Wie kan mij helpen met onze Mechelse herder/Rottweiler?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sorayasoraya

Wij hebben 3 honden waaronder een 4 Jarige gecastreerde mechelse herder / rottweiler reu. Het probleem is dat hij springt en blaft naar alles wat hij tegen komt op straat, en erg trekt aan de riem we hebben al een gentle leader om maar daar trekt hij gewoon doorheen. Als hij los loopt is hij wel vriendelijk tegen onderdanige rustige honden. en we lopen dagelijks met een hele roedel honden( die hij vanaf pups af aan kent) waar hij wel goed mee kan. Hoe kan ik hem leren te stoppen met trekken en springen naar auto's, fietsen en andere mensen/honden?? Door een trauma toen hij een pup was is hij in huis ook erg onzeker en bijna agressief tegen vreemde mensen, heeft iemand daar ook tips voor ?? Ik weet dat het een echte werkhond is maar weet niet hoe ik hem moet laten werken op welke manier?  wie kan ons helpen???

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ooit gedacht om op cursus te gaan?

honden page profiel Baasjes van HarrieBaasjes van Harrie 3 doggies

honden foto van Baasjes van Harrie

Wij hebben dezelfde kruising! Wij zijn met Harrie naar een gedragstherapeute gegaan en een jaar intensief getraind!
Helmaal opgelost is het nog niet maar dit komt waarschijnlijk ook gedeeltelijk door mijn houding en kracht want bij mijn vriend gaat het veel beter! Je hebt net als wij een moeilijke kruising en vooral als de raseigenschappen van beide behoorlijk aanwezig zijn! We hebben nu een geweldige hond dankzij onze gedragstherapeute dus dat kan ik je zeker aanraden! Harrie trekt niet meer aan de riem en luistert inmiddels al veel beter. Het voordeel wat wij hadden, ....Harrie houdt van eten dus veel belonen voor goed gedrag!
Harrie probeert vaak de grens op te zoeken dus consequent blijven!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou zeggen, rust gaan brengen in de hond en tegemoet komen aan zijn behoefte om iets te doen te hebben, niet alleen lichamelijk maar vooral ook geestelijk.

Ik zou allereerst letten op mijn eigen houding en stem, is die altijd rustig en kalm?

Krijgt de hond voldoende rust, bevestiging en geestelijke uitdaging?

Ik zou hem een tuigje omdoen en voorlopig even gaan concentreren op dat de wandelingen succesvol verlopen, dus even geen gelegenheid tot uitvallen en blaffen geven. De wandelingen dan beter kort houden, in elk geval saai. Onderweg eens een leuk oefeningetje of spelletje doen. Hem soms gewoon lekker laten snuffelen aan de lange lijn.
Afleidingen ga je dan met een grote boog omheen.
Op de duur leert de hond dan dat jij hem niet in situaties laat komen die hij niet aankan. Zal rustiger worden en daardoor ook meer aankunnen.

Een mooie stap voor stap methode om het uitvallen en trekken tegen tegaan geeft Turid Rugaas in haar boekje Help mijn hond trekt. Ook haar boekje Kalmerende Signalen is een goede basis om je hond te leren begrijpen.

Thuis kan je veel zoek- en aandachtspelletjes met hem doen

in dit topic staan veel tips

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Je zegt dat je weet dat het een werkhond is maar dat je niet weet hoe je hem moet laten werken? Wat doen jullie zoal met hem? Hoeveel word er met hem gelopen, zitten jullie op cursus? Doen jullie aan hondensport? Krijgt hij veel beweging en mentale uitdaging?

honden page profiel sorayasoraya

Ik ben nu bezig met het wandelen dat ik hem telkens commando's geef zoals zitten en af. en ik neem spontaan bochten zodat hij echt op mij moet gaan letten want hij heeft nu alleen maar aandacht om wat er om zich heen gebeurt. 

We zijn al een tijdje bezig met fietsers en mensen met of zonder honden vermijden, maar bij ons in de omgeving heeft bijna 80% honden die meerdere keren per dag er mee wandelen. Maar gelukkig zijn er wel veel mensen die zelf ook probleem hond hebben die zelf al gaan vermijden. of die ons juist willen tegen komen zodat we kunnen leren de hond rustig te worden. Onze honden worden 4x per dag uitgelaten waarvan 2x een grote ronde(bos) 
Helaas kan hij niet los lopen/rennen omdat hij achter vogels en konijnen gaat, waardoor hij zijn energie niet kwijt kan. we hebben vaak geprobeerd met hem te fietsen maar hij is te sterk en doet wat hij wil

Hij krijgt wel voldoende rust hij heeft zijn eigen slaapkamer(haha) waar hij dan ook soms overdag heen gaat als het beneden te druk is en s'nachts slaapt.  en ik denk dat hij te weinig geestelijke uitdaging maar dat probeer ik nu te veranderen.
Nee we gaan niet naar een cursus omdat ik bang ben voor hoe hij gaat reageren. als hij nu een man of een vrouw alleen op straat ziet lopen word hij helemaal waaks en blaft gromt.

Sabine (Gast)

Heb je hem van toen hij klein was? Wij hadden hetzelfde probleem met onze tweede Mechelaar maar dat is een herplaatser, er zat heel veel agressie in die hond. We zijn er mee naar hondenschool geweest, daar hadden we het geluk dat de baas van de school ook de kweker is van de hond en dat hij via hem bij ons terecht is gekomen. We hebben er heel veel tips gekregen en veel mee gewerkt. Aangezien bij hem het agressieprobleem zo groot was hebben we op een gegeven moment getraind met een anti blafband (zo eentje op afstandsbediening). Niet echt diervriendelijk ik weet het maar het werd enkel gebruikt bij momenten van zware agressie, in combinatie met hopen brokjes en beloningen wanneer het wel goed ging. Op het moment dat wij hem kregen was het echt een gevaarlijke hond, hij probeerde mensen naar de keel te springen, dus ik weet uiteraard niet hoe erg jouw probleem is.
Ondertussen hebben we hem al meer dan een jaar, de blafband ligt al lang terug in de kast, maar het gedrag van onze hond is er ongelooflijk op vooruit gegaan, agressief gedrag merken we nog zelden (eens een waarschuwend gegrom als iemand te "plakkerig" wordt met hem). 
Dus, blijf zoeken naar een goede hondenschool, ga desnoods bij meerdere clubs langs, leg hun het probleem voor, en hopelijk vind je de methode die werkt voor jouw hond. Veel succes!

honden page profiel sorayasoraya

Wij hebben hem al sinds hij 4 weken oud was, het was een ongelukje dat nest en de pups zouden anders over paar naar naar de handelaar gaan, en toen was hij al de grootste en felste uit het nest( dat wou me vader toen graag hebben) dus het zit ook in zijn karakter.  Ik heb informatie gezocht hier in de omgeving maar dan moet hij gedragstherapie ipv gewone cursus, en ik vind de kosten hiervoor erg prijzig ook omdat ik weet dat hij waarschijnlijk meerdere prive lessen nodig heeft. en op het moment heb ik dat niet zo maar klaar liggen. dan probeer ik het liever zelf met tips die ik heb gekregen uit de reacties.   IK heb ook vaak op het punt te staan om een anti-blaf band uit te proberen omdat we hem gewoon niet meer kunnen houden en mensen die hem niet kennen worden echt bang van hem, terwijl hij als hij bekende mensen ziet dan begint hij al vanaf een afstand helemaal te piepen en daarna likt hij ze helemaal onder en is helemaal blij.    Hij heeft sinds pups af aan ook al last van psychoses dan krijg je geen contact meer met hem en zit hij bang in de lucht te kijken en denkt dat er wat op z'n kont zit heel raar dat heeft hij ong 1 keer in de maand. en buiten is hij altijd opgefokt en gespannen en alleen maar kijken of er wat aankomt waar hij tegen kan gaan blaffen.  Ik ga aan de slag met alle tips, en meeer tips of verbeterpunten voor mij zijn welkom!

Sabine (Gast)

Kan het geen vorm van epilepsie zijn? Onze hond hebben ze daarvoor weggedaan, niet dat we daar al veel van gemerkt hebben, maar één keer zat hij in een voor hem onbekende situatie als vervroren en moesten we hem vooruit helpen. Met die blafband moet je wel opletten, bij ons werd die enkel door de trainer gebruikt want je moet er echt het exacte moment uitkiezen wanneer de correctie gegeven wordt; een tel te vroeg of te laat en je bereikt het omgekeerde effect. 4 Weken is wel heel klein, kan zijn dat hij een deel van zijn "honden"-opvoeding gemist heeft. Normaal moeten ze tot 8 weken bij de moeder blijven. Uiteraard had jij daar geen inzeg over. Ikzelf kan ook maar moeilijk met hem gaan wandelen, bij mijn vriend, die hem ook traint, geen probleem. Wij wonen in Wallonië, dus hier is een prikband nog toegelaten, daarmee lukt het wel. Een slipketting haalt niets uit, het zorgt er alleen voor dat hij aan het eind van de wandeling half gewurgd is, en dat is ook niet de bedoeling! Voor de rest een super fijne hond in huis, ook met de andere honden, hij staat onderaan de roedel (wij hebben drie mechelaars)

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

4 Weken is VEEEL te vroeg, maar ik neem aan dat je dat zelf inmiddels al wel weet. Dat kan een deel van de problemen best verklaren. 

Maar het klinkt een beetje alsof jouw hond strak staat van de energie. Ik snap dat jullie veel wandelen en als ik het zo lees doen jullie echt goed je best. Maar ik zou nu de focus leggen op geld sparen voor privélessen en ondertussen een manier vinden om hem te laten rennen EN denken.

Je hebt een hond met energie, en hij kan die niet kwijt. Je kan met een lange lijn aan de slag, zo heeft hij meer vrijheid maar zit toch aan een riem. Zoek een veldje waar hij heel weinig afleiding heeft en ga daar met een balletje of speeltje aan de gang. Oefen op commando's, los, vast, blijf, zit, af, sta. En tussendoor spelen. Je kunt met hem gaan speuren, je kunt proberen hem te "longeren" (beetje als een paard), ik doe dat met mijn oudste border, die wegens een blessure gevoelige schouder beperkt wordt in zijn bewegingen. Zorg dat je 1 geweldig speeltje hebt. Een speeltje waar hij alleen maar met jou mee kan spelen. Als hij eenmaal op dat veldje alles voor dat ene speeltje doet, dan kun je het speeltje meenemen naar een omgeving met ietsje meer prikkels.

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

oh PS: doe alsjeblieft geen blafband om! Dat kan echt heeeeel erg averechts werken!

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Wat voor hersenwerk krijgt ie?

honden page profiel sorayasoraya

ja ik weet zelf ook dat 4 weken veeel te vroeg is,
 eerder speelde ze heerlijk op de weilanden en daar deden we veel trucjes enzo en kon hij zijn energie kwijt, maar van de boeren mogen de honden er niet meer op komen anders komt de politie.  we doen in huis vaak spelletjes met dat we snoepjes verstoppen en dat hun die moeten gaan zoeken in de kamer.   

Ik heb laatst wel zo'n lange camping lijn op de dierenafdeling zien liggen die kan ik wel gaan halen dan heeft hij wel meer vrijheid met wandelen en met buiten op afstand commando's is handig! of longeren voor energie goed idee suzanne! ik ga het zeker proberen. 

Alleen dat speelgoed word dan een knuffel diesel is echt knuffel gek hij heeft er ongeveer 10 waar hij mee slaapt en trots mee door het huis loopt. ik heb hem laatst een gegeven die ook echt van hem is (vind hij) dus dan neem ik die wel mee naar het veld. 


Jammer dat het avond is!! heb zin om met hem aan de slag te gaan en te gaan trainen!

Sabine (Gast)

" oh PS: doe alsjeblieft geen blafband om! Dat kan echt heeeeel erg averechts werken! "


.Heb je gelijk in, kan echt enkel onder strikte begeleiding van iemand die heel goed weet wat hij doet, op eigen houtje kan het helemaal verkeerd uitdraaien!

honden page profiel sorayasoraya

voor de duidelijikheid!  ik heb er over gedacht maar ik ga geen blafband kopen,   diesel die doet heel stoer en blaft en trekt  maar als een van ons andere honden hem met spelen te hard in het oor bijt, komt hij piepend naar ons toe rennen als een klein kind. haha hij is te gevoelig daarvoor.   





hij ziet er zo onschuldig en lief uit toch:P

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^