Al op de wachtlijst voor een toller?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Dag allemaal!

Zoals de meesten wellicht wel weten hebben wij een leuke rhodesian ridgeback kruising van anderhalf jaar. Voorlopig hebben wij onze handen hier wel vol aan maar op den duur wil ik graag een toller erbij! Maar dit is wel afhankelijk van de situatie dan; hoe stabiel is Juno tegen die tijd? Hoe zitten we dan met werk en wonen enz. enz.

Nu is er natuurlijk een behoorlijke wachtlijst voor deze leuke hondjes (gemiddeld 2 jaar op het moment).

Zouden jullie je al inschrijven? Uiteraard is het vervelend voor fokkers om mensen op de lijst te hebben staan die zich later wellicht weer terug trekken maar dat kan je wel maken toch (is de volgende op de lijst extra blij).
En ik neem ook aan dat stel dat je in aanmerking komt voor een pup ineens over een jaar maar je wilt nog even wachten dat je doorgeschoven kan worden op de lijst?

Uiteraard begrijp ik dat ik dit met fokkers moet bespreken, maar wat zijn jullie ervaringen hiermee?

En tot slot, voor de mensen die een Nova scotia ducktolling retriever hebben: van welke fokker komt jullie hond af en wat zijn de (eerlijke) ervaringen?

Groetjes Anne-Wil

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

Ik denk dat het lastig is om nu al te kunnen zeggen of je je al op de wachtlijst kunt zeggen. Even mijn eigen ervaring...

Pim is mijn eerste hond, en laat ik maar gerust zeggen dat het een moeilijke hond is. Ik vind hem inmiddels super, maar ik heb wat keren met m'n handen in het haar gezeten over hem. Vanaf het begin af aan, trainen we dus flink met hem. En altijd had ik het idee/de hoop dat hij volgend jaar wat stabieler, volwassener, 'betrouwbaarder' was. Mijn droom was namelijk ook een 2de hond, en ook een toller ;-) Echter Pim is heeft een dusdanig karkater dat hij bijna 5 jaar!!!! was voordat ik er uberhaupt een 2de hond bij kon nemen. Dit is natuurlijk wel een heel extreem geval. Hond nummer 2 (wifi) is heel makkelijk, en toen ze 5maand was kwam er dan ook al hond nummer 3 bij. En als ik het verschil zie tussen Pim en Wifi ben ik heel blij dat ik geen 2de hond heb genomen voordat Pim daar echt aan toe was, en daar helaas dus wel bijna 5 jaar heb op moeten wachten....

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Dat is heel erg afhankelijk of je van een bepaalde hond graag een nestje wilt. De wachttijden hoeven zeker niet zo lang te zijn. Vanaf het moment dat wij op de wachtlijst werden gezet totdat we jayla mee naar huis mochten nemen was ong. een half jaar hier.
Je moet natuurlijk ook wel een beetje geluk hebben, maar dit vond ik heel erg meevallen.

In overleg met de fokker zou je jezelf echt wel op de lijst kunnen zetten. Dan lijkt het me wel zo eerlijk om duidelijk met de fokker te overleggen dat je nog niet gelijk een pup wilt hebben, maar bv over 2 jaar tijd.

Jayla is een of great pleasure toller. Zij komt bij Els Langenberg vandaan (belgie) De meeste nederlandse en belgische toller vinden hun oorsprong bij haar kennel. Zij heeft heel veel tollers gefokt en staat daarom ook erg bekend onder de toller-mensen.

maar ondertussen zijn er heel veel fokkers bijgekomen, dus dan wordt het zoeken naar een fokker ook wel wat makkelijker. Let alleen wel op voor de broodfokkers die ook dit ras gevonden hebben (bv een fokker uit Lithoijen die constant op marktplaats advertentie's plaatst)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Bedankt voor jullie reacties!

@pim, WiFi en ravi - ik wil inderdaad wel wachten tot ik het uiterste uit Juno heb gehaald, en als dit langer duurt dan so be it. Maar met de stappen die Juno maakt nu hij wat ouder wordt denk ik dat ik met 3 jaar wel een goeie ridgeback heb. Ongetwijfeld blijft het reactieve naar andere honden een aandachtspunt, maar als dat alles is vind ik het prima. Het is echt een schat van een hond naar alle andere honden of andere mens/diersoorten dus geen slecht voorbeeld O-)

@ Judith, dank je wel voor je info. Van Great Pleasure heb ik idd al heeel vaak voorbij zien komen net als Alliance de la vie (oid). Gevoelsmatig heb ik meer met een wat kleinere fokker. Ongetwijfeld onzin maar ik heb het gevoel dat deze de nestjes nog wat bijzonderder vinden en dus meer zorg besteden aan socialisatie etc. :-)

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

" Bedankt voor jullie reacties!

@pim, WiFi en ravi - ik wil inderdaad wel wachten tot ik het uiterste uit Juno heb gehaald, en als dit langer duurt dan so be it. Maar met de stappen die Juno maakt nu hij wat ouder wordt denk ik dat ik met 3 jaar wel een goeie ridgeback heb. Ongetwijfeld blijft het reactieve naar andere honden een aandachtspunt, maar als dat alles is vind ik het prima. Het is echt een schat van een hond naar alle andere honden of andere mens/diersoorten dus geen slecht voorbeeld  O-)
"


Dat is inderdaad al een groot verschil, maar als voorbeeld, Pim valt uit aan de lijn naar andere reuen (los niet, dan blijft hij gewoon naast me lopen). Toen ik flink met wifi aan het oefenen was op het niet aan de lijn trekken etc, had ik Pim ook steeds aan de lijn, omdat ik maar 1 paar ogen heb. Maar het gevolg was, dat wifi dus ook begon uit te vallen aan de lijn. Sinds die ene keer, blijft Pim dus gewoon los, en gaat het dus ook prima, maar ik bedoel maar dat ze heel veel van elkaar leren! Nu is overenthousiast natuurlijk  minder vervelend dan uitvallen aan de lijn ;-)

En nog een tipje: in het buitenland zijn de wachttijden korter. Het schijnt dat je in Denemarken, maar gem. 6 maanden hoeft te wachten....

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"

Dat is inderdaad al een groot verschil, maar als voorbeeld, Pim valt uit aan de lijn naar andere reuen (los niet, dan blijft hij gewoon naast me lopen). Toen ik flink met wifi aan het oefenen was op het niet aan de lijn trekken etc, had ik Pim ook steeds aan de lijn, omdat ik maar 1 paar ogen heb. Maar het gevolg was, dat wifi dus ook begon uit te vallen aan de lijn. Sinds die ene keer, blijft Pim dus gewoon los, en gaat het dus ook prima, maar ik bedoel maar dat ze heel veel van elkaar leren! Nu is overenthousiast natuurlijk  minder vervelend dan uitvallen aan de lijn ;-)

En nog een tipje: in het buitenland zijn de wachttijden korter. Het schijnt dat je in Denemarken, maar gem. 6 maanden hoeft te wachten.... "


Ja inderdaad, je moet goed oppassen dat de nieuwe pup straks geen slechte eigenschappen overneemt. Met 2 honden is het gelukkig nog goed te doen om ze ook gescheiden uit te laten, zodat we daar meteen mee aan de slag kunnen :-D.

Ben trouwens wel ook super blij voor jou dat het nu goed werkt, het zal toen ongetwijfeld een tegenvaller zijn geweest dat er geen toller pup bij kon...

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

"

Ja inderdaad, je moet goed oppassen dat de nieuwe pup straks geen slechte eigenschappen overneemt. Met 2 honden is het gelukkig nog goed te doen om ze ook gescheiden uit te laten, zodat we daar meteen mee aan de slag kunnen  :-D.

Ben trouwens wel ook super blij voor jou dat het nu goed werkt, het zal toen ongetwijfeld een tegenvaller zijn geweest dat er geen toller pup bij kon... "

Ik heb er zelf voor gekozen om in april een border te nemen i.p.v. toller. En ach, een toller komt er nog wel (ooit), misschien 'snel' (Myla), misschien over 2 jaar. Met 3 honden verveel je je ook niet hoor...

Maar ik heb inderdaad aan het begin ook veel gescheiden uitgelaten, en nu is mijn 'pup' (inmiddels al 6.5 maand) al zo stabiel (nou ja, stabiel misschien niet, maar d'r karakter is wat verder gevormd en ze is iets zelfstandiger geworden) zodat het haar nu geen klap meer uitmaakt. Zelfs de reu waar Pim een paar keer door is gebeten (en hij daar dus echt niet aardig tegen doet), staat zij te piepen want ze wil spelen. 

Ik bedoel maar, ja, aan de ene kant nemen ze heel veel van elkaar over, maar op een bepaalde leeftijd (hier was dat met 5 maanden) is dat eigenlijk wel over, want dan weten ze al heel goed wat leuk is en wat niet ;-) Stel dat uitlaten dus het enige puntje is met Juno, kun je ook bedenken dat apart uitlaten maar een relatief korte tijd is, en dat je er daarna veel profijt van hebt en wel lekker samen kunt lopen':-)
.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

He Anne-Wil....wat leuk een toekomstige Toller!!!! Heerlijk al die voorpret al.:-D

Geen tips of adviezen hier want ik ben niet bekend met de Toller fokkers. Maar wel een ras waar ik geen nee tegen zou zeggen als die ad deur afgeleverd werd! Kleurt mooi bij JunoO-).... Ik deel wel je gevoel wat betreft de 'kleinere' fokkers alhoewel dat niet betekent dat het gegrond is.

Ik moet zeggen dat hier de tweede(Loco) helemaal niks van de eerste(Ten) overgenomen heeft terwijl ze maar 6 mnd. verschil hebben. En ja met 2 honden is het makkelijk om ze ieder hun eigen 'quality time' te geven. Dat hebben wij vanaf dag 1 gedaan en doen we nog steeds dat zal hooguit iets minder worden indien er een derde bij zou komen.;-)

Ik zou zelf deze aanloop periode gebruiken om zo veel mogenlijk Tollers die in fok zitten te leren kennen (dus niet maar 1 bezoekje) en dan puur op karakter kiezen.(Ik ga nu voor het gemak al uit vd goede gezondheid). Ik zou me idd al op de wachtlijst laten zetten en erbij vermelden dat je over 2 jaar ook pas daadwerkelijk een pup wilt om de redenen die je opgaf. Ik zou dat als fokker alleen maar fijn vinden, laat zien dat je er daadwerkelijk over nagedacht hebt en het geen bevlieging is. De meeste goede fokkers zullen pas daadwerkelijk aan een nest beginnen als ze ruim voldoende belangstellende hebben ermee rekening houdend dat er altijd aspirant pup kopers af kunnen vallen om wat voor reden dan ook.

Spannend hoor! Succes in je zoek tocht en ik volg lekker mee.:-D

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Ik post ff hier zodat ik morgen avond wat uitgebreider kan reageren en het niet vergeet :-). Maar... super, en toller! :-D

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"
Stel dat uitlaten dus het enige puntje is met Juno, kun je ook bedenken dat apart uitlaten maar een relatief korte tijd is, en dat je er daarna veel profijt van hebt en wel lekker samen kunt lopen':-)
. "


Ja het overenthousiasme aan de lijn hoop ik dat nog wel te kunnen verminderen. Verder is Juno natuurlijk nogal snel geprikkeld in bepaalde omgevingen, maar waar we voorheen maar 5 minuten in het bos konden wandelen zijn dat er nu met mazzel al 30 dus ook dat zal beter worden.
Verder is het eigenlijk de ideale hond. Wat fijn is, maar waarvan ik dus ook wel denk 'zal onze toller dat net zo goed kunnen'? Als ik Juno namelijk even in het positieve daglicht zet (doe ik niet zo vaak hier op het forum O-)) kan hij namelijk:

* Goed alleen thuis zijn (is elke dag 4 tot max. 5 uur alleen). Dit nog wel in de bench, maar dat is ook iets wat ik zeker weg wil werken voor de pup zou komen.
* Super lief met alle kids
* Vriendelijk tegen alle mensen (savonds laat, sochtends vroeg, in het donker, in het licht, in een burka of hardlopend... maakt allemaal niks uit)
* heeft geen (in onze ogen) vervelende eigenschappen: blaft niet of nauwelijks, is niet waaks, is niet gereserveerd en heeft totaal geen last van voerbaknijd.

Ach hier hebben we dus nog lang om over na te denken ;-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" He Anne-Wil....wat leuk een toekomstige Toller!!!! Heerlijk al die voorpret al.:-D
"


Ja toch, oorspronkelijk wilde ik al een toller, maar mijn vriend was meer fan van de ridgeback... en ik wilde boven alles gewoon een hond dus hij won...hihi

"
Geen tips of adviezen hier want ik ben niet bekend met de Toller fokkers. Maar wel een ras waar ik geen nee tegen zou zeggen als die ad deur afgeleverd werd! Kleurt mooi bij JunoO-)....
"


hahah, ja dat zal wel precies een ander kleurtje oranje worden

"
Ik moet zeggen dat hier de tweede(Loco) helemaal niks van de eerste(Ten) overgenomen heeft terwijl ze maar 6 mnd. verschil hebben. En ja met 2 honden is het makkelijk om ze ieder hun eigen 'quality time' te geven. Dat hebben wij vanaf dag 1 gedaan en doen we nog steeds dat zal hooguit iets minder worden indien er een derde bij zou komen.;-)
"


Laat jij tot op heden beiden honden nog steeds apart uit? Is dat vanwege Ten zijn reactiviteit of hebben ze ook gewoon hele andere 'wandel behoeften'?


"
Ik zou zelf deze aanloop periode gebruiken om zo veel mogenlijk Tollers die in fok zitten te leren kennen (dus niet maar 1 bezoekje) en dan puur op karakter kiezen.(Ik ga nu voor het gemak al uit vd goede gezondheid). Ik zou me idd al op de wachtlijst laten zetten en erbij vermelden dat je over 2 jaar ook pas daadwerkelijk een pup wilt om de redenen die je opgaf. Ik zou dat als fokker alleen maar fijn vinden, laat zien dat je er daadwerkelijk over nagedacht hebt en het geen bevlieging is. De meeste goede fokkers zullen pas daadwerkelijk aan een nest beginnen als ze ruim voldoende belangstellende hebben ermee rekening houdend dat er altijd aspirant pup kopers af kunnen vallen om wat voor reden dan ook.

Spannend hoor! Succes in je zoek tocht en ik volg lekker mee.:-D "


Ja ik ga inderdaadd rustig eens beginnen met om me heen kijken. Wederom VOOR we Juno kregen hebben we ons al georienteerd. We zijn toen ook mee geweest met de toller vereniging op een wandeling etc., en waren toen wel heel erg fan van een reutje (Bodi) die ook van de voorzitster van de vereniging was volgens mij. Maar het dekreu speelt natuurlijk maar een kleine rol in het afleveren van super pups
O-)

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"

Ja ik ga inderdaadd rustig eens beginnen met om me heen kijken. Wederom VOOR we Juno kregen hebben we ons al georienteerd. We zijn toen ook mee geweest met de toller vereniging op een wandeling etc., en waren toen wel heel erg fan van een reutje (Bodi) die ook van de voorzitster van de vereniging was volgens mij. Maar het dekreu speelt natuurlijk maar een kleine rol in het afleveren van super pups
 O-) "


halve quote maar????........anyway.........

Dat veel van moeders afhangt is zeker waar de opvoeding ligt uiteindelijk bij haar maar ik moet eerlijk zeggen dat Loco puur bij ons terecht is gekomen door het karakter van zijn vader. Een heerlijke reu die we hebben zien opgroeien van een speelse pup tot een stabiele volwassen hond (6 jaar ten tijde van Loco's nest). Je weet natuurlijk nooit wat de pup exact van welke ouder mee krijgt en er spelen uiteraard veel meer (externe)factoren mee. Zo maakte het uiterlijk van Loco's pa niet echt indruk op me maar het karakter dubbel en dwars.......maw. was vaders er niet dan hadden we op dat moment (nog) geen Locootje gehad.;-)

Wat betreft het wandelen gaan ze 1 maal per dag samen en evt. nog een plas ronde. De andere wandeling en plas rondes gaan ze apart. Dat is gewoon toch even onze privé tijd met elkaar. En het ook alleen thuis kunnen zijn/blijven zonder de ander. Na een terugval van Ten een tijdje terug gaat het nu alweer een tijd stabiel met af en toe een positieve stap vooruit. (Wij komen er ook nog wel een keer hóór, hetzij met een slakkengangetje maar op een kleine dip hier en daar na zal het ons niet van ons pad afbrengen!;-))

Leuk te lezen dat jouw eerste keus al een Toller was. Ga je voor een 2de reutje?......teef?.......onverschillig?

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Ik heb je even een PB gestuurd, anders was het hier zo'n heel verhaal geworden ;-)

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"

halve quote maar????........anyway.........

Dat veel van moeders afhangt is zeker waar de opvoeding ligt uiteindelijk bij haar maar ik moet eerlijk zeggen dat Loco puur bij ons terecht is gekomen door het karakter van zijn vader. Een heerlijke reu die we hebben zien opgroeien van een speelse pup tot een stabiele volwassen hond (6 jaar ten tijde van Loco's nest). Je weet natuurlijk nooit wat de pup exact van welke ouder mee krijgt en er spelen uiteraard veel meer (externe)factoren mee. Zo maakte het uiterlijk van Loco's pa niet echt indruk op me maar het karakter dubbel en dwars.......maw. was vaders er niet dan hadden we op dat moment (nog) geen Locootje gehad.;-)

Wat betreft het wandelen gaan ze 1 maal per dag samen en evt. nog een plas ronde. De andere wandeling en plas rondes gaan ze apart. Dat is gewoon toch even onze privé tijd met elkaar. En het ook alleen thuis kunnen zijn/blijven zonder de ander. Na een terugval van Ten een tijdje terug gaat het nu alweer een tijd stabiel met af en toe een positieve stap vooruit. (Wij komen er ook nog wel een keer hóór, hetzij met een slakkengangetje maar op een kleine dip hier en daar na zal het ons niet van ons pad afbrengen!;-))

Leuk te lezen dat jouw eerste keus al een Toller was. Ga je voor een 2de reutje?......teef?.......onverschillig? "


Een teefje erbij lijkt mij wel leuk. Dat ik eindelijk eens wat reutjes hormonen door de war kan gooien in plaats van dat ik weer het reutje heb wat van de rel is....hahaha nee hoor. Maar een teefje lijkt me gewoon ook leuk. Dan hebben we van beide een. Toch is een reutje erbij ook prima... Maakt me dus niet zoveel uit. Als de fokker maar veel aandacht besteed aan gezondheid, hygiene in het nest en socialisatie, en de ouders van de pup zijn top, dan maakt het geslacht me veel minder uit. :-D

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

" Ik heb je even een PB gestuurd, anders was het hier zo'n heel verhaal geworden ;-) "


Verhaal ontvangen, helemaal top ;-)

Volgende forumvraag: duitse herder..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^