1 hond of 2 honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daisy Daisy

honden foto van Daisy

Hallo,

ik heb een Australian Kelpie teefje van 1jaar en 6 maand, ik ben overdag gaan werken, maar mijn hond is nooit alleen want mijn mama is thuis. Ze speelt wel met Deena (kort) en als ik thuis kom ben ik ook met haar bezig, wandelen,, oefenen van gehoorzaamheid, trucjes en agility..

Maar toch vraag ik mij af of ik beter voor overdag niet nog een hond zou nemen dat ze ook met elkaar kunnen spelen en dat ze haar overdag niet kan vervelen.

Alvast bedankt,
Deena en Daisy

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Een tweede hond aanschaffen alleen omdat de eerste dan minder alleen is is niet echt een goede rede. Althans laat ik het zo zeggen: heb je ook tijd, geld, ruimte en motivatie voor een tweede hond?

Leuk hondje trouwens :-) Ik ken maar weinig kelpies (en die ene die ik ken vind ik qua karakter niet leuk) maar heb wel een beetje een zwak voor het ras. Lekkere werkers ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zelf vind ik dat altijd wat lastig, een hond nemen als speelmaatje voor de reeds aanwezige hond.
Sommige honden kunnen met honden uit de straat hartstikke leuk spelen, maar zitten niet te wachten op een indringer (in de vorm van een leuk bedoeld speelmaatje).
Ik heb meerdere keren gehoord dat hond 1 toch echt wel een behoorlijke tijd heeft moeten wennen aan hond 2 (en als hond 1 het voor het zeggen had, was hond 2 linea recta terug gegaan naar de fokker ;-))

Een tweede hond moet je dus vooral voor jezelf nemen.

Wie is Deena dan? Is dat de hond van je moeder? Want dan heeft ze toch al een maatje?
En als je moeder ook thuis is is ze toch ook niet alleen?

Mijn hond slaapt alleen maar als ik weg ben, draait zich hooguit eens om en vindt het door mij verstopte snoepje pas als ik thuis kom en mijn brood ga smeren (dan komt ze ook naar de keuken en vindt daar het snoepje ;-))

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

De rede een hond erbij voor m'n andere hond als speelmaatje vind ik een beetje zwak.

Waarom nou net als hier boven al wordt gezegd niet alle honden zitten te wachten op een speelmaatje en wie zegt dat ze spelen als je weg bent?
De mijne liggen de hele dag te ronken in de gang.

Daarnaast komt het andere om de hoek kijken, een nieuwe hond pup/herplaatser moet ook opgevoed worden en daar gaat veel tijd in zitten.
Je doet al lekker veel met je huidige hond maar dat gaat dan x 2
Ik ben 4x per week op de hondenschool om met beide honden actief te zijn.
Zeker in het begin is het belangrijk honden ook apart mee te nemen zeker als je een pup zou nemen zodat deze ook de wereld kan ontdekken zonder je andere hond.

En ja het is super leuk 2 honden maar ook dubbel zoveel werk en is daar de tijd dan voor en heeft je moeder daar ook zin in want dat is ook belangrijk en hoe gaat het als je op je zelf gaat wonen?
Zijn allemaal wel punten om over na te denken.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Om die reden moet je niet een hond er bij nemen. 

Ik heb 2 honden en wat doen die als ik weg ben ........ slapen. Toen ik 1 hond had sliep hij ook als ik weg was. De kong word dan ook pas op gegeten als ik weer thuis ben.
Wel zullen ze het gevoel van alleen zijn anders ervaren als er 2 honden zijn. Maar ze blijven "alleen" thuis want ik ga weg.

honden page profiel Daisy Daisy

honden foto van Daisy

om echt eerlijk te zijn zoek ik een goede reden om nog een hond te mogen houden. Ik ben gek op honden, ik vin het zo'n leuke dieren.. al mijn vrije tijd ga naar mijn beestje. Als ik moet kiezen voor dat leuk uitziend speelgoed voor de hond of voor die leuke broek in de winkel.. Ik kies steeds voor mijn hond :p

Deena is mijn hond, mama is overdag thuis maar ze is niet echt veel bezig met haar, ze spelen wel is maar kort.. Mama zet Deena ook altijd buiten waar ze dan naar alles begint te blaffen.. vogels.. mijn konijnen..

ik heb al zo vaak gezegd hou ze binnen, maar nee dat wil ze niet, ja als ik thuis kom dan mag ze wel binnen (omdat ik er ben om haar in de gaten te houden). ik ben het soms totaal niet eens met de stelling van mijn ouders, precies of Deena is niet braaf binnen.

Ik denk dat mijn ouders ook nog iet echt over de dood van ons vorig hondje is (een maltezer) natuurlijk een reuze verschil van karakter enorm braaf.. ze vergelijken Deena te veel met hem.

ik ben dan ook op zoek om ergens te kunnen werken waar ik kan werken van 6h tot 14h zodat ik sneller thuis ben of soms denk ik dat het misschien best is dat ik zo snel mogelijk alleen ga wonen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ben het eens met de rest!
Het klinkt heel leuk en een oplossing voor een probleem maar zo simpel is het helaas niet!
Wanneer een hond alleen thuis is,mist hij niet een hondenvriendje maar zijn baasje en die is niet vervangbaar..
Een hond is een sociaal en gezelschapsdier en vind mensen,zijn baasje om zich heen fijn,wil samen zijn,aandacht krijgen van baasje en samen erop uit,leuke dingen doen!

Daarnaast zijn honden niet met elkaar te vergelijken,iedere hond is anders!
Iedere hond is uniek met een eigen karakter,behoefte,dit hoeft niet gelijk te zijn met een andere hond,dus de hond die er al is.
Ook is het zo,dat wanneer er nu een andere hond bijkomt,deze eerst tijd nodig heeft om te wennen en een vertrouwensband moet opbouwen met zijn mensen,wat dus in deze gevallen betekend dat je je tijd moet gaan opsplitsen,nog meer moet gaan plannen/regelen om tijd door te brengen met de hond(en)!
En al helemaal als je bv voor een pup zou gaan,deze moet veel rusten/slapen en moet de eerste hond de pup met rust kunnen laten (dus bv in een aparte ruimte laten rusten),een pup moet nog heel veel naar buiten,de eerste hond kan dan niet altijd mee omdat de lengte vd wandeling niet hetzelfde is,een pup mag nog niet lang lopen,er moet een pupcursus gevolgd worden,maar daarnaast,naast dit alles,is er ook nog de eerste hond,die ook in de bloei vh leven staat,heel graag dingen wil doen,wandelen,spelletjes,trainen,gewoon samen zijn en aandacht krijgen,zonder dat dat kleine monster er weer tussen komt!
Ook wanneer je voor een (jong)volwassen 2e hond zal gaan,is individuele tijd en aandacht heel erg belangrijk!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als ik je bericht van 12:06 uur lees dan zou ik al helemáál geen tweede hond erbij nemen.
Je moeder zet de hond nu al buiten, denk niet dat het anders zal zijn als er een tweede hond is.
Sterker nog: dan zitten er twee blaffende honden in de tuin, niet echt fijn voor de buren ook.
En sneu voor de hond(en).

Je openingsbericht had ik niet helemaal begrepen: 'ze speelt met Deena' -> ik dacht dat 'ze' jouw hondje was en Deena een andere hond, maar 'ze' is je moeder en Deena is de hond.
Nu snap ik het ook iets beter haha.

Geniet gewoon lekker van het hondje wat je nu hebt. Twee honden is vast twee keer zo leuk, maar kost ook twee keer zoveel geld, tijd en werk.

Hoe oud ben je eigenlijk? Niet dat dat wat uitmaakt, gewoon even nieuwsgierig. Ik zou die tweede hond dan bewaren als wens voor de toekomst, als je op jezelf woont :-)

tyson (Gast)

mooieke x

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een tweede hond erbij, je ziet dat voor jezelf graag, maar je bent er niet altijd en je schrijft dat je mams dan voor de hond zorgt en de hond buiten toeft, wat als er twee honden zijn ? allebei naar buiten ? en wie zorgt dat ze daar rustig zijn ?

 

wanneer hier thuis meerderen honden zijn zorg ik dat ze niet in huis ravotten, dat is geen doen, in huis moeten ze rustig zijn, neem geen hond voor gezelschap voor je andere hond, vaak is de huidige hond in het geheel niet gediend voor een kamaraadje voor altijd, ja voor buiten eens te spelen, maar daar blijft het dan bij.

 

wanneer je op jezelf gaat kan je er over nadenken, hoewel twee honden altijd meer werk is dan een, en ook de kosten, goed over nadenken hoor, en geen hond erbij nemen voor gezelschap voor je huidige hond en zeker niet nu in deze situatie met je mams.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Beetje oud topic 

Volgende forumvraag: Help....Hond en baby
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^