Hoe, hond bench aanleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar dat zegt niet automatisch dat je ook geschikt bent natuurlijk ;-)

Ik kan nu ook een hele babyuitzet gaan kopen (ledikant, commode, kleertjes, luiers), maar dat maakt mij niet gelijk een goede moeder ;-)

Een kind van 11 met een Stafford vind ik persoonlijk niet echt verstandig. Wat nou als je hond volwassen (en dus sterk!) is en je komt iemand tegen met een onzekere/angstige hond (die flink gaat blaffen), wat doe je dan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Tuurlijk doen we hem op puppycursus. Wat dacht jij dan?

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Hermina,

Reageer eens even op de vraag van je leeftijd? Dan weten we namelijk wat voor advies we kunnen geven...

honden page profiel --

honden foto van -

Ook puppycursus lost niet alles op......
Volgensmij denk jij er iets te makkelijk over......

Please thinks twice.....

honden page profiel Joyce Tara en Hope Joyce Tara en Hope

honden foto van Joyce Tara en Hope

blijkbaar snap jij het echt niet. 
De puppy cursus is niet alleen voor de hond. 
Het is meer voor de eigenaar dan voor de hond.

tuurlijk leer je de hond commando's zoals zit, af, hier komen vooruit sturen en blijf.
Of ga je alles ook in het engels doen

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Hermina,

Reageer eens even op de vraag van je leeftijd? Dan weten we namelijk wat voor advies we kunnen geven... "

Ze is 11 ;-)
.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Maar je hebt toch ook al meerdere honden zoals je op je profiel beschrijft??dan heb je toch al een hoop in huis en weet je toch al een hoop over hoe honden zijn en hun gedragingen?

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Hey Hermina, wij hebben Bruno de bench nooit echt 'aangeleerd' maar hem er gwn aan laten wennen! En ervoor zorgen dat telkens als hij in de bench ging er een fijne ervaring aan over hield.
Ten eerst legde wij altijd een dekentje in de bench, maar niet over de hele plaat, omdat Bruno het dan te warm kreeg en eruit wou. Ook zette we als we weggingen natuurlijk een bak water in de bench! We hebben hem het zo geleerd: eerst stond de bench gwn in de kamer, naast de bank. We legde hem erin en gaven hem een speeltje. Later hebben we de bench in de berging (ook wel bij keuken genoemd) gezet. Omdat het toen zn slaapplaats was en niet meer een gewone rust plaats, wat het als puppy wel voor hem was. Maar nu hebben we de bench niet meer hoor...niet meer nodig: meneertje ligt s'avonds heerlijk in zijn mand in de gang. En overdag staat de mand in de kamer. De bench is dus vervangen door de mand.
Veel plezier met je pupje! Wat een leuke naam heeft ie :-) ;-)
Wel foto's laten zien hoor!!!

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Nee, ik krijg een hond. De twee honden, Beli en Dolsey, zijn mijn uitlaat hond. (ik laat hun uit)
Sterke honden laten mij uit, ha, ha! ;-)

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

" blijkbaar snap jij het echt niet. 
De puppy cursus is niet alleen voor de hond. 
Het is meer voor de eigenaar dan voor de hond.

tuurlijk leer je de hond commando's zoals zit, af, hier komen vooruit sturen en blijf.
Of ga je alles ook in het engels doen "


Dat weet ik.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als een Border Collie en een Vlinderhondje al sterk zijn mag je wel krachttraining gaan doen voor de Stafford.

honden page profiel Joyce Tara en Hope Joyce Tara en Hope

honden foto van Joyce Tara en Hope

De Staff is een moedige hond met veel zelfvertrouwen die niet makkelijk van zijn stuk te krijgen is. Hij is vastberaden en intelligent. De hond heeft behoefte aan een dominante hand en duidelijkheid en is dan redelijk gehoorzaam. Een Staff staat vrolijk in het leven, is energiek, speels en heeft soms iets van een onstuimige losbol. De hond is territoriaal, opmerkzaam en waaks. De Staff heeft iets van een eenling, de omgang met andere honden verloopt op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. 


Maar als jij 11 bent kan jij zeker die dominante hand niet hebt. dat stukje consequent zijn hebben jullie echt niet op elf jarige leeftijd zelfs volwassen hebben dat niet. die nemen deze honden om stoer te zijn en niet goed na denkend over het ras 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Pff. Dan houd ik er nou mee op. Ze neemt toch niks van ons aan.

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Ik had het op internet opgezocht en er stond dat je een hond juist wel moet straffen in de bench. Maar alleen als hij erg vervelend is. De bench moet ruim zijn en er moeten zachte dikke dekens inzitten. Speeltjes enkluiven. Dat had Buddy niet. Daarom begon hij te blaffen in de bench. "


Nou ik denk dat het blaffen omdat er geen dekens in liggen wel meevalt. Hier ligt de Nina liever op de plavuizen (vloerverwarming) dan op een kussen. En daarbij kussens in de bench waren aan haar niet besteed, ze sloopte ze in rap tempo, en het blijven kopen houdt een keertje op.... Ze is nu ruim 1,5jaar en de bench heb ik opgeruimd, ze ging er altijd zonder problemen in als ik het vroeg maar nooit uit zichzelf (in tegenstelling tot haar broertje die hetzelfde is opgevoed maar er wel graag en uit zichzelf ingaat). Kluiven en speelgoed kwamen hier niet in de bench zonder toezicht, ivm de kans op kapot maken en inslikken speelgoed en het doorslikken van een te groot stuk kluif.

Je hebt nog even voordat je pup komt en als ik jouw was zou ik een speer naar de bieb gaan om een aantal goede hondenboeken te lenen om je goed voor te bereiden op de komst van de pup...

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

" Pff. Dan houd ik er nou mee op. Ze neemt toch niks van ons aan. "


Je weet toch wel dat ik alles van jullie aanneem? En je weet ook dat ik niet zo ben! Dat weet je best! Als er staat: 1 nieuwe reactie, hou ik mijn hart vast! En ja hoor... Toch nog een negatieve reacties! Niemand wil toch voor schut staan op een openbaar forum? Ik ook niet. Dit is internet. Iets wat iedereen ter wereld bekijkt. En ik ben 11 jaar. Zo, ik neem het van jullie aan. Nu weet ik dat benchstraf niet nodig is. En ik heb de vraag beantwoord. Ik wilde alleen even weten of benchstraf goed was. Nou dan is het nu toch opgelost? Of niet?

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Toch nog een negatieve reacties! Niemand wil toch voor schut staan op een openbaar forum? Ik ook niet. Dit is internet. Iets wat iedereen ter wereld bekijkt. En ik ben 11 jaar. "


Meis, je weet dat een raseigenschap van de Staff niet-sociaal gedrag naar andere/vreemde honden is? Je weet wat voor (trek)kracht ze in zich hebben? Dát soort dingen behoren niet tot de verantwoordelijkheid van een 11-jarige; heck, er zijn legio volwassenen die dit niet in goede banen kunnen leiden!

Ik zeg dit niet om je te treiteren maar om jezelf en een toekomstige hond in bescherming te nemen, er zitten al zo ontzettend veel Staffords in het asiel. En de voortekenen die je in je eerste post schreef zijn wat dat betreft ook niet echt hoopvol.

Laat het even bezinken? En start met een ras wat niet door volwassenen al als lastig/"daar moet je stevig voor in je schoenen staan" word beschreven.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

"

Je weet toch wel dat ik alles van jullie aanneem? En je weet ook dat ik niet zo ben! Dat weet je best! Als er staat: 1 nieuwe reactie, hou ik mijn hart vast! En ja hoor... Toch nog een negatieve reacties! Niemand wil toch voor schut staan op een openbaar forum? Ik ook niet. Dit is internet. Iets wat iedereen ter wereld bekijkt. En ik ben 11 jaar. Zo, ik neem het van jullie aan. Nu weet ik dat benchstraf niet nodig is. En ik heb de vraag beantwoord. Ik wilde alleen even weten of benchstraf goed was. Nou dan is het nu toch opgelost? Of niet? "



Ik snap dat je het rot vindt dat er zo gereageerd wordt, maar je reacties zijn af en toe wat vaag.. "Dat weet je best!" nee dat weten wij niet.. wij weten alleen wat je ons vertelt, wij zitten ook maar achter een scherm.
Je hebt de vraag nu netjes beantwoord :-) Maar het probleem is hiermee nog niet opgelost. We vallen er nogal over dat je eerste hond al zo gauw weer weggebonjourd is, want hoe ga je dat doen als je pup gaat puberen? En inderdaad, wat Cindy al zegt, al heb je alle spullen van de wereld voor je kind, het maakt je nog geen goede moeder. Je hebt goede spullen gekocht dus dat is het probleem niet :-) Maar waar we ons zorgen om maken, is of je er niet te makkelijk over denkt, over die pup. En of jullie dan wel klaar zijn voor een Staff..

honden page profiel ..

honden foto van .

Met alle respect hoor, maar ik vraag me af of de ouders van de TS ooit in hun leven een hondenboek in hun handen gehad hebben. Dit is naar mijn mening te erg voor woorden. Ongeveer een maand geleden kreeg de TS te horen dat ze een hond mocht, hij moest rustig en sociaal zijn naar soortgenoten, in gedachten waren toen boerenfoxen, naakthonden, bulldogs en allerlei rassen waarvan de karakters o' zo verschillend zijn. Blijkbaar is er nu, een paar weekjes later, al besloten dat het een stafford wordt?!
Klik hier voor het andere topic.

Ik schrik hier echt van! Een cocker spaniel drukker dan een stafford, amehoela. Elke hond kan vreselijk drukke en moeilijke periodes hebben in de pubertijd (en zeker staffjes), dat die cocker na slechts één dag al de deur uit moest laat alleen maar zien dat er nog veel ingelezen moet worden. Net zoals ik in je eerste topics zei, je wilt veel te snel. Ook hier blijkt maar weer dat er nog veel geleerd moet worden, niet alleen over het ras maar tevens over de opvoeding van je toekomstige pup. Je zegt dat je alles weet, maar dit komt niet naar voren uit je antwoorden. En nee, dat is niet erg, neem juist je tijd. Dus waarom NU een pup nemen, terwijl je over een paar jaar misschien wel veel beter in staat bent de pup op te voeden tot een stabiele volwassen hond? Ik snap dat niet.. Waarom zo snel en impulsief? 

Het diertje blijkt zelfs al geboren te zijn. Nou vraag ik me toch echt af of die wel van een verantwoord fokker komt, aangezien die meestal met wachtlijsten werken en echt geen staff mee zouden geven aan een 11-jarige. Waar komt de pup vandaan? Een goede start is, zeker bij zulke rassen, een must.

Staffords zijn pittige beestjes. De asielen zitten er vol mee, omdat er bergen volwassenen zijn die ze niet aankunnen. Ik houd mijn hart vast..

Volgens mij heb je momenteel een roze waas voor je ogen en fantaseer je een beetje over het onmogelijke. Iets wat normaal is bij kinderen, niks om je voor te schamen oid. Realiseer je aub dat je een blanco pup naar huis wilt nemen. Dit is heel wat anders je reeds opgevoede uitlaatBC -waar je staffies sowieso niet mee kunt vergelijken-, de pup moet álles nog leren (van niet bijten tot niet in huis plassen, van naar de baas luisteren tot niet trekken aan de lijn). Hier kunnen weken, maanden overheen gaan, grote kans dat je hier meer stress van krijgt dan van die cocker die er maar één dagje was.

Dit is overigens een vrij en openbaar forum waarin mensen zelf mogen bepalen wat ze zeggen. Het is begrijpelijk dat je de reacties niet leuk vind, maar wij denken in het belang van de hond.

Edit; En laat ik even heel eerlijk zijn (na alle reacties even rustig doorgenomen te hebben). Als je je al zo vreselijk druk maakt om een paar forumreacties, hoe wil je die pup dan overleven? Nogmaals, een hond neem je voor het leven en niet voor heel even. Een goede start is belangrijk, en op de door jou geschreven reacties gebaseerd kan ik je enkel doorgeven dat je niet stabiel genoeg bent voor een pup.. Welk ras dan ook. Wat is er mis met wat jaartjes wachten? Misschien handig als je ouders hier ook even een profiel aanmaken.

Al snap ik eigenlijk niet waarom ik hier nog reageer. Er wordt blijkbaar tegen een muur gepraat. Vrijwel niks dat gezegd is wordt aangenomen en de TS reageert toch niet op gestelde vragen, als ik het topic zo doorlees..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

meisje...ik hoop dat jij weet wat je doet, en wat je in huis haalt

over 1,5 week komt jullie hond las ik?

dan zou ik als de sodemieter in die 1,5 week gaan lezen en informatie zoeken alsof je leven er vanaf hangt..
als ik het zo lees heb je geen benul wat een stafford inhoudt, en het houden ervan...

ja, tuurlijk...we moeten het allemaal leren. maar dit komt wel erg snel en impulsief over allemaal.
ga eens lezen over het ras wat je in huis haalt. je vraagt zelfs op mijn profiel aan mij of ik een engelse stafford heb,dat vind ik best apart als je er zelf 1 krijgt, en het mij nog moet vragen...

hier op het forum, en bv in de encyclopedie bovenin het forum kun je ook een hoop vinden over pups, bench aanleren, alleen zijn opbouwen en dat soort dingen.

je vragen kun je hier altijd stellen, maar verwacht geen leuke gezellige antwoorden constant, want je verhaal zit gewoon niet zo lekker in elkaar..maar toch, mensen hier proberen je alleen maar te helpen

maar ik ga er trouwens vanuit dat dit jullie familie hond wordt? dus je ouders ook meehelpen? of wordt dit alleen jouw hondje en verantwoording? nee toch?
niet verkeerd bedoeld, maar ik hoop dan toch wel dat die iets meer weten over de hond die je in huis haalt



honden page profiel --

honden foto van -

Meisje, lees de reactie van Chris & Co alsjeblieft heel goed door.......

Deze reactie is heel aardig geformuleert, en hij klopt ook nog eens!

honden page profiel herminahermina

honden foto van hermina

Nou, zo erg is het ook niet hoor ;-) Mijn vader heeft veel verstand van honden, want vroeger heeft hij een jackrussel gehad. En we hebben zo veel boeken. Met het EHBO boekje weet je alles te doen bij ongelukken, die heb ik binnen no thime uit. Nog één honden boek en ik ken het al. Dierenwinkel advies ingehuurd, en gister nog even een lang gesprek met dier-all-in. We hebben ook gevraagd over hoe je met de bench om moet gaan, of mand. Hoeveel keer je hem per dag uitlaat. Uitlaten is, doe ik vaak met Beli, en Dolsey, en Beli is een bordercollie dus ik laat hem wel 2 uur uit. En nog iets: Ik weet dat een pup niet langer mag dan 5 t/m 15 min. Als hij wat groter is, dus ongeveer 2,5 maanden mag hij niet langer dan een half uurtje. Als hij 4 maanden is mag hij niet langer dan 1,5 uurtje, ect. ;-)

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

ik wil niet vervelend doen maar een jack russel kan je niet vergelijken met een stafford

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

" Nou, zo erg is het ook niet hoor ;-) Mijn vader heeft veel verstand van honden, want vroeger heeft hij een jackrussel gehad. En we hebben zo veel boeken die ik nog moet lezen. Met het EHBO boekje weet je alles te doen bij ongelukken, die heb ik binnen no thime uit. Nog één honden boek en ik ken het al. "


Een hond gehad en dat maakt iemand een expert;-). Inmiddels meerdere honden gehad en elke hond is anders. Heeft een andere begeleiding ect nodig. Sorry ik las na mijn laatste reactie pas dat je pas 11 jaar bent. Ik zou het voorlopig houden bij opvoed boeken ipv EHBO boeken. Heb je al een goed adres voor de puppy EN vervolgcursussen ?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nouja, een jack russel is ook een pittige terrier :-)
dus in die zin misschien te vergelijken

maar ik begrijp herminia dat je ouders dus goed mee zullen helpen ;-)

veel succes en plezier alvast met jullie pupje

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

kwa het pittige wel dat klopt. maar bedoelde kwa sterkte':-)

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

" Nou, zo erg is het ook niet hoor ;-) Mijn vader heeft veel verstand van honden, want vroeger heeft hij een jackrussel gehad. En we hebben zo veel boeken. Met het EHBO boekje weet je alles te doen bij ongelukken, die heb ik binnen no thime uit. Nog één honden boek en ik ken het al. Dierenwinkel advies ingehuurd, en gister nog even een lang gesprek met dier-all-in. We hebben ook gevraagd over hoe je met de bench om moet gaan, of mand. Hoeveel keer je hem per dag uitlaat. Uitlaten is, doe ik vaak met Beli, en Dolsey, en Beli is een bordercollie dus ik laat hem wel 2 uur uit. En nog iets: Ik weet dat een pup niet langer mag dan 5 t/m 15 min. Als hij wat groter is, dus ongeveer 2,5 maanden mag hij niet langer dan een half uurtje. Als hij 4 maanden is mag hij niet langer dan 1,5 uurtje, ect. ;-) "


Hier reageer ik dan toch maar even op...vergis je niet in de slechte informatie die dierenwinkels KUNNEN geven! Toen ik vroeg welk konijnenhok ik nodig had was het antwoord...hij moet er net languit in kunnen liggen. Oftewijl blijkbaar hoeft een konijn niet te huppelen ofzo en hebben ze geen vriendje nodig. Een huis zo groot als een bed is groot genoeg? Nooit meer heb ik bij een commerciele dierenwinkel om advies gevraagt...ik vertrouw het voor geen cent.

Check alle info die je krijgt nog eens ergens anders. Dierenwinkels zouden het moeten weten ja maar ze weten het echt niet, heus blijf zelf nadenken en neem niet alles klakkeloos aan. Je hebt gevraagt over de bench, kreeg je daar het advies om te straffen in de bench? En over het wandelen: 1,5 uur voor een pup van 4 maanden is veeeeeeeel te lang! Wat je kan aanhouden is "5 minuten per levensmaand". Dus voor een pup van 4 maanden mag de wandeling 20 minuten duren. Je mag dan wel meerdere keren versprijd over de dag 20 minuten wandelen.

Zo zie je maar dat je nog heel veel moet leren en je ouders ook als zij ook zo denken. En dat is helemaal niet erg als je je er maar bewust van bent en er mee aan de slag gaat...anders is de hond straks de dupe.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Nou, zo erg is het ook niet hoor ;-) Mijn vader heeft veel verstand van honden, want vroeger heeft hij een jackrussel gehad. En we hebben zo veel boeken. Met het EHBO boekje weet je alles te doen bij ongelukken, die heb ik binnen no thime uit. Nog één honden boek en ik ken het al. Dierenwinkel advies ingehuurd, en gister nog even een lang gesprek met dier-all-in. We hebben ook gevraagd over hoe je met de bench om moet gaan, of mand. Hoeveel keer je hem per dag uitlaat. Uitlaten is, doe ik vaak met Beli, en Dolsey, en Beli is een bordercollie dus ik laat hem wel 2 uur uit. En nog iets: Ik weet dat een pup niet langer mag dan 5 t/m 15 min. Als hij wat groter is, dus ongeveer 2,5 maanden mag hij niet langer dan een half uurtje. Als hij 4 maanden is mag hij niet langer dan 1,5 uurtje, ect. ;-) "


Kijk eens wat je schrijft.. Je vader heeft een Jack Russell gehad dus jullie hebben verstand van honden?
Echt, zo werkt het niet..

honden page profiel Joyce Tara en Hope Joyce Tara en Hope

honden foto van Joyce Tara en Hope

weet je als jij nu al zegt dat je met 4,5 maand al 1,5 uur per wandeling gaat lopen. 
Kan ik je nu al vast zeggen dat het problemen gaat veroorzaken bij de gewrichten. 
ja mag per maand 5 min tot 10 min langer lopen. dus dat betekend met 4 maand net 20 min. 
af en toe kan het wel wat langer maar echt niet elke wandeling dan moet je de andere wandelingen in korten.

Ik heb een voorbeeld. Toen Tara tien weken was wouden we in de Ardennen gaan wandelen niet te ver van wegge haar of tussen door op tillen. ( sneeuw periode)
Nou van het optillen werd niks omdat mevr dat niet wou. dus hebben we gezegd dan loop de komende tijd dus minder ver dus i.p.v 15 min ging ze 10 min naar buiten. 
Nu met de nieuwe pup gaan we het precies het zelfde doen maar dan niet de wandeling in de ardennen daar wonen we niet meer in de buurt.
Hou aub echt de pup in acht.. ik snap het is leuk we hebben een pup en ik wil hem showen maar dat moet je echt niet doen met de wandelingen meid.

honden page profiel --

honden foto van -

" Buddy was een puber, en ontzettend druk. Cockerspaniëls zijn ook erg druk, maar dit had ik niet van hem verwacht. Op Google stond dat cockers erg druk zijn, en engelse staffords niet. Maar toen we Buddy voor proef kregen, hadden we dit echt niet verwacht. Bij die mensen mag hij gewoon naar boven en op de banken. Maar zo'n drukke en ongehoorzame hond had ik nog nooit meegemaakt. Ik denk dat Tailer wel 10 keer rustiger is, oftewel wel 1000 keer. Puppycursus zit er voor Tailer denk ik wel op, om hem ''zit'' ''lig'' en ''bench'' aan te leren. "


stafford wordt ook puber

alle pubers vertonen pubergedrag; niet luisteren, meubels/voorwerpen kapot maken

heeft olly ook gedaan hoor...
banken van onder kapot gemaakt, afstandbediening, schoenen, luisterde moeilijk

ze wisselen van tanden, dus drm maken ze van alles kapot, dus sowieso dan veel botjes geven etc.

honden page profiel --

honden foto van -

" Ik had het op internet opgezocht en er stond dat je een hond juist wel moet straffen in de bench. Maar alleen als hij erg vervelend is. De bench moet ruim zijn en er moeten zachte dikke dekens inzitten. Speeltjes enkluiven. Dat had Buddy niet. Daarom begon hij te blaffen in de bench. "


huh?
een bench moest toch als rustplek/time out gebruikt worden?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 3 van 9 12 34 5 6 7 8 9
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^