als kat en hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

Hoi,

Al een hele tijd geleden, heb ik op deze page een hele tijd geleden gepost dat we er aan denken een poes op te nemen in het gezin... maar er was nog twijfel over onze hond Capo.

Een maand geleden heb ik van mijn allerliefste man ;-) een kitten gekregen - een Ragdoll.   Helaas helaas ging het niet 100% zoals gewenst met Capo.   Ik had natuurlijk het meest positieve voor ogen, namelijk dat ze de allerbeste vrienden waren van de eerste minuut, maar niet dus.  

Eerst en vooral hebben we elke week een geurtje van de kat mee naar huis genomen (we hebben Goku gekozen op 7 weken, hij is tot 14 weken bij de mama gebleven) en bij Capo gelegd.
Toen Goku mee naar huis mocht hebben we hem de kans gegeven het huis eerst volledig te verkennen zonder Capo.  We hebben de poes op de kattenpaal gezet en toen hij compleet rustig was (de poes is trouwens super relax, mss een beetje te, met honden) mocht Capo komen kennis maken, aan de lits.   Dat ging allemaal goed, hij was aan het snuffelen maar plots "knoepte" hij, eigenlijk zonder waarschuwing die ik gezien heb.   Ik weet ook niet of het om echt te bijten was maar natuurlijk helemaal geen positief signaal!

tijd voor een andere, meer voorzichtige aanpak.   De poes in de reismand en de hond los.   De hele tijd zit ik eigenlijk naast de reismand om in te grijpen waar nodig.   We zijn nu gekomen tot de situatie waar stijf staan staren naar de reismand voorbij is en waar Capo rustig in zijn mand ligt en alleen opkijkt wanneer de poes geluid maakt.
mij vraag, wat nu?? met de bijkomende opmerking dat Goku helemaal niet onder de indruk is van Capo, hij probeert zelfs steeds in de garage te glippen (waar Capo zit).  Het zou makkelijker zijn indien Goku boven zou lopen of gewoon op zijn kattenpaal, veilig hoog gaat zitten, maar dat doet hij dus niet ;-) 

Graag jullie tips ...

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Mmm... Moeilijk... Wij hebben hier ongeveer dezelfde situatie en zitten nu op ongeveer hetzelfde punt waar Orga (onze Weimaraner herplaatser) rustig in zijn bench ligt te kluiven terwijl de poezen rondlopen. Misschien kunnen jullie dat ook proberen? Capo iets lekkers geven om te kluiven, hem aanlijnen in zijn mand en de poes laten rondlopen? Onze 2 katten zijn ook altijd honden gewoon geweest en totaal niet onder de indruk. Daarom dat wij voor de bench gekozen hebben om zo te katten de vrijheid te geven veilig rond te lopen en Orga hen niet achterna kan :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Of met twee oefenen? Dat één iemand Capo vast heeft aan de lijn en met snoepjes beloont en terwijl iemand er rustig voor zorgt dat Goku niet té dicht komt?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Moeilijk , ik denk dat het poesje in al haar speelsheid toch wel eens bij de hond gaat geraken.......ik hoop dat er dan niks ergs gebeurd. Hier merk ik ook aan Lance dat hij, als hij de kans krijgt , hapt naar de poes zuiver uit jaloezie als die op mijn schoot komt. Nu een hap van jouw hond of één van mijn hond.??
 Ik zou eerlijk gezegd erover denken om het kitten te herplaatsen. 
Maar misschien hebben andere leden een gelijkaardige beginsituatie gehad en krijg je nog goeie tips.
Veel succes en ik duim alvast  en.......poesje oppassen hoor !

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Dat is een lastige, bij ons is de situatie andersom. We hebben 2 katten van 3 jaar en hebben nu een pup geïntroduceerd.  Eigenlijk gaat het best goed, alleen wilde pup achter de katten aan. Gelukkig zoeken de katten dan hun eigen plekje hoger op. Ik lees hier graag even mee. Succes!

mijn hondenmannen. (Gast)

Hier hetzelfde, maar dan een siamees ten opzichte van een teckel.
Ik heb mijn siamees-je in het begin alleen boven gehouden. Daar staan al zijn spullen en alleen onder begeleiding komt hij beneden. Of als de teckel weg is met de baas. Ik wacht echt op de dag dat hij lekker beneden kan zijn.
Met mijn dalmaat is het trouwens totaal geen probleem!

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

eigenlijk zou je gewoon eens een goed gesprek met je hond moeten kunnen hebben ;-)  wat zou het dan simpel zijn ...
Niemand met een Amstaff en katten?

honden page profiel KtrienKtrien

honden foto van Ktrien

" Mmm... Moeilijk... Wij hebben hier ongeveer dezelfde situatie en zitten nu op ongeveer hetzelfde punt waar Orga (onze Weimaraner herplaatser) rustig in zijn bench ligt te kluiven terwijl de poezen rondlopen. Misschien kunnen jullie dat ook proberen? Capo iets lekkers geven om te kluiven, hem aanlijnen in zijn mand en de poes laten rondlopen? Onze 2 katten zijn ook altijd honden gewoon geweest en totaal niet onder de indruk. Daarom dat wij voor de bench gekozen hebben om zo te katten de vrijheid te geven veilig rond te lopen en Orga hen niet achterna kan :-) "


 een bench is voor Capo geen oplossing - hij is dat echt niet gewoon en zou het als een straf zien.   Ik denk nu aan het aanlijnen - enig minpunt is dat hij aanlijnen ziet als: jeej wandelen!!! en dus niet ff rustig in huis gaat rondlopen.  dus kan dat enkel na de wandeling, maar dat moet dan maar.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Een kitten is een peuter, die ziet geen gevaar. En dat maakt het lastig, want als je hond 1x toehapt en de poes zit er tussen, is het gepiept met het beestje.

Ik heb een pup bij een oude chagrijnige kat gezet. Ook geen succes, maar de kat kon zich prima verdedigen en in het begin moest ik hond tegen kat beschermen. Ik heb hond en kat apart gehouden, zo veel mogelijk, om najagen en ellende te voorkomen.  Want Bruce heeft regelmatig tikken gehad en heb wel eens een nagel uit zijn neus kunnen trekken. 
Het heeft ruim 2 jaar geduurd tot ze elkaar accepteerden. Nu zijn we 3,5 jaar verder en Bruce laat de kat nu redelijk met rust. De kat is aan het dementeren en rent vrolijk naar bruce zijn etensbak als er vlees in zijn bak gaat. Nu hebben we geluk dat Bruce een sul is en schrik heeft voor de kat, maar moet er niet aan denken als hij fel was. 

Dus ik zou jouw hond en kat zeker nog niet zo maar ff bij elkaar laten. Ze moeten echt aan elkaar wennen, en de kleine moet zich goed kunnen verdedigen, en de hond moet leren niet te gaan focussen op de kat. 

Succes, ik denk dat het niet mee valt...

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Eerlijk gezegd denk ik dat geen enkele Staff ooit veilig kan samengaan met een kat :'(
Zoveel forumleden hebben honden die samenslqpen zelfs met de poes.....maar moet echt de eerste nog vinden die dit met een Staff kunnen.
Misschien vergis ik me en komt er nog een mooi verhaal ? ':-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik zie echt niet in waarom een Staffje niet met een kat zou kunnen? Ik zou (net zoals bij elk ras) het rustig aanpakken en geen risico's nemen :-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zou al geen eens een kat willen houden met de gedachte dat het makkelijker zou zijn als de kat boven zou lopen of op zijn krabpaal blijft zitten.
Natuurlijk doet ie dat niet.
Het is een kitten, die verkennen alles en gaan op onderzoek uit.

Ik zou ze zo wie zo niet los laten bij elkaar voorlopig.
Je zou een stevig hekje kunnen maken van dat grove harde draadgaas.
Hekje in de woonkamerdeur hangen of ergens anders wat jou handig lijkt en dan de kat aan de ene kant en hond aan de andere kant.
Dan zien ze elkaar en ruiken ze elkaar maar kunnen ze elkaar niet aanvliegen.

Volgende forumvraag: Binnen bezigheidstherapie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^