Beagle van 15 weken kan niet alleen blijven, help?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Beste Lezers,

Sinds 6 weken zijn we in het bezit van een Beagle, ze heet Zoey. Het is een heel actief en leuk hondje, maar ik heb ook wel wat moeite om haar goed op te voeden.

Het grootste probleem is dat ze niet alleen kan blijven. Ze heeft een bench waar ze regelmatig in slaapt, ook in de nacht. Als ik thuis ben en ik ga boven iets doen, dan blijft ze redelijk rustig. Echter zodra ik de deur uit ga, dan gaat ze helemaal los met blaffen en janken. Ze heeft zelfs de bench al uit het slot gekregen. Ik heb al van alles gedaan, inzet kong, goed moe maken, even weg en weer terug en dan langzaam opvoeren.

Ik maak me zorgen of dit wel goed gaat komen. Wie heeft er advies?

Alvast bedankt.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hoe vaak en hoe lang zit ze in de bench?

Onze Max is nu 6,5 maand en vanaf het begin heb ik ernaar toe gewerkt dat hij alleen in de bench zit/moet als ik moet werken of boodschappen ga doen.
Verder is hij eruit.
Max was 4 maand toen hij ook 's nachts uit de bench kon blijven.

Het is heel verleidelijk om te reageren als je pup piept en/of jankt in de bench... Niet reageren!!!
Ik zou weer terug gaan naar de basis en dit opbouwen... ff een stapje terug.

Succes... ;-)

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Kong of iets anders lekkers is een goed idee... de bench moet immers leuk zijn... ;-)

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Ik ben wel is benieuwd  hoelang je der dan al alleen laat?

want is niet zo gek dat een 15 weken oude pup niet alleen kan zijn
dat moet ook rustig opgebouwd worden!

eerst 5 min dan 10 min en steeds langer maken

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Haal dat beestje wat meer uit de bench aub en laat ze maar achter je lopen...je vervangt nu toch zijn vorige nestgenootjes. 
Benches voeden geen hond op, contact met baasje wél. 
Bench uit in de dag. ! En werken samen met je pup anders kom je er ooit zeker niet met een Beagle , zo een aktief ras.

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Hallo,

Even een reactie op de berichtjes. Zoey loopt heel de dag om ons heen en we gaan vaak met haar wandelen. De bench staat in de woonkamer en sinds 2 dagen heb ik haar favoriete kleed in de bench geplaatst. Ze slaapt daar graag op en kan dan zelf in en uit de bench lopen.

Vwb het alleen laten, ik probeer het op te bouwen met minuten. Maar zodra ze merkt dat ik uit huis ben, dan begint ze te blaffen. Ik ga dan pas terug als ze weer stil is. Het is natuurlijk een slimme dame, dus als ik net doe of ik wegga en de deur open, maar in de gang blijft staan, dan is ze keurig stil.
Dus als er nog tips zijn, dan heel graag.

groeten

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Wa ik heb gedaan was in de bench doen met het deurtje dicht. En er voor blijven zitten. Geen aandacht geven verder en wel een hand in de bench. Na een paar minuten viel ie in slaap en ging ik weg. Ik had wel altijd de tv aan dat hij wat hoorde. Hij keek me dan wel even na omdat hij de deur hoorde en erna sliep ie verder. 
We lieten altijd een camera aan zodat we het terug konden zien.
Inmiddels is hij al bijna 5 maanden en loopt ie los in de gang en keuken als we weg zijn. De bench werd ie uiteindelijk wakker in en dan ging hij echt janken. Dit doet hij als hij losloopt niet. Hij weet ook nu dat als we weggaan hij een kong krijgt met wat lekkers. En dit gaat prima. Doet niks binnen en is gewoon rustig.

Denk inderdaad dat je wel moet teruggaan naar de basis. Echt heel kort alleen laten en dat dan uitbreiden. 

Succes!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Zo te lezen doe je het dus best goed... je pup ervaart de bench als een fijne plek.

Wanneer ik van huis ga, doe ik altijd de radio aan... op deze manier is het niet stil qua omgevingsgeluiden.

Heb je voor de pup ook speelgoed in de bench liggen als je weggaat?
Max heeft altijd een speeltouw in de bench of iets anders, zodat hij zich kan vermaken.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik heb ook zo'n dramaqueen gehad. Op een Duitse zender (Martin Rutter) zag ik een tip voorbij komen die hier werkte:
 
Hond in de kamer. Eerst loop je de kamer in en uit. Je negeert de hond volkomen. (Niet tegen praten, commando's of in de ogen kijken.) Doe de deur steeds achter je dicht. Voordat de hond gaat blaffen/janken ga je weer naar binnen. (In het begin duurt je afwezigheid maareen paar seconden.) Je blijft lopen. Als dit goed gaat, d.w.z.: de hond gaat rustig zitten/liggen, neem je andere vertrekken er bij. (Keuken gang, boven e.d.) Ook ga je nu "naar buiten gaan" gedrag vertonen: je trekt je jas aan of andere schoenen, pakt je tas e.d. Alles gedoseerd en 1 voor 1.

Het laatste deel was voor ons makkelijk, wij wonen nl. op een hoek en kunnen dus steeds achterom: Uiteindelijk ga je je huis in en uit lopen. Het is de bedoeling dat de hond leert zich lichamelijk te ontspannen. Dan volgt de geestelijke ontspanning ook.
De tip was te zien bij een drukke Jack Russel. Het betrof wel al een volwassen hond. Ik heb het bij 1 van mijn pups gedaan (het was een vreselijke plakkert, wou zelfs mee de wc in) en het werkte! Wat wel lastig was: voordat het gedrag gewoonte was, mocht de hond niet alleen blijven dus moest tijdens de training steeds een oppas gezocht worden.

Je hond filmen tijdens afwezigheid is een goed idee. Dan kun je zien of er triggers zijn waarop hij reageert. Bedenk ook eens wat je van tevoren hebt gedaan wat het gedrag verbeterd heeft.
Laat de radio/tv aan, maak een lekker nestje voor hem (dekentje over de bench) laat de poes bij hem enz.
Heel veel succes!

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Tja......wat verwacht je nou van een pup van 15 weken,
die sinds kort bij zijn mama en broers/zus zijn weggehaald,die normaal heerlijk opgestapeld bij elkaar liggen te pitten,trek er gerust maar een paar maanden vooruit,maar verwacht niet dat het gelijk goed gaat,hoelang heb je de pup in huis,hooguit 3 weken??? Beloon het goede gedrag,negeer het slechte gedrag,gaat er mee naar cursessen,je zal ervan versteld staan,wat wij als mensen verkeerd doen,is dit je eerste hondje?

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Haal dat beestje wat meer uit de bench aub en laat ze maar achter je lopen...je vervangt nu toch zijn vorige nestgenootjes. 
Benches voeden geen hond op, contact met baasje wél. 
Bench uit in de dag. ! En werken samen met je pup anders kom je er ooit zeker niet met een Beagle , zo een aktief ras. "


Een hond moet ook af en toe zonder de baas kunnen hoor. En daar kan je dan beter vroeg stap voor stap aan laten wennen dan dat je er later pas mee begint. En een bench is niks mee, mits goed gebruikt en opgebouwd :-)

honden page profiel NancyNancy

honden foto van Nancy

Beste Marijke,

Dank voor je tip, we gaan het testen.

Volgende forumvraag: Kiezen van school
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^