Is er wat met mijn hondje ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

Mijn poedeltje van 5 maanden heeft een eigen deken die hij overal meesleurt maar hij begint er dan in te bijten, zachte bewegingen met zijn pootjes, een soort gesabbel, ik denk dat het nog van uit het nestje komt, maar waar ik me een beetje zorgen over maak is dat hij dan altijd begint te piepen en soms hard, dan denk ik heeft hij nu ergens pijn ?

Iemand met die hetzelfde ooit heeft meegemaakt, ik las hier ergens dat er nog honden het deden, maar van piepen of huilen las ik niks

groetjes !

;-)

honden page profiel FienFien 2 doggies

Onze vorige hond sabbelde de hele dag op een doek soms ook met piepen erbij.
Toen hij 10 jaar was deed hij het nog steeds.

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

Stelt me al wat geruster dat piepen leek meer op huilen, had vroeger een poedeltje (1994 overleden) die nam ook een zakdoekje en piepte steeds na het eten, wat bleek dat ze idd een vergroeiing had aan de maag, behalve als ze drachtig was dan had ze er geen last van, ze at en stopte er rap mee, is triestig hoor als je dat steeds hoort, vandaar dat hier ons poedeltje dat nu ook doet ik me soms afvraag...

bedankt Fien

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 2 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jet doet dit inderdaad ook. Heb er eens een filmpje van gemaakt:



Het volgende schreef mijn trainster van de hondenschool erover:

Hoi Nikki, wat grappig, ik heb er ook eentje die dit doet! Het is vergelijkbaar met het "duimen" wat kinderen doen, en normaal zie je het bij honden die als pup te vroeg bij de moeder weggehaald zijn. Bij die van mij weet ik toevallig dat dat absoluut niet zo is, maar dat is nogal een stressig typje, die zichzelf kalmeert met dit duimen. Het is een directe associatie met het zogen bij de moeder, en de bijbehorende gevoelens van genoegen. Caitlin doet het van pup af aan heel selectief op haar kleedje, die echt haar "totje" is om op te duimen. De hersenen maken dan stofjes aan (endorfines) waar je je prettig bij voelt. Zolang het niet obsessief wordt (dat kan doorgroeien naar "OCD" = Obsessief Compulsive Disorder) is er niks aan de hand, en gewoon een dingetje van Jet, en dus ook Caitlin!

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

" Jet doet dit inderdaad ook. Heb er eens een filmpje van gemaakt:

m8g_yptz65w

Het volgende schreef mijn trainster van de hondenschool erover:

Hoi Nikki, wat grappig, ik heb er ook eentje die dit doet! Het is vergelijkbaar met het "duimen" wat kinderen doen, en normaal zie je het bij honden die als pup te vroeg bij de moeder weggehaald zijn. Bij die van mij weet ik toevallig dat dat absoluut niet zo is, maar dat is nogal een stressig typje, die zichzelf kalmeert met dit duimen. Het is een directe associatie met het zogen bij de moeder, en de bijbehorende gevoelens van genoegen. Caitlin doet het van pup af aan heel selectief op haar kleedje, die echt haar "totje" is om op te duimen. De hersenen maken dan stofjes aan (endorfines) waar je je prettig bij voelt. Zolang het niet obsessief wordt (dat kan doorgroeien naar "OCD" = Obsessief Compulsive Disorder) is er niks aan de hand, en gewoon een dingetje van Jet, en dus ook Caitlin! "


.Ik hoor hem niet piepen, haha leuk hé of mijn poedeltje te vroeg bij de moeder vandaan is gehaald weet ik ;-)

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet

honden foto van Nikki & Jet

Ze piept niet nee. Maar sabbelt wel en maakt ook de bewegingen met d'r pootjes ;-)

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 1 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

De keeshond van mijn zus doet dit ook het is een dwergkeesje en sabbelt op een teddy beertje en piept er ook bij. Dit hondje had ook een slechte start was te jong bij moeder weg kreeg vervolgens parvo dus veel ellende allemaal. Nu is het gelukkig een oude heer maar gezond  en sabbelt nog graag

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 2 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dit is niks ergs hoor of hij moest op zijn eigen huid gaan sabbelen. Heb ooit klein kitten gehad die het deed, is het heel haar leven blijven doen. Maar dan op binnenkant van haar dij. Ik zou me er niet ongerust in maken. De arme schat heeft gevoel van moeder nodig en doet dit daarom.':-)
Kan ook mettertijd een reactie gaan zijn als hij zich tevreden voelt, een herbevestiging van welzijn.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Hier eentje die dat doet bij het spelen met een latex piepbeestje.
Ze springt ernaar, gooit ermee, doet er eigenlijk heel erg voorzichtig mee, en piept er ook echt bij. Heel vreemd om te zien en horen, en ze doet het ook alleen bij dat piepbeestje. Ze doet heel veel met haar poten, weinig met haar bek, terwijl dat normaal gesproken andersom is.
Het komt bijna over alsof ze medelijden heeft met het beestje, dat ze ermee speelt en het af en toe in haar bek heeft, haha. Geen idee wat het is of waar het vandaan komt, maar hier is het dus echt gewoon 'speelgedrag'.

honden page profiel --

honden foto van -

De hond van mijn oom en tante piept ook tijdens het sabbelen. Heeft ze altijd gedaan, ze is nu 9 jaar. :-)

honden page profiel franfran

honden foto van fran

Mijn hond sabbelt ook maar piept of jankt niet... Eens grondig zijn lijfje onderzoeken en als je niets anders dan anders ziet het hem proberen af te leren, hij kan dit gewoon doen om meer aandacht te krijgen. Eens je hem die aandacht gegeven hebt denkt hij dat als hij jankt je hem aandacht geeft...

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

Pasha die is ook vaak druk met zeveren, likken ... 
Zij sabbelt er wat van af op een dag. :-D
Ik weet dan van haar dat ze dan in haar nopjes zit.
Als ik haar een wondje van mezelf laat zien ... precies zo.
Dit alles hier zonder geluiden.

honden foto van Boots , Ado( R.I.P.)  Lady en Tukker

Heb hier geen sabbelende hond. Maar wel een kat die als hij de kans krijgt aan elk ontbloot stukje van mijn lichaam gaat liggen sabbelen. Hij is inderdaad te vroeg bij zijn moeder weggehaald en met 8 weken heb ik hem weer bij die mensen weggehaald. Toen ik hem net had mocht hij op bed slapen maar daar ben ik snel mee opgehouden.Midden in de nacht werd ik elke keer wakker van een hoop lawaai en gesabbel bij mijn oor. Speedy is een echte lieverd maar dat werd me een beetje te gortig!

honden page profiel Bianca  Bianca

honden foto van Bianca

" Heb hier geen sabbelende hond. Maar wel een kat die als hij de kans krijgt aan elk ontbloot stukje van mijn lichaam gaat liggen sabbelen. Hij is inderdaad te vroeg bij zijn moeder weggehaald en met 8 weken heb ik hem weer bij die mensen weggehaald. Toen ik hem net had mocht hij op bed slapen maar daar ben ik snel mee opgehouden.Midden in de nacht werd ik elke keer wakker van een hoop lawaai en gesabbel bij mijn oor. Speedy is een echte lieverd maar dat werd me een beetje te gortig! "

Haha ... geweldig ... LOL ! ;-)
.

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

denk gewoon een stukje niet-honds gedrag, wat op zich geen kwaad kan als het niet obsessief wordt. Let goed op de uitdrukking van het koppie en andere lichaamstaal (oortjes plat of niet, staart vrolijk kwispelend of juist strak gespannen) als je hond met het kleedje 'speelt'. zolang de lichaamstaal positief is is er denk ik niks aan de hand.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^