje kromme zin, trouwens?! Maar ik zoen toch liever met mijn man, of Johnny Depp of zo ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Nou, als ik echt zo ziek kon worden van een honden likje, dan had ik al weet ik hoevaak onder de grond moeten liggen ;-) Ik weet niet beter als dat ik een likje krijg van mijn hond(en) :-)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Volgens mij kan het voor een gezond mens, met een goede weerstand, geen kwaad. Dan kun je zelfs een 2 weken oud vaatdoekje door je gezicht halen zonder ziek te worden ;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Volgens mij kan het voor een gezond mens, met een goede weerstand, geen kwaad. Dan kun je zelfs een 2 weken oud vaatdoekje door je gezicht halen zonder ziek te worden ;-) "


Effe lekker opfrissen...:-D

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

" Volgens mij kan het voor een gezond mens, met een goede weerstand, geen kwaad. Dan kun je zelfs een 2 weken oud vaatdoekje door je gezicht halen zonder ziek te worden ;-) "


Oh, dat is wel fijn om te weten, maar ik denk dat ik toch maar pasO-)

honden page profiel Bianca  Bianca 3 doggies

honden foto van Bianca

Hier mogen ze het alleen als ik het vraag.
Thibo wil dan mijn hele lijf wel bij langs gaan terwijl Pasha het niet wil doen.
Voor Pasha is het bijna een straf als ik het vraag.
Wondjes daarin tegen is Pasha weer helemaal gek van.

Ach ja ... zo zie je maar, ook honden hebben een mening. ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Overal zitten bacteriën .. Aan de deurklink van de wc, vaatdoekjes, bad, wc bril,.. Of je nu een lik op je hand krijgt of op je wang .. De bacteriën komen zowizo op jou .. Of wassen jullie je volledig nadat een hond jou met zijn speeksel aanraakt.. Dus ik denk niet dat dat het verschil maakt.. 

Verder is het eigen keuze of je je hond je al dan niet laat lekken maar om dan met die argumenten van bacteriën af te komen.. Ik denk dat elke honden eigenaar daar mee in contact komt of je het nu wil of niet .:-D 
Ik kan wel begrijpen dat mensen bewust de hond niet laten lekken aan hun mond met  de gedachte dat uw hond juist aan een drol heeft liggen ruiken :-D

honden page profiel Bianca  Bianca 3 doggies

honden foto van Bianca

Ja hoor  Max ,  wat dacht je van balletje gooien ... ;-)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

" Ja hoor Max, wat dacht je van balletje gooien ... ;-) "


.klopt had ik zelfs nog niet aan gedacht :-D

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Oh ja hoor! 

'Kusje' is hier standaard 1 van de eerste 3 trucjes die worden aangeleerd.O-) En er wordt hier dan ook ontzettend veel geknuffeld tussen de bedrijven door met mijn kerels (inclusief de man des huizes). Indien het op een opdringerige manier gebeurt wordt het wel gelijk afgekapt. Maar lekker mellow contactliggen en dan een lekkere liefdevolle lebber met gesloten oogjes is meer dan welkom hier.

Dat mensen het uit hygiënisch oogpunt niet willen begrijp ik maar al te goed. Desondanks zou ik echter ook die momenten met mijn kerels niet willen missen.':-)

honden page profiel Bianca  Bianca 3 doggies

honden foto van Bianca

" klopt had ik zelfs nog niet aan gedacht :-D "

En zo zijn er heel veel meer dingen ...  ;-)
De hond likt zichzelf ergens en vervolgens aait de mens op die plek.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Kwijl ballen vind ik wel vies om aan te pakken :p Maar die van mij houdt niet van ballen..

Vanavond hebben we Treiball, ik ben benieuwd of ze grote ballen wel leuk vind O-)

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Haha hier doen het alleen als je het vraagt , tommy is heel kieskeurig en doet het alleen opde kale kop van roy haha maar als je het vraagt drukt hij gewoon de neus op je wang en pepper drukt ook gewoon de neus op je wang of neus en af en toe een stukje tong hahah ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^