Hoe, hond bench aanleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

honden foto van -

" Volgens mij heb ik ergens in een andere topic gelezen dat je 11 jaar of zo bent, dus ga ik er van uit dat je ouders de opvoeding van de pup regel en dat jij mee mag helpen. Hartstikke goed van je dat je hier om raad vraagt.

"


d8 ik ook jah...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel --

honden foto van -

"

Je weet toch wel dat ik alles van jullie aanneem? En je weet ook dat ik niet zo ben! Dat weet je best! Als er staat: 1 nieuwe reactie, hou ik mijn hart vast! En ja hoor... Toch nog een negatieve reacties! Niemand wil toch voor schut staan op een openbaar forum? Ik ook niet. Dit is internet. Iets wat iedereen ter wereld bekijkt. En ik ben 11 jaar. Zo, ik neem het van jullie aan. Nu weet ik dat benchstraf niet nodig is. En ik heb de vraag beantwoord. Ik wilde alleen even weten of benchstraf goed was. Nou dan is het nu toch opgelost? Of niet? "


wij geven informatie waar je iets mee kan doen, wat belangrijk is
ik lees reactie dat je een bc en vlinderhondje al sterk vind

een stafford die trekt jah... en die zijn volgens mij echt wel heel sterk
ik weet niet of het zo werkt, maar je moet dit ras van pup af aan leren niet te trekken

ik vind het ook een beetje raar dat je gaat liegen over je leeftijd...
zo krijg je ook niet echt hele leuke reacties als je iets zegt dat eigenlijk niet zo is...

honden page profiel --

honden foto van -

De Staff is een moedige hond met veel zelfvertrouwen die niet makkelijk van zijn stuk te krijgen is. Hij is vastberaden en intelligent. De hond heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. De Staff is een trouwe metgezel die voor zijn baas door het vuur gaat. Een Staff staat vrolijk in het leven, is energiek, speels en heeft soms iets van een onstuimige losbol. De hond is territoriaal, opmerkzaam en waaks. Een Staff is een uitstekende speelkameraad voor kinderen, hij heeft louter goede bedoelingen en heeft een eindeloos geduld. Een Staffordshire bulterriër voelt zich door kinderen niet snel onheus bejegend en kan tegen een stootje. De Staff heeft iets van een eenling, de omgang met andere honden verloopt op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. Twee Staffordshire reuen gaan bijna onoverkomelijk dominant gedrag ten opzichte van elkaar vertonen. Andere huisdieren zijn, mits de Staff vanaf jonge leeftijd hier aan gewend is, geen probleem.

realiseer de vetgedrukte zin

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji

honden foto van Binky & Benji

"

Je weet toch wel dat ik alles van jullie aanneem? En je weet ook dat ik niet zo ben! Dat weet je best! Als er staat: 1 nieuwe reactie, hou ik mijn hart vast! En ja hoor... Toch nog een negatieve reacties! Niemand wil toch voor schut staan op een openbaar forum? Ik ook niet. Dit is internet. Iets wat iedereen ter wereld bekijkt. En ik ben 11 jaar. Zo, ik neem het van jullie aan. Nu weet ik dat benchstraf niet nodig is. En ik heb de vraag beantwoord. Ik wilde alleen even weten of benchstraf goed was. Nou dan is het nu toch opgelost? Of niet? "


Luister Hermina,

Je zegt dat je alles van ons aanneemt, maar iedereen hier adviseert jou en je familie te wachten met het aankopen van een hond en al helemaal een Stafford. Je geeft in andere topics adviezen over bench-gebruik, die kant noch wal slaan. (wat betekent dat die niet kloppen) Het aantal minuten wandelen snap je ook niet. Je denkt dat een Engelse Cocker drukker is dan een Stafford. Niet erbij nagedacht dat deze honden vreselijk druk kunnen zijn bij de verkeerde aanpak. En als ik zo jouw reacties lees, ben ik bang dat er inderdaad een verkeerde aanpak ter handen wordt genomen.

En wiens schuld is het dan? De schuld van de hond. De hond voldoet namelijk niet aan het plaatje wat op internet wordt getoond. Staffords zijn zeer sterke honden, maar zeer lief, mits ze een goede opvoeding krijgen.

Ik heb gewoon het nare voorgevoel dat de Stafford in het asiel zal belanden, tussen alle andere gedumpte Staffords en bull-achtigen, omdat hun ex-baasjes gewoonweg te weinig verstand hebben van waar ze mee bezig zijn. En je zit op een hondenforum, waar het men niet om mensen draait, maar om honden. Dat jij negatieve reacties krijgt, is dus te wijten over hoe je over het opvoeden van de hond praat.

Voor schut zal je nooit staan als je van tevoren advies komt vragen over een Staffordpup en hoe die op te voeden en niet wanneer je de hond al gekocht hebt. Niet de vragen die jij stelt in elk geval.

honden page profiel --

honden foto van -

ik wil niet veel zeggen, maar ik denk dat de stafford niet geschikt is...

ik heb ook t gevoel dat je te snel wilt... je had eerder een topic aangemaakt met dat je al SNEL een pup kreeg, maar nog geen ras wist
ik had een beetje t gevoel dat je toen een bc wou...

lees goed in over broodfok! want ik weet niet of je weet wat dat is en hoe je die kan herkennen (omdat je miss wat snel wilt, want je hebt wel heel snel een raskeuze klaar)
-----

hier staan allerlei hondenrassen, snuffel wat rond
maak een lijstje welke je aanspreekt en doe grote onderzoek naar elk ras
streep steeds een ras door als je toch denkt: nehh

en uiteindelijk moet je wel bij 1 uitkomen :-)

http://www.hondenras.com/

- klik op encyclopedie

honden page profiel ..

honden foto van .

Zo werkt dat niet meis, inlezen is niet alleen 'een paar boekjes uitlezen'. Het houdt tevens in dat je onderzoek doet naar het ras, honden van het ras opzoekt en werkelijk kennis maakt met het ras. Maar als je denkt dat staffords de rust zelfe zijn en cockers als drukke donkers ziet, dan heb je blijkbaar je boekjes niet eens goed doorgenomen. 

Dat je vader ooit een JR gehad heeft maakt hem nog niet alleswetend. Je schrijft dat je weet hoevaak hij naar buiten moet en hoe benchtraining werkt.... Joh, wat dacht je van het volgende.

Wat doe je als de hond na zijn pubertijd niet sociaal is naar soortgenoten?
Hoe zal je conflicten met andere honden dan vermijden?
Accepteer je het als je hem dan ook nooit meer los kan laten lopen?
Wie zorgt er voor de hond als jij op school zit? De pup is een kindje, die hoort in de gaten gehouden te worden, alleen blijven moet rustig opgebouwd worden.
Wat doe je als deze pup veel drukker zal zijn dan de cocker?
Wat doe je als je de hond niet meer aan de lijn zal kunnen houden? 

Dit zijn allemaal dingen die voor kunnen komen en waar je over na moet denken! Als je denkt dat een uitlaatschema en de nodige spullen voldoende zijn.. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Er is nog zo veel inleeswerk dat hier moet gebeuren, dat ik nog steeds niet snap waarom je die pup zo snel wilt. Dus nogmaals, waarom neem je zo snel en impulsief een hond als je over een paar jaar misschien wel veel beter in staat bent deze op te voeden? En waarom ben je eigenlijk voor de Engelse stafford gegaan?! Dat staan namelijk nergens en je kennis over het ras laat wat te wensen over.

Enfin, ik lees hier dat je autisme hebt. Wellicht verklaart dat het zo snel stressen (bij reacties hier, bij de cocker spaniel). Werkelijk waar, het is niet gezond voor je om nu voor die pup te gaan. De kans is aanwezig dat hij je veel meer stress en hoofdpijn bezorgt dan die cocker. Waarom wacht je niet tot je stabiel genoeg bent? Aangezien je steeds schrijft dat het jouw hond wordt ga ik er voor het gemak vanuit dat dit ook zo is ipv de hond van je ouders. 

Nogmaals, waar komt de pup eigenlijk vandaan?

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Nou ik zeg: Laat maar zitten! Ik wil een engelse stafford dan doe ik een engelse stafford. In het asiel belandt hij niet hoor! Ik kan heus wel voor een hond zorgen! :'( Ik verdien toch ook een leven met een hond? Ik ben ook nog maar een kind. Denk je dat ik hem alleen opvoedt? Dit is een hele belangrijke kans voor onze familie. Eindelijk een hond! Maar oppeens: Ik denk dat hij na een dag in het asiel belandt. Jullie moeten nog geen dingen zeggen waar jullie niks van afweten... Gun mij ook eens een kans! :'(

honden page profiel Joyce Tara en Hope Joyce Tara en Hope

honden foto van Joyce Tara en Hope

we vragen zoveel dingen en krijgen geen antwoorden van haar. 
Daarbij vraag ik mij af of ze echt alles van ons aanneemt..

Spijt me maar nu begin ik echt te twijfelen of dit ras echt wel goed voor je is. 
Ik heb genoeg ervaring met autisme en honden maar ik zal nooi zo'n sterk ras bij iemand met autisme plaatsen. 
Ik zal hier eerder een hond plaatsen bijvoorbeeld retriever of iets ander ras maar absoluut geen terriers.

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Onthou: Ik ben 11 jaar. Voor een kind van 11 en mensen in de 20, is het voor mij wel 30 mensen tegen 1 mensje.

honden page profiel --

honden foto van -

oke ff een kort lijstje wat jij van een hond verwacht:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/167357/bijna-een-puppy!-welk-ras-zou-ik-nemen?.php


Dan ga ik sanne's lijstje ook nog even invullen, zodat jullie er meer vanaf weten.

" Instinct van de hond
- Mag de hond waaks zijn? Ja, maar als hij ook heel erg lief is voor baasjes
- Mag de hond een drijfinstinct hebben? Nee
- Mag de hond een jachtinstinct hebben? Een rustige maar toch ook weer sportieve hond. (dus geen jachthonden)

Sociale aspecten
- Moet de hond goed met kinderen kunnen? Ja
- Moet de hond goed met andere honden kunnen? Ja
DE MEESTE GEVALLEN ZIJN STAFFORDS NIET GOED IN OMGANG MET ANDEREN

- Moet de hond met andere huisdieren kunnen? Het mag
- Moet de hond een allemansvriend zijn of juist gereserveerd? Hij moet best aardig zijn.

De bouw van de hond
- Hoe groot minimaal en hoe groot maximaal? Iets kleiner dan een border collie, en weer groter dan een vlinderhondje.
- Wat voor vachtsoort?
- Is het erg als de hond getrimd moet worden? Nee
- Hoeveel tijd wilt u aan de vachtverzorging besteden? Hij mag niet te veel uitharen, en geen te dikke vacht.

De activiteiten
- Hoe lang zit de hond alleen thuis? Een paar keer in de week 2 uur.
- Woont u in een huis of appartement en heeft u een tuin? In een huis, en ik heb een eigen straat, maar ook een klein grasveldje.
- Hoeveel wilt u gaan wandelen op een dag? 4, 5, of soms 6 keer.
- Bent u van plan om sporten met de hond te gaan beoefenen? Ja, zoals parcours aanleren en vooral springen.

- Gaat u gehoorzaamheid volgen met de hond?


ik citeer een reactie

Ik zal kijken bij en goede fokker, met geschipte, ontwormde honden met paspoort. Maar zullen er op marktplaats ook goeie fokkers erbij zitten?

deze dingen noemen broodfokkers ook!!!
marktplaats staat vol met broodfokkers

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

En de engelse stafford hebben we al gekocht. Dat kunnen we niet zomaar afzeggen....

honden page profiel ..

honden foto van .

" Nou ik zeg: Laat maar zitten! Ik wil een engelse stafford dan doe ik een engelse stafford. In het asiel belandt hij niet hoor! Ik kan heus wel voor een hond zorgen! :'( Ik verdien toch ook een leven met een hond? Ik ben ook nog maar een kind. Denk je dat ik hem alleen opvoedt? Dit is een hele belangrijke kans voor onze familie. Eindelijk een hond! Maar oppeens: Ik denk dat hij na een dag in het asiel belandt. Jullie moeten nog geen dingen zeggen waar jullie niks van afweten... Gun mij ook eens een kans! :'( "


Ehm, als je onze vragen beantwoordde dan zou dit topic misschien wel anders gelopen zijn. Uiteraard ben niemand uitleg verschuldigd, maar de reacties die je nu krijgt zijn wel het gevolg van jouw zwijgen. Je wilt een stafford dus je gaat maar voor een stafford?! Sorry hoor, maar je reacties stralen nou niet bepaald uit dat je klaar bent voor een hond.

Nogmaals, waarom hebben jullie voor dit ras gekozen? Ben je bekend met de wat negatievere raseigenschappen? Waar komt de pup vandaan?

Natuurlijk gunt iedereen jou wel een hond, maar we gunnen de hond zelf ook een goed thuis.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lolagoedgekeurde fokker

honden foto van Jeroen & Lola

ik wou het niet te moeilijk maken voor hermina, maar ik las later idd nog wat andere topics, en ik vraag me ook sterk af waarom je eigenlijk voor een engelse stafford gaat?

bij deze honden moet echt volledige toewijding en geduld liggen. en een groot stukje verantwoording, want blijkt jouw hond met andere honden niet zo geweldig te zijn, en die kans is gewoon heel duidelijk aanwezig, is het jouw taak om te zorgen dat deze dingen niet fout gaan.
misschien kun jij over 2 jaar niet eens meer leuk met deze hond door het park, en moet je echt afgelegen plekjes gaan zoeken om je hond los te kunnen laten of ongestoord te kunnen wandelen.
daarbij gezegd, 3 keer per dag een blokje om doet deze hond het niet voor, dus tijd vrijmaken is een vereiste
besef je dat allemaal wel goed?
dit is dan nog even buiten beschouwing gelaten wie met de hond gaat lopen, want zelfs een jonge stafford, helemaal zijn zinnen ergens op gezet, kan jou alle kanten op sleuren.

ik heb een vrij makkelijke stafford, in sommige opzichten, maar ik heb er ook mn handen vol aan gehad. en ze heeft het me op tijden echt niet makkelijk gemaakt O-)
even voor jouw idee, ze is nu 2,5 en pas nu begint ze volwassen te worden. dus denk vooral niet dat zodra ze pup af zijn, je taak volbracht is en ze "klaar" zijn..

ik wil je niet van je roze wolk of donderen, ik snap dat je enthousiast bent, maar het zijn dingen aan de orde van de dag, en je moet je dit even goed realiseren.

en zoek je een rustige hond, dan kun je dit vergeten..want een stafford, is er altijd, midden voor je neus, geen hond die alles wel prima vind en zn mand niet uitkomt.
alles gaat uitbundig en vol overgave..soms is dat heel mooi en fijn, en met andere dingen is dat even minder fijn.

ok, geef je ze veel beweging en uitdaging heb je in huis een rustige hond..maar bij dit ras is rust relatief :-)

honden page profiel --

honden foto van -

" Onthou: Ik ben 11 jaar. Voor een kind van 11 en mensen in de 20, is het voor mij wel 30 mensen tegen 1 mensje. "


hee... luister eens

dat jij 11 bent, betekend niet dat jij de koningin bent... (zo komt dit zinnetje over...)
wij leren jou belangrijke dingen en we (ik in iedergeval) hebben het gevoel dat je niet luistert
je zegt dingen die niet kloppen, alles moet zo snel mogelijk en je hebt je 0,0 ingelezen


wat wil je horen? dat wij maar moeten zeggen: een stafford is geschikt?
want dat is het (vind ik) het lang niet
geen enkele hond, want je leest je niet in....

ik snap dat als je iets heel graag wil, en mensen zeggen dat t niet geschikt is en dat alles wat je verwacht niet kan... dat t je raakt


maar wat er gezegd word is realiteit...
het is niet aanvallend bedoeld

we willen je zo snel mogelijk helpen, want je krijgt binnen een paar weken een pup, terwijl je nog niks weet van het ras


lees: het is niet aanvallend bedoeld, maar we proberen je te helpen

honden page profiel --

honden foto van -

laat je ouders dit topic eens lezen
wil wel weten wat ouders ervan vinden :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lolagoedgekeurde fokker

honden foto van Jeroen & Lola

ik gun jou absoluut je hond, en de rest ook heus wel ;-)

niemand is tegen je

alleen vragen we ons af of je wel goed hebt nagedacht over het ras. want een stafford heeft best wat punten waar je even je bedenkingen bij moet hebben, wil ik dit wel echt?? kan ik dat aan?

vandaar dat ik je ook vroeg of je wel weet wat het inhoudt, en of je over enkele zaken had nagedacht.

mensen hier willen je alleen even laten nadenken over de minder fijne/makkelijke kanten van dit ras, en dat is niet gemeen. dat is gewoon even eerlijk zijn naar jezelf, en je afvragen of dit wel zo handig is.

maargoed, veel succes :-)
en niet boos worden, laat je ook niet wegjagen, dan kun je als jullie pup er is altijd nog hier komen vragen :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

" Onthou: Ik ben 11 jaar. Voor een kind van 11 en mensen in de 20, is het voor mij wel 30 mensen tegen 1 mensje. "


Daarom is het wellicht handig als je ouders hier ook een account aanmaken. Of dat je ze op zijn minst de reacties hier door laat lezen, ook zij moeten zich realiseren dat ze geen 'voor altijd rustig bolletje wol' in huis halen.

honden page profiel --

honden foto van -

" Nou ik zeg: Laat maar zitten! Ik wil een engelse stafford dan doe ik een engelse stafford. In het asiel belandt hij niet hoor! Ik kan heus wel voor een hond zorgen! :'( Ik verdien toch ook een leven met een hond? Ik ben ook nog maar een kind. Denk je dat ik hem alleen opvoedt? Dit is een hele belangrijke kans voor onze familie. Eindelijk een hond! Maar oppeens: Ik denk dat hij na een dag in het asiel belandt. Jullie moeten nog geen dingen zeggen waar jullie niks van afweten... Gun mij ook eens een kans! :'( "


ik wil ook een 2e hond
ik kan er ook voor zorgen
maar nee, gaat niet gebeuren omdat het in onze situatie niet kan

ik wil ook heel graag dingen... maar dat kan niet altijdwaarom sommigen zeggen: ik denk dat ie in t asiel beland binnen 1 dag, is omdat je al eerder een hond hebt opgegeven binnen 1 dag

en een stafford is toch echt wel lastiger denk ik...

honden page profiel Joyce Tara en Hope Joyce Tara en Hope

honden foto van Joyce Tara en Hope

Het maakt niet uit wat onze leeftijden zijn. 
Jij vraagt om raad en wij vragen jou ook dingen. 
Waar we geen antwoord op krijgen. 
je vraag t hier raad aan mensen met ervaring en natuurlijk gunnen wij ook iedereen een hond. 

Toevallig dat ik dan over drie weken een golden dame (pup) op kan halen. 
Maar ook hier bij deze fokker zitten gezinnen met autisme in het gezin. Samen met mij hebben we de mensen echt aangeraden om zoveel mogelijk en de hond op te voeden en de kinderen te laten helpen. 
ook voor de band met de hond op te bouwen.  Tara heeft zelf twee nestjes gehad daar is een pup ook naar een gezin met autisme gegaan maar ik heb het wel helemaal op afstand de eerste dagen begeleid en daar hadden de kinderen niet alleen autisme maar ook nog een andere aandoening waar een hond mee om moet leren te gaan net als wij mensen er mee om moeten leren te gaan.

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji

honden foto van Binky & Benji

Je kunt iedere hond afzeggen Hermina.

Ik heb jaren jaren jaren gezeurd om een hond, ook toen ik al 11 was. Ik zal je een verhaal vertellen wat niemand hier op HP nog weet.

Toen ik een jaar of 14 was en al jaren om een hond zeurde, zijn we dan eindelijk voor een pup gaan kijken. Ik had veel, heel veel gelezen over het opvoeden, waar de hond vandaan moest komen etc. maar me nooit verdiept in welk ras het best zou passen. Kijk naar het lijstje van Juud, daar had ik nooit bij nagedacht. Alles wat ik wilde, was een hond. Boeit niet hoe groot, hoe klein. Maar ik wilde een hond en liever nog gisteren dan vandaag.

Na op Marktplaats gekeken te hebben, zag ik een hond met flaporen en ze noemden hem een Beagle. Superlieve puppies en we zijn gelijk wezen kijken. Nette kennel met alles erop en eraan. De pup hebben we meegenomen twee weken later toen we alles in huis hadden.

Twee weken later zat diezelfde Beaglepup in het asiel.. Waarom? Omdat ik niet wist dat een Beagle geen beginnershond is. Omdat ik niet wist dat ook al zijn het pups, dat ze een enorm jachtinstinct hebben. Omdat ik niet wist dat het hebben van een hond veel moeilijker en onvoorspelbaarder is dan je in de boekjes en op het internet leest. Omdat ik niet wist dat ik helemaal gestresst zou raken door een Beaglepup die niet luisterde. Omdat ik niet wist dat het hebben van een hond een ontzettend grote verantwoordelijkheid is.

Nu, 6 jaar later, ben ik samen met mijn gezin in het bezit van een Maltezer van een jaar. Onze eerste echte hond. Maltezers zijn over het algemeen rustig, Binky is druk op de momenten dat het ons niet uitkomt. Maltezers zijn echt gezelschapshondjes, Binky moet vaak niets van andere mensen hebben wanneer we bij hen thuiskomen. Binky is goed gesocialiseerd, maar valt de laatste tijd uit tegen auto's, motoren en fietsers. Binky had een grote angst voor honden die met de puppycursus redelijk is verdwenen, maar laat nu vaak zijn tanden zien bij honden.

Ben ik dan niet blij met Binky? Natuurlijk wel, ik zou voor geen goud meer zonder kunnen. Alleen valt het opvoeden en socialiseren en de problemen die zich later voor doen wel tegen naar wat ik had gelezen over Maltezers en over honden algemeen.

Wat ik wil zeggen is, dat geen enkele hond van welk ras dan ook helemaal voldoet aan wat de boeken en internet schrijven. Ik heb bij elkaar wel honderden boekjes en internetsites gelezen en alles is tegenstrijdig. Ik vraag veel om advies hier op HP, maar de antwoorden die ik krijg zijn zeker niet altijd naar mijn zin en zijn soms zelfs het tegenovergestelde van wat ik verwacht.

Je bent nu 11. Straks ben je 16, ga je uit, iets later ga je uit huis, heb je een vriend en mogen je ouders opdraaien voor de Stafford. Ik gun iedereen de kans een hond te kunnen opvoeden, maar ik vind persoonlijk dat jullie en vooral jij er nog lang niet aan toe zijn.

honden page profiel --

honden foto van -

najah, weetje mensen

ik denk dat we t moeten laten

die stafford komt

maar als jij tegen problemen oploopt die wij al hebben vermeld.. moet je niet aan komen lopen met dat je hulp nodig hebt omdat de hond niet gaat zoals jij verwacht hebt...

ik ga iedergeval niet helpen... ga geen mensen helpen die kansen hebben verspilt, die niet willen luisteren... excuses dat ik wat harder ben, maar ik hou hier gewoon echt niet van...

hoop voor je dat de hond GEEN broodfokhond is (want jah... meeste honden die komen vd broodfok in een gezin, omdat die geen geduld hebben... gezonde honden komen pas na maanden in een gezin.. broodfok vaak in een paar weken)

honden page profiel --

honden foto van -

toch 1 vraagje

WAT GA JE DOEN ALS JE HOND NIET LOS KAN IVM SOORTGENOTEN

ik heb namelijk nog geen reactie hierop gezien
jij wil dat je hond met soortgenoten kan...

honden page profiel --

honden foto van -

dit bewijst al dat er weinig verstand is van hond
Dolsey kan soms best grommen naar andere honden. Die doen gelukkig niets terug. Tenzij het een wat kleiner hondje is natuurlijk
en in andere topics... zoals grommen kwipselen.. dat je zei dat t speels gedrag was...

goed, eigenlijk moet ik gewoon niet hier komen
ik word steeds pissiger... medelijden toch wel (met de hond)...

nogmaals (al heeft dit geen zin, want er wordt denk ik toch niet naar geluisterd)
laat je ouders dit topic doorlezen

hopen dat zij t verstand hebben en toch de hond moeten afzeggen en beter ingaan lezen in een hond

begin dan eerst met wat een hond uberhaupt inhoud...
en dan pas zoeken naar allerlei rassen

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Nou ik zeg: Laat maar zitten! Ik wil een engelse stafford dan doe ik een engelse stafford. In het asiel belandt hij niet hoor! Ik kan heus wel voor een hond zorgen! :'( Ik verdien toch ook een leven met een hond? Ik ben ook nog maar een kind. Denk je dat ik hem alleen opvoedt? Dit is een hele belangrijke kans voor onze familie. Eindelijk een hond! Maar oppeens: Ik denk dat hij na een dag in het asiel belandt. Jullie moeten nog geen dingen zeggen waar jullie niks van afweten... Gun mij ook eens een kans! :'( "


Een hond is geen kans.. 'Lukt het bij deze niet, dan nemen we wel een andere' zo klinkt het, wat je zegt. Maar zo werkt dat niet. Je hebt maar één kans, daarom is het belangrijk om het meteen al goed aan te pakken.
Je wil een Stafford dus je neemt er een? Je moest eens weten wat ik allemaal wil..

honden page profiel Joyce Tara en Hope Joyce Tara en Hope

honden foto van Joyce Tara en Hope

En zo komen er nog meer honden pups in het asiel te recht.. 1 kans is het echt niet.. een hond neem je voor het leven en niet anders...
Hermien, 

Ik wil je nog wel een ervaring van mij zelf vertellen. 
Toen ik en mijn vriend bij elkaar kwam hadden we allebei een hond.
Ik had Tara al en hij had een staff kruising pitt zeiden de fokkers. 
doordat ik met staffs and more contact kreeg hebben ze me verteld dat ze een kruising met een ander ras was i.p.v pitt bull. Maar dat doet er niet toe. wat ons gebeurde naar drie weken samen te zijn. was dat Minja en Tara elkaar steeds vaker in de weg liepen. en elkaar steeds vaker aanvielen. Maar het ergste was dat Minja ook naar ons uit begon te vallen en de dierenarts aanviel. tot op zekere zin dat tara ziek werdt toen greep ze tara op haar zwakste moment. 
Tara liet niet los en zij ook niet.. in overleg met dierenarts en staff and more toch besloten om haar uit haar leiden te verlossen want het valse zat in de bloed lijn en achter af bleek dat er drie honden uit het nest vals waren en twee hadden epilepsie waardoor sommige honden vals worden. nou Minja had het ook en toen ze bij de dierenarts uitviel tot bijten heeft min vriend besloten dit kan niet langer. Want straks grijpt ze echt een van ons. dan zijn we verder van huis. een stafford laat niet los en het andere ras ook niet..

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Meid, jullie keuze in hond is gewoon niet goed.
Er is niemand die jullie geen hond gunt of zegt dat jullie geen hond kunnen opvoeden en onderhouden maar niet elke hond zal bij jullie passen.

En ik denk dat een stafford niet geschikt is.

Als je al door een Border Collie over straat gesleept wordt dan heeft een stafford daar nog veel minder moeite mee.

Het zijn honden die een strakke hand en regelmaat nodig hebben.
Met een strakke hand bedoel ik duidelijke regels, consequent.

Dit zijn ook absoluut geen honden die blij zullen zijn met soortgenoten.
Uitzonderingen daargelaten natuurlijk maar de meeste stellen het niet op prijs om met andere honden te wandelen.
Aangezien jij uitlaathondjes hebt kan je dus niet met hun tegelijk lopen.

En ja hoor, je kan prima een hond afzeggen.
Een fokker ziet liever dat je hem afzegt dan dat ie in het asiel beland of verpest terug gebracht word.

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji

honden foto van Binky & Benji

Eens... Ik krijg er echt een vreselijk chagrijnig gevoel door...

honden page profiel Joyce Tara en Hope Joyce Tara en Hope

honden foto van Joyce Tara en Hope

Ik weet het niet meer wat we nog meer kunnen zeggen..
Zoals ze al eerder heeft gezegd ik wil een stafford dus wordt ook een stafford.
Ja iedere fokker wil dat hun hondjes goed te recht komen en niet ergens wat het miss niet. Goed gaat waar ze het hondje beschadigd terug krijgen. Want zo'n hondje herplaatsen is moeilijker

honden page profiel --

honden foto van -

" Nou ik zeg: Laat maar zitten! Ik wil een engelse stafford dan doe ik een engelse stafford. In het asiel belandt hij niet hoor! Ik kan heus wel voor een hond zorgen! :'( Ik verdien toch ook een leven met een hond? Ik ben ook nog maar een kind. Denk je dat ik hem alleen opvoedt? Dit is een hele belangrijke kans voor onze familie. Eindelijk een hond! Maar oppeens: Ik denk dat hij na een dag in het asiel belandt. Jullie moeten nog geen dingen zeggen waar jullie niks van afweten... Gun mij ook eens een kans! :'( "


Ik wil ik wil ik wil.
Heeft de hond ook een keuze?!

Denk aan het belang van de hond, en niet aan jezelf..........

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb het idee dat het jou helemaal niet uitmaakt wat voor hond er komt, maar dat gewoon de eerste de beste pup in huis gehaalt word omdat je gewoon per se nu een hond wil.....

Maar, denk je nou ech dat dit goed is voor een hond?
Ikke, ikke, ikke en de hele andere boel kan stikke....

In dit verhaal gaat het om de hond... Niet om jou, dus je kunt jezelf even opzij zetten en heel heel heel goed nadenken of dit de juiste sitiatie zal zijn voor de hond.......
Kan jij de hond ALLES geven wat hij nodig heeft... ALLES?

Dus
Kan jij hem voldoende beweging geven?
Kan je hem mentaal genoeg uitdagen?
Kan jij hem mentaal aan?
Kan jij hem fysiek aan?
Kan jij 24/7 je ogen op je pup houden?
Kan jij hem laten plassen buiten wanneer hij moet?
En dit is dan nog maar een klein lijstje..
En punt nr. 1 kan jij hem goed begeleiden wanneer hij niet meer met soortgenoten kan?

Denk daar eens over na.
Kijk jij dit allemaal aan je hond bieden? Zonder twijfel?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 9 12 3 45 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^