kuren-tijd? Of problemen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Brenda <3 Kyra&YukaBrenda <3 Kyra&Yuka

honden foto van Brenda <3 Kyra&Yuka

hey!

ik wou even jullie mening/raad vragen..
Yuka is nu ongeveer 5 maand oud, ze heeft alleen soms kuren die op de duur heel irritant zijn..
Zoals bijvoorbeeld;
- Ze valt onze kitten de laatste tijd erg lastig: in de nek bijten, op hem gaan zitten, erachteraan jagen (dit doet ze trouwens bij al onze katten) kortom het beestje zit nooit op zijn gemak.
- Als ik Kyra (onze oudere dame) wil vertroetelen, komt zij steeds tegen haar springen. Ze bijt naar haar staart, en loopt steeds achter haar aan. Ook waarschuwt ze Yuka altijd door een kleine grom te geven maar ze blijft gewoon doorgaan en ik heb bang dat dit op een dag slecht gaat uitpakken.
- Als er mensen thuis komen, springt ze steeds op de zetel en hapt naar de gezichten, bijt in de handen of kleren voor aandacht en ze weet gewoon van geen ophouden. Ik heb al geprobeerd haar in de bench te zetten zodat ze even kalmeert en als ze kalm is mag ze er meteen weer uit, maar dit heeft geen effect en ze blijft janken en blaffen waardoor het onmogelijk is om een gesprek te voeren. Ook op straat als we wandelen blijft ze springen, trekken en "schreeuwen" als we mensen tegenkomen bv een jogger, moeder met kinderen of mensen die zelf met hun hond aan het wandelen zijn (mensen komen soms buiten omdat ze denken dat ik mijn hond aan het vermoorden ben! Zo luid en erg is het..)

Ook moeten jullie weten dat dit mijn allereerste puppy is en dat ik totaal geen ervaring heb met het opvoeden, het is echt de eerste keer dat ik een hondje van kleins af aan heb en ik weet dus ook niet wat ik fout of slecht doe.
Ik kijk heel veel naar de Dog Whisperer en probeer daar wat dingen van over te nemen zoals het knippen met de vingers als ze iets doet wat niet mag of "shht" zeggen. Maar zoals bij het wandelen is er echt geen huis mee te houden, ze heeft totaal geen aandacht meer voor mij of mijn commando's en ons Kyra word daar ook erg onrustig van (zij is van nature een heel erg kalme hond..)
Zijn deze problemen van voorbijgaande aard en is dit gewoon een kuren-tijd of is dit iets waar later grote problemen van kunnen komen? Graag al jullie advies!! Thanks!

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ze kosten een energie, die pups ;-)Hier ook ééntje van 5 maanden, en ook ik heb voorheen alleen herplaatsers gehad; een pup was dus ook nieuw voor mij. Zelf ben ik niet zo'n fan van Cesar Milan, onder andere dat geruk aan de nek van een hond vind ik (persoonlijk) walgelijk. Hij heeft ook wel methoden waar ik me dan wel weer in kan vinden, maar ik ben dan weer van mening dat je wel precies moet weten hóe je die dan toe moet passen, en van de tv show alleen leer je dat dan weer net niet - er is immers niemand die met je mee kijkt en jóu dan weer 'corrigeert' :-)

Ga je met je pup naar de hondenschool? Zo niet, dan zou je dit kunnen overwegen. Het liefst dan ook een hondenschool die van positieve methoden gebruik maakt (belonen wanneer je hondje iets goed doet, in plaats van straffen wanneer ze iets fout doet). Het is een leuke manier om met je hondje bezig te zijn en een band op te bouwen, en je hebt iemand die er verstand van heeft en met je mee kijkt. Ik leer toch telkens weer nieuwe dingen op cursus - niet alleen over mijn hondje, maar ook zeker over mezelf :-)

Succes!

honden page profiel Brenda <3 Kyra&YukaBrenda <3 Kyra&Yuka

honden foto van Brenda <3 Kyra&Yuka

" Ze kosten een energie, die pups ;-)Hier ook ééntje van 5 maanden, en ook ik heb voorheen alleen herplaatsers gehad; een pup was dus ook nieuw voor mij. Zelf ben ik niet zo'n fan van Cesar Milan, onder andere dat geruk aan de nek van een hond vind ik (persoonlijk) walgelijk. Hij heeft ook wel methoden waar ik me dan wel weer in kan vinden, maar ik ben dan weer van mening dat je wel precies moet weten hóe je die dan toe moet passen, en van de tv show alleen leer je dat dan weer net niet - er is immers niemand die met je mee kijkt en jóu dan weer 'corrigeert' :-)

Ga je met je pup naar de hondenschool? Zo niet, dan zou je dit kunnen overwegen. Het liefst dan ook een hondenschool die van positieve methoden gebruik maakt (belonen wanneer je hondje iets goed doet, in plaats van straffen wanneer ze iets fout doet). Het is een leuke manier om met je hondje bezig te zijn en een band op te bouwen, en je hebt iemand die er verstand van heeft en met je mee kijkt. Ik leer toch telkens weer nieuwe dingen op cursus - niet alleen over mijn hondje, maar ook zeker over mezelf :-)

Succes! "


Nee we gaan niet naar een hondenschool, maar dat is misschien zoals je zegt niet zo'n slecht idee.. Dan zal ze misschien wel wennen aan mensen met honden enzo, want het is echt niet leuk als de buren je raar komen bekijken vanuit hun voordeur alsof je een dierenbeul bent want echt, ik sta daar, probeer haar een beetje te sussen en wat af te leiden.. maar tevergeefs. Ik ga zeker eens rondneuzen naar een goede school :-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

"

Nee we gaan niet naar een hondenschool, maar dat is misschien zoals je zegt niet zo'n slecht idee.. Dan zal ze misschien wel wennen aan mensen met honden enzo, want het is echt niet leuk als de buren je raar komen bekijken vanuit hun voordeur alsof je een dierenbeul bent want echt, ik sta daar, probeer haar een beetje te sussen en wat af te leiden.. maar tevergeefs. Ik ga zeker eens rondneuzen naar een goede school :-) "


Ik ken dat krijsen op straat helaas ook O-)Soms sta je jezelf dan achter de oren te krabben van 'wat moet ik hier nu mee'... dan ben ik toch altijd heel blij dat ik op zaterdagochtend weer op het veld sta en mijn vragen kan stellen. Niemand weet alles, en dat is ook helemaal niet erg!

In ons geval had Winter (de pup) 'simpelweg' iets meer afstand nodig. Aan de riem hebben ze natuurlijk niet de vrijheid om die afstand zelf te nemen, dus moet ik dat voor hem doen. Het kan zijn dat jouw pup het ook gewoon nog erg spannend vind allemaal, en dan kan de confrontatie te groot zijn op zo'n moment (ik kan haar natuurlijk niet zien, dus even mijn eigen ervaring :-)). Door even een boogje te lopen om het 'gevaar' heen kun je vaak al meer rust creëren en zet jij ook de toon; "je hoeft niet te blaffen, zo doen we dit".

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Niemand heeft gezegd dat een pup opvoeden gemakkelijk is... ;-)
Hier was het ook al lang geleden (12 jaar) dat er een pup in huis is geweest... dan is het ook weer wennen.

Bij Max heb ik vanaf het begin het woordje 'foei' erin gegooid als hij iets deed/doet wat niet mag, zoals onze Jack plagen, blaffen op straat, happen... Max reageert hier meteen op en is dan rustig.

Een hondenschool is idd een goede aanvulling... kijk eens rond of er een in je buurt is waar je een goed gevoel bij hebt.

Verder kan ik je adviseren om consequent te zijn en te blijven naar je pup en veel geduld te hebben.

Succes... ;-)

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Ja hoor ik heb wel advies!

Als eerste en belangrijkste, STOP met kijken naar de "Dog Whisperer". Het werkt niet en dus kun je er net zo goed mee stoppen.

Ten tweede, stop met op alle mogelijke manieren je hond te straffen. Uit jouw verhaal blijkt dat het niet werkt, dus stoppen.

Ten derde, begin met het aanleren wat je wil dat je hond wel doet. Als hij dat in een rustige situatie kan, dan uitbreiden naar steeds lastigere situaties. Dus bijvoorbeeld, leer je hond zitten en naar jou kijken. Ga dat in steeds lastigere situaties oefenen. Zolang je hond het nog niet goed genoeg doet, nog niet gebruiken in de moeilijkste situaties.

Samengevat, richt je vooral op het aanleren van de dingen die je wil dat je hond doet, in plaats van je te richten op de dingen die je niet wil dat je hond doet. Aandacht besteden aan dingen die je niet wilt levert juist het verkeerde gedrag op.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Goed nieuws heb ik wel: je hebt een echte hondenpup!

Er zijn gelukkig ook heel veel dingen die je kunt doen.
Wat Bassie al zegt, alles wat niet werkt, gooit het overboord. Bij CM staat altijd in een kader: 'doe dit niet zonder professionele hulp' en dat is nodig, want een professional kijkt naar het hele plaatje. Naar wat goed bij je past en bij je hond past.

Het eerste wat ik zou gaan doen is veel dingen voorkomen. Voorkomen heeft als groot voordeel dat je hond niet kan leren dat het zo leuk om te doen wat niet mag, want hij kan niet doen wat niet mag. Je hoeft niet te mopperen of te corrigeren en je hebt ruimte en tijd om aan de slag te gaan met de dingen die je niet kan voorkomen.

Je pup klinkt nu best grenzeloos. Hij springt op de kat, bijt in je oudere hond, bespringt bezoek.
Wat pups van andere honden vaak al snel leren is: heb respect voor mijn persoonlijke zone! Dat doen ze door ze te negeren, telkens de kop wegdraaien en weglopen en als het niet anders meer kan dan grijpen ze in. Jouw oudere hond gromt, helaas heeft dat geen effect bij de kleine. Hij is niet onder de indruk van die grom.
Eigenlijk zou je een kat en een hond van mij moeten lenen :-) Die leren in een uurtje waar wij dagen zo niet weken over gaan doen!

Wat betreft het bezoek: er zijn een aantal dingen die je kan doen.
- Vraag je bezoek de hond te negeren.
- Zorg dat je met z'n tweeën bent. De een houdt zich met de hond bezig, de ander met het bezoek.
- Hou je hond aan de lijn en leid hem af met wat lekkers. In eerste instantie is op jou letten al genoeg om wat lekkers te krijgen, maar al snel wil je meer, dat hij netjes bij je blijft zitten voor wat lekkers.
- Als het bezoek komt begroeten, heb je de hond aan de lijn, maar je zet je voet op een gedeelte van de lijn zodat je hond niet op kan springen. Zo kan bezoek het springen niet belonen.
- Pas als het bezoek rustig zit, mag de hond gaan kijken. Zonder te springen. Word hij te druk, dan haal je hem weer even bij je en laat hem rustig zitten, aan de lijn. Janken en piepen compleet negeren.
- Als je bezoek hebt wat even wil oefenen, heel graag! Laat ze gewoon drie keer achter elkaar opnieuw binnen komen :-) Dus aanbellen, naar binnen, begroeten, jassen uit, gaan zitten. En dat drie keer. Als je dat aan het eind dan nog een paar keer kan doen, super!

Bij het lastig vallen van je andere hond:
Ik denk niet dat je pup zich weg laat sturen?
Jij bent bezig met je oudere hond en zijn tijd komt, als jij dat wil. Ga tussen je oudere hond en je pup in staan en negeer de pup zoveel mogelijk, maar hou hem tegen als hij op je hond wil springen. Zet hem gewoon telkens weer terug, buiten jullie 'kring'.
Dit is ook fijn voor je oudere hond, zijn aandacht, is ook echt zijn aandacht. Het is eigenlijk heel brutaal van die kleine om zich er steeds mee te bemoeien, maar dat moet hij nog leren!
Kat is eigenlijk hetzelfde, de kat moet bescherming krijgen van jou.
Het is geen speelgoed, hij mag er niet in bijten en niet mee slepen. Een kat die zelf van zich afbijt zou handig zijn :-) Maar helaas, jij moet er dus tussen.
Wat wel erg kan helpen is een bench, is hij een bench gewend?
Je hebt namelijk allemaal momenten dat je niet op kunt letten, je bent aan het koken, even op HP, of naar het toilet :-) Dan is een bench handig om dat ongewenst gedrag te voorkomen.

Ik ben zelf trainer, maar toch, mijn advies is toch altijd om er iemand bij te halen. Je hebt geen ernstige problemen, maar met 1 of 2 bezoeken van een trainer krijg je net die tips waar je zelf niet aan hebt gedacht. Tips helemaal op maat, van iemand die jou en de hond gezien heeft en begrijpt waaraan gewerkt mag worden en wat al helemaal goed gaat.
Het is voor ons onmogelijk om jou echt goede tips te geven die passen bij jou en je hond. Soms hoor ik iets en dan denk ik: dat doet diegene goed zeg! Maar dan zie ik de baasjes en de hond in het echt en dan is de uitvoering heel anders dan ik in mijn hoofd had. En andersom.
Zou ik dan alleen telefonisch of via internet advies geven, dan had het weinig geholpen.

honden page profiel Brenda <3 Kyra&YukaBrenda <3 Kyra&Yuka

honden foto van Brenda <3 Kyra&Yuka

"

Ik ken dat krijsen op straat helaas ook O-)Soms sta je jezelf dan achter de oren te krabben van 'wat moet ik hier nu mee'... dan ben ik toch altijd heel blij dat ik op zaterdagochtend weer op het veld sta en mijn vragen kan stellen. Niemand weet alles, en dat is ook helemaal niet erg!

In ons geval had Winter (de pup) 'simpelweg' iets meer afstand nodig. Aan de riem hebben ze natuurlijk niet de vrijheid om die afstand zelf te nemen, dus moet ik dat voor hem doen. Het kan zijn dat jouw pup het ook gewoon nog erg spannend vind allemaal, en dan kan de confrontatie te groot zijn op zo'n moment (ik kan haar natuurlijk niet zien, dus even mijn eigen ervaring :-)). Door even een boogje te lopen om het 'gevaar' heen kun je vaak al meer rust creëren en zet jij ook de toon; "je hoeft niet te blaffen, zo doen we dit". "


zojuist grote wandeling gedaan en ja hoor we kwamen mensen tegen..
gewoon gedaan zoals jij zei en een beetje meer ruimte gegeven, wonder boven wonder, ze krijste al niet meer! Ze trok en sprong nog steeds maar het roepen was al weg. :-) ik heb gisteren avond nog wat huiswerk gedaan en een hondenschool gevonden hier niet zo ver vandaan, ga ik zeker naar bellen voor lessen te gaan volgen! :-) bedankt voor je advies!

honden page profiel Brenda <3 Kyra&YukaBrenda <3 Kyra&Yuka

honden foto van Brenda <3 Kyra&Yuka

" Niemand heeft gezegd dat een pup opvoeden gemakkelijk is... ;-)
Hier was het ook al lang geleden (12 jaar) dat er een pup in huis is geweest... dan is het ook weer wennen.

Bij Max heb ik vanaf het begin het woordje 'foei' erin gegooid als hij iets deed/doet wat niet mag, zoals onze Jack plagen, blaffen op straat, happen... Max reageert hier meteen op en is dan rustig.

Een hondenschool is idd een goede aanvulling... kijk eens rond of er een in je buurt is waar je een goed gevoel bij hebt.

Verder kan ik je adviseren om consequent te zijn en te blijven naar je pup en veel geduld te hebben.

Succes... ;-) "


Ik probeer haar nu een snoepje te geven als ze braaf gaat zitten, of als ze in de zetel aan het chillen is en de kitten loopt voorbij zonder erachteraan te gaan crossen. Is het eigenlijk goed of slecht om haar naam te zeggen als ze wat fout doet? of doe ik dat beter niet? Of zeg ik gewoon beter "neen" of "mag niet" ofzo?
Alvast bedankt ;-)

honden page profiel Brenda <3 Kyra&YukaBrenda <3 Kyra&Yuka

honden foto van Brenda <3 Kyra&Yuka

" Ja hoor ik heb wel advies!

Als eerste en belangrijkste, STOP met kijken naar de "Dog Whisperer". Het werkt niet en dus kun je er net zo goed mee stoppen.

Ten tweede, stop met op alle mogelijke manieren je hond te straffen. Uit jouw verhaal blijkt dat het niet werkt, dus stoppen.

Ten derde, begin met het aanleren wat je wil dat je hond wel doet. Als hij dat in een rustige situatie kan, dan uitbreiden naar steeds lastigere situaties. Dus bijvoorbeeld, leer je hond zitten en naar jou kijken. Ga dat in steeds lastigere situaties oefenen. Zolang je hond het nog niet goed genoeg doet, nog niet gebruiken in de moeilijkste situaties.

Samengevat, richt je vooral op het aanleren van de dingen die je wil dat je hond doet, in plaats van je te richten op de dingen die je niet wil dat je hond doet. Aandacht besteden aan dingen die je niet wilt levert juist het verkeerde gedrag op. "


Dus ik geef eigenlijk aandacht aan haar negatieve gedrag ipv aan het goede, kalme gedrag?
wat resulteert in meer slechte gewoonten?

honden page profiel Brenda <3 Kyra&YukaBrenda <3 Kyra&Yuka

honden foto van Brenda <3 Kyra&Yuka

" Goed nieuws heb ik wel: je hebt een echte hondenpup!

Er zijn gelukkig ook heel veel dingen die je kunt doen.
Wat Bassie al zegt, alles wat niet werkt, gooit het overboord. Bij CM staat altijd in een kader: 'doe dit niet zonder professionele hulp' en dat is nodig, want een professional kijkt naar het hele plaatje. Naar wat goed bij je past en bij je hond past.

Het eerste wat ik zou gaan doen is veel dingen voorkomen. Voorkomen heeft als groot voordeel dat je hond niet kan leren dat het zo leuk om te doen wat niet mag, want hij kan niet doen wat niet mag. Je hoeft niet te mopperen of te corrigeren en je hebt ruimte en tijd om aan de slag te gaan met de dingen die je niet kan voorkomen.

Je pup klinkt nu best grenzeloos. Hij springt op de kat, bijt in je oudere hond, bespringt bezoek.
Wat pups van andere honden vaak al snel leren is: heb respect voor mijn persoonlijke zone! Dat doen ze door ze te negeren, telkens de kop wegdraaien en weglopen en als het niet anders meer kan dan grijpen ze in. Jouw oudere hond gromt, helaas heeft dat geen effect bij de kleine. Hij is niet onder de indruk van die grom.
Eigenlijk zou je een kat en een hond van mij moeten lenen :-) Die leren in een uurtje waar wij dagen zo niet weken over gaan doen!

Wat betreft het bezoek: er zijn een aantal dingen die je kan doen.
- Vraag je bezoek de hond te negeren.
- Zorg dat je met z'n tweeën bent. De een houdt zich met de hond bezig, de ander met het bezoek.
- Hou je hond aan de lijn en leid hem af met wat lekkers. In eerste instantie is op jou letten al genoeg om wat lekkers te krijgen, maar al snel wil je meer, dat hij netjes bij je blijft zitten voor wat lekkers.
- Als het bezoek komt begroeten, heb je de hond aan de lijn, maar je zet je voet op een gedeelte van de lijn zodat je hond niet op kan springen. Zo kan bezoek het springen niet belonen.
- Pas als het bezoek rustig zit, mag de hond gaan kijken. Zonder te springen. Word hij te druk, dan haal je hem weer even bij je en laat hem rustig zitten, aan de lijn. Janken en piepen compleet negeren.
- Als je bezoek hebt wat even wil oefenen, heel graag! Laat ze gewoon drie keer achter elkaar opnieuw binnen komen :-) Dus aanbellen, naar binnen, begroeten, jassen uit, gaan zitten. En dat drie keer. Als je dat aan het eind dan nog een paar keer kan doen, super!

Bij het lastig vallen van je andere hond:
Ik denk niet dat je pup zich weg laat sturen?
Jij bent bezig met je oudere hond en zijn tijd komt, als jij dat wil. Ga tussen je oudere hond en je pup in staan en negeer de pup zoveel mogelijk, maar hou hem tegen als hij op je hond wil springen. Zet hem gewoon telkens weer terug, buiten jullie 'kring'.
Dit is ook fijn voor je oudere hond, zijn aandacht, is ook echt zijn aandacht. Het is eigenlijk heel brutaal van die kleine om zich er steeds mee te bemoeien, maar dat moet hij nog leren!
Kat is eigenlijk hetzelfde, de kat moet bescherming krijgen van jou.
Het is geen speelgoed, hij mag er niet in bijten en niet mee slepen. Een kat die zelf van zich afbijt zou handig zijn :-) Maar helaas, jij moet er dus tussen.
Wat wel erg kan helpen is een bench, is hij een bench gewend?
Je hebt namelijk allemaal momenten dat je niet op kunt letten, je bent aan het koken, even op HP, of naar het toilet :-) Dan is een bench handig om dat ongewenst gedrag te voorkomen.

Ik ben zelf trainer, maar toch, mijn advies is toch altijd om er iemand bij te halen. Je hebt geen ernstige problemen, maar met 1 of 2 bezoeken van een trainer krijg je net die tips waar je zelf niet aan hebt gedacht. Tips helemaal op maat, van iemand die jou en de hond gezien heeft en begrijpt waaraan gewerkt mag worden en wat al helemaal goed gaat.
Het is voor ons onmogelijk om jou echt goede tips te geven die passen bij jou en je hond. Soms hoor ik iets en dan denk ik: dat doet diegene goed zeg! Maar dan zie ik de baasjes en de hond in het echt en dan is de uitvoering heel anders dan ik in mijn hoofd had. En andersom.
Zou ik dan alleen telefonisch of via internet advies geven, dan had het weinig geholpen. "


Ok, das een hele brok raad :-D Ik ga het effe opslaan als document dan kan ik er altijd naar terugkijken ;-) ben al blij om te horen dat het geen erge situatie is!
Ja we hebben een grote bench, er lag een hondenkussentje in wat ze helemaal verscheurd heeft.. nu heb ik er een oud hoofdkussen van het  bed ingelegd, er staat ook een bakje met water en eten in. Er liggen wel speeltjes enzo in hoor, een speelgoedbotje, een bal, zo'n piepvarkentje en een floshtouw.. maar dat lijkt haar niet echt te interesseren eigenlijk. 's nachts gaat ze in de bench om te slapen, maar voor de rest wil ze er eigenlijk niet vanzelf in.. ze vind het echt niet leuk denk ik. Ze jankt ook heel erg als ze er even in moet, ik voel me dan heel schuldig eigenlijk.. ook wil ik haar belonen als ze in de bench een paar brokjes gaat eten, maar ze loopt dan meteen weg omdat ze denkt dat ik het deurtje ga toe doen. Nu vannacht had ik haar een kauwbeentje gegeven als ze er in was en ze was stil.. DE HELE NACHT! :-D maar das echt zeldzaam hoor. Ook heb ik hier al vaker gelezen over een "kong", wat is dat eigenlijk?
Bedankt voor je raad!!;-)

honden page profiel bassiebassie

" Dus ik geef eigenlijk aandacht aan haar negatieve gedrag ipv aan het goede, kalme gedrag?
wat resulteert in meer slechte gewoonten? "

Dus je hebt alleen de laatste regel gelezen?

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Aan t puberen misschien? Onze Sadi nu 17 weken en 4 dagen oud, is de ene keer rustig snuffelen met de katten en t andere moment vliegt ze era achteraan (om te spelen). Alleen gaat dat er bij de katten niet helemaal in.

Voor ons en teken dat ze even extra energie kwijt moet, deels door observatie proberen we een goede balans te vinden en dat ze goed haar energie kwijt kan maar niet overprikkeld raakt. Als Sadi erg gefocussed is op de katten en er steeds achteraan wil plannen we een extra ritje bussloo of iets dergelijks extra ravot tijd en dan verder onze normale rondes en spelen als ze een maatje tegen komt en dan is ze weer even rustig (voor zover dat kan met een pup (rustiger is beter omschreven denk ik). 

maar t vele erachteraan rennen zul je moeten uitvissen denk ik ook of je pup dan even meer energie kwijt moet of juist overprikkeld is.

We straffen Sadi absoluut niet trouwen bij dergelijke acties maar proberen haar af te remmen met afleiding als hulp middel, als ze rustig is bij de katten belonnen we dit gedrag want immers dan zdoet ze het goed, je bereikt het meest met positieve benadering en belonen van wanneer het goed gaat.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~ 3 doggies

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Vastberaden zijn en VOORAL belonen belonen en belonen wil je de aandacht krijgen :-)
Ja een goede puppyschool kan veel helpen .

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Ok, das een hele brok raad :-D Ik ga het effe opslaan als document dan kan ik er altijd naar terugkijken ;-) ben al blij om te horen dat het geen erge situatie is!
Ja we hebben een grote bench, er lag een hondenkussentje in wat ze helemaal verscheurd heeft.. nu heb ik er een oud hoofdkussen van het  bed ingelegd, er staat ook een bakje met water en eten in. Er liggen wel speeltjes enzo in hoor, een speelgoedbotje, een bal, zo'n piepvarkentje en een floshtouw.. maar dat lijkt haar niet echt te interesseren eigenlijk. 's nachts gaat ze in de bench om te slapen, maar voor de rest wil ze er eigenlijk niet vanzelf in.. ze vind het echt niet leuk denk ik. Ze jankt ook heel erg als ze er even in moet, ik voel me dan heel schuldig eigenlijk.. ook wil ik haar belonen als ze in de bench een paar brokjes gaat eten, maar ze loopt dan meteen weg omdat ze denkt dat ik het deurtje ga toe doen. Nu vannacht had ik haar een kauwbeentje gegeven als ze er in was en ze was stil.. DE HELE NACHT! :-D maar das echt zeldzaam hoor. Ook heb ik hier al vaker gelezen over een "kong", wat is dat eigenlijk?
Bedankt voor je raad!!;-) "


Als ik eenmaal begin met tikken.. O-)

Dit is een kong:

De kong kun je vullen met lekkers, bijvoorbeeld met vers vlees als je hond dat gewend is, of met brokjes met een beetje smeerkaas erdoor. Je kunt ook kongijsjes maken. (google maar eens 'kongrecepten') Je hond moet veel meer moeite doen om bij het eten te komen en zo krijg je een meer natuurlijke manier van voeren en moeten honden nadenken voordat ze kunnen eten. Zo zijn ze veel meer voldaan na een maaltijd en ook geestelijk moe.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hmm misschien werkt dit plaatje wel:

honden page profiel Brenda <3 Kyra&YukaBrenda <3 Kyra&Yuka

honden foto van Brenda <3 Kyra&Yuka

" Hmm misschien werkt dit plaatje wel:
http://www.broekhuizens.nl/351-470-large_default/kong-maat-l-.jpg "


Ooh ok, ik had het al wel gezien in de winkel, maar ik wist dus niet dat het zo heette en waar het voor diende :-D wat is dat nu voor iets raar dacht ik altijd! ;-) Ga ik eens halen dan en wat receptjes opzoeken! :-)

Volgende forumvraag: Vies Hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^