Wie heeft er vanaf Schiphol met KLM gevlogen met hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Wou vorige maand een pup gaan halen in Hongarije.
Met Klm contact opgenomen en alhoewel de invoerregels toestaan een pup zonder rabies inenting, en onder de drie maand in te voeren, stat KLM dit NIET toe. Geen honden zonder rabies inenting op hun vliegtuigen, en de enting moet dus ook minimum drie weken daarvoor gegeven zijn.

Ben dus met de wagen gegaan.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Precies! Volgens de invoerregels kan het maar er zijn nog maar bitter weinig vliegtuigmaatschappijen die het toestaan (als ze er überhaupt nog zijn want ik ben ze hier na uitgebreid zoeken niet tegen gekomen). Misschien als je het via een bedrijf doet die de transport van A tot Z regelt maar dan nog doen het er meer niet als wel......en houd je beurs dan ook maar even stevig vast!

honden page profiel BobbyBobby

honden foto van Bobby

Als je eerst jezelf incheckt worden ook alle documenten enz. van je hond gecheckt. Je krijgt een papier/boardingpas mee waarmee je naar vetrekhal 2 gaat. Hier moet je bij een loket (achterin naast de doorgang van de douane) betalen en loop je even naar de afwijkende bagage balie ernaast daar vraag je hoe laat je je hond moet brengen. Vervolgens ga ik dan weer met de bench en hond naar buiten om nog even lekker te knuffelen en uitlaten. Bij het afleveren op het afgesproken tijdstip moet de hond even uit zijn bench zodat de beveiliging de bench kan inspecteren.


Ik bel ook altijd even ongeveer 72 uur van te voren met de maatschappij om zeker te zijn dat zij op de hoogte zijn dat er een hond mee gaat.


Wat ik een ideale betaalbare tas vind is de Sturdibag van Zooplus als je hond wel in de cabine mee kan. Deze is heel flexibel en handig weegt 1 kilo. Omdat de tas van boven flexibel is en van onderen stevig kan je hem gemakkelijk onder de stoel plaatsen eenmaal in de lucht maak je de tas lekker open.


Als je een hele goed bedrijf nodig hebt. Ik heb hier hele goede ervaringen mee. VCK Logistics Airfreight, Live Animals bij Schiphol. Qua kosten valt het heel erg mee.

honden page profiel NordicNordic

honden foto van Nordic

Antwoord van de KLM, ik had het toch bij het juiste eind
;-)

Hartelijk dank voor uw e-mail.Dit is afhankelijk van het land waar de pup ingevoerd wordt. Wanneer Noorwegen toestaat een pup in te voeren zonder rabiës inenting mag u de pup van 10 weken meenemen.

Wij raden u aan contact op te nemen met de Noorse autoriteiten zodat zij u de juiste informatie kunnen verstrekken.Wij hopen dat wij u voldoende hebben geïnformeerd.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Maar... in Noorwegen worden dieren tot 3 maanden alleen in uitzonderingsgevallen toegelaten. Of heb je dit al kortgesloten? :-)

honden page profiel NordicNordic

honden foto van Nordic

Jep! :-D ;-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

@ Nordic:over die draagtas  ben je echt zeker van die 20 cm hoogte ? Ik heb nl net mijn maten van draagtas moeten opgeven aan SN brussels, en mijn draagtas is hoogte 30 cm.  Voor een yorky is dit voldoende. Dit is wel de kleinste draagtas. Zie ook foto op mijn profielpagina.  Lager kán haast niet......?

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Jep! :-D ;-) "


Super! Dacht zeg het toch even, vior het geval dat ^^

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

nederland- noorwegen even naast de kwestie, maar ik zou met de wagen gaan... zou het mijn pup/hond nooit aandoen om in een vliegtuigruim te zitten


*beschouw dit maar als een upje*

Anoniem (Gast)

5 kwartier in een vertrouwde bench in het vliegtuig ruim of 24 uur in de auto.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Wij zijn met de kat van Schiphol gevlogen. Die geef je gelijk met je bagage af. Wij vlogen naar Curaçao en daar komen dieren tussen de koffers door op de bagageband, echt heel zielig en ondertussen ook alweer 11 jaar geleden dus misschien nu al lang niet meer zo. We hebben haar wel een pilletje gegeven om rustig te blijven, met een pup zou ik dat niet doen. Ze kunnen dan moeite krijgen met hun lichaamstemperatuur goed te houden. Dat wist ik toen nog niet....

Paar jaar later is onze hond met KLM Cargo weer naar NL gekomen. Toen hij door familie werd opgehaald zat hij in een kennel op Schiphol. Hij was al uitgelaten en zag er blij uit.

Vond het beide keren vreselijk om ze achter te laten, uiteindelijk is het beide keren goed gegaan en gelukkig moet jullie pup niet zo lang vliegen. Succes met de reis alvast.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" 5 kwartier in een vertrouwde bench in het vliegtuig ruim of 24 uur in de auto.

Vergeet niet de tijd vanaf het inchecken (1,5 á 2 uur) en na landing erbij te rekenen. Is nog altijd een behoorlijk aantal uren minder dan de aangegeven 24 uur, dat zeker. Met een beetje geluk slaapt zo'n jonge pup door alles heen al zou ik er zelf nooit meer voor kiezen. "

honden page profiel NordicNordic

honden foto van Nordic

Aanvraag is bevestigd door KLM! :-) ;-)

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^