Blaffen, tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Oké,  even het filmpje weg gehaald, want hierin was het duidelijk dat er het een en ander mis ging in communicatie tussen hond en baas.

Storm is nu bijna 8 maanden oud, en een heerlijk beest.
Lekker wandelen, lekker spelen, en nu ligt hij heerlijk tegen mij aan te slapen.

Storm heeft alleen 1 probleempje... de pubertijd!

Laatst al een heel topic geopend over het cursus incidentje..
Nu dus een topic over zijn geblaf.

Als we met zijn tweetjes lekker op de bank zitten, is Storm er heel graag bij. 
Hij moet dan van ons "zelf spelen" of op zijn plaats. 
Hij meent dat hij dan toch op de bank moet springen en moet gaan happen om onze aandacht te krijgen.
Ik loop op zo'n moment weg, en negeer hem volledig, tot hij ergens rustig gaat liggen.

Als we hem proberen te negeren als we op de bank zitten, en hem commando zit of plaats geven...
luistert hij niet. Hij begint te blaffen en kwispelen en ziet het als een groot spel, maar weet niet goed wat hij ermee aan moet. 

Op dit moment moet je hem dus echt in de bench zetten, anders gaat hij als een dolle door het huis heen rennen, springen en onder salontafels door kruipen wat echt al heel lang niet meer past!
Na 10 minuten rusten in de bench is dit over.. 

Wat te doen om dit gedrag te voorkomen?

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 2 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Doet ie dat ook als je hem aan de riem  hebt en hem een comando geeft? Misschien kun je proberen Storm binneshuis aan te lijnen om vervolgens oefeningen te doen.
 Bo deed dat ook wel eens en door een riem om te doen liet ik aan haar zien dat het spelen voorbij was en dat ze nu moest luisteren. Dan leren ze het verschil herkennen tussen spelen en gehoorzamen. Veel succes met storm.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Doet hij dit altijd als je hem een commando geeft?

Het heeft op dat moment in ieder geval geen zin om steeds opnieuw het commando te geven. Hij is alleen maar uit op aandacht of dat nou negatief of positief is.. en aandacht krijgt hij nu steeds.

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

ik weet niet hoe oud storm is maar volgens mij komt hij in de pubertijd in is hij jullie aan het uitdagen

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Was er ook een speeltje bij in het verhaal waar hij de focus op had?

Meerdere dingen vielen mij op. Het probleem is denk ik niet alleen het blaffen. Het blaffen is een gevolg van de manier waarop hij dingen kan doen en jullie op hem reageren.

Het commando word heel vaak gegeven en verliest daardoor alleen maar waarde. Vervolgens gehoorzaamt hij niet want het commando is 'zit' terwijl hij gaat liggen (honden kunnen dat onderscheid heel goed maken, Dobber was er ook altijd een talent in). Vervolgens gaat je vriend daar op in door 'blijf' te zeggen. Hij komt er dus mee weg dat hij in feite niet gehoorzaam is geweest aan het 'zit'-commando. Als reactie op het 'blijf' gaat hij nagenoeg direct weer staan, dat lijkt op bewust negeren van een commando en zelfs bewust het tegenovergestelde gaan doen (maar goed, dat is mijn interpretatie).

Vervolgens gaat hij verder in het uitdagen om een spelletje door op de bank te gaan staan. Je vriend gaat daar op in door hem terug te duwen en dus ook in te gaan op het spel. Hij blijft wel het commando geven maar a. veel te vaak en b. Storm regeert er niet op dus waarom zo vaak zeggen?

Wat ik hier zie is in elk geval een hond die zijn eigen zin graag wil hebben (spelletje doen) en niet luistert naar wat de baasjes willen. Persoonlijk zou ik niet het blaffen aan gaan pakken maar de algehele houding van Storm. Ik denk dat het al heel wat kan schelen als jullie zelf consequent worden in het gedrag. Niet een commando tig keer herhalen. Doet hij het niet? Dan eventueel met de ene hand op de borst en de andere hand op de achterhond helpen te gaan zitten. Niet door te duwen en drukken, maar als ondersteuning terwijl je nog een keer 'zit' zegt. En zeg het ook niet te vaak. Dat bedoel ik op twee manieren. Vermijd dat je een commando geeft op momenten dat je weet dat hij niet gaat gehoorzamen. Dus vraag niet constant dat hij moet gaan zitten of liggen e.d. Vraag niet te veel van hem. Aan de andere kant: als je een commando geeft, voorkom dan dat je het constant moet herhalen zoals in het filmpje. Als hij een commando niet opvolgt, ga dan niet paaien met snoepjes of zo, dat is alleen maar omkoperij. Beter kun je als hij niet luistert hem even in de hal doen of aan de lijn uit het zicht zetten. Op het blaffen zou ik niet reageren, net zoals op het duwen en happen. Dat is aandachtzoekerij en uitdagen tot een spelletje. En wie bepaalt of jullie gaan spelen? Jullie toch? Dus als hij zo dwingend word: niet op reageren. Niet duwen, niet een commando geven, niet kwaad aankijken, niet verzitten etc. Puur negeren.

Enne, ik denk dat het ook geen kwaad kan om roedelregels in te stellen ;-). Die lijken voor ons mensen overdreven en achterhaald, maar het bied de mogelijkheid om een stukje hondse taal te spreken die een hond kan begrijpen.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hij blaf omdat hij te veel commando's krijgt en deze krijgt met een te boze stem. Hij snapt het niet.

Hij geeft div. stress signalen, opspringen, commando negeren, blaffen, spelbuiging. Je vriend wordt steeds bozer en dat is nu net de reden waarom hij stress signalen gaat geven.

Is jullie geleerd om maar 1x een commando te zeggen? Ik zag ook een slipketting op de foto. Is dit omdat hij trekt? Of moet het van de hondenschool?

Enne ik meende een fries accent te herkennen. Klopt dit?

honden page profiel JasmijnJasmijn 3 doggies

honden foto van Jasmijn

De aanpak is te hart en te direct, een comando kan een hond al uitvoeren als het op een zachte calme toon gegeven woord en zelf op hand signalen en daarbij hoef je niets te zeggen.

En dat weg duwen begrijpt hij niet.

Pak er eens een lijst met de Kalmerende signalen bij, volgens mij heeft hij er een hele hoop laten zien.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Bedankt voor jullie reacties!

Was even niet in de mogelijkheid te reageren.

Het accent is Brabants! ;-)

Mijn vriend is inderdaad erg volhardend, en verliest snel zijn geduld als Storm even niet meewerkt.
Normaal grijp ik ook in, en probeer ik Storm op een rustige manier stil te krijgen, en te laten zitten etc.

Het blaffen is iets van de laatste week. Storm is nu 8 maanden oud, en daagt ons continue uit.
Maar aan de andere kant, hij wil graag leren en wacht vaak op commando's wat hij mag doen.

Ik negeer hem altijd, of zet hem in zijn bench.
Dus bij mij is hij over het algemeen erg rustig, tot mijn vriend thuis komt...
Ik ga ook met Storm naar cursus, omdat ik over het algemeen veel meer geduld heb.
Het terug duwen ziet hij als spel, en dat probeer ik vriendlief al 100 x uit te leggen.

Morgen gaat hij mee kijken op cursus, en hopelijk leert hij daar wat van.

Ik probeer ook uit te leggen, precies als cursus... 1 x commando geven, 2e keer helpen, door zn kont naar beneden te duwen of aan te raken.

Kortom..
Volgens mij heeft mijn vriend cursus nodig, haha!
Consequent zijn we wel, hebben duidelijke regels.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Een puppycursus is vaak ook meer een cursus voor jet baasje. Het baasje moet leren hoe die met een hond om moet gaan. Dus het is zeker goed dat jou vriend een keer mee gaat. Je word er nooit stommer van. ':-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Inderdaad, normaal moet hij werken op zaterdag, maar deze week is hij toevallig vrij... dus kan hij mooi mee!
Hopelijk word storm niet te veel afgeleid doordat het baasje er ook is aan de zijlijn...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

altijd rustig en kalm blijven dan bereik je veel meer;-) de hond wordt heel onzeker en ook opgewonden door de toon van de stem en gaat daarom blaffen. Dat is wat ik zie.
Belangrijker dan commano s leren vind ik persoonlijk vertrouwen opbouwen.

Succes op de cursus!

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

Wat ik zie is een hond die geen idee heeft wat er bedoeld wordt. Honden leren context gebonden, dus als hij ergens kan zitten op commando wil dat niet zeggen dat hij kan zitten in de woonkamer als je languit op de bank zit. Jezult het als je wilt dat hij het hier ook kan, het hier ook opnieuw moeten aanleren. Dat hij het bij jou doet wil niet zeggen dat hij het bij je vriend ook doet. Door de druk die je vriend er op legt gaat hij liggen en blaffen, hij begrijpt er niets van.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

" Wat ik zie is een hond die geen idee heeft wat er bedoeld wordt. Honden leren context gebonden, dus als hij ergens kan zitten op commando wil dat niet zeggen dat hij kan zitten in de woonkamer als je languit op de bank zit. Jezult het als je wilt dat hij het hier ook kan, het hier ook opnieuw moeten aanleren. Dat hij het bij jou doet wil niet zeggen dat hij het bij je vriend ook doet. Door de druk die je vriend er op legt gaat hij liggen en blaffen, hij begrijpt er niets van. "


Dat ben ik met je eens! Mijn vriend is ook heel erg van de handgebaren maar dan heel onverwachts zeg maar. En hij wil ook vaak met mijn vingers "klikken" om Storm dingen duidelijk te maken, wat hij natuurlijk niet snapt...

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" Dat ben ik met je eens! Mijn vriend is ook heel erg van de handgebaren maar dan heel onverwachts zeg maar. En hij wil ook vaak met mijn vingers "klikken" om Storm dingen duidelijk te maken, wat hij natuurlijk niet snapt... "

Het mooie is dat je dan dus ook weet wat je er aan kunt doen. Gewoon je vriend vertellen dat hij de hond eerst moet leren wat er van hem verwacht wordt. En dan echt zonder dat de hond wordt aangeraakt, want dat is nergens voor nodig om iets aan te leren.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Ja eigenlijk wel, haha!
Maar ik denk, misschien mis ik dingen die jullie wel zien!


Ik ga gewoon Storm & vriendlief opvoeden ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik heb de indruk dat de hond heel goed weet wat ZIT betekent.
Maar jou vriend ligt onderuit en komt niet als een leider over, dus de hond denkt, hahahah de baas wil spelen!
Er is niet genoeg duidelijkheid voor de hond.
Het enigste dat de hond hier leert is tellen en iedere keer komt er een tel bij tot het uit de hand loopt en de verkeerde kant op slaat.

Vriend en hond op cursus sturen, moet jou vriend op zaterdag werken, zoek een school die door de week of op avond les geeft!

Moet erbij zeggen, mijn man was eerst ook zo, maar nadat hij een jaar meegetraind heeft met één van onze honden zitten wij op dezelfde lijn, was ook hard nodig met vier honden, al moet ik ook hem nog wel eens aan de cursus herinneren ;-)

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" Maar jou vriend ligt onderuit en komt niet als een leider over, dus de hond denkt, hahahah de baas wil spelen! "

Er speelt helemaal niemand de baas. Dit is heel normaal gedrag wanneer eenhond iets niet snapt! Je hoeft geen baas te zijn om een hond te laten zitten. Je moet alleen uitleggen wat je van hem verwacht.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik kan Bassie gelijk geven!

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Ook ik geef bassie gelijk, en het kwam ook op mij over alsof hij een hele dikke middelvinger opstak naar je vriend.

honden page profiel DogsDogs 3 doggies

honden foto van Dogs

Storm dan he! Niet bassie;-)

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Haha! We snappen het. Ik ga even mijn OP aanpassen, met iets meer uitleg.
Als ik nog eens een situatie kan filmen zal ik dit zeker doen, want dit is inderdaad een slecht voorbeeld. Vriend op de bank, hij is ook zoooo zielig als hij ziek is.... ;-)

honden page profiel AmstaffAmstaff

honden foto van Amstaff

Komt mij heel erg bekend voor..Hier eentje van bijna 7 maanden. Vertoond dit gedrag ook, als hij fysiek en geestelijk niet voldoende wordt uitgedaagd. Sinds enkele weken gaat het hier goed en zie ik dit gedrag niet terug. Bijten doen we hier niet meer. Telkens als hij mij ging bijten, stond ik op en keerde mn rug naar hem toe. Met succes! ;-) ik snap je vriend, wij mannen (de meeste dan) hebben met dit soort dingen niet veel geduld. Feit is dat de Amerikaanse stafford een slimme hond is en dat dit ras een duidelijk/consequent opvoeding vereist. Idd vriend de komende weken op cursus met Storm..;-) Hij is wel mooi zeg!!

Volgende forumvraag: uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^