Zou ik aan EEN hond genoeg hebben ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Twee keer mee gemaakt dat Ginny mij heeft verdedigd, eenmaal tegen een rottweiler die uit het bos kwam stuiven en mij aanviel. Ze was toen een stukje van mij verwijderd, maar kwam als een pijl uit een boog terug scheuren toen de hond mijn laars en broek aan flarden begon te scheuren en in mijn been beet (ik riep toen ook om hulp want ik viel zowat op de grond al, stond iig al op 4 pootjes :p). Ginny vloog hem naar de keel, smeet hem echt op zijn rug en hapte nog eens in de lucht bij zijn snoet. Duidelijke taal, en de hond droop direct af. Daarna de dierenambulance gebeld en die hebben hem gevonden; hij had geen schrammetje. Nice job, Gin!

De tweede keer was 's avonds laat op straat hier in de buurt. Twee mannen begonnen mij in te sluiten, en Gin had dat vele malen eerder door dan ik. Ik heb haar maar zelden zo fel gezien; tanden ontbloot en dat tongetje dat er steeds tussendoor flitste. Toen een van de mannen mij probeerde te grijpen heb ik Ginny vrije lijn gegeven (desperate times, desperate measures) en die heeft zijn onderarm gegrepen. Meer de mouw voor mijn gevoel, maar zeker zal ik het nooit weten... er werd kleurrijk gevloekt, en toen die achteruit begon te lopen liet ze los en kwam ze terug voor me staan grommen, en weer die tanden en die tong. De twee zijn er toen vandoor gegaan en ik ben op trillende beentjes terug naar huis gelopen... "


wat een nare ervaring Hannah, moet eerlijk bekennen ik heb nimmer wat mee gemaakt, hoop ik ook niet hoor, misschien boezemt men toch wel ontzag in mijn Bamse. :-D

.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jeantine, inderdaad , een stukje vlees in de brievenbus, ik heb een brievenbus waar ze zo wat naar binnen kunnen gooien, ook een akelig idee.

Tieska, ja daar ben ik van overtuigd, heb wel eens iemand op bezoek gehad waarvan ik dacht.... mmm

Bamse zat naast me, vriendelijk maar week niet van haar plek, ze voelen het toch denk ik, en als er een grote hond naast je blijft zitten, probeer je denk ik niets. :-D zou het niet graag uitproberen, maar met Bamse ben ik nimmer bang. O-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"

wat een nare ervaring Hannah, moet eerlijk bekennen ik heb nimmer wat mee gemaakt, hoop ik ook niet hoor, misschien boezemt men toch wel ontzag in mijn Bamse. :-D

. "


Haha, daar ben ik wel zeker van :p er is eenmaal een newfie ietwat enthousiast tegen mijn benen komen staan om geknuffeld te worden, en plof, daar lag ik al :-D gierend van het lachen in de modder. En die had de allerbeste intenties :-D

Soms heb ik het idee dat Gin met haar donkere vacht 's nachts over het hoofd wordt gezien omdat ze op slecht verlichte stukken echt weg valt in de schaduw. Dan is zij nog eens een verrassing in dat soort situaties (vooral als iets 'onzichtbaars' ineens flink begint te grommen)

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik ben 1x aangevallen op straat, maar heb juist mn hond er buiten gehouden.
Dat ging instinctief en zonder nadenken, ik wilde gewoon niet dat mijn hond het ging oplossen.
Hoewel hij daar als Schnauzer heel wel toe in staat is, en het ook wilde.
Gelukkig sprong er toen een man tussen die net langs fietste, die duidelijk wist hoe hij iemand
zonder geweld bij zich vandaan moest houden (ik ben de man erg dankbaar)


Leverde mij een blauw jukbeen op, en natuurlijk een aangifte gedaan.
De persoon in kwestie is opgepakt, want hij stond namelijk op de foto.
Maar was bij de recherche wel gelijk gaan klagen over mijn hond, en laat er nu precies op de foto
staan hoe ik de hond met alle macht achter me probeer te houden........

de recherche en hondengeleider die later thuis zijn geweest zeiden "had hem maar laten gaan".
maar daar heb ik mn hond niet voor, en de hondengeleider begreep me wel, en had er respect voor.

Tuurlijk, als er geen hulp was gekomen had ik de hond niet meer kunnen stoppen, maar die
was ook niet voor een arm of een been gegaan, en wat ik perse wil voorkomen is dat mijn hond gaat
denken dat ik mezelf niet kan redden en op wenselijke maar ook zeer onwenselijke momenten
initiatieven gaat nemen die echt niet heel handig zijn.

Gorby wordt nooit over het hoofd gezien, zwart of niet zwart, mensen zien hem, en bij hem komt
echt niemand in mn buurt, dus das vrij makkelijk, ik voel me volstrekt veilig bij hem, maar evengoed,
ik wil buiten geen super alerte hond zien die maar denkt dat hij me moet bewaken.

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

Moet denken aan vroeger.
Toen onze Ten (kruising herder/labrador) en Foefer (teckel) er nog waren.
De teckel was altijd als eerst als er vreemde mensen op het erf kwamen. Blaffen en grommen. De mensen durfden altijd uit testappen. Dan kwam onze Ten met zijn rug haren overeind van nek tot staart. Grommend, de mensen meteen terug in de auto.
Als ze eens wisten dat het alleen maar show was. Als je Ten aaide ging hij op zijn rug liggen en kwam niet overeind voor je klaar was met hem te aaien. Maar onze teckel kon je niet zomaar aaien dan werdt je gebeten. We moesten eerst de mensen goed keuren voordat hij vriendelijk was. Hij was echt een goede waakhond had alleen zijn uiterlijk tegen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat vind ik ook, een hond is er niet voor om je te beschermen, daar ben jij voor, mensen doen rare dingen met een hond, kunnen rare dingen doen.

alleen al de groote van sommigen honden, waaronder Bamse, boezemt ontzag in, en de allerkleinste met hun hele grote bek, is vaak voldoende om gespuis op afstand te houden. :-D

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Een hele tijd terug (toen ik alleen Perdie had) werd er aangebeld. Toen ik de deur opende stonden er twee scouts-jongens voor me. Blijkbaar was één van hen ziek en vroeg of hij onze badkamer mocht gebruiken. Ik was er zelf niet 100% gerust in maar hij zag er wel heel ziek uit dus ik zei ja. De 2de jongen bleef buiten voor de deur en ik bleef ook bij de voordeur wachten en plots keek ik naast me en wat zag ik? Zonder dat ik het had gemerkt was Perdie de gang in gelopen en had ze zich rustig tussen mij en de jongen gezet. Ze zat gewoon heel kalm neer en deed niets, maar het gaf me toch een veilig gevoel :-D

En ik was ook eens aan het wandelen (heel vroeg in de ochtend, een uur of 5) toen er een man op ons afkwam die erg dronken was. Perdie ging toen zachtjes grommen en hield de man strak in de gaten. Ik denk dat ze voelde dat ik er niet gerust in was! 

Verder heeft ze nog nooit zomaar gegromd of iets naar iemand op straat. Ze moet toen dus echt gevoeld hebben dat het nodig was!

Op straat lopen veel mensen om voor ons merk ik. Ik geloof dat ze Perdie en (vooral) Orga best eng vinden! :-D Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig... Het enige risico dat ze lopen is om door Orga omver geduwd of gelikt te worden!

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

En toch he, kan ik niet geloven dat Byr ooit een mens zou bijten. Zijn bijtdrempel ligt ontzettend hoog. Bij de hondenschool hebben we wel eens heel voorzichtig op mag-test geoefend. Byr vond het maar een onzinnige, slaapverwekkende toestand en ging er bij liggen, haha.
Als ik aangevallen zou worden door een hond, zou hij wel ingrijpen. Maar een mens bijten...?

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Zou graag willen typen dat Rasta me zou verdedigen en je kunt natuurlijk nooit nooit zeggen maar ik vrees dat hij zich vrolijk op de onverlaat zou storten van joepieeee knuffieeee.
Toch voel ik me best veilig want zo'n grote zwarte hond ziet er denk ik (hoop ik) vervaarlijk genoeg uit.
Dus ik loop in de avond met in één hand de riem en de andere hand een bos sleutels geklemd mocht ik me ooit moeten verdedigen (ben zelf wél heul gevaarlijk met mijn 154 m )

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^