wéér loops na 1 maand, kan dat???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik ben er eigentlijk helemaal niet zo gerust in, ik ga maandag avond naar de da als er niets veranderd maar ik wil toch ook hier wat raad vragen.
Nala is in september loops geweest maar dat was niet zo hevig als normaal, nu verliest ze weer bloed. ze is veel rustiger dan normaal, het bloed dat ze verliest is dik en niet helder rood en deze morgen plaste ze ineens in huis (haar laatste 'ongelukje' was zo'n 5.5jaar geleden toen ze nog pup was).

ze is niet ziek maar ik maak me toch zorgen. we gaan haar ook sneller laten sterilieren dan geplant want zo zoals het nu gaat daar doen we Nala ook geen plezier mee.

kan het iets anders zijn dan loopsheid? ik weet het niet, kan er ergens wat ontsoken zijn? dan moet ze daar toch ziek van zijn?

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Misschien een gespleten loopsheid?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Misschien een gespleten loopsheid? "

heb je daar wat meer info over? kan het dan dat ze zich zo anders gedraagt dan bij een gewone loopsheid?

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

Tieska heeft dat ook gehad. Het bleek dat ze baarmoederontsteking had. We hebben uit voorzorg de baarmoeder en eierstokken laten verwijderen. Aangezien wij niet met onze honden fokken. Als het zo is kan het ook zijn dat ze een kuur krijgt. Succes

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ze likt zich ook suf aan der vulva, meer dan normaal bij een loopsheid. ze drinkt ook meer maar ik denk dat dat komt omdat ze zich zo vaak schoonlikt.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Tieska heeft dat ook gehad. Het bleek dat ze baarmoederontsteking had. We hebben uit voorzorg de baarmoeder en eierstokken laten verwijderen. Aangezien wij niet met onze honden fokken. Als het zo is kan het ook zijn dat ze een kuur krijgt. Succes "

daar dacht ik ook al aan :'(, Lila had dat ook maar dan 20 x erger (ze verloor PLASSEN bloed en ging van ietsje te dik naar ietsje te mager op zeer korte tijd)
ik zie dit zeker als een waarschuwing en laat haar zeker helpen zo snel als de da het wil doen.

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

Tieska verloor ook bloed met druppeltjes. Er hing ook 1 x een sliertje aan. Onze reu Buddy toendertijd kon haar niet met rust laten. Bleef aan haar kont snuffelen. Daarop ben ik met haar naar de dierenarts gegaan. Baarmoederontsteking we hebben alles laten verwijderen.
Ik hoop dat het iets kleins is. Maar ik ben zelf ook altijd voorzichtig met mijn doggies.
Honden kunnen niet praten en van onze doggen kan ik zeggen dat de pijngrens voornamelijk bij de teven hoog ligt. Dus volg je gevoel en Beter 1 x te vaak naar de DA als 1 x te weinig. Sterkte

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

mijn honden hebben ook een hoge pijngrens en dus sta ik bij elk teken van pijn, hoe klein ook bij de da. helaas heeft mijn gevoel mij nog nooit in de steek gelaten. Lila keek een keer wat zieliger en was wat aankankelijker dan anders, hup naar de da en ja... zware oorontsteking, Kira wandelde niet meer vlotjes na een lange wandeling (was zelfs geen manken) ook naar de da... uiteindelijk had ze een zware ontsteking (duurde 3 kuren voor het weg was) op de schouder + artrose en Nala heeft al 2 een compleet ingescheurde nagel gehad aan der duim dat we enkel zagen toen die 2 x zo dik was en de nagel er half af hing... geen kik gaf ze, voor haar was er niks aan het handje.
dus ja, bij elk klein dingetje maak ik me zorgen en sta ik bij het volgende spreekuur bij de da :'(

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

Ja het is ook zo dat jij je honden het beste kent. Onze honden zijn ook als kinderen voor ons. Ik wens je veel sterkte toe. Ik hoop dat het allemaal goed komt.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ons teefje werd voor de eerste keer met een half jaar loops, dat was half november tot ergens begin december. Begin januari verloor zij weer bloed. Volgens de DA was dit een gespleten loopsheid, zij vond het zaak om haar toen zo snel mogelijk te steriliseren omdat het risico van baarmoederontsteking groter wordt bij honden met een gespleten loopsheid. Ze is toen 2 maanden later (half maart) geholpen. Ik zou zeker even met de DA overleggen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

dank je

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ons teefje werd voor de eerste keer met een half jaar loops, dat was half november tot ergens begin december. Begin januari verloor zij weer bloed. Volgens de DA was dit een gespleten loopsheid, zij vond het zaak om haar toen zo snel mogelijk te steriliseren omdat het risico van baarmoederontsteking groter wordt bij honden met een gespleten loopsheid. Ze is toen 2 maanden later (half maart) geholpen. Ik zou zeker even met de DA overleggen. "

ze wordt zeker geholpen, dat waren we zowiezo van plan omdat ze in juni schijnzwanger was en daar behoorlijk last van had en gewicht verloor. wegens financieele redenen wilde we wachten tot volgend jaar omdat ik tegen dan weer deeltijds werk en we dan niet aan ons appeltje voor de dorst moesten komen maar nu wordt ons appeltje maar een beetje kleiner.

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Ik dacht ook gelijk aan baarmoederontsteking. Die van mij leek helemaal niet ziek, ze was wel wat rustiger maar echt ziek vond ik haar niet lijken. Ik merkte het pas toen ik haar optilde en er pus uit haar vulva kwam. Dierenarts gelijk gebeld en verteld wat er was, we konden gelijk komen. Bleek dus dat ze baarmoederonsteking had en ze moest gelijk geholpen worden. Ze was al 15 en is toch nog 2 en half jaar bij ons geweest. Ik zou het toch eens na laten kijken als ik jou was.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Ik dacht ook gelijk aan baarmoederontsteking. Die van mij leek helemaal niet ziek, ze was wel wat rustiger maar echt ziek vond ik haar niet lijken. Ik merkte het pas toen ik haar optilde en er pus uit haar vulva kwam. Dierenarts gelijk gebeld en verteld wat er was, we konden gelijk komen. Bleek dus dat ze baarmoederonsteking had en ze moest gelijk geholpen worden. Ze was al 15 en is toch nog 2 en half jaar bij ons geweest. Ik zou het toch eens na laten kijken als ik jou was. "

maandag ga ik naar de da en als het nodig is dan gaan we naar de dierenkliniek.

wij zijn ook onlangs overgestapt op een nieuwe brok en die eet ze niet (kan door de nieuwe brok zijn maar kan ook aan haar toestand liggen), normaal zou ik de bak gewoon telkens terug geven en is het brokken eten of honger maar uiteraard doe ik dat nu niet en meng ik de brokken onder iets heel lekker want nu mag ze niet zwakker worden dan ze al is. ze krijgt ook elke dag een schapenvet bonbon.

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara

" ze likt zich ook suf aan der vulva, meer dan normaal bij een loopsheid. ze drinkt ook meer maar ik denk dat dat komt omdat ze zich zo vaak schoonlikt. "


Ik zou even haar temperatuur opnemen.
Bij koorts zou ik niet tot maandag wachten met naar de dierenarts gaan.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"

Ik zou even haar temperatuur opnemen.
Bij koorts zou ik niet tot maandag wachten met naar de dierenarts gaan. "

38.6°, gelukkig geen koorts

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

naar je dierenarts, niet goed, zeker niet na een loopsheid die net voorbij is.... en als het geen helder rood bloed is, dan dierenarts. beter een keer te vroeg dan te laat.

na een loopsheid kan er zeker een baarmoederontsteking optreden, niet wachten, gaan.



hier een hond in het verleden gehad , baarmoeder ontsteking, en geen koorts, wil niet altijd wat zeggen, het is zaterdag, gewoon gaan voor alle zekerheid.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Het is pas zaterdag, als het een bmo is is het echt het beste om gelijk te gaan.

Sterkte.

honden page profiel Janca & Bailey{Luna  R.I.P)Janca & Bailey{Luna R.I.P) 3 doggies

honden foto van Janca & Bailey{Luna  R.I.P)

Zou zeker NIET wachten tot maandag. Gelijk ermee naar de dierenarts a;s het echt een baarmoederonsteking is dan is hoe eerder je erbij bent hoe beter. Honden tonen niet altijd heel ziek maar zijn het wel. Als zo'n ontsteking doorbreekt dan ben je verder van huis. GAAN en niet afwachten en ik spreek uit ervaring! Sterkte er mee.
groetjes
Janca

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

sorry dat ik niet eerder geantwoord heb maar ik had niet zo'n zin in een discussie.
ik ben vanmorgen vroeg bij de da geweest met Nala, ze heeft idd een lichte bmo en wordt morgen ochtend geholpen. ze heeft nu een ab-kuur gekregen.

de stagiaire voelde niets en de da voelde enkel een lichte verdikking, hij moest een echo doen om mijn vermoede te kunnen bevestigen. hij vond me wel heel attent want hij krijgt eigentlijk enkel honden binnen als de bmo al veel verder is.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

" sorry dat ik niet eerder geantwoord heb maar ik had niet zo'n zin in een discussie.
ik ben vanmorgen vroeg bij de da geweest met Nala, ze heeft idd een lichte bmo en wordt morgen ochtend geholpen. ze heeft nu een ab-kuur gekregen.

de stagiaire voelde niets en de da voelde enkel een lichte verdikking, hij moest een echo doen om mijn vermoede te kunnen bevestigen. hij vond me wel heel attent want hij krijgt eigentlijk enkel honden binnen als de bmo al veel verder is. "


Ik lees dit topic nu pas, maar ben blij om te lezen dat je er vroeg bij was. Met een echo ben je pas zeker natuurlijk dat het inderdaad een bmo is. Veel succes morgen met de operatie! En dat ze maar snel herstelt van de operatie.

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

" sorry dat ik niet eerder geantwoord heb maar ik had niet zo'n zin in een discussie.
ik ben vanmorgen vroeg bij de da geweest met Nala, ze heeft idd een lichte bmo en wordt morgen ochtend geholpen. ze heeft nu een ab-kuur gekregen.

de stagiaire voelde niets en de da voelde enkel een lichte verdikking, hij moest een echo doen om mijn vermoede te kunnen bevestigen. hij vond me wel heel attent want hij krijgt eigentlijk enkel honden binnen als de bmo al veel verder is. "


Sterkte allebei, knuffel van Tieska en Bear.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed dat je gegaan bent, en hoop snelle beterschap.

en gewoon blijven vertellen hoor, komt zeker goed met je hond. :-D

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik hoop alleen dat ze snel weer de oude wordt want ze is wat minder tollerant geworden naar andere honden als die aan der vulva gaan ruiken en ik hoop ook dat ze snel wat aankomt want je kan haar ribben zo tellen. ze is zo'n 2 kilo kwijt in een paar dagen.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Gelukkig ben je er op tijd bij!

Beterschap voor Nala. Hoop dat ze snel hersteld.

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

" ik hoop alleen dat ze snel weer de oude wordt want ze is wat minder tollerant geworden naar andere honden als die aan der vulva gaan ruiken en ik hoop ook dat ze snel wat aankomt want je kan haar ribben zo tellen. ze is zo'n 2 kilo kwijt in een paar dagen. "


Hoop het ook. Veel TLC geven en geduld hebben.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"

Hoop het ook. Veel TLC geven en geduld hebben. "

wat is TLC?
.

honden page profiel Bear  en Sayen :-PBear en Sayen :-P 3 doggies

honden foto van Bear  en Sayen :-P

Tender Love and Care ;-)

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

hopelijk verloopt alles vlotjes en is ze snel weer helemaal oké!
ik duim ;-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

" Tender Love and Care  ;-) "

dat krijgt ze altijd in overvloed ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Huidirritatie, wat is dit?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^