Zou ik aan EEN hond genoeg hebben ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hond en baas jagen straatrover weg




LELYSTAD -
Een 49-jarige vrouw en een van haar vier honden hebben dinsdagavond in Lelystad een sterk staaltje teamwork laten zien. Toen de vrouw door twee mannen werd belaagd, liet ze duidelijk zien dat er met haar niet te sollen valt.


De vrouw liet dinsdagavond haar vier honden uit, toen twee mannen haar tegemoet liepen. Eén van hen sprak haar in gebrekkig Nederlands aan en eiste haar geld en mobiele telefoon. Ook gaf de bijna twee meter lange man haar een klap.

De vrouw reageerde direct door de overvaller een knietje in zijn kruis te geven. Eén van haar honden kwam voor zijn baasje op: hij beet de straatrover in zijn hand. De straatrovers kozen eieren voor hun geld en gingen er zonder buit vandoor



wel eens wat meegemaakt dat je hond je verdedigd heeft ? :-D

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 3 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

amai,

gelukkig heb ik zo nog nooit iets meegemaakt, en zal trouwens mijn hondjes moeten verdedigen, ipv zij mij O-)

maar dat straatrovers iemand willen overvallen met 4 honden !!!! hoe dom kun je zijn

en Bamse telt voor 4 honden (zelfs 10 Kiara's en 10 Domino's samen), dus nee Willemijn jij hebt genoeg hond :-D

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

wauw!!!! superrr!!!
wij hebben het nooit meegemaakt (gelukkig)

mijn vader heeft t wel meegemaakt. hij had een asielhond kobus. die heb ik niet gekend.
maar mijn vader vertelde dat er in zijn huis werd ingebroken in de nacht. alles was donker
mijn vader vertelde dat hij bovenaan de trap stond.
hij zei tegen kobus: 'Pak ze.'
die hond stormde naar beneden en je hoorde natuurlijk geschreeuw

een tijdje later toen mijn vader het licht aandeed, waren de inbrekers verdwenen. er lag wel bloed overal ghehe...

absoluut geen medelijden.. ze moeten van je spullen afblijven.. dus dat ze flink te grazen worden genomen vind ik niet zielig

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

hier verdedigd max me altijd tegen de buurman O-)die is nou niet bepaald vriendelijk en als max hem van ver ziet aankomen begint hij al te grollen en voor we te lopen ..

Geen idee hoe dat komt eigenlijk, max doet het enkel bij hem, bij niemand anders..

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Ja ik liep met de bc van mijn ouders en toen leefde de Duitse herder Nog toen iemand de die herder schopte ging ik natuurlijk uit me naat wat nog netjes gezegd was op een gegeven moment was heel dat straatje tegen mij aan het schelden en kwam er een vrouw heel dichtbij toen net de bc har in haar kuit tien zei ik zo een die heb je verdiend (met en niet zo net woord erachter) nou als blikken konden doden had Ik hier niks met kunnen type n

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Ik weet nu reeds dat Ioki een waakhond zal zijn, hij is heel erg allert op alles en nog wat. 
Mijn Shadow was een heel brave hond en ik heb nooit geweten of ie me zou verdedigd hebben maar ik denk het wel. Ik voelde me wel veilig met hem.
Alhoewel, als er gebeld werd aan de voorduer ging hij blaffen en dan achter ons gaan staan hahaha!
Dan zei ik steeds jij bent een mooie waakhond hoor hahaha
Ik denk als honden ruiken dat je bang bent dat hun instinct zegt:" ho ik moet opletten dat er mijn baasje niks overkomt" en ze ook de verdedeging op zich nemen, hoe groot of klein ze zijn!
Als je ze op dit moment ook nog eens aanmoedigd dan weten ze zeker dat ze hun gang kunnen gaan denk ik.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

Ja, of het helemaal gegrond was weet ik alleen niet...
Maar ik voelde me wel niet prettig in die situatie dus wat dat betreft..

Het was een jaar of 1,5/2 terug en ik liep met Jara in het losloopgebied hier in de buurt.
Jara liep lekker los, het was alleen pikkedonker (winter) en er zijn daar geen lantaarnpalen.
Ze was iets verderop, een meter of 5/6 een beetje aan het snuffelen.
Zo'n 10 meter verderop van waar ik stond op dat moment is een bruggetje en dan kom je op een soort dijkje, hier mogen honden ook los, Jara stond hier zo'n 4/5 meter vanaf.
Daar is ook een bankje en daar zat een man op, hij begonnen met een tennisbal te seinen naar Jara en riep wat in het engels, toen gooide hij de bal naar haar.
Ten eerste houd jara helemaal niet van ballen en stokken buiten de eigen tuin en ten tweede heeft ze het niet zo op vreemde mensen, ze negeerde hem dus ook compleet en ging lekker verder snuffelen.
Doordat de man aandacht wou stapte hij op zijn fiets en kwam al slingerend naar mij toe gefietst, Jara was inmiddels een meter of 8 bij mij vandaan aan het snuffelen.

Ik voelde me niet echt prettig want op een meter of 3 kon ik de alcoholwalm al ruiken, bah!
Hij was stomdronken! De man was op een meter of 2 afstand en zei wat tegen mij al lallend in het engels en nog een oostbloktaal, Jara stond binnen 2 sec. tussen mij en de man in.
Staart in de lucht, ontzettend groot en heel laag grommend.
Hij wou nog wat zeggen en Jara blafte meteen naar hem en ging verder grommen, hij liep ook iets dichter naar mij kwam en dit was voor Jara weer reden om te gaan blaffen, ook draaide hij wat om me heen en Jara draaide heel de tijd mee en bleef tussen ons staan.
Meneer wist niet hoe gauw hij op zijn fiets moest stappen en weg fietsen O-)

Ik weet niet of ze zou bijten, al denk ik dit wel.
Niet eens omdat ze zo'n held is hoor, maar ze is zelf heel onzeker/bang, als ik me dan ook bang/onzeker voel verdubbel ik dat gevoel bij haar en zij wordt daar zo als bovenstaand van O-) Ach de meeste mensen zien toch het verschil niet of ze het doet uit angst of boosheid, beschermen doet ze!

En nee, ik kan niet normaal een klein stukje typen O-) :(

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Kira springt tegen vreemde die aandacht geven aan haar of tegen mij praten. ik stop haar elke keer maar in zo'n geval springt ze maar door en roep ik nog 'pak em' er achteraan! dat commando kent ze niet maar dat weten die mannen niet.

ik heb mijn honden al wel eens 'gebruikt' voor iemand anders zijn veiligheid of voor hun eigen veiligheid maar er kwam nooit agressie bij te pas. ik ben eerder voor het faken als het echt nodig is ;-)

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

:-)

Juist om die reden zitten wij eraan te denken (als er een tweede hond komt) om een wat afschrikwekkender ras aan te schaffen. Ik moet savonds ook nog wel eens alleen wandelen in de stad en dan is het idee wel heel fijn dat je een waker langs je hebt lopen. Niet dat ik nu een agressieve hond wil, maar een rottweiler langs je of een jack russel maakt al heel veel verschil. Ze zullen dan (hopelijk) toch een paar keer meer na denken voordat je lastig gevallen word.
Ik heb hier al eens staan praten met een ander baasje (geweldig contrast, ze heeft een laagbenige jack russel en een doberman) maar die vertelde ook dat haar Doberman haar al een paar keer "gered" heeft van lastige dronken mannen. We wonen heel dicht bij het stadion in Tilburg. Ik vind dat heel mooi om te horen dat je maatje er zo voor je is.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dronken mannen zijn dronken, die letten er niet op denk ik of je nu een hond of een kat aan de lijn hebt. Gedrogeerden al evenmin. 
De meeste vreemdelingen hebben echter wél angst van grote honden. Dus buiten zal het zeker een meerwaarde zijn.  Soms als ik zie wat er hier s avonds rondrijdt ....zou ik graag een Héél grote hond hebben.O-) Twee zelfs.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" :-)

Juist om die reden zitten wij eraan te denken (als er een tweede hond komt) om een wat afschrikwekkender ras aan te schaffen. Ik moet savonds ook nog wel eens alleen wandelen in de stad en dan is het idee wel heel fijn dat je een waker langs je hebt lopen. Niet dat ik nu een agressieve hond wil, maar een rottweiler langs je of een jack russel maakt al heel veel verschil. Ze zullen dan (hopelijk) toch een paar keer meer na denken voordat je lastig gevallen word.
Ik heb hier al eens staan praten met een ander baasje (geweldig contrast, ze heeft een laagbenige jack russel en een doberman) maar die vertelde ook dat haar Doberman haar al een paar keer "gered" heeft van lastige dronken mannen. We wonen heel dicht bij het stadion in Tilburg. Ik vind dat heel mooi om te horen dat je maatje er zo voor je is. "

persoonlijk zou ik mijn ras keuze daar nooit van laten afhangen maar ik zou dan ook nooit een hond nemen voor mijn veiligheid.

honden page profiel Marijke Marijke 3 doggies

honden foto van Marijke

Dwight jaagt met n luid kabaal elke "engerd" weg die als t donker is te dichtbij komt. Dan moet ik hem echt kort houden want hij hapt zo in iemands jas. Dus als t erop aankomt denk ik dat hij serieus wat zal doen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Lance is een heel goei wakerke in huis. Dat is ook al goed vind ik. En achter mijn venster hangt een bordje met een woest uitziende Rottweiler.  " hier waak ik"  :-D

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia 3 doggies

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

De hoofdreden is ook gewoon om er een lief maatje bij te hebben wat een leuke gezinshond is waar we met zijn allen van kunnen genieten :-).
Maar als je dan een keuze hebt wil ik wel graag alle optie's afgaan en mijn vriend en ik vinden het ras rottweiler ook wel heel mooi en aandoenlijk. Maar aan de andere kant vinden we een bastaardje ook net zo leuk.
Het is gewoon iets wat wel door mijn gedachte is geschoten (mijn vriend moet nog wel eens in hotels slapen voor zijn werk en ik kan best bang aangelegd zijn haha)

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Dat zullen dan wel geen hele grote 4 honden zijn geweest denk ik, zou niet zo slim zijn om iemand met 4 honden te gaan beroven haha. Denk ook niet dat iemand het in zn hoofd haalt om mij te beroven als ik met mijn 3 bengels aan t wandelen ben.

Maar toevallig heb ik meegemaakt dat Hunter mij verdedigde, niet heel lang geleden ik denk midden zomer dit jaar, ik liep even een rondje met Hunter (overdag en toen nog in Almere) toen ik ineens werd aangesproken door een marrokaan in een geparkeerde auto, hij riep dingen als "wat een mooie hond en hoe oud is hij" etc.. ik voelde me steeds ongemakkelijker (ook al stond ik ruim 5 meter van hem vandaan) en dat voelde Hunter aan mij, hij ging stevig staan en begon zachtjes te grommen, steeds harder en daarna ook blaffen dus toen heb ik gezegd dat ik door ging lopen en ik wandelde naar huis. Vond het een enge situatie en dat merkte Hunter dus aan mij, normaal gesproken als ik wordt aangesproken op straat vind ie dat prachtig en gaat ie aandacht vragen aan die persoon maar hij voelde dit keer aan mij dat ik het niet prettig vond. Dat vond ik wel heel mooi en het gaf mij een geruststellend gevoel.

honden page profiel Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)Ruud, Izzy, Juno (en Nina †) 3 doggies

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Onze vorige hond, een Briard reu, was wat dat betreft een verhaal apart. Als ik hem 's-avonds voor het slapen gaan uitliet en er kwam iemand in het donker op ons aflopen dan werd hij "attent" maar meer niet. Als mijn vrouw hem daarentegen in het donker uitliet en hetzelfe deed zich voor dan ging hij steevast voor haar zitten, bromde (niet grommen) laag en liet duidelijk merken dat hij er was. Er is nooit iets gebeurd, hij is nooit naar mensen uitgevallen o.i.d. maar het was voor mijn vrouw (en dus ook voor mij) wel een heel veilig gevoel.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Haha.. geen idee wat er zou gebeuren mocht ik ooit in zo'n situatie komen. Obi is nogal een held op sokken... Aan de andere kant dat was Lobbes ook maar ook met hem nooit iets meegemaakt op straat. Lobbes kon wel heel diep grommen wanneer er weer eens dronken mensen door de straat liepen en er herrie was, dat is ook wel een veilig gevoel dat er altijd iemand beneden is om een oogje in het zeil te houden. Ik hoorde hem dan 's nachts wel eens door het huis patrouilleren. Obi kan 's nachts helaas nog niet los omdat hij nog wel eens dingen sloopt dat komt nog wel.

Ik moet trouwens wel zeggen dat het evengoed een veiliger gevoel geeft met zo'n grote hond te lopen.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Sasja beschermd me.
Dat heeft ze al een keer laten zien...en wat was ik blij;-)

In het bos liep een rare kwibus....die kwibus deed ook raar waardoor ik het niet vertrouwde.
Sasja is pal naast me gaan lopen en deed binnenmonds grommen.

Een andere keer (dit was in het ouderlijk huis)
Ik had pannen en had de ANWB gebeld.
Deze monteur had mijn auto gerepareerd en hij vroeg zeer onbeschoft om een bak koffie.
Ik zat op dat moment al zeer onzeker in mijn vel en heb hem binnengelaten in de keuken voor een bak koffie.
Ik zorgde er wel voor dat Sasja erbij was...voor mijn eigen veiligheid.

Deze man vond het al niet leuk dat Sasja ook in de keuken was.
Hij duwt hardhandig Sasja weg....en gelijk deed Sasja in zijn arm bijten.
Natuurlijk heb ik het voor Sasja opgenomen en heb deze man direct de deur gewezen.

Zo bescherm ik Sasja en Sasja beschermd mij....ik vind het een goede samenwerking.

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi verdedigt mij ook, maar gelukkig hebben we nog nooit zo'n situatie meegemaakt waar het echt nodig was.
Denk dat die straatrover er dan wat slechter vanaf was gekomen... Odi is al fel als ik schrik van vreemde mensen (in het donker of iets dergelijks)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Dit artikel gaat over de hondenoppas van een facebookkennis van me die momenteel op vakantie is. Een paar van de honden waren dus collies. Maar die stonden alleen maar te blaffen, die hebben niet gebeten (uiteraard). Echt een bizar verhaal.

Ik weet dat ik op mijn knuffels echt niet hoef te rekenen als ik overvallen wordt. Dan gaat denk ik wel blaffen, maar bijten zullen ze beide nooit doen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" amai,

gelukkig heb ik zo nog nooit iets meegemaakt, en zal trouwens mijn hondjes moeten verdedigen, ipv zij mij O-)

maar dat straatrovers iemand willen overvallen met 4 honden !!!! hoe dom kun je zijn

en Bamse telt voor 4 honden (zelfs 10 Kiara's en 10 Domino's samen), dus nee Willemijn jij hebt genoeg hond :-D "



gelukkig, anders zou ik met de collecte bus even rondgaan. :-D

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oeps

" wauw!!!! superrr!!!
wij hebben het nooit meegemaakt (gelukkig)

mijn vader heeft t wel meegemaakt. hij had een asielhond kobus. die heb ik niet gekend.
maar mijn vader vertelde dat er in zijn huis werd ingebroken in de nacht. alles was donker
mijn vader vertelde dat hij bovenaan de trap stond.
hij zei tegen kobus: 'Pak ze.'
die hond stormde naar beneden en je hoorde natuurlijk geschreeuw

een tijdje later toen mijn vader het licht aandeed, waren de inbrekers verdwenen. er lag wel bloed overal ghehe...

absoluut geen medelijden.. ze moeten van je spullen afblijven.. dus dat ze flink te grazen worden genomen vind ik niet zielig "


.oeps. niets van gehoord later ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" hier verdedigd max me altijd tegen de buurman O-)die is nou niet bepaald vriendelijk en als max hem van ver ziet aankomen begint hij al te grollen en voor we te lopen ..

Geen idee hoe dat komt eigenlijk, max doet het enkel bij hem, bij niemand anders.. "



hij ziet er eng uit Liesbeth. ? hihi, de buurman hoef dus ook niet bij jou in de buurt te komen. :-D

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja ik liep met de bc van mijn ouders en toen leefde de Duitse herder Nog toen iemand de die herder schopte ging ik natuurlijk uit me naat wat nog netjes gezegd was op een gegeven moment was heel dat straatje tegen mij aan het schelden en kwam er een vrouw heel dichtbij toen net de bc har in haar kuit tien zei ik zo een die heb je verdiend (met en niet zo net woord erachter) nou als blikken konden doden had Ik hier niks met kunnen type n "


.laat niemand aan je honden komen, ik zou ook wat doen hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik weet nu reeds dat Ioki een waakhond zal zijn, hij is heel erg allert op alles en nog wat. 
Mijn Shadow was een heel brave hond en ik heb nooit geweten of ie me zou verdedigd hebben maar ik denk het wel. Ik voelde me wel veilig met hem.
Alhoewel, als er gebeld werd aan de voorduer ging hij blaffen en dan achter ons gaan staan hahaha!
Dan zei ik steeds jij bent een mooie waakhond hoor hahaha
Ik denk als honden ruiken dat je bang bent dat hun instinct zegt:" ho ik moet opletten dat er mijn baasje niks overkomt" en ze ook de verdedeging op zich nemen, hoe groot of klein ze zijn!
Als je ze op dit moment ook nog eens aanmoedigd dan weten ze zeker dat ze hun gang kunnen gaan denk ik. "


aan mij vragen ze wel eens.... doet ze wat ? ja zeker, ze doet zeker wat... wat dat zeg ik natuurlijk niet. :-D

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja, of het helemaal gegrond was weet ik alleen niet...
Maar ik voelde me wel niet prettig in die situatie dus wat dat betreft..

Het was een jaar of 1,5/2 terug en ik liep met Jara in het losloopgebied hier in de buurt.
Jara liep lekker los, het was alleen pikkedonker (winter) en er zijn daar geen lantaarnpalen.
Ze was iets verderop, een meter of 5/6 een beetje aan het snuffelen.
Zo'n 10 meter verderop van waar ik stond op dat moment is een bruggetje en dan kom je op een soort dijkje, hier mogen honden ook los, Jara stond hier zo'n 4/5 meter vanaf.
Daar is ook een bankje en daar zat een man op, hij begonnen met een tennisbal te seinen naar Jara en riep wat in het engels, toen gooide hij de bal naar haar.
Ten eerste houd jara helemaal niet van ballen en stokken buiten de eigen tuin en ten tweede heeft ze het niet zo op vreemde mensen, ze negeerde hem dus ook compleet en ging lekker verder snuffelen.
Doordat de man aandacht wou stapte hij op zijn fiets en kwam al slingerend naar mij toe gefietst, Jara was inmiddels een meter of 8 bij mij vandaan aan het snuffelen.

Ik voelde me niet echt prettig want op een meter of 3 kon ik de alcoholwalm al ruiken, bah!
Hij was stomdronken! De man was op een meter of 2 afstand en zei wat tegen mij al lallend in het engels en nog een oostbloktaal, Jara stond binnen 2 sec. tussen mij en de man in.
Staart in de lucht, ontzettend groot en heel laag grommend.
Hij wou nog wat zeggen en Jara blafte meteen naar hem en ging verder grommen, hij liep ook iets dichter naar mij kwam en dit was voor Jara weer reden om te gaan blaffen, ook draaide hij wat om me heen en Jara draaide heel de tijd mee en bleef tussen ons staan.
Meneer wist niet hoe gauw hij op zijn fiets moest stappen en weg fietsen O-)

Ik weet niet of ze zou bijten, al denk ik dit wel.
Niet eens omdat ze zo'n held is hoor, maar ze is zelf heel onzeker/bang, als ik me dan ook bang/onzeker voel verdubbel ik dat gevoel bij haar en zij wordt daar zo als bovenstaand van O-) Ach de meeste mensen zien toch het verschil niet of ze het doet uit angst of boosheid, beschermen doet ze!

En nee, ik kan niet normaal een klein stukje typen O-) :( "


.de alcoholwalm deed het hem, heus, hier een hond gehad, die er niets van moest hebben, als mensen zo,n geur afscheiden, en ze wankelen, waggelen, lallen, zijn raar daar moet een hond niets van hebben. :-D

en laat anderen maar denken,,,,, of de hond uit angst kan bijten of heldhaftig, op dat moment....... :-D

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende .. 3 doggies

honden foto van liesbeth en de bende ..

"


hij ziet er eng uit Liesbeth. ? hihi, de buurman hoef dus ook niet bij jou in de buurt te komen.  :-D

. "


. ja ik vind dat toch .. ;-)die kijkt altijd kwaaden loopt in zijn eigen te rommelen dus ja..O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

@ Linneke, hahaha, pak hem, en je hond springt gelijk op schoot, of omhelst hem, en lebbert heel zijn gezicht af, jee die man schrikt zich dood.

:-D


@Eline, nimmer een ras aanschaffen voor dat er wat kan gebeuren, mensen zijn niet allemaal het zelfde, ze kunnen ook als je hond aanvalt je hond wat doen, ga daar dus niet van uit .


@Anny, een kleintje kan ook afschrikken hoor, alleen moet je dan Lance leren om een zware stem op te laten zetten. O-)

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel 3 doggies

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

Heb het zelf nog niet meegemaakt.. Maar ben er vrij zeker van dat Lex wel gauw zou bijten O-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" oeps

.oeps. niets van gehoord later ? "


Nope
Het was voor ik geboren was, maar mn vader heeft daarover niks gezegd

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^