Kennelhoest?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Wij hebben een pup van bijna 4 maanden en zitten op de hondenschool voor puppytraining. Nu is er op de hondenschool een pup die kennelhoest heeft. Vanavond was hij er dus niet bij.
Tessy heeft een neusdruppel gehad tegen kennelhoest. Maar sinds het weekend heeft ze wel wat snotneuzen en het is me 3 keer opgevallen (in 3 dagen tijd) dat ze raar hoest, alsof ze zich verslikt.
Verder is ze zeer actief en eet en drinkt normaal. Moet ik nu al maatregelen nemen of gaat het vanzelf over?

honden page profiel MattieMattie

Ik zou er toch even naar laten kijken door de da. Een hond hoort niet te hoesten tenzij je hond zich echt verslikt heeft natuurlijk.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Honden met kennelhoest hebben vooral veel rust en weinig opwinding en stress nodig. Wanneer je hond erg trekt bij het uitlaten, is een tuigje beter dan een halsband, omdat er dan niet zoveel druk op de luchtpijp komt. Je kan eventueel tijmhoestsiroop kunnen geven...als het hoesten echt erger wordt zou ik wel naar de DA gaan!
Sterkte ermee!

honden page profiel Linda en TessyLinda en Tessy

honden foto van Linda en Tessy

Bedankt! Ze heeft al een tuigje. Momenteel rent ze door de kamer heen ;-). Het is net een stuiterbal. Rust is af en toe lastig haha. Al doe ik haar zelf wel regelmatig in de bench om te slapen.
Ik kijk het wel even aan. Als ze morgen meer gaat hoesten bel ik de DA

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kennelhoest is besmettelijk , als er een hond in de groep aanwezig was en nu kennelhoest heeft kan het zo zijn dat je hond besmet is geraakt met kennelhoest, maar jouw hondje is behandeld, het kan er een tik van krijgen, hou het goed in de gaten.

meer hoesten, dat zeg je zelf ook al, dierenarts.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Kennelhoest kan heel gevaarlijk zijn voor puppies en oudere honden. ik zou voor de zekerheid naar de DA gaan.

neusdruppels en enten helpen niet tegen alle bacteriën van kennelhoest (vergelijk het met de prik tegen de griep, je kan nog altijd een andere soort griep krijgen die die waarvoor je een spuit hebt gehad én je kan zelfs al heb je een spuit gehad ook diezelfde soort griep krijgen....) geef je hond dus geen extra beschermingsmiddelen  (zoals druppels of enting)

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Ik zou het zekere voor het onzekere nemen, zeker met die kleintjes en even langs de DA gaan.
Beter een keer voor niks dan dat het straks doorslaat.

Volgende forumvraag: Mijn hondje heeft patella
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^