Hoe laat ik mijn Beagle pup de hele nacht doorslapen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Wij hebben een Beagle van ruim 5 maanden. Haar naam is Zoey. Het is een drukke dame, die erg aanhankelijk is. Haar opvoeding gaat de goede kant op, al is het wel hard werken':-). Wat nog niet goed lukt, is om haar de hele nacht door laten slapen. Wie heeft er een tip?

De situatie is nu als volgt. Rond 12.00 uur laat ik haar voor het laatst naar buiten, daarna gaat ze in de bench in de woonkamer en gaat ze zonder problemen slapen. Echter wordt ze vervolgens al vroeg weer wakker, soms om half drie, maar meestal rond 5 uur. Ze begint dan zachtjes te piepen en als ze niet reageert, dan begint ze te blaffen. Ivm de buren kan ik dat niet te lang laten duren, dus dan ga ik naar beneden en ga ik zonder te praten naast haar zitten, ze gaat dan wel weer liggen, maar ik kan niet meer uit de kamer, anders begint ze te piepen. 

Hoe kan ik haar langer laten slapen?

Alvast bedankt voor de tips!

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Laat het in het vervolg niet escaleren in blaffen. Ze weet dan, oh als ik blaf komt het baasje wel.
Ga optijd weer naar beneden, vóór het blaffen. Dus vóór half 3. Op jouw initiatief. Is het nodig om te plassen, misschien niet maar ik zou het even proberen. Daarna terug de bench in en hetzelfde ritueel als in de avond. Als ze eraan gewend is stil te zijn tot jij beneden komt is het dus op jouw initiatief geworden. Dit ga je dan een beetje rekken. Steeds een uurtje later naar beneden...zo zou ik het in elk geval proberen.

honden page profiel Jeanine & CaintieJeanine & Caintie

honden foto van Jeanine & Caintie

Ik zou het inderdaad ook voor zijn,  nu gaat ze het blaffen als iets positiefs zien waar mee ze iets bereikt, want er komt iemand.
Laat haar even een plasje doen en leg haar weer terug in de bench, mijn hond heeft een avond ritueel. Ik neem aan dat jullie dat ook hebben? Doe het avondritueel weer zodat ze door heeft dat je weer gaat slapen en zij dus ook!

Hou dit een paar nachten de zelfde tijd aan, ga dit daarna verschuiven na langer.
Wat bij Caintie ook in het begin hielp was een handdoek over de bench zo had hij in de gaten dat het 'slaaptijd' was overdag ging de handdoek er altijd af. Ook had hij zo minder last van als het buiten licht werd.

Merk je ook dat ze overdag gaat blaffen om je aandacht op te eisen of alleen in de nacht?

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Dit is misschien een 'gewoonte' geworden...hond wordt wakker, gaat piepen, blaffen en baasje haast zich naar beneden...gedrag is dus beloond omdat jij je naar beneden reppen gaat en ze 'gewonnen' heeft...Als je de buren niet wekken wilt zit er voor jou niets anders op en dat begrijp ik maar je gaat deze gewoonte moeten doorbreken. Is er de mogelijkheid om een bench dichter bij jou te plaatsen? Op de slaapkamer, de gang ? Dan zou ik bij het beginnen piepen commando stil geven, negeer het verder maar maak met je stem duidelijk dat je het gedrag afkeurt. Laat je pup merken dat dit gedrag niets opleveren gaat, als ze piept om te plassen dan moet je er natuurlijk mee buiten maar maak er geen 'uitje' van...plassen en hup weer de bench in zonder veel poespas. Ze zal na een tijdje wel doorhebben dat het de bedoeling is dat ze gewoon rustig doorslapen moet, duimen dat het niet te lang duurt natuurlijk ;-) Succes ;-)

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Ik heb iets soortgelijks meegemaakt, met 4 mnd begon ze te blaffen.
Ik heb haar in de bench weer naast mijn bed gezet (nét als toen ze 8 wkn was) als ze wakker werd s,nachts, dan zei ik helemaal NIETS!! maar deed even mijn vingers door het benchdeurtje, zodat ze ff kon snuffelen en dan liet ik mijn hand gewoon eventjes in de bench, tot dat ze weer rustig was. Een paar nachtjes volhouden en dan de bench telkens verder van je bed en uiteindelijk weer naar beneden.(weekje ongev.)

Ik heb dit advies van een fokker, en voor mij en een paar kennissen met hetzelfde probleem als jij, heeft het geholpen.

Succes!

honden page profiel MaartjeMaartje

honden foto van Maartje

Wat 'n droppie!!

Tot hoe laat krijgt ze 's avonds water... het kan namelijk zo zijn dat ze het nog niet zo lang op kan houden. Als je rond 22.00 het water weg zet en je gaat zoals je schrijft rond 24.00 nog even met haar wandelen zou 't al best wat langer vol kunnen houden.

En wat Thea ook al schrijft, zo heb ik het met mijn Texas ook gedaan, die werd 's nachts ook wakker maar zodra hij m'n hand rook legde hij z'n koppie er tegen aan en sliep heerlijk verder.

Succes en geniet ze heerlijk van en met elkaar!!

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ioki heeft geen bench maar vanaf het begin heeft hij naast mijn bed gelegen, daar ik ook ff kon strelen heb ik er verder nooit last met gehad

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Bedankt voor alle tips, we gaan ermee aan de slag':-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

En iets met en geurtje van jou in de bench leggen?
ik begrijp dat ze niet hoeft te plassen als ze blaft?
De pup van mijn ouders zat laatst 's nachts te piepen, toen ze er en schoen van mijn moeder bij legden was het over.
Hij was toen ongeveer 2.5 maand.
Succes!

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

" Wij hebben een Beagle van ruim 5 maanden. Haar naam is Zoey. Het is een drukke dame, die erg aanhankelijk is. Haar opvoeding gaat de goede kant op, al is het wel hard werken':-). Wat nog niet goed lukt, is om haar de hele nacht door laten slapen. Wie heeft er een tip?

De situatie is nu als volgt. Rond 12.00 uur laat ik haar voor het laatst naar buiten, daarna gaat ze in de bench in de woonkamer en gaat ze zonder problemen slapen. Echter wordt ze vervolgens al vroeg weer wakker, soms om half drie, maar meestal rond 5 uur. Ze begint dan zachtjes te piepen en als ze niet reageert, dan begint ze te blaffen. Ivm de buren kan ik dat niet te lang laten duren, dus dan ga ik naar beneden en ga ik zonder te praten naast haar zitten, ze gaat dan wel weer liggen, maar ik kan niet meer uit de kamer, anders begint ze te piepen. 

Hoe kan ik haar langer laten slapen?

Alvast bedankt voor de tips! "


Hej,

Allereerst, ik bedoel alles wat ik zeg goed, dus sorry als dit niet zo over komt

Wat ik uit je verhaal lees is dat je toegeeft dat hij blaft en piept.
Je staat op en gaat naast haar zitten, een pup van 5 maanden hoort al te luisteren
Wat doe je zo overdag met de pup? Misschien eens wat meer ondernemen met de pup. Eventueel geestelijk goed aan het werk zetten. En ik zou je als tip mee willen geven, de hond wat strenger opvoeden.
Beagels zijn toch wel het toppunt van eigewijze honden, die toch wel een strenge opvoeding nodig hebben.

Nogmaals, ik bedoel het goed.
En ben wel benieuwd wat je er nu aan gaat doen.

Groetjes

.

Volgende forumvraag: Even voorstellen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^