Wat vinden jullie??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Ben eigenlijk verbaasd dat zoveel mensen "tegen" de vrouw zijn.
Haar gedrag daar gelaten, maar is het zo moeilijk om even je hond bij je te roepen en vast te houden als je een hond aan de lijn passeert? Doe ik ook steeds, die 2 seconden vasthouden en zien dat mensen dat appreciëren vind ik veel leuker dan dat je achteraf zo'n ruzie krijgt.

Ik vind dat honden die moeite hebben met andere honden, om wat voor reden dan ook, ook het recht hebben om eens hun benen te strekken in een losloopgebied. Het is nu niet dat je om de 10 meter iemand tegenkomt met een aangelijnde hond he.
Ik vind dat een beetje verdraagzaamheid tegenover elkaar. Al dat gedoe van "jamaar ik mag dit en jij mag dit en dat niet" toch niet nodig?

Hoe de vrouw reageerde ben ik het ook oneens mee, maar iedereen heeft wel eens een slechte dag ;-)

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

Pff laatst ook weer zo'n * die denk grappig te zijn om met een aangelijnde loopse hond in een  groot losloop gebied te lopen. Tja weg Robbie gelukkig wel weer terug gevonden. En dan ook nog gaan zeuren dat  ie steeds op duikt. Ga lekkerergens anders lopen ofzo.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Sja als eigenaar van een niet zo sociale hond ben ik het helemaal met je eens. Omgekeerde wereld.

Tuurlijk kun je wel eens in een situatie komen waarin je je hond even aanlijd. Voorheen met mijn wel sociale hond deed ik dat ook als ik een aangelijnde hond tegenkwam. Zelfs al zijn ze sociaal, 1 wel aangelijnd en 1 niet kan evengoed spanning veroorzaken.

Maar asociale honden horen niet in een losloopgebied als ze eventueel een gevaar kunnen vormen. Zo simpel is het. Er zijn andere manieren om je hond de benen te kunnen laten strekken :-)

*Sorry trouwens voor de halve reactie in eerste instantie, telefoon met eigen wil*

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Wie is eigenlijk associaal, de mens of de hond????;-)

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P

honden foto van Bear  en Sayen :-P

" Sja als eigenaar van een niet zo sociale hond ben ik het helemaal met je eens. Omgekeerde wereld.

Tuurlijk kun je wel eens in een situatie komen waarin je je hond even aanlijd. Voorheen met mijn wel sociale hond deed ik dat ook als ik een aangelijnde hond tegenkwam. Zelfs al zijn ze sociaal, 1 wel aangelijnd en 1 niet kan evengoed spanning veroorzaken.

Maar asociale honden horen niet in een losloopgebied als ze eventueel een gevaar kunnen vormen. Zo simpel is het. Er zijn andere manieren om je hond de benen te kunnen laten strekken :-) "


Precies ben het helemaal met je eens. Daaraan toevoegend. Doe je hond (die moeite heeft met andere honden) dit niet aan. Alle stress die je hond opbouwt. Alle adrenaline die je hond dan opbouwt duurt 5 a 6 dagen voordat dat uit zijn/haar lijf is. Dus zeker 5 dagen spanning (stress) omdat persoon X zo nodig met de hond die moeite heeft met andere honden in een losloop gebied moest gaan wandelen. Houd de wandeling licht en luchtig ALS DAT MOGELIJK IS.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij hebben hier niet echt losloop gebieden, ik zou ook niet snel naar een locatie gaan waar ik massa's losse honden tegen zal komen, omdat ik weet dat Mellow daar nog wel eens wat onzeker door kan raken (of misschien straal ik dat wel uit en pikt zij dat op, dat kan ook ;-))

Laatst waren we bij Monster, ging eigenlijk best goed met alle losse HP honden (en aangelijnde Mellow...)
Zij is niet agressief, maar wel vaak erg onzeker. Maar om nou altijd alles te mijden vind ik ook niet leuk, daarom toch daarheen gegaan, met het risico dat ze het inderdaad niet zo leuk zou vinden (dan konden we altijd nog onze eigen weg gaan). Het ging daar hartstikke goed :-)

Echter, als je naar een gebied gaat waar honden ook los mogen, dan kun je dus ook losse honden verwachten. Dan moet je niet tegen iedereen gaan lopen tetteren omdat je eigen hond niet zo aardig is.
Dat is simpel op te lossen: niet naar een losloopgebied gaan.

In een gebied met aanlijnplicht vind ik het weer een ander verhaal, want ook daar komen we vaak losse honden tegen, die dan als een losgeslagen projectiel op ons af komen denderen, wij die hond moeten blokkeren en een gillende Mellow in bedwang houden. De dooddoener die daarna volgt kan ik inmiddels wel dromen "hij doet niks hoor". Op zo'n moment, in een gebied met aanlijnplicht, kan ik me dus wél mateloos irriteren aan dat soort mensen, die dan niet eens de moeite nemen om zich even te haasten (de eerstvolgende keer zal ik dus ook iets zeggen als "maar de mijne wel!")
Maar dat is weer een andere discussie ;-)

Over het algemeen heb ik geen moeite met loslopende honden, ik vind ze alleen wat minder als ze groot en lomp en log op ons af komen stormen daar waar het niet mag en de baas er achter aan sjokt omdat zijn hond niks doet (en zich dan niet afvragen of de mijne misschien aangelijnd is omdat ze wél wat doet...)

Aan de andere kant is het natuurlijk een kleine moeite om even je hond bij je te nemen als je een aangelijnde hond ziet. Afgelopen zomer hier in het bos ook. Ik liep daar met aangelijnde hond, er kwam een vrouw aan met losse hond (mag daar), ze zag mij met aangelijnde hond en zei dat dat niet hoefde, omdat haar hond niks doet. Waarop ik reageerde met dat de mijne überhaupt niet los kan omdat ze niet zo geweldig luistert ;-)
Ze hielt haar hond wel even bij zich. Kleine moeite, groot plezier zeg maar ;-)

Maar ik begrijp dat jouw hond die ander niet eens benaderde, dus in dit geval zie ik het probleem (van die mevrouw) ook niet zo.
Misschien had ze gewoon een rotdag, heb ik ook wel eens en dan kan ik ook wat minder hebben ;-)
Iets met hormonen enzo haha ;-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Spijtig genoeg zijn er al veel te weinig losloopgebieden.

Ik zou voorstander zijn van :

Een gebied voor aangelijnde honden... Een gebied voor niet aangelijnde honden en een gebied voor mensen die hun hond op bepaalde momenten willen aanlijnen omdat ze denken dat hun hond gevaar loopt of dat hun hond een gevaar is... 't Zal wel weer teveel gevraagd zijn zeker :-)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

In het begin toen ik Sasja net had...was ze ook agresief.
Ze kwam in huis toen ze ongeveer 2 jaar oud was.
Ze kon het wel zeer goed vinden met Banjer.

Na een half jaar intensief trainen...en enkele sosiale buurthonden...heb ik haar uiteindelijk ook meegenomen naar een losloopgebied.
In het begin een paar kleine grom-gevalletjes geweest...maar na 3 maanden was ze uiteindelijk een sosiale hond die gewoon lekker los kon lopen.

Hondenlosloopgebieden zijn ook ideaal om honden juist te sosialiseren.
Juist omdat alles gewoon lekker los kan lopen.
(En als ze loops was..zat ze aan de riem)

Het is natuurlijk dat jan en alle man met elkaar rekening moet houden in een losloopgebied.
Ook niet sosiale honden moeten gewoon kunnen lopen aan de riem.
Maar er bestaat wel zoiets als gewone algemene beleefdheid tussen mensen in.
Het is niet nodig dat men elkaar uit loopt te schelden in losloopgebieden.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Ben eigenlijk verbaasd dat zoveel mensen "tegen" de vrouw zijn.
Haar gedrag daar gelaten, maar is het zo moeilijk om even je hond bij je te roepen en vast te houden als je een hond aan de lijn passeert? Doe ik ook steeds, die 2 seconden vasthouden en zien dat mensen dat appreciëren vind ik veel leuker dan dat je achteraf zo'n ruzie krijgt.

Ik vind dat honden die moeite hebben met andere honden, om wat voor reden dan ook, ook het recht hebben om eens hun benen te strekken in een losloopgebied. Het is nu niet dat je om de 10 meter iemand tegenkomt met een aangelijnde hond he.
Ik vind dat een beetje verdraagzaamheid tegenover elkaar. Al dat gedoe van "jamaar ik mag dit en jij mag dit en dat niet" toch niet nodig?

Hoe de vrouw reageerde ben ik het ook oneens mee, maar iedereen heeft wel eens een slechte dag ;-) "


.amen...

Ik woon in een gebied waar veel plekken zijn waar honden los lopen / mogen. Nou zijn mijn honden best sociaal, maar aan de lijn gaat dat niet altijd goed. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze eigenlijk steeds asocialer worden aan de lijn door vreemde honden die eraan komen denderen. Laatst liep ik in het pikkedonker met twee honden en komt er vanuit het niets een bruine labrador tussen soringen. Ik schrok me rot, hoop gegrom en gegrauw en weer twee maanden trainenom aangelijnd andere honden te negeren naar de mallemoer. Toen de baas eindelijk aan kwam lopen was ik ook even niet helemaal vriendelijk meer.... (Verschil was ook wel, dit was in het dorp dus officieel aanlijnplicht...

Aan de andere kant heb ik verschrikkelijk boter op mijn hoofd, want al Shadow los is, gaat hij naar alle andere honden toe en krijg ik hem niet terug geroepen..... Dus gaat hij alleen los als de rest ook los is of als er niemand is. Mocht dan gebeuren wat jij beschrijft, zou ik gewoon sorry zeggen en doorlopen. Het is mijn gebrek dat ik hem niet terug krijg en het is nette honden etiquette om je hond bij je te roepen als er een aangelijnde hond aan komt. 

Mijn boosheid komt trouwens mn uit angst dat de andere hond wat overkomt en frustratie vanwege training die weer opnieuw kan beginnen :-) niet zozeer omdat de persoon aan de andere kant zo'n sukkel is :-) ... Dat maakt ook dat andermans boosheid tegenwoordig makkelijker van mij afglijdt. Ik snap het wel...

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Ik wil enkel 2 borden..(gebieden)

Alle baasjes toegestaan.

Verboden toegang voor associale baasjes.

En of dat dan losloopgebeid is, of niet..dat maakt voor mijn gevoel niet uit.

honden page profiel Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Haha heel mijn tekst weg. geen zin oom over nieuw te typen .Hein.

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^