Hond heeft VET gegeten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Gülsen & PasaGülsen & Pasa

honden foto van Gülsen & Pasa

Hallo allemaal,

Ik heb een klein probleempje... Ik word er zelf helemaal gek van maar iemand of iets gooit regelmatig "vet" in mijn tuin.

Vet van waarschijnlijk een rund ofzo. Alle vlees is er af geschraapt waardoor er echt alleen vet is.

Ik was net met de hond in de tuin en wij hebben gras... Hij was aan het snuffelen en ja het was raak.. Hij had hem in zijn bek.. Hij begon weg te rennen maar heb hem net kunnen pakken en zo dat vet uit zijn bek gehaald.

2e keer weer zo...

3e keer was het evht slik weg! 4 bij 3 ofzo was dat vet lapje..

Kan dit kwaad? Ik word er zo niet goed van dat ik iedere keer vet in me tuin heb. Denk dat de katten ze meenemen maar waarom alleen mijn tuin?! Ongelooflijk

Hij luistert ook echt niet als ie wat te pakken heeft.. Hij begint gelijk weg te rennen

Denken jullie dat dit kwaad kan?



honden page profiel MarijkeMarijke 1 doggies

Ik denk niet dat het kwaad kan. Bij ons nemen kauwen weleens iets mee en laten het dan in onze tuin vallen. Bel anders even voor de zekerheid een dierenarts.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 2 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Opzich kan het geen kwaad, hij zal misschien wel aan de diarree gaan.
Maar als je weet dat er vet in de tuin ligt en dat de hond niet luistert.. waarom krijgt hij dan toch de kans om het te pakken? Ik weet dat het ook lekker is als hij even los kan in de tuin, maar dit is niet echt een veilige situatie dan denk ik..

En ik zou hier toch wel even bij de buurtpolitie een melding maken.. niet echt normaal als iemand vet in je tuin gooit denk ik..

honden page profiel GiesGies 1 doggies

honden foto van Gies

Hier een beetje hetzelfde verhaal. Alleen zijn bij ons de vogels de schuldigen.
Brood, noten, eikels,... Loes eet het allemaal op. Soms liggen er zelfs kleine holle botjes, die zijn van de buren denk ik. Katten kan ook, maar die lopen hier enkel voorbij.

Probeer het voor te zijn en je tuin even te scannen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hier lukt dat ook niet.

Loes is voorlopig nog niet ziek geweest. Ik ga er eigenlijk van uit dat loslopende honden tijdens hun wandeling ook van alles opeten zo,der dat de baas het weet. 
Ik jou wel altijd snoepjes bij de hand. Heeft Loes iets gevaarlijks dan ruil ik onmiddellijk. Handiger dan haar achterna lopen, ik krijg haar toch niet te pakken.

Ik volg wel even mee, misschien zijn er mensen die tips hebben.

honden page profiel Gülsen & PasaGülsen & Pasa

honden foto van Gülsen & Pasa

Ja idd ik vind dat ook echt niet normaal (vet in de tuin)

Mijn buurvrouw heeft wel eens aangebeld met een zak vol bot en vlees (iets wat ze over hadden anders moest het weggegooid worden) en toen heb ik aangegeven dat mijn hond geen vlees mag en geen botten (niet wat wij mensen eten) heb lang getwijfeld of zij toch niet de gene is maar zij is nu op vakantie en het gebeurd nog ..

Voordat Pasa de tuin in mag loop ik een rondje. Ik vis het een en ander er al eerst uit maar toch vindt hij ergens weer wat :(

Ik zal hier inderdaad een melding van moeten maken of zo want dit kan zo niet.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Zeker weten melden. Voor hetzelfde geldt is dat 'vet' ingedompeld met gif. Dat gebeurt ook vrij regelmatig. Het is jouw tuin en een ander heeft daar niets te dumpen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Walgelijk maar eigenlijk denk ik ook eerder aan vogels die het mee nemen. Kauwen kraaien en eksters zijn gek van dat spul. Maar vaak iets te zwaar waardoor ze het los moeten laten en dat zou dan best eens boven jou tuin kunnen zijn steeds. En ja wat je er aan kan doen weet ik niet misschien een aantal buren in je straat aanspreken en vriendelijk vragen als zij het neerzetten  het vet wat kleiner te snijden zodat de vogels er wel wat mee kunnen

honden page profiel MattieMattie

Tja, bij ons ligt er ook wel eens vlees of brood in de tuin terwijl Bonny heel allergisch is voor graan. Ze vindt ook echt alles met die speurneus, in het bos had ze ineens een groot stuk worst uit de struiken. Ik er achteraan. Ze luistert altijd heel goed maar nu natuurlijk even nietO-)
Uiteindelijk blafte ze zelfs naar mij maarrrrr toen viel die lekkere worst er uit, die ze zo verdedigde:-D
Ik kon hem gelukkig pakken, kk ben altijd bang dat zoiets vergiftigd is, wat doet een heel stuk goed uitziende worst nou in het bos?
Bij ons zijn de vogels altijd de boosdoeners als er iets in de tuin ligt, meestal kraaien. Die pikken alles op, ook vlees.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

heb je een webcam die je op de tuin kan richten om te filmen? zo kan je er mischien achter komen hoe dat vet in je tuin komt, wanneer (mischien gebeurt het vaak op het zelfde tijdstip) of wie het doet.
opzich denk ik dat het niet zoveel kwaad kan maar ja... wie weet wat heeft die persoon er mee gedaan of waar heeft het al ingelegen, dat weet je dus niet hé.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

controleer eerst je tuin voor je je hond erin laat.

zijn het de buren of de vogels ? kauwen kraaien kunnen wat in je tuin laten vallen, maar toch niet dagelijks. zou zeker alert zijn, en zeker als er botjes over de haag/schutting gegooid wordt, vandaar eerst de tuin controleren voor je je hond daar in laat toeven.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ga in het vervolg als eerste in de tuin en kijk even of er vet ligt. Is het vet nog proper en hangt er geen aarde of andere dingen aan? Dan gooit iemand het waarschijnlijk in je tuin. Als er wat losse grassprietjes, modder, ... aanhangt dan wordt het inderdaad dood een kat of een kauw of iets anders in de tuin gedropt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^